Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.02.11. 16:00:20

dak900 írta:Portoban költekezés nélkül is összejött neki? Részben...mert a második évében azért több alapjátékost is ő hozott oda, akik később kezdők lettek, lásd: Carvalho, Ferreira, stb... Az első évben ha jól emlékszem akkor 3. lett a bajnokságban. A következő évben Uefa kupát nyert, és bajnokságot. Az utolsó évében nyerte meg a Bajnokok ligáját, és megint 1 bajnokságot. Egyébként nézd meg a keretet...a védelem és a középpálya nem volt olyan rossz! :D Carvalho, Ferreira, Bosingwa, Deco, R. Costa...persze ez nem mérhető mondjuk egy madridi kerethez, de azért nem is a semmiből kellett építkeznie!!
És ezekből a játékosokból ő "csinált" remek focistákat!
Deco-t előtte senki nem tudta kb kicsoda, egy noname portugál kis csapatból jött!De Bosingwa, Ferreira is a Portoban lett ismert jó játékos!Későbbiekben mind Londonban mind Milánóban már ismert klasszis embereket tudott hozni!
Ez azért különbség!
És itt megjegyezném, hogy pl Samuel, Lúció is kb élete szezonját futotta Mourinho irányítása alatt!!!!
Kép
Kép
Kép
dak900
Jugador del Barça

2012.02.11. 15:52:14

Portoban költekezés nélkül is összejött neki? Részben...mert a második évében azért több alapjátékost is ő hozott oda, akik később kezdők lettek, lásd: Carvalho, Ferreira, stb... Az első évben ha jól emlékszem akkor 3. lett a bajnokságban. A következő évben Uefa kupát nyert, és bajnokságot. Az utolsó évében nyerte meg a Bajnokok ligáját, és megint 1 bajnokságot. Egyébként nézd meg a keretet...a védelem és a középpálya nem volt olyan rossz! :D Carvalho, Ferreira, Bosingwa, Deco, R. Costa...persze ez nem mérhető mondjuk egy madridi kerethez, de azért nem is a semmiből kellett építkeznie!! :wink: Amúgy 1 bizonyos Villas-Boas már az első évben Európa Ligát nyert, pedig neki sem volt volt sokkal jobb kerete (ha egyáltalán jobb volt), szóval szerintem ő a legjobb edző!!!! :lol: :D A viccet félretéve, ez 1 olyan kérdés, amiben nem hiszem hogy dűlőre jutunk... :D Top 5 edzőben simán benne van, ez nálam nem kérdés. :P
Amúgy ezt LG-nek és Bob-nak címeztem. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dak900 2012.02.11. 16:00:45-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.11. 15:50:40

Barca_10 írta:Arra lennék kíváncsi, SAF védelmében, h Pep vagy José meg tudná-e azt csinálni amit SAF csinál évek óta a MU-ban. Azaz, h neki nincs feneketlen pénztárcája, és úgymond "nóném" igazolásokkal tartja az élbolyban a csapatot (eltekintve a Basel elleni BL-zakótól). CR-ből, Beckhamből, Rooneyból gyakorlatilag ő csinált olyan játékost amilyenek lettek, nem keveset kaszált előbbi 2-őn a MU, mégsem rendítette meg annyira távozásuk a csapatot.
Ez túlzás. A MU is ott van a világ leggazdagabb csapatai között, és azért Fergie is elkölt nyaranta 70-80 millió eurókat. Ettől persze zseniális edző ő is, de ő sem a sz.rból épít várat.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.11. 15:47:59

Kalap1988 írta:Szerintem kár ezen a vásárlás témán veszekedni. Vásároltunk mi is? Igen, hogy fenn tarthassuk a sikerességet. Ezen múlik leginkább a mindenkori eredményességünk, ezek a legfontosabb játékosok a keretben? Nem, egyáltalán nem, a legfontosabb játékosok egyértelműen a saját nevelések, illetve a régen Barcelonaban futballozó játékosok, és talán Alves, de ő "csak" egy ember. Ez a különbség szerintem a két csapat közt, mert a Realnál igazából Casillas az egyetlen olyan kihagyhatatlan és megkérdőjelezhetetlen ember, akit a Madrid tett azzá, ami ( meg talán Ramos, de őt nem tartom egy kalibernek Ikerrel...) és nem zsoldos. Ez nem baj, ettől nem lesz önmagában erkölcstelen csapat a Madrid, de nyilvánvaló, hogy a Barca modell sokkal inkább követendő. Ennek pedig semmi köze a szerencséhez... Butaság mond, aki szerint Pep-nek szerencséje volt. Egy játékosból nem lesz sztár és legenda csak a génjei, képességei miatt. Egy játékost ki kell nevelni, munkára kell sarkallni, meg kell neki adni a lehetőséget. Zsenik a képességek alapján születnek, de legalább 3-4-szer annyi kallódik el, mint amennyiből aztán meghatározó futballista lesz ( azokról nem is beszélve,akiket fel sem fedeznek és el sem kezdenek komolyan sportolni). Úgy hogy szerintem ilyen érvekkel ne jöjjünk. Pepnek benne volt a keze az utánpótlásban is, az idősebb korosztályt pedig csapattársként mentorálta, a példaképük lett. És akkor itt még nem beszéltem arról,hogy egy zseninek az sem mindegy, hogy miként, milyen futballra tanítjuk. Nem kell a szerencsére fogni azt, ami egyszerűen a Barcelona utánpótlásképzésének a zsenialitásában rejlik.. Lehet tanulni és példát venni...
UI: Ha Soldado nálatok megkapta volna a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy mára sokkal jobb futballista lenne ( pedig most sem rossz) és nem a Benzema-Higuain zsoldos kettős lenne a csatár ( nincs velük bajom, nem is rossz focisták, de pl azt a szintet, amit az argentin hoz, a mostani Soldado is hozná és Benzema sem a brazil Ronaldo francia megtestesülése, akkor sem, ha idén eddig jól muzsikál viszonylag). Ez csak egy név, van még sok. Emellett az is biztos, hogy a központotok valamit rosszul csinál...
Én ezzel egyet értek. Csak arra reagáltam, h Mourinho sikereit azért értékelik le, mert a Portot leszámítva olyan csapatokkal érte el, ahol meg volt a lehetősége komolyabb pénzekért játékosok igazolására. Erre reagáltam, h ez a lehetősége megvan Pepnek is, Fergussonnak is, megvolt az Ancelotti féle Milannak is. És meg van sok más edzőnek is, akik mégsem tudnak élni vele, pl. Mancini, Ancelotti a Chelseanél az első szezonját leszámítva, és a mostani Mourinho utód.
Abban igazad van, h nálunk a saját nevelésű emberek a siker kulcsai. De ha esetleg megtörténne, h a következő kinevelt generációnk nem lenne ilyen minőségű, akkor mi is igazolnánk sztárokat. Bízzunk benne, h erre nem kerül sor.
Barca_10
Entrenador del Barça

2012.02.11. 15:42:28

Arra lennék kíváncsi, SAF védelmében, h Pep vagy José meg tudná-e azt csinálni amit SAF csinál évek óta a MU-ban. Azaz, h neki nincs feneketlen pénztárcája, és úgymond "nóném" igazolásokkal tartja az élbolyban a csapatot (eltekintve a Basel elleni BL-zakótól). CR-ből, Beckhamből, Rooneyból gyakorlatilag ő csinált olyan játékost amilyenek lettek, nem keveset kaszált előbbi 2-őn a MU, mégsem rendítette meg annyira távozásuk a csapatot.

Illetve ha a Barcának neadjIsten lenne még egy olyan szezonja a Pep-éra alatt mint a 2007/2008-as akkor a vezetőség és Pep mit lépne? A bajnoki meccseken észrevehető(szerintem..), h nem akkora motiváltsággal lépnek pályára a srácok mint az elmúlt 3 évben, amit valahol megértek, hiszen 3 éve folyamatosan bajnokok vagyunk. BL és a kupa más tészta, szerény véleményem szerint ezekben a sorozatokban jóval motiváltabbak, BL-t még senki nem nyert egymás után kétszer, kupát pedig utoljára 3 éve nyertünk.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.02.11. 15:25:35

ozsimiki írta:
Ahhoz szóltam hozzá EREDETILEG,hogy nem értékelem túl a portugált, mert sikeres volt a Chelsea után az Internél,és a Madridnál??? is. Mert megvolt hozzá minden,hogy az lehessen. Ilyen feltételekkel még pár edző megcsinálta volna ugyanezt. Nem írtam,h ez egyszerű volt,de szerintem nincs semmilyen mou mítosz, meg special one, erről írtam.

azzal megkérdőjeleztem a tudását, hogy nem emelem a többi edző fölé? szerintem nem. Számomra akkor bizonyított volna a legtöbbet, ha a lefelé haladó Chelseat visszarángatta volna az első helyre, de ehelyett előkészítette, majd le is lépett. Persze tudom, csak is Abra hibája, jaja, meg mesevilág ON.

Másik, Mourinhot nem azért utáljuk mert megadattak neki a feltételek, ennél azért legyél már naprakészebb. Ha nem lennének olyan módszerei amilyenek, kicsit se bánnám,hogy eléri amiket elér. De mint írtam, rajta kívül még páran EDZŐHÖZ MÉLTÓBBAN elérnék ezt.

de mondom,h parttalan az egész, nektek ő vmi ufo, kár,h a Földre tévedt a stílusával együtt.
Pont ezt írtam, ezért nem értem miért kellene naprakészebb legyek, azért utálod, mert nyilatkozik valamit, vagy éppen kritizálja a bírót, ami szuvenír jogod is, de mikor már a "kákán is csomót" keresünk azzal, hogy :
Mert megvehetett mindenkit tb....az véleményem szerint sok, s nevetséges!

Remek csapatot hozott össze Londoban, Milánóban, Portoban is!
LG-nek igaza van pénz nélkül nehéz csapatot összeszedni (Portoban költekezés nélkül is összejött neki)Lehet írni, hogy mikor süllyedt a hajó elment, ez szerintem nem helytálló, Interben is a keret változatlan maradt, mióta elment Mourinho ég és föld a csapat játéka, mentális felkészültsége, motiváltsága!
Tudom könnyű elintézni azzal, kiöregedtek...

Ugyanolyan balgaság Pepet nem elismerni, vagy éppen Mourinhot!Jelenkorunk a világ talán 2 legjobb csapatának, talán 2 legjobb edzője!
SAF is nagy edző, de neki ugyanúgy megvannak stikilijei (bírózni is szokott kőkeményen) amik nem kerülnek annyira elő, de ha Mourinho csúnyát mond, ő az antikrisztus!És ez nem újjal mutogatás a másikra, hanem az éremnek legyen ám 2 oldala!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.11. 15:01:11

Bob_Marley írta:
ozsimiki írta:

Valamint megint mi van? Mourinhoról van szó, és úgy véditek,hogy mást "támadtok". Ha már Pep-el akarjátok hasonlítani, ott a Chelseas időszak, ott nem akasztott le bárkit szinte akit akart? Pepnek voltak rossz igazolásai, na és? Az eredmények így is őt igazolták, és teljesen jól látta,hogy nem lehet meghagyni ugyanazt a csapatot teljes mértékben, kellenek az új impulzusok,stb.

De mit sem ér velük ,ha az a gerinc egyszer csak veszít a lendületből, a tettvágyból. Ezt lehet is látni a bajnokikon idén.

Mind1, parttalan ez a vita, egyeseknek akkor is Szent lenne Jose, ha minden 2. meccsen, szembeköpné az ellenfél edzőjét, elhordaná az ellenfél klubját,és megjegyezné, hogy nem érti hogy létezhet még az az egyesület. Sőt lehet még nagyobb rigmusban szólna a dalocskája...
A kiemelt rész a lényeg, ezt az egészet fordítsuk meg, s írjuk Mourinhoról, ja az nem mert utáljuk....Az eredmények Mourinhot is igazolják, !

A Mind1 pártatlan vitához meg még hozzátenném, megint ki kanyarodott el a témától?

Mourinho és az ő szakmai tudásáról beszélünk, s még ezt is megkérdőjelezik páran....

Ozsi és bárki no offense, csak egyszerűen hihetetlen mennyire Mourinho ellenesek vagytok...És nem azt mondom szeretni kell, de azért az eredményeit is megkérdőjelezni, plusz edzői kvalitásait......Elég erős és általában annyi jön elő, hogy miket nyilatkozik mi csinál az oldalvonalnál, akkor is amikor arról beszélünk milyen szakember???!!!!
Ahhoz szóltam hozzá EREDETILEG,hogy nem értékelem túl a portugált, mert sikeres volt a Chelsea után az Internél,és a Madridnál??? is. Mert megvolt hozzá minden,hogy az lehessen. Ilyen feltételekkel még pár edző megcsinálta volna ugyanezt. Nem írtam,h ez egyszerű volt,de szerintem nincs semmilyen mou mítosz, meg special one, erről írtam.

azzal megkérdőjeleztem a tudását, hogy nem emelem a többi edző fölé? szerintem nem. Számomra akkor bizonyított volna a legtöbbet, ha a lefelé haladó Chelseat visszarángatta volna az első helyre, de ehelyett előkészítette, majd le is lépett. Persze tudom, csak is Abra hibája, jaja, meg mesevilág ON.

Másik, Mourinhot nem azért utáljuk mert megadattak neki a feltételek, ennél azért legyél már naprakészebb. Ha nem lennének olyan módszerei amilyenek, kicsit se bánnám,hogy eléri amiket elér. De mint írtam, rajta kívül még páran EDZŐHÖZ MÉLTÓBBAN elérnék ezt.

de mondom,h parttalan az egész, nektek ő vmi ufo, kár,h a Földre tévedt a stílusával együtt.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.11. 14:17:06

zlatan szerintem továbbra sem lett volna ekkora buktának beállítva, ha a személyisége nem olyan, amilyen, és marad még pár évet..megrúgta volna az évi 15-20 gólját és kb. 10 gólpasszát, és akkor pár év után senki nem beszélt volna róla negatív fényben.
29 meccs alatt 16 gól, 9 gólpassz...szóval nem ezért flop, hanem azért, mert el kellett menjen a viták és parasztsága miatt :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.11. 14:13:01

a mi bukott tranzakcióink tömkelege (hleb, csiga és barátai) azért vankevésbé fényben mit a madrid buktái, mert mi ennek ellenére sorozatban nyerünk mindent amit lehet. a kutyát nem érdekli zlatan meg az ukrán ha jönnek a bl, bajnoki, kupa cimek...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ferninho
Madridista

2012.02.11. 13:45:55

madridronie írta:
De asszem nem én találom fel a spanyol viaszt azzal,h a mágust felvezető CR-es vonulat is az ő kontójához tartozik.Tedd a szívedre a kezed és mondd azt,h Pelle kapta ajándékba a cicafiút...
Tehát azért a mérleg nyelve cs névlegesen egál.
Minden tiszteletem a tiéd, de miért tartozna hozzá (a Lyon elleni kiesésig szó nem volt még Joséról --> de még ha lett is volna alapja az összeesküvés elméletednek; sajna bizonyítani nem tudjuk, így legjobb esetben is csak egy kétes feltételezés maradhat)???
csak hozzá tenném, hogy CR-t még Calderón igazolta le úgymond, mivel ő kötött rá előszerződést.
Pereznek annyi köze volt hozzá, hogy kifizette (mert gyakorlatilag mást nem is csinálhatott...).
Ebből kifolyólag kitalálhatjuk, hogy mennyi köze is volt hozzá Mourinhonak...
madridista
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.02.11. 13:17:49

ozsimiki írta:

Valamint megint mi van? Mourinhoról van szó, és úgy véditek,hogy mást "támadtok". Ha már Pep-el akarjátok hasonlítani, ott a Chelseas időszak, ott nem akasztott le bárkit szinte akit akart? Pepnek voltak rossz igazolásai, na és? Az eredmények így is őt igazolták, és teljesen jól látta,hogy nem lehet meghagyni ugyanazt a csapatot teljes mértékben, kellenek az új impulzusok,stb.

De mit sem ér velük ,ha az a gerinc egyszer csak veszít a lendületből, a tettvágyból. Ezt lehet is látni a bajnokikon idén.

Mind1, parttalan ez a vita, egyeseknek akkor is Szent lenne Jose, ha minden 2. meccsen, szembeköpné az ellenfél edzőjét, elhordaná az ellenfél klubját,és megjegyezné, hogy nem érti hogy létezhet még az az egyesület. Sőt lehet még nagyobb rigmusban szólna a dalocskája...
A kiemelt rész a lényeg, ezt az egészet fordítsuk meg, s írjuk Mourinhoról, ja az nem mert utáljuk....Az eredmények Mourinhot is igazolják, !

A Mind1 pártatlan vitához meg még hozzátenném, megint ki kanyarodott el a témától?

Mourinho és az ő szakmai tudásáról beszélünk, s még ezt is megkérdőjelezik páran....

Ozsi és bárki no offense, csak egyszerűen hihetetlen mennyire Mourinho ellenesek vagytok...És nem azt mondom szeretni kell, de azért az eredményeit is megkérdőjelezni, plusz edzői kvalitásait......Elég erős és általában annyi jön elő, hogy miket nyilatkozik mi csinál az oldalvonalnál, akkor is amikor arról beszélünk milyen szakember???!!!!
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.02.11. 12:32:59

Szerintem kár ezen a vásárlás témán veszekedni. Vásároltunk mi is? Igen, hogy fenn tarthassuk a sikerességet. Ezen múlik leginkább a mindenkori eredményességünk, ezek a legfontosabb játékosok a keretben? Nem, egyáltalán nem, a legfontosabb játékosok egyértelműen a saját nevelések, illetve a régen Barcelonaban futballozó játékosok, és talán Alves, de ő "csak" egy ember. Ez a különbség szerintem a két csapat közt, mert a Realnál igazából Casillas az egyetlen olyan kihagyhatatlan és megkérdőjelezhetetlen ember, akit a Madrid tett azzá, ami ( meg talán Ramos, de őt nem tartom egy kalibernek Ikerrel...) és nem zsoldos. Ez nem baj, ettől nem lesz önmagában erkölcstelen csapat a Madrid, de nyilvánvaló, hogy a Barca modell sokkal inkább követendő. Ennek pedig semmi köze a szerencséhez... Butaság mond, aki szerint Pep-nek szerencséje volt. Egy játékosból nem lesz sztár és legenda csak a génjei, képességei miatt. Egy játékost ki kell nevelni, munkára kell sarkallni, meg kell neki adni a lehetőséget. Zsenik a képességek alapján születnek, de legalább 3-4-szer annyi kallódik el, mint amennyiből aztán meghatározó futballista lesz ( azokról nem is beszélve,akiket fel sem fedeznek és el sem kezdenek komolyan sportolni). Úgy hogy szerintem ilyen érvekkel ne jöjjünk. Pepnek benne volt a keze az utánpótlásban is, az idősebb korosztályt pedig csapattársként mentorálta, a példaképük lett. És akkor itt még nem beszéltem arról,hogy egy zseninek az sem mindegy, hogy miként, milyen futballra tanítjuk. Nem kell a szerencsére fogni azt, ami egyszerűen a Barcelona utánpótlásképzésének a zsenialitásában rejlik.. Lehet tanulni és példát venni...
UI: Ha Soldado nálatok megkapta volna a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy mára sokkal jobb futballista lenne ( pedig most sem rossz) és nem a Benzema-Higuain zsoldos kettős lenne a csatár ( nincs velük bajom, nem is rossz focisták, de pl azt a szintet, amit az argentin hoz, a mostani Soldado is hozná és Benzema sem a brazil Ronaldo francia megtestesülése, akkor sem, ha idén eddig jól muzsikál viszonylag). Ez csak egy név, van még sok. Emellett az is biztos, hogy a központotok valamit rosszul csinál...
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.11. 12:16:26

LG írta:
Pavel írta:Tedd a szívedre a kezed, ha Maicon-t igazán akarta volna a spec5 vagy Perez papa akkor 50 misit is kifizettek volna érte.
Perez papának csak egy baja van. Nem tud aranylabdást igazolni, mert az elmúlt hármat Messi nyerte.
Maradjunk a tényeknél, és ne keverjük bele a saját képzelgéseinket a dolgokba. Mourinho-nak a Realnal nem volt igazán drága igazolása. Ahogy a madridista kolléga mondta, h kb. ugyanannyit költött a két csapat. Holott mi voltunk a csúcson, nekünk volt kész csapatunk, a Madrid pedig trónkövetelő, közel sem kész, akiknek inkább indokoltabb nem volt a nagy bevásárlás. Azt is tegyük hozzá, h még a Laporta korszakban Pep is nagyon el volt eresztve, olyan embereket vehetett meg, akik egy percet nem játszottak a csapatnál, kidobott egy ukrán senkiházira 25(?)millió eurót, elüldözhette a klub akkori leggólerősebb emberét az Interbe, mellé csapva 45 millió euróért hozhatta a bosnyákot beégni. Szóval kettejük közül inkább a katalán, aki kiskirály a csapatánál, és bármit megtehet.
LG, lassan kaphatsz új rangot :)

Pep a Barcánál vásárolhat ha úgy érezte, igen. Ezt senki sem tagadta, továbbra sem a nagy igazolások miatt tartottunk,és tartunk ott ahol. Nézd meg a csapat gerincét.

U.i.: bár most nem is csak az edzői megnyilvánulásai volt a téma, csupán az,hogy én, és még jó páran nem értékelik annyira fel,h több nagy csapatnál is sikereket ért el, mert szerintünk erre még legalább 3-4 (ha nem több) edző, hasonló "kellékekkel" és időben (lehetne ez Jose 2.éve a Madridnál, ha a Barca nem a 4.éve lenne a csúcson, hanem mondjuk csak a 2. éve...nem lenne ennyi pontvesztés) képes lett volna, és úgy, hogy eközben felfogja,hogy nem egy mucsaröcsöge hírét rombolja le "egyéni" (és még szép szót használtam) edzői húzásaival, megnyilvánulásaival.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.02.11. 12:09:10

visca el barca írta: coentrao. a madridisták kedvenc védekezése vele szemben, hogy 3 poszton is bevehető, holott mindenki tudja h marcelo nyakára hozták, csak nem tudott semmi maradandot alkotni és mivel 30 milla nem lehet padoztatni. ettől még egy hokedli játékos. (és mielőtt hjön vmi odaátról, igen, nálunk is volt rossz igazolás)
coentrao eddig 18 meccsen lépett pályára. figyelembe véve a védelem sérüléseit és hogy vele együtt 3 szélső hátvéd van a csapatban,utólag egyáltalán nem nevezném hibás vételnek(persze egy normális jobb hátvédnek jobban örültem volna,de az majd idén)
illetve jobban védekezik,mint marcelo,aki idén elég gyatra
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.11. 11:48:38

LG írta:Mourinho-nak a Realnal nem volt igazán drága igazolása.
coentrao. a madridisták kedvenc védekezése vele szemben, hogy 3 poszton is bevehető, holott mindenki tudja h marcelo nyakára hozták, csak nem tudott semmi maradandot alkotni és mivel 30 milla nem lehet padoztatni. ettől még egy hokedli játékos. (és mielőtt hjön vmi odaátról, igen, nálunk is volt rossz igazolás)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.11. 11:02:24

Pavel írta:Tedd a szívedre a kezed, ha Maicon-t igazán akarta volna a spec5 vagy Perez papa akkor 50 misit is kifizettek volna érte.
Perez papának csak egy baja van. Nem tud aranylabdást igazolni, mert az elmúlt hármat Messi nyerte.
Maradjunk a tényeknél, és ne keverjük bele a saját képzelgéseinket a dolgokba. Mourinho-nak a Realnal nem volt igazán drága igazolása. Ahogy a madridista kolléga mondta, h kb. ugyanannyit költött a két csapat. Holott mi voltunk a csúcson, nekünk volt kész csapatunk, a Madrid pedig trónkövetelő, közel sem kész, akiknek inkább indokoltabb nem volt a nagy bevásárlás. Azt is tegyük hozzá, h még a Laporta korszakban Pep is nagyon el volt eresztve, olyan embereket vehetett meg, akik egy percet nem játszottak a csapatnál, kidobott egy ukrán senkiházira 25(?)millió eurót, elüldözhette a klub akkori leggólerősebb emberét az Interbe, mellé csapva 45 millió euróért hozhatta a bosnyákot beégni. Szóval kettejük közül inkább a katalán, aki kiskirály a csapatánál, és bármit megtehet.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.02.11. 01:07:59

Tedd a szívedre a kezed, ha Maicon-t igazán akarta volna a spec5 vagy Perez papa akkor 50 misit is kifizettek volna érte.
madridronie
Madridista

2012.02.11. 00:45:27

A habzsidőzsi kifejezés nem a nagy értékű vásárlást takarja,hanem azt,amikor bemész egy boltba és
Tisztában vagyok vele, nagyon is; csak finoman próbáltam rávilágítani (illetve titkon reméltem /de hiába/, hogy magatokba néztek és elgondolkoztok azon), hogy többek közt az "isteni" Pep is gyakorlatilag ugyanezt csinálja; ha kell igazol; ha kell akkor keményen tejel is; a vezetőség pedig minden kívánságát lesi és ami még fontosabb hogy kőkeményen teljesíti is --> akire rámutatott, akit akart, mindenkit megkapott mindegyszálig (a 60 millás Ibrát is, alkudozás ide vagy oda)! Szerencséjére és a Barca-fanok szerencséjére is most minden adott a katalánoknál; PEP-nek van (csak úgy az ölébe hullt) egy 87-es aranytriója, egy másik már-már veteránnak számító szintén klasszis 3-asa (Puyol, Xavi, Iniesta) és a Madridéhoz hasonló, közel azonos módon "feneketlen" pénztárcája --> amit serényen használ is és amiből olyan klasszisokat és világklasszisokat vesz meg, akit csak akar és akit nem szégyell! Így talán nem is olyan ..................... :roll: :oops: De én ettől nem nézem kevesebbnek és az érdemeit sem kisebbítem (szerintem remek edző), szemben veletek!
bevásárolsz az árcédulával nem is foglalkozva,mer' fussa' rá
Ha így van; akkor vajon Maicon ma miért nem a Real Madrid tagja (az Inter ugye nem zárkozott el a transzfertől --> viszont a vezetőség és José is irreálisnak találta a 40 millát (ami 25-ről indult) egy 29 éves jobb bekkért)?
viszonylag kedvezően jöttünk
Szerintem mi is! A Joséhoz köthető madridi igazolások: Özil 15 milla; Khedira 12 milla; Di Maria 25-32 milla; R. Carvalho 8 milla; Coentrao 30 milla; a többiek ingyen, vagy 5 és 10 milla körül összegért érkeztek! Egyedül Di Maria és Coentrao ára magasabb, de semmiképp sem tékozló jellegű!De a nevéhez köthető legdrágább transzfer ára (Chelsea --> Seva 50 millája, ami azért sokkal inkább Abra igazolása volt, mint sem a portugálé) sem áll olyan messze néhány Pep által szerződtetett játékos áráétól, sőt!
De asszem nem én találom fel a spanyol viaszt azzal,h a mágust felvezető CR-es vonulat is az ő kontójához tartozik.Tedd a szívedre a kezed és mondd azt,h Pelle kapta ajándékba a cicafiút...
Minden tiszteletem a tiéd, de miért tartozna hozzá (a Lyon elleni kiesésig szó nem volt még Joséról --> de még ha lett is volna alapja az összeesküvés elméletednek; sajna bizonyítani nem tudjuk, így legjobb esetben is csak egy kétes feltételezés maradhat)???
miihii
KHAL

2012.02.10. 23:41:39

madridronie írta:
eredmények a habzsidőzsi nélkül
Melyik jelenlegi csapatnál van eredmény habzsidőzsi nélkül??? Az invesztálás mértéke persze nem azonos a különböző bajnokságokban, de azért ugyanúgy megvan mindenhol (még a Juve, Bayern München 2-ősnél is --> igaz most a Dortmund vezet)! Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy az utóbbi 2 évben (ha már csak José-nál maradunk) a Real és a Barca "habzsidőzsi"-zés gyanánt közel azonos mértékben költekezett (Real 2010 75-78 milla, 2011 55 milla (eladási tételek nélkül) <--> Barca 2010 D.Villa + Mascherano 60 milla körül, 2011 Cesc + Sánchez megközelítőleg 70-75 milla között!
A habzsidőzsi kifejezés nem a nagy értékű vásárlást takarja,hanem azt,amikor bemész egy boltba és bevásárolsz az árcédulával nem is foglalkozva,mer' fussa' rá :D Ezt meg olyan nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak,h ilyen 90 meg 70 milla környékén mozogjanak rövid időn belül ;) Ráadásul ez még cs az előjáték volt ugye ;)

Jo5éra levetítve statisztikailag úgy helyes,ahogy te leírtad.De asszem nem én találom fel a spanyol viaszt azzal,h a mágust felvezető CR-es vonulat is az ő kontójához tartozik.Tedd a szívedre a kezed és mondd azt,h Pelle kapta ajándékba a cicafiút...

És harmadrészt megnézheted,h mi vettünk 4 darab játékost annyiért.Tudja mindenki,h nekünk most nem túl sok játékos jelent erősítést,uh ha vki iránt komolyan érdeklődünk,igencsak meg kell nyomnunk a ceruzát.Ennek ellenére még azt mondom viszonylag kedvezően jöttünk ki a bizniszekből.Legalábbis ha megelőlegezem minimum ezt a játékot Mascnak,Cescnek,Alexisnek,akkor megérhetik az árukat kamatostól.Villa meg kérdőjeles kicsit,de egyelőre épüljön fel... [-o<

Tehát azért van különbség aközött,h megfontolt és kimerítően,kínosan hosszú alkudozás után írunk számjegyet a csekkre,ti meg az elmúlt években körülnéztetek a piacon és alaposan telepakoltátok a kosarat.Hazafelé meg még a sarki török perecárust is elhoztátok 17 méterért :mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
madridronie
Madridista

2012.02.10. 21:23:02

Azért jól tudsz félrevezetni.
Isten ments, hogy félrevezessek itt bárkit!
Tudom, hogy csak a spec5-ra akarod kihegyezn
Pontosan, hisz a kollégáid is ezt várták tőlem!
hanem három évet írjál már le.
Egyrészt a fentiek tükrében miért kellene 3 évet írnom??? Másrészt ehhez a 3. évhez csak annyit, hogy 2009-ben (ekkor jött Pelle is) 3 évre való (a Calderón-éra C, D-kategóriás játékosai; elbénázott és leépítő igazoláspolitikájának kiküszöbölése végett) igazolást kellett egy nyár alatt megvalósítani ahhoz, hogy la. megközelítőleg azonos kvalitásokkal rendelkező és nemzetközileg is igazán jegyzett világklasszisokkal a sorainkban (addig ugyanis Casillas volt az egyetlen) vegyük fel a harcot a szintén világklasszisok (köztük 4 sajátnevelés) hadával felálló Barcával szemben!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.02.10. 21:02:47

madridronie írta:
Melyik jelenlegi csapatnál van eredmény habzsidőzsi nélkül??? Az invesztálás mértéke persze nem azonos a különböző bajnokságokban, de azért ugyanúgy megvan mindenhol (még a Juve, Bayern München 2-ősnél is --> igaz most a Dortmund vezet)! Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy az utóbbi 2 évben (ha már csak José-nál maradunk) a Real és a Barca "habzsidőzsi"-zés gyanánt közel azonos mértékben költekezett (Real 2010 75-78 milla, 2011 55 milla (eladási tételek nélkül) <--> Barca 2010 D.Villa + Mascherano 60 milla körül, 2011 Cesc + Sánchez megközelítőleg 70-75 milla között!
Azért jól tudsz félrevezetni. Csak a Madridot szépen feltüntető számokat írod le. Tudom, hogy csak a spec5-ra akarod kihegyezni,de ne két, hanem három évet írjál már le. Ha jól tudom, a spec5 után is kellett fizetni valamit.
Nem is baj ez, hiszen mindenki a saját csapatát védi.

Akkor egy kis vitaindító.
Fair Play ranglistáját a Barcelona vezeti, a második a Malaga, a harmadik a Madrid. :shock:
madridronie
Madridista

2012.02.10. 20:28:08

miihii
KHAL

2012.02.10. 19:26:52

madridronie írta:
de nem hiszem,hogy minden edzőnek megadatik,hogy bárhova is "igazoljon", vásárolgathat szinte kénye kedve szerint
Na és itt nem egyezik a véleményünk!Mert igazad van; ez valóban nem adatik meg minden edzőnek (azonban rengeteg edzőnek igen és meg sem kisebbítjük az ő érdemeiket), mint ahogy az sem, hogy a Chelsea, az Inter, a Real Madrid, stb. csapatok gyakorlatilag kapkodjanak utána (maga is kőkeményen tett, bizonyított és megdolgozott azért, hogy ma ott tartson ahol)! Szóval én emiatt nem értem, hogy ettől ő miért lesz kevesebb és hogy ettől az ő érdemei miért értékelődnek le??? Így vagy úgy, de csak megcsinálta; míg mások nem, vagy még nem --> ezek után szerintem minden más lényegtelen!
Azért olyan rengeteg edzőnek mégsem talán.Tulajdonképpen a feneketlen zseb szindróma kb Abram óta jött be a képbe.Azóta a shoppingba becsatlakozott a blankó gárda,a City,a Mahacskala ( :D ) és talán a Malaga meg a PSG.
Ezeknél nem fordult meg olyan sok edző még,h "rengetegnek" tituláljuk ;)

A második feléhez meg ízlelgesd egy kicsit:
eredmények teli zsebbel és eredmények a habzsidőzsi nélkül. Miért is értékelődhet le illetve fel egymáshoz képest a két eset? ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bali 15
Director del Fútbol

2012.02.10. 19:19:07

Szerintem José érdemeiből nem von le semmit az, hogy kedve szerint igazol.
De azért vicces, hogy annyira ragaszkodik bizonyos játékosokhoz, hogy képes lenne végigvonszolni őket a kontinensen. Carvalhoval megtette :D .
Meg annak is van alapja, hogy azért mindig felmerül egy olyan játékos leigazolása aki az előző, általa menedzselt csapatban játszott :D
madridronie
Madridista

2012.02.10. 19:10:11

ozsimiki; megemelem előtted a kalapom (van benned szufla)! :wink:
Továbbra se hinném,h ettől kerek lenne az a történet....
Nem is erre gondoltam (hanem az utánpótlást érintő részre, ami már valóban nem kapcsolódott teljes mértékben a tárgyhoz)!
de nem hiszem,hogy minden edzőnek megadatik,hogy bárhova is "igazoljon", vásárolgathat szinte kénye kedve szerint
Na és itt nem egyezik a véleményünk!Mert igazad van; ez valóban nem adatik meg minden edzőnek (azonban rengeteg edzőnek igen és még sem kisebbítjük az ő érdemeiket), mint ahogy az sem, hogy a Chelsea, az Inter, a Real Madrid, stb. csapatok gyakorlatilag kapkodjanak utána (maga is kőkeményen tett, bizonyított és megdolgozott azért, hogy ma ott tartson ahol)! Szóval én emiatt nem értem, hogy ettől ő miért lesz kevesebb és hogy ettől az ő érdemei miért értékelődnek le??? Így vagy úgy, de csak megcsinálta; míg mások nem, vagy még nem --> ezek után szerintem minden más lényegtelen!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madridronie 2012.02.10. 19:24:41-kor.
Válasz küldése