MichaaBee írta: ↑2025.10.05. 21:07:25
bence0330 írta: ↑2025.10.05. 20:58:30
Hogy Flick hibázott-e a meccsen? Persze. De nem Flick high-line taktikás szezonja a gond, ma nem voltunk rá alkalmasak, több hibát vétett, nem reagált, szerintem a kezdő is szörnyű volt, a cserék meg még inkább.
A kezdő miért volt szörnyű egyébként? A sérülések miatt nem nagyon tudott volna másik összeállítást. Ráadásul az Olmo-Pedri-Frenkie hármas középen papíron a legerősebb kezdőnk, persze eltekintve attól, hogy Fermín mérföldekkel jobban teljesít, mint Olmo. A két hiányzó szélső helyett pedig berakta a két legerősebb cserét (Ferran és Rashford). Baldé pihent mert még csak most épült fel, kapuban nem volt másik opció, de az elérhető játékosállományból ezen kívül gyakorlatilag a gálakezdőt küldte fel. Ennek fényében még inkább csalódást keltő az eredmény...
Jó, a szörnyű tényleg túlzás a kezdőre. Koundét a kezdő közelébe nem engedtem volna az elmúlt hetek alapján, és szerintem a leggyengébb pontunk volt, konkrétan kaptunk gólt róla. Nálam az alapkezdő duplapivot úgy tűnt, mint akik pont most pukkadnak ki, nem velük kezdtem volna, nem lettem annyira megcáfolva, nem voltak intenzívek, nem tudtak kaparni, enerváltak voltak.
A cserék voltak inkább szörnyűek valóban. Koundét megpróbálta megint, nem működött, le kellett volna vinni, Lewyt berakta, oké, nem számított arra, hogy le leszünk nyomva mezőnyben, de így full felesleges volt, le kellett volna hozni. Stb.
Sonoma írta: ↑2025.10.05. 21:20:27
bence0330 írta: ↑2025.10.05. 19:39:47
Én nem a taktikában látom a hibát,
vagy legalábbis átalánosságban nem abban.
De pont a következő mondatoddal cáfolod meg.
Majd megint.
És újra.
Akkor ezek szerint a kiemelt mondatot nem fogalmaztam meg jól. Általánosságban nem az "öngyilkos taktikával" van a gond, ezt értettem alatta. A mai meccsen volt taktikai gond, nem váltott időben, nem alkalmazkodott jól, ésatöbbi. És annyira hiányoztak az alapjátékosok ehhez, hogy ezen a specifikus meccsen visszább kellett volna venni, a fentebb említett szoros középpályás emberfogás miatt is, ami nem ízlett, és ami miatt okafogyottá vált az egész.
De szerintem magával az alapkoncepcióval semmi gond. Lehet mondani, hogy 1-2-szer majd visszafelé sül el és kikapunk miatta, de mindenhogy máshogy is kikapnánk párszor.
Azt megadom, hogy néha lehetne rugalmasabb. Meg is szokta néha tenni, lásd Newcastle, Benfica, Atma. Erre nem készült fel, ez a Sevilla 1/4 kapuralövéssel fejezte be a meccset a Rayo ellen előző hétvégén.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy