Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
miihii
KHAL

2012.02.12. 13:50:21

madridronie írta:
Egyiket sem rosszmájúságból tettem! Pavel kolléga foglalkozása valóban tanár; de a mester megszólítás is mindenféle pejoratívitást nélkülözött! De akkor innentől kezdve hanyagoljuk! :wink:

Bocs,de én fenntartásokkal kezelem ezeket a jelzős megszólításokat,pláne ebben a topicban ;)
madridronie írta:
Az,ha ez téged nem érdekel,
Nem engem nem érdekel, hanem a közvéleményt! Ha engem nem érdekelne a mondandód, akkor most nem leveleznénk!
Akkor megtévesztett a megfogalmazásod,mert én tulajdonképpen még mindig nem a közvéleménynek írok,hanem neked és azoknak,akik elolvassák a véleményemet.Akikre nem ráerőltetni akarom az enyémet,hanem cs kifejtem kellő alapossággal.És nem mentegetőzésből v sajnáltatásból írtam,hanem kimerítően választ adtam a feltevésedre.Mégha ezt lábjegyzetként is tettem,ahogy írtam is.
madridronie írta:
Akkor lehet,h az előszerződésnél is lehetett volna már vmit kiokoskodni.Még akkor is,ha villantani kellett vele...De nekem aztán mindegy...Legalább ezzel is megalapozták a hírverést a csapatnak,meg fitogtatni az erőt.
Továbbra is Calderón bizniszéről (és tárgyalási képességeiről) beszélünk!
...ami egy cseppet sem befolyásolja az általam leírtakat.Megfontoltabban
is lehet igazolni nagyágyút,mégha körülményesebb is.De talán lehet vele spórolni,ha akar az ember...

madridronie írta:
A körítés is hozzátartozik,mivel véleményt cserélni úgy érdemes,ha eltérően gondolkodunk vmiről.

Mint pölö murinnyóról,akit egy bizonyos szinten remek szakembernek tartok,de korántsem világlegjobbjának vagy übermensch-nek
A véleménycseréhez valóban hozzátartozik; ellenben José szakmai munkássághoz (rátermettségét illetően) nem sokban!
madridronie írta:
Ennyi.De komolyan,ha ennyi a reakciód erre,akkor egész eddig egy felesleges szájtépés volt részemről a beszélgetés,mivel nem igazán tudtad feldolgozni az infókat...
1) Mégis mit vársz tőlem, milyen reakciót? Amit nem emelek ki a hsz.-edből, azzal értelemszerűen nagyjából egyetértek, képes vagyok vele azonosulni, vagy la.is elfogadni; amivel pedig nem értek egyet, vagy esetleg még kiegészíteném, azt meg jelezni szoktam és ennyi! :roll:
2) Egyáltalán nem volt felesleges a szájtépésed, lévén minden egyes hsz.-edet végigolvastam és igen is érdekelt a véleményed, amire aztán még reagáltam is!

Talán akkor nem kellett volna ennyire mélyen belemerülnöd velem ezekbe a kalandtúrákba és máris nem fejtegettem volna a dolgokat.Asszem egészen jól tudható rólam,h mennyire utálom jo5ét és az egész életművét.Ellenben nem cs abból áll a dolog,h ezt naponta befröcsögöm,hanem ha úgy adódik kifejtem részletesebben is a dolgokat vele kapcsolatban.A mellékszálak bevonásával úgy tűnt,h érdekel a dolog,igyekeztem kimerítően körbejárni minden részletet.Tehát lényegében véget vethettünk volna ennek a trécselésnek,amikor már sokkal korábban kifejtettem egy rövid összegzést a szakmai munkásságáról.De azóta is hozod bele a különböző perspektívákat,amikre reagáltam.Most meg azt mondod,h elég lett volna annyit mondanom,h utálom és már tudsz is mindent....
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
madridronie
Madridista

2012.02.12. 12:48:07

Madridronie.
Még mindig sikerül egy kicsit félrevezetni.
Ronni igazolásánál mindig Calderon-ra mutogatsz.
:D Egy(bizonyítottan) 2008 nyarán (hol volt ekkor még Florentio Perez???) megkötött szerződésről van szó, ami 2009 júliusában realizálódott! Ebben mi a félrevezetés?
Lásd Csiga és Ibra esete. Ott szerintem az elnöknek volt nagy szerepe és az nem Sanyi bácsi volt.
Szerinted; szerintem meg nem csak és kizárólag, sőt (Pep többek közt egy klasszis csatárt és egy középső bekket kért)!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.02.12. 12:22:51

Madridronie.
Még mindig sikerül egy kicsit félrevezetni.
Ronni igazolásánál mindig Calderon-ra mutogatsz. Azonban a Barca igazolásoknál mindenkit Pep-re húzol rá.
Lásd Csiga és Ibra esete. Ott szerintem az elnöknek volt nagy szerepe és az nem Sanyi bácsi volt.
Az átigazolási őrület igenis nagy részben Perez papának köszönhető. (igaz az arabok is ludasak benne)
Elvileg 2008-tól világválság van és a spanyolok nyakig benne vannak. Jön Perez papa és eltapsol 250 millió eurót egy nyár alatt. Erre rákontráztak az arabok.
Visszatérve Ibrára. Az a véleményem, ha akkor nincs bankrobbantás soha nem jön ide. Laporta is megakarta mutatni a világnak.
Az elkövetkező években pedig az átigazolási piac egyszerűen nem azt mutatja, hogy nagy válság van a világban és mindenki a születési dátumát hozzáadja a vételi összeghez.
madridronie
Madridista

2012.02.12. 11:56:02

Első körben jelzem,h a mesterezés meg tanáros jelzők nélkül is érteni fogjuk amit mondani akarsz,uh elég lesz a miihii v még a mihi is
Egyiket sem rosszmájúságból tettem! Pavel kolléga foglalkozása valóban tanár; de a mester megszólítás is mindenféle pejoratívitást nélkülözött! De akkor innentől kezdve hanyagoljuk! :wink:
Az,ha ez téged nem érdekel,
Nem engem nem érdekel, hanem a közvéleményt! Ha engem nem érdekelne a mondandód, akkor most nem leveleznénk!
Akkor lehet,h az előszerződésnél is lehetett volna már vmit kiokoskodni.Még akkor is,ha villantani kellett vele...De nekem aztán mindegy...Legalább ezzel is megalapozták a hírverést a csapatnak,meg fitogtatni az erőt.
Továbbra is Calderón bizniszéről (és tárgyalási képességeiről) beszélünk!
A körítés is hozzátartozik,mivel véleményt cserélni úgy érdemes,ha eltérően gondolkodunk vmiről.

Mint pölö murinnyóról,akit egy bizonyos szinten remek szakembernek tartok,de korántsem világlegjobbjának vagy übermensch-nek
A véleménycseréhez valóban hozzátartozik; ellenben José szakmai munkássághoz (rátermettségét illetően) nem sokban!
Ennyi.De komolyan,ha ennyi a reakciód erre,akkor egész eddig egy felesleges szájtépés volt részemről a beszélgetés,mivel nem igazán tudtad feldolgozni az infókat...
1) Mégis mit vársz tőlem, milyen reakciót? Amit nem emelek ki a hsz.-edből, azzal értelemszerűen nagyjából egyetértek, képes vagyok vele azonosulni, vagy la.is elfogadni; amivel pedig nem értek egyet, vagy esetleg még kiegészíteném, azt meg jelezni szoktam és ennyi! :roll:
2) Egyáltalán nem volt felesleges a szájtépésed, lévén minden egyes hsz.-edet végigolvastam és igen is érdekelt a véleményed, amire aztán még reagáltam is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madridronie 2012.02.12. 13:22:34-kor.
Halfkey
Jugador del Barça

2012.02.11. 23:12:09

Ozsinak és a véleményének címezve, elsősorban.

Most olvastam el az elmúlt oldalak hszeit. Mourinhot mint embert egyáltalán nem kedvelem, mint edzőt nem tartom a világ legjobb, legkülönlegesebb edzőjének. De
Vagy azt hiszitek, az említett edzők nem lennének arra képesek mint Jose? Hogy elmennek a nagy csapatokhoz, kapnak lehetőséget a keret kialakítására bőven, és hajrá?
Tetszik, nem tetszik, az összes jó edző ezt csinálja. Nagy csapatoknál vannak, bőven van lehetőség a keret kialakítására és hajrá.

Oldalakon keresztül bizonygatjátok hogy Pep pl nem igazolt annyit. Oké, én nem kezdek el vitatkozni ezzel, mert nem ez a lényeg. A lényeg, hogy MEGTEHETNÉ. Van olyan gazdasági helyzetben. Hogy nem teszi, az az ő edzői döntése - nyilván azért, mert ide nem kell annyi igazolás, a sok saját nevelésű tehetség miatt. Ő is ugyanabban a nyeregben ül Fergievel, AVB-vel, Mourinhoval, stb. Ha kell valami, valaki a klub előteremti.

Olyan értelemben vett legenda, mint SAF, pedig nincs még egy a focivilágban, ha azt tekintjük etalonnak hogy egy csapatnál minél több megújulás, ebben nyilván ő verhetetlen. Én is őt tartom amúgy az eddigi talán legjobb edzőnek, de van rajta kívül pár kiváló edző, és Mourinho egy ezek közül. Másfajta eredménysora van, valószínűleg nem lenne képes arra amire Fergie. Ugyanakkor bár te próbálod ezt így beállítani, fordítva sem biztos hogy igaz ez. SAF csapatépítése mindig eltart egy darabig, és vannak átmeneti langy időszakok. Ez például Mourinhonál nemnagyon van így, gyakorlatilag mindig tűzközelben van, bárkivel.

Ráadásul folyton visszatérő motívum hogy ha marad a Chelseanel, akkor derül ki mekkora edző. Ez ilyen no komment dolog, hogy maradsz ha kirúgnak? Érthető hogy így történt, személyes vita és eredménybeli visszaesés, valóban nem sikerfolt a karrierjében, de hogy kispekuláld hogy direkt kirúgatja magát, hogy építhesse a special imázsát. Hát... Egészen utólagos magyarázat szaga van. Mint ahogy gyakorlatilag a karrierje összes lépését kimagyarázod, akármit is csinált, akármekkora forrásból, akárhol :roll: .

Mostanra már nyilván van 1000 részlet, amibe egy Mou gyűlölő bele tud kötni, de azért így a végére leírnám mit gondolok róla, mint nagyjából semleges ember vele szemben (személyes antipátia + klubom edzője kiegyenlítődik)

1. Porto: Ezt aki elvitatja, hogy egy Portoval Uefát és BLt nyerni nagy dolog, és sok más edző is megtenné, az minimum vicces. Valszeg Mourinhonak sem sikerülne újra, ha visszacsöppenhetne ugyanabba az időbe és helyzetbe. Sokminden kellett hozzá, és ebben az edző is vastagon benne volt.

2. Chelsea: Tul. képp ő épített ott normális csapatot, előtte kis túlzással olyanok voltak mint a tavalyi City. Aztán valóban nem sikerült kisajtolnia a saját maga által összehozott csapatból a maxot, szereplése így felemás.

3. Inter: Blt nyert azzal a csapattal, ami nemzetközi porondon évek óta közröhej tárgya volt. Lehet hogy más edző is megtette volna, de hogy 5-en 6-an...

4. RM : szerintem ez karrierje eddigi legnagyobb buktája, eddig rendesen belétektört a bicskája. Akkor hozhatja helyre, ha lenyom titeket és nyer BLt. A bajnokságban most az elmúlt évekhez képest óriási előnyt hozott össze.

+1 Emellett Chelseas és sajnos RM-os korában megtudtuk róla, hogy egy tuskó. Sajnálom hogy a portugál pakk más tagjaival együtt néha mintha RM imázsromboló hadjáratot tervezne.
miihii
KHAL

2012.02.11. 23:00:31

madridronie írta:
Na és akkor miihii mester!
Teszed ezt úgy,h az előző post-omban,amire reagáltál is,ott szerepel feketén-fehéren az a rész,h alaposan meg kell nyomnunk a ceruzát,mert tudják rólunk,h most nem sok mindenki kell,uh értük borsos árat kelltejelni

Csak ez a kutyát nem érdekli...
Első körben jelzem,h a mesterezés meg tanáros jelzők nélkül is érteni fogjuk amit mondani akarsz,uh elég lesz a miihii v még a mihi is.Tenksz ;)

Te mondtad,h nem vagyunk belátóak,én kétszer leírtam azt,amit reklamáltál,hozzátéve ezt kiegészítésként.De a lényeg,h most meg a másik felén rugózol a mondandómnak,ami tényleg cs lábjegyzetként szerepel és nem írtam valótlant. Az,ha ez téged nem érdekel,akkor elégedj meg a vélemény első felével,amiben kifejtem,h igen,mi is nagy pénzeket mozgatunk meg amikor igazolunk.Remélem ezzel lezárhatjuk ezt a részt.
madridronie írta:
Persze nem kisebbíted Pep érdemeit,cs gúnyosan idézőjelbe teszed,
Nem hiába tettem idézőjelbe; mert ez bizony elsősorban nektek szólt és nem Pep mester ellen irányult! :wink:
A nekünk alatt mit értesz?Ha most velem beszéled meg ezt és engem idézgetsz,akkor ne hozz bele más véleményt,meg általánosítást.Egyelőre a véleményemet cs a speckósról olvashattad,Pepről nem.Amiket írtam róla,cs általános infók és nem istenítés.Egy nagyon kiváló edzőnek tartom,számunkra a legjobbnak..Ha ez már annak számít,akkor ő Aisten :D

madridronie írta:
Ahogy Pep feneketlen tárcájának ellenére és az "akire rámutat" témához még ott a Cesc eset.Ha feneketlen a tárca,akkor már 4-5. éve itt nyomná,nem cs most érkezett volna.
1) Fabregas piaci ára évek óta 40-45 milla körül mozgott, szóval az Arsenal nagyon rendben volt veletek etekintetben --> a realitások talaján maradva kérte meg a srác árát!

2) Cesc elsősorban az Arsenal és Wenger miatt nem csatlakozhatott évekig és már jóval korábban a Barcához; lévén eszük ágában nem volna megválni a játékostól, így hosszú évekig még tárgyalni sem voltak hajlandóak az eladásáról!
1. Cs amikor már majdnem közeledtek az álláspontok,egy kicsit emelkedett a dolog.De nincs is ezzel baj,alkudozni értelemszerűen kell egy ilyen kaliberű srácért,nekik sem volt mindegy,h vele v nélküle.Am meg azt sem állítottam,h nem volt "normális" összeg az 50 környéke (ha CR 94...). Tehát nem szidtam a politikája miatt a Zenált,bár vhogy ezt sejteti a válaszod.

2. Tisztában vagyok vele,h mi volt eddig a kerékkötője a transzfernek.Mint ahogy azzal is,h lett volna az a pénz,amiért elhárul az akadály.Cs ugye mi inkább matekoztunk inkább évekig,mire elhatároztuk végre.De nem is fájt 70be,amiért már tuti hozható lett volna mondjuk...

madridronie írta:
Brutál keret+""isteni"" edző+x lóvé vs erős keret+ isten edző+x lóvé

6 trófea --------------------------------------- 1 kupamaradvány

Jo5é a legnagyobb a világon,be kell látni
Ez itt az ovis rész! :lol:
Ez bizony az :lol: Nem tudtam kihagyni a poén kedvéért,ha már ennyire masszívan matekozol,matekoztatsz velem ;)

madridronie írta:
CR-es világcsúcs
Sajnos, vagy nem sajnos; jelenleg is ekörül mozog a portugál piaci ára, Messié meg olyan 105 milla körül!
Inkább sajnos... Szomorú,h ennyire elbillentek az árak,értékhez képest.Mégha ezt nem is feltétlen a két nevezett úriemberre értem.De ami megy a piacon,az elég durva gyakran.Még ha nem az én pénzem is,azért megfogom a fejem egy-két jól sikerült irányártól :lol:

madridronie írta:
CR-re a 9×-et. Egy kis alkudozással kötve hiszem,h nem lehetett volna olcsóbban hozzá jutni,legalább egy huszassal
Mivel egy előszerződésről volt szó (amiben pontosan rögzítésre került, hogy ki, mikor, mit és hogyan), így a szerződés jellegéből adódóan erre aligha lett volna lehetőség (konkrétan semmi)! :wink:
Akkor lehet,h az előszerződésnél is lehetett volna már vmit kiokoskodni.Még akkor is,ha villantani kellett vele...De nekem aztán mindegy...Legalább ezzel is megalapozták a hírverést a csapatnak,meg fitogtatni az erőt.Mondjuk fittek is lehetnek,mert nem kellett elfáradniuk a kupaemelgetésektől :twisted:

madridronie írta:
Akkor még zárszóként még hozzáteszem,h igen,hendikep,hátrányban van nálam Jo5é,halmozottan.Emiatt a feneketlen pénztárca effekt miatt a korábbi csapatoknál is.de leginkább amit Ozsi is írt: a stlus miatt,ami övezi.És ami nélkül rengeteg edző tudott érvényesülni,de neki cs nem sikerült.És ez annyira visszaveti a teljesítményének elismerését,h igen,nehezemre esik túl jókat mondani róla.Sikeres ugyan,de a hogyan rész nem feledhető nekem...
Akkor írjátok ezt; a körítést meg hagyjuk!
A körítés is hozzátartozik,mivel véleményt cserélni úgy érdemes,ha eltérően gondolkodunk vmiről..Attól,h rühellem a mentalitását,a provokatív, nagyképű, önelégült pofáját,emellett szakmai sikereit leírtam,elismertem.A képességeiről a maga nemében megírtam,pozitívan.Attól függetlenül,h benne van az a bizonyos szerencsés pénzeszsák a tarsolyában a csapatai zöménél,még meg is kellett nyernie a sorozatokat,amihez azért valamihez cs érteni kell.Remekül egységesíti a gárdáit és igazán rá jellemzővé teszi a csapatát.Cs sajnos élénken él bennem ennek a rá jellemzőségnek a gusztustalan háttere... Ennyi.De komolyan,ha ennyi a reakciód erre,akkor egész eddig egy felesleges szájtépés volt részemről a beszélgetés,mivel nem igazán tudtad feldolgozni az infókat... Pedig egész alaposan igyekeztem kifejteni a jót is ,rosszat is,meg alátámasztani,kiegészíteni ha vmiről két szemszögből is véleményem van.Mint pölö murinnyóról,akit egy bizonyos szinten remek szakembernek tartok,de korántsem világlegjobbjának vagy übermensch-nek. Emellett egy gyökér patkánynak gondolom,ami meg nem befolyásolja a másik oldalt.Tehát végül is a körítés is érdekes lehet(ne) számodra.De ha nem,akkor tényleg hagyjuk és ejtsük a témát.Uis rohadt uncsi erről a csávóról beszélni,meg még a mellette bejött huszonhárom dologról,negyvenedszer....
madridronie
Madridista

2012.02.11. 20:09:34

LG, Bob_Marley
És lám-lám, azért köztetek is akadnak olyanok, akikkel egy rugóra jár az agyunk! :wink:

Persze a véleménykülönbségek ellenére azért Pavel tanár úr és ozsimiki, illetve miihii kollégák is ugyanúgy elnyerték a szimpátiámat (ezek a diskurzusok igazi élményt jelentenek a számomra)! 8)

Na és akkor miihii mester!
Teszed ezt úgy,h az előző post-omban,amire reagáltál is,ott szerepel feketén-fehéren az a rész,h alaposan meg kell nyomnunk a ceruzát,mert tudják rólunk,h most nem sok mindenki kell,uh értük borsos árat kelltejelni

Csak ez a kutyát nem érdekli; a lényegen, illetve az eredményen semmit nem változtat! :roll: A Real Madriddal ugyan ez a helyzet; amint a blancok bejelentkeznek egy játékosért, úgy legjobb esetben is a licit kapásból az illető piaci árának 1,5X-szereséről indul; pusztán csak azért, mert a Real Madridról van szó!
Persze nem kisebbíted Pep érdemeit,cs gúnyosan idézőjelbe teszed,
Nem hiába tettem idézőjelbe; mert ez bizony elsősorban nektek szólt és nem Pep mester ellen irányult! :wink:
Ahogy Pep feneketlen tárcájának ellenére és az "akire rámutat" témához még ott a Cesc eset.Ha feneketlen a tárca,akkor már 4-5. éve itt nyomná,nem cs most érkezett volna.
1) Fabregas piaci ára évek óta 40-45 milla körül mozgott, szóval az Arsenal nagyon rendben volt veletek etekintetben --> a realitások talaján maradva kérte meg a srác árát!

2) Cesc elsősorban az Arsenal és Wenger miatt nem csatlakozhatott évekig és már jóval korábban a Barcához; lévén eszük ágában nem volna megválni a játékostól, így hosszú évekig még tárgyalni sem voltak hajlandóak az eladásáról!

Jo5é a legnagyobb a világon,be kell látni
Ez itt az ovis rész! :lol:
CR-es világcsúcs
Sajnos, vagy nem sajnos; jelenleg is ekörül mozog a portugál piaci ára, Messié meg olyan 105 milla körül!
CR-re a 9×-et. Egy kis alkudozással kötve hiszem,h nem lehetett volna olcsóbban hozzá jutni,legalább egy huszassal
Mivel egy előszerződésről volt szó (amiben pontosan rögzítésre került, hogy ki, mikor, mit és hogyan), így a szerződés jellegéből adódóan erre aligha lett volna lehetőség (konkrétan semmi)! :wink:
Akkor még zárszóként még hozzáteszem,h igen,hendikep,hátrányban van nálam Jo5é,halmozottan.Emiatt a feneketlen pénztárca effekt miatt a korábbi csapatoknál is.de leginkább amit Ozsi is írt: a stlus miatt,ami övezi.És ami nélkül rengeteg edző tudott érvényesülni,de neki cs nem sikerült.És ez annyira visszaveti a teljesítményének elismerését,h igen,nehezemre esik túl jókat mondani róla.Sikeres ugyan,de a hogyan rész nem feledhető nekem...
Akkor írjátok ezt; a körítést meg hagyjuk!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.02.11. 19:31:39

Miihii és ozsimiki.
Minden szavatok ott van. Én sem tudtam volna szebben és jobban megfogalmazni.
Sokan el vannak ájulva tőle. Nem is értem miért.
Anno, én nagyon kedveltem, de ez mára megváltozott és nem az edzői kvalitásai miatt.
Számomra, mentora Bobby Robson volt az etalon. Hihetetlen jó edző volt. Azt hiszem mikor a szárnyai vette az ifjú spes5-ot nem ezt tanította neki. Ő nem bírózott, nem hisztizett, nem FIFa-zott csak tette a dolgát.
A spec5 akkor bizonyított volna, ha az összes sikeres csapatánál maradt volna még egy évet.
Mielőtt elkezdenek sokan Pep-ezni, nálam akkor lesz nagyon jó edző, ha idén nem lesz bajnok és jövőre simán behúzza a bajnokságot. Igaz még a mostani bajnokság sincsen még lefutva.
ferninho
Madridista

2012.02.11. 18:48:09

És végül ugyan idekerült,de cs sikerült egy egészen jutányos árban megegyezni.Nem nyomtuk rá az 50-60 millát,mint ti mondjuk CR-re a 9×-et. Egy kis alkudozással kötve hiszem,h nem lehetett volna olcsóbban hozzá jutni,legalább egy huszassal.Meg Kakához is kábé...De hát megethettétek ezek szerint. De a lényeg az,h nem mindig tud úgy kijönni a lépés,ahogy tervezik.Cs nagyrészt.
Calderón Mijatoviccsal karöltve soha az életben nem tudott tárgyalni semmiről... ők meg a pénzügyek...
persze, hogy csak ennyiért sikerült nekik megszerezni... valamit már mutatniuk kellett...
Pereznek meg kellett valamit villantania, egy CR-hez hasonló kalibert, nehogy már Calderón legyen az aki egyedül nagy nevet igazolt... Kakát akkor ennyiért lehetett igazolni és rögtön "kellett"
(mint a CR-es összeesküvés is)
ezt az összeesküvést meg felejtsd már el... :D
teljesen értelmetlen, mivel Calderón igazolása volt.
madridista
zsírosdeszka
A Madridista

2012.02.11. 18:25:27

Nem mindegy ki mennyit vásárolt? Megteheti a Barca meg a Madrid is? Meg. Akkor? Mourinhonak a Realnál nem volt nagy mellélövése. Guardiola is azt vett meg akit akart, volt 1-2 rosszabb vétel (Eto'o-s ügy), de alapjáraton neki is bejöttek a dolgok. Tökmindegy ki mennyit vásárolt. Az idő Perezt igazolta, nem járt rosszul egy játékossal sem (sem Kaka, sem Zidane, sem Ronaldo sem C. Ronaldo, sem Beckham). Nem mindegyik teljesített jól, viszont pénzügyileg megérte mind. Felesleges ezen vitatkozni.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
miihii
KHAL

2012.02.11. 17:12:25

madridronie írta:
A habzsidőzsi kifejezés nem a nagy értékű vásárlást takarja,hanem azt,amikor bemész egy boltba és
Tisztában vagyok vele, nagyon is; csak finoman próbáltam rávilágítani (illetve titkon reméltem /de hiába/, hogy magatokba néztek és elgondolkoztok azon), hogy többek közt az "isteni" Pep is gyakorlatilag ugyanezt csinálja; ha kell igazol; ha kell akkor keményen tejel is; a vezetőség pedig minden kívánságát lesi és ami még fontosabb hogy kőkeményen teljesíti is --> akire rámutatott, akit akart, mindenkit megkapott mindegyszálig (a 60 millás Ibrát is, alkudozás ide vagy oda)! Szerencséjére és a Barca-fanok szerencséjére is most minden adott a katalánoknál; PEP-nek van (csak úgy az ölébe hullt) egy 87-es aranytriója, egy másik már-már veteránnak számító szintén klasszis 3-asa (Puyol, Xavi, Iniesta) és a Madridéhoz hasonló, közel azonos módon "feneketlen" pénztárcája --> amit serényen használ is és amiből olyan klasszisokat és világklasszisokat vesz meg, akit csak akar és akit nem szégyell! Így talán nem is olyan ..................... :roll: :oops: De én ettől nem nézem kevesebbnek és az érdemeit sem kisebbítem (szerintem remek edző), szemben veletek!
bevásárolsz az árcédulával nem is foglalkozva,mer' fussa' rá
Ha így van; akkor vajon Maicon ma miért nem a Real Madrid tagja (az Inter ugye nem zárkozott el a transzfertől --> viszont a vezetőség és José is irreálisnak találta a 40 millát (ami 25-ről indult) egy 29 éves jobb bekkért)?
viszonylag kedvezően jöttünk
Szerintem mi is! A Joséhoz köthető madridi igazolások: Özil 15 milla; Khedira 12 milla; Di Maria 25-32 milla; R. Carvalho 8 milla; Coentrao 30 milla; a többiek ingyen, vagy 5 és 10 milla körül összegért érkeztek! Egyedül Di Maria és Coentrao ára magasabb, de semmiképp sem tékozló jellegű!De a nevéhez köthető legdrágább transzfer ára (Chelsea --> Seva 50 millája, ami azért sokkal inkább Abra igazolása volt, mint sem a portugálé) sem áll olyan messze néhány Pep által szerződtetett játékos áráétól, sőt!
De asszem nem én találom fel a spanyol viaszt azzal,h a mágust felvezető CR-es vonulat is az ő kontójához tartozik.Tedd a szívedre a kezed és mondd azt,h Pelle kapta ajándékba a cicafiút...
Tehát azért a mérleg nyelve cs névlegesen egál.
Minden tiszteletem a tiéd, de miért tartozna hozzá (a Lyon elleni kiesésig szó nem volt még Joséról --> de még ha lett is volna alapja az összeesküvés elméletednek; sajna bizonyítani nem tudjuk, így legjobb esetben is csak egy kétes feltételezés maradhat)???

Azért viccesek ezek a beszélgetések,mert körbe járunk folyamatosan :)

Leírod,h titkos reményeid hiábavalóak voltak,h belátóak leszünk,h Pep is kőkeményen csenget (ráadásul ezt kiemelve is).Teszed ezt úgy,h az előző post-omban,amire reagáltál is,ott szerepel feketén-fehéren az a rész,h alaposan meg kell nyomnunk a ceruzát,mert tudják rólunk,h most nem sok mindenki kell,uh értük borsos árat kell tejelni :roll:
Most leírjam még egyszer? :)

Igen,Pep is rámutatott erre-arra,h kell neki a munkájához,voltak blamák ezek között.De megvettük,ki lettek fizetve és sikerült összeraknia egy,ugyan nagyon szűk keretet,de annál hatékonyabbat.Volt benne bőven pénzmozgás,de a lényegesebbek beváltak. Ahogy ugyanezek megvannak odaát is,nem is írtam,h nem.A nagy számok törvénye alapján 3 garnitúrányi playából azért illett néhánynak beváltania az ígéretet,nemde? :P

Hasonlóan feneketlen pénztárca vicces kijelentés azok után,h cirka 400 millát belevertetek a csapatba az évek alatt.Jaaaa,h cs a Jo5é érát vesszük alapul... Akkor helytáll a mondandód,mint ezt szintén írtam.Cs sarkítva van.Csapatépítés címén megfordult vagy 40 játékos nálatok,mi meg korrekcióként vettünk 15-öt.Nyilván nektek nagyobb szükségetek volt rá,de ettől függetlenül kötve hiszem,h hasonló szituban kipörgettünk volna 200 millát 3 emberre,legyen az akár CR-Kaká kaliber is...
Persze nem kisebbíted Pep érdemeit,cs gúnyosan idézőjelbe teszed,h Isteni,míg Jo5é maga az isten idézőjel nélkül... Jobb állományt örökölt,az igaz.Viszont ebből a keretből nulla perc alatt olyan sikeréhes,motivált,szervezett,parádés csapatot kreált a semmiből,h azóta is cs néz mindenki,mint a moziban.De persze ez nem téma,tök természetes dolog,nem az ő érdeme.Jo5énak meg a császári skillje ugyanez,összerak egy sikeréhes,motivált,szervezett csapatot,amely elég meggyőzően teljesít.Ő ettől Aisten,Pep meg cs szerencsés :D

Maicon. Hmm,nem is tudom miért nem került oda,ez az a bizonyos kivétel,amely erősíti a szabályt :D Ahogy Pep feneketlen tárcájának ellenére és az "akire rámutat" témához még ott a Cesc eset.Ha feneketlen a tárca,akkor már 4-5. éve itt nyomná,nem cs most érkezett volna.Kipengetjük akár a 70 milliót is,ha annyira kell,amennyiben megvan az a bizonyos feneketlen buksza.De nem,inkább sokéves kötélhúzásba kezdtünk,amivel meg is nehezítettük a saját dolgunkat,amikor felmérgesítettük a Zenált...És végül ugyan idekerült,de cs sikerült egy egészen jutányos árban megegyezni.Nem nyomtuk rá az 50-60 millát,mint ti mondjuk CR-re a 9×-et. Egy kis alkudozással kötve hiszem,h nem lehetett volna olcsóbban hozzá jutni,legalább egy huszassal.Meg Kakához is kábé...De hát megethettétek ezek szerint. De a lényeg az,h nem mindig tud úgy kijönni a lépés,ahogy tervezik.Cs nagyrészt.

A pénzes dologhoz hozzátartozik az a dolog,ami szintén saját vélemény (mint a CR-es összeesküvés is),h akkor történt egy árrobbanás a piacon,amikor Abra papa beszállt a buliba és elkezdett eszetlenül megvenni mindenkit alku nélkül.Akkor szabadultak el ennyire az árak sztem. (Nem is tudom,ki volt akkor az edző,akinek megvette őket? :-k Jajj,pedig itt van a nyelvem hegyén :D ) Erre még rátett egy lapáttal a CR-es világcsúcs,meg kézben vele Kaká mondjuk.És akkor idenyomjátok,h de hát PEp is mennyiért vesz embert.SOKÉRT!De nincs más választása,mivel aki egy egyeneset bele tud rúgni a labdába,20 milla alatt nem lehet elhozni.Rá vagyunk kényszerítve a változtatásra,kockáztatni is kell időnként és ez lehet ráfizetéses.Persze ez oda-vissza igaz.De a madrid esetében a saját hibájuk volt,h így mutatkoztak be a piacon,h majd' a 100 métert karcolták egy emberért.Nekünk meg ez betett,pláne azzal karöltve,amit feljebb írtam,h kevesek kellenek,és őket nagyon magasan árazzák ezek miatt.

Végül még az összeesküvés elméletemről annyit,h én ezt hiszem,te meg nem,evvan.De végülis mindegy is,a lényeg,h te számolj úgy,h cs a Jo5é korszakot veszed figyelembe,azóta hasonlítsd cs a csapatokat.Akkor valóban partiban vagyunk. Legalábbis lóvé szempontjából.
Mert ha úgy vesszük,akkor nem kapott a portugál sem olyan rossz állományt a CR-es garnitúrával kiegészítve immáron.Ezen még alakított és stabillá tette.Pep meg szintén kapott egy jó garnitúrát (kicsit valóban talán jobbat,mint Jo5é...),amit kissé átalakított és stabillá tette.Aztán ha már úgy nézem,ahogy írod,írjátok,akkor ugyan hiába kapott erősebb keretet PEp,de ezt talán kiegyenlíti az a tény,h egy világlegjobbja edzőt is összeszedtek a blankóknak,minekünk meg be kellett érni a szerencsefia Peppel,aki cs épp jókor bóklászott a kispad környékén... Tehát számoljunk-->

Jo5é a legnagyobb a világon,be kell látni :D

Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.02.11. 16:00:20

dak900 írta:Portoban költekezés nélkül is összejött neki? Részben...mert a második évében azért több alapjátékost is ő hozott oda, akik később kezdők lettek, lásd: Carvalho, Ferreira, stb... Az első évben ha jól emlékszem akkor 3. lett a bajnokságban. A következő évben Uefa kupát nyert, és bajnokságot. Az utolsó évében nyerte meg a Bajnokok ligáját, és megint 1 bajnokságot. Egyébként nézd meg a keretet...a védelem és a középpálya nem volt olyan rossz! :D Carvalho, Ferreira, Bosingwa, Deco, R. Costa...persze ez nem mérhető mondjuk egy madridi kerethez, de azért nem is a semmiből kellett építkeznie!!
És ezekből a játékosokból ő "csinált" remek focistákat!
Deco-t előtte senki nem tudta kb kicsoda, egy noname portugál kis csapatból jött!De Bosingwa, Ferreira is a Portoban lett ismert jó játékos!Későbbiekben mind Londonban mind Milánóban már ismert klasszis embereket tudott hozni!
Ez azért különbség!
És itt megjegyezném, hogy pl Samuel, Lúció is kb élete szezonját futotta Mourinho irányítása alatt!!!!
Kép
Kép
Kép
dak900
Jugador del Barça

2012.02.11. 15:52:14

Portoban költekezés nélkül is összejött neki? Részben...mert a második évében azért több alapjátékost is ő hozott oda, akik később kezdők lettek, lásd: Carvalho, Ferreira, stb... Az első évben ha jól emlékszem akkor 3. lett a bajnokságban. A következő évben Uefa kupát nyert, és bajnokságot. Az utolsó évében nyerte meg a Bajnokok ligáját, és megint 1 bajnokságot. Egyébként nézd meg a keretet...a védelem és a középpálya nem volt olyan rossz! :D Carvalho, Ferreira, Bosingwa, Deco, R. Costa...persze ez nem mérhető mondjuk egy madridi kerethez, de azért nem is a semmiből kellett építkeznie!! :wink: Amúgy 1 bizonyos Villas-Boas már az első évben Európa Ligát nyert, pedig neki sem volt volt sokkal jobb kerete (ha egyáltalán jobb volt), szóval szerintem ő a legjobb edző!!!! :lol: :D A viccet félretéve, ez 1 olyan kérdés, amiben nem hiszem hogy dűlőre jutunk... :D Top 5 edzőben simán benne van, ez nálam nem kérdés. :P
Amúgy ezt LG-nek és Bob-nak címeztem. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dak900 2012.02.11. 16:00:45-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.11. 15:50:40

Barca_10 írta:Arra lennék kíváncsi, SAF védelmében, h Pep vagy José meg tudná-e azt csinálni amit SAF csinál évek óta a MU-ban. Azaz, h neki nincs feneketlen pénztárcája, és úgymond "nóném" igazolásokkal tartja az élbolyban a csapatot (eltekintve a Basel elleni BL-zakótól). CR-ből, Beckhamből, Rooneyból gyakorlatilag ő csinált olyan játékost amilyenek lettek, nem keveset kaszált előbbi 2-őn a MU, mégsem rendítette meg annyira távozásuk a csapatot.
Ez túlzás. A MU is ott van a világ leggazdagabb csapatai között, és azért Fergie is elkölt nyaranta 70-80 millió eurókat. Ettől persze zseniális edző ő is, de ő sem a sz.rból épít várat.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.11. 15:47:59

Kalap1988 írta:Szerintem kár ezen a vásárlás témán veszekedni. Vásároltunk mi is? Igen, hogy fenn tarthassuk a sikerességet. Ezen múlik leginkább a mindenkori eredményességünk, ezek a legfontosabb játékosok a keretben? Nem, egyáltalán nem, a legfontosabb játékosok egyértelműen a saját nevelések, illetve a régen Barcelonaban futballozó játékosok, és talán Alves, de ő "csak" egy ember. Ez a különbség szerintem a két csapat közt, mert a Realnál igazából Casillas az egyetlen olyan kihagyhatatlan és megkérdőjelezhetetlen ember, akit a Madrid tett azzá, ami ( meg talán Ramos, de őt nem tartom egy kalibernek Ikerrel...) és nem zsoldos. Ez nem baj, ettől nem lesz önmagában erkölcstelen csapat a Madrid, de nyilvánvaló, hogy a Barca modell sokkal inkább követendő. Ennek pedig semmi köze a szerencséhez... Butaság mond, aki szerint Pep-nek szerencséje volt. Egy játékosból nem lesz sztár és legenda csak a génjei, képességei miatt. Egy játékost ki kell nevelni, munkára kell sarkallni, meg kell neki adni a lehetőséget. Zsenik a képességek alapján születnek, de legalább 3-4-szer annyi kallódik el, mint amennyiből aztán meghatározó futballista lesz ( azokról nem is beszélve,akiket fel sem fedeznek és el sem kezdenek komolyan sportolni). Úgy hogy szerintem ilyen érvekkel ne jöjjünk. Pepnek benne volt a keze az utánpótlásban is, az idősebb korosztályt pedig csapattársként mentorálta, a példaképük lett. És akkor itt még nem beszéltem arról,hogy egy zseninek az sem mindegy, hogy miként, milyen futballra tanítjuk. Nem kell a szerencsére fogni azt, ami egyszerűen a Barcelona utánpótlásképzésének a zsenialitásában rejlik.. Lehet tanulni és példát venni...
UI: Ha Soldado nálatok megkapta volna a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy mára sokkal jobb futballista lenne ( pedig most sem rossz) és nem a Benzema-Higuain zsoldos kettős lenne a csatár ( nincs velük bajom, nem is rossz focisták, de pl azt a szintet, amit az argentin hoz, a mostani Soldado is hozná és Benzema sem a brazil Ronaldo francia megtestesülése, akkor sem, ha idén eddig jól muzsikál viszonylag). Ez csak egy név, van még sok. Emellett az is biztos, hogy a központotok valamit rosszul csinál...
Én ezzel egyet értek. Csak arra reagáltam, h Mourinho sikereit azért értékelik le, mert a Portot leszámítva olyan csapatokkal érte el, ahol meg volt a lehetősége komolyabb pénzekért játékosok igazolására. Erre reagáltam, h ez a lehetősége megvan Pepnek is, Fergussonnak is, megvolt az Ancelotti féle Milannak is. És meg van sok más edzőnek is, akik mégsem tudnak élni vele, pl. Mancini, Ancelotti a Chelseanél az első szezonját leszámítva, és a mostani Mourinho utód.
Abban igazad van, h nálunk a saját nevelésű emberek a siker kulcsai. De ha esetleg megtörténne, h a következő kinevelt generációnk nem lenne ilyen minőségű, akkor mi is igazolnánk sztárokat. Bízzunk benne, h erre nem kerül sor.
Barca_10
Entrenador del Barça

2012.02.11. 15:42:28

Arra lennék kíváncsi, SAF védelmében, h Pep vagy José meg tudná-e azt csinálni amit SAF csinál évek óta a MU-ban. Azaz, h neki nincs feneketlen pénztárcája, és úgymond "nóném" igazolásokkal tartja az élbolyban a csapatot (eltekintve a Basel elleni BL-zakótól). CR-ből, Beckhamből, Rooneyból gyakorlatilag ő csinált olyan játékost amilyenek lettek, nem keveset kaszált előbbi 2-őn a MU, mégsem rendítette meg annyira távozásuk a csapatot.

Illetve ha a Barcának neadjIsten lenne még egy olyan szezonja a Pep-éra alatt mint a 2007/2008-as akkor a vezetőség és Pep mit lépne? A bajnoki meccseken észrevehető(szerintem..), h nem akkora motiváltsággal lépnek pályára a srácok mint az elmúlt 3 évben, amit valahol megértek, hiszen 3 éve folyamatosan bajnokok vagyunk. BL és a kupa más tészta, szerény véleményem szerint ezekben a sorozatokban jóval motiváltabbak, BL-t még senki nem nyert egymás után kétszer, kupát pedig utoljára 3 éve nyertünk.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.02.11. 15:25:35

ozsimiki írta:
Ahhoz szóltam hozzá EREDETILEG,hogy nem értékelem túl a portugált, mert sikeres volt a Chelsea után az Internél,és a Madridnál??? is. Mert megvolt hozzá minden,hogy az lehessen. Ilyen feltételekkel még pár edző megcsinálta volna ugyanezt. Nem írtam,h ez egyszerű volt,de szerintem nincs semmilyen mou mítosz, meg special one, erről írtam.

azzal megkérdőjeleztem a tudását, hogy nem emelem a többi edző fölé? szerintem nem. Számomra akkor bizonyított volna a legtöbbet, ha a lefelé haladó Chelseat visszarángatta volna az első helyre, de ehelyett előkészítette, majd le is lépett. Persze tudom, csak is Abra hibája, jaja, meg mesevilág ON.

Másik, Mourinhot nem azért utáljuk mert megadattak neki a feltételek, ennél azért legyél már naprakészebb. Ha nem lennének olyan módszerei amilyenek, kicsit se bánnám,hogy eléri amiket elér. De mint írtam, rajta kívül még páran EDZŐHÖZ MÉLTÓBBAN elérnék ezt.

de mondom,h parttalan az egész, nektek ő vmi ufo, kár,h a Földre tévedt a stílusával együtt.
Pont ezt írtam, ezért nem értem miért kellene naprakészebb legyek, azért utálod, mert nyilatkozik valamit, vagy éppen kritizálja a bírót, ami szuvenír jogod is, de mikor már a "kákán is csomót" keresünk azzal, hogy :
Mert megvehetett mindenkit tb....az véleményem szerint sok, s nevetséges!

Remek csapatot hozott össze Londoban, Milánóban, Portoban is!
LG-nek igaza van pénz nélkül nehéz csapatot összeszedni (Portoban költekezés nélkül is összejött neki)Lehet írni, hogy mikor süllyedt a hajó elment, ez szerintem nem helytálló, Interben is a keret változatlan maradt, mióta elment Mourinho ég és föld a csapat játéka, mentális felkészültsége, motiváltsága!
Tudom könnyű elintézni azzal, kiöregedtek...

Ugyanolyan balgaság Pepet nem elismerni, vagy éppen Mourinhot!Jelenkorunk a világ talán 2 legjobb csapatának, talán 2 legjobb edzője!
SAF is nagy edző, de neki ugyanúgy megvannak stikilijei (bírózni is szokott kőkeményen) amik nem kerülnek annyira elő, de ha Mourinho csúnyát mond, ő az antikrisztus!És ez nem újjal mutogatás a másikra, hanem az éremnek legyen ám 2 oldala!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.11. 15:01:11

Bob_Marley írta:
ozsimiki írta:

Valamint megint mi van? Mourinhoról van szó, és úgy véditek,hogy mást "támadtok". Ha már Pep-el akarjátok hasonlítani, ott a Chelseas időszak, ott nem akasztott le bárkit szinte akit akart? Pepnek voltak rossz igazolásai, na és? Az eredmények így is őt igazolták, és teljesen jól látta,hogy nem lehet meghagyni ugyanazt a csapatot teljes mértékben, kellenek az új impulzusok,stb.

De mit sem ér velük ,ha az a gerinc egyszer csak veszít a lendületből, a tettvágyból. Ezt lehet is látni a bajnokikon idén.

Mind1, parttalan ez a vita, egyeseknek akkor is Szent lenne Jose, ha minden 2. meccsen, szembeköpné az ellenfél edzőjét, elhordaná az ellenfél klubját,és megjegyezné, hogy nem érti hogy létezhet még az az egyesület. Sőt lehet még nagyobb rigmusban szólna a dalocskája...
A kiemelt rész a lényeg, ezt az egészet fordítsuk meg, s írjuk Mourinhoról, ja az nem mert utáljuk....Az eredmények Mourinhot is igazolják, !

A Mind1 pártatlan vitához meg még hozzátenném, megint ki kanyarodott el a témától?

Mourinho és az ő szakmai tudásáról beszélünk, s még ezt is megkérdőjelezik páran....

Ozsi és bárki no offense, csak egyszerűen hihetetlen mennyire Mourinho ellenesek vagytok...És nem azt mondom szeretni kell, de azért az eredményeit is megkérdőjelezni, plusz edzői kvalitásait......Elég erős és általában annyi jön elő, hogy miket nyilatkozik mi csinál az oldalvonalnál, akkor is amikor arról beszélünk milyen szakember???!!!!
Ahhoz szóltam hozzá EREDETILEG,hogy nem értékelem túl a portugált, mert sikeres volt a Chelsea után az Internél,és a Madridnál??? is. Mert megvolt hozzá minden,hogy az lehessen. Ilyen feltételekkel még pár edző megcsinálta volna ugyanezt. Nem írtam,h ez egyszerű volt,de szerintem nincs semmilyen mou mítosz, meg special one, erről írtam.

azzal megkérdőjeleztem a tudását, hogy nem emelem a többi edző fölé? szerintem nem. Számomra akkor bizonyított volna a legtöbbet, ha a lefelé haladó Chelseat visszarángatta volna az első helyre, de ehelyett előkészítette, majd le is lépett. Persze tudom, csak is Abra hibája, jaja, meg mesevilág ON.

Másik, Mourinhot nem azért utáljuk mert megadattak neki a feltételek, ennél azért legyél már naprakészebb. Ha nem lennének olyan módszerei amilyenek, kicsit se bánnám,hogy eléri amiket elér. De mint írtam, rajta kívül még páran EDZŐHÖZ MÉLTÓBBAN elérnék ezt.

de mondom,h parttalan az egész, nektek ő vmi ufo, kár,h a Földre tévedt a stílusával együtt.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.11. 14:17:06

zlatan szerintem továbbra sem lett volna ekkora buktának beállítva, ha a személyisége nem olyan, amilyen, és marad még pár évet..megrúgta volna az évi 15-20 gólját és kb. 10 gólpasszát, és akkor pár év után senki nem beszélt volna róla negatív fényben.
29 meccs alatt 16 gól, 9 gólpassz...szóval nem ezért flop, hanem azért, mert el kellett menjen a viták és parasztsága miatt :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.11. 14:13:01

a mi bukott tranzakcióink tömkelege (hleb, csiga és barátai) azért vankevésbé fényben mit a madrid buktái, mert mi ennek ellenére sorozatban nyerünk mindent amit lehet. a kutyát nem érdekli zlatan meg az ukrán ha jönnek a bl, bajnoki, kupa cimek...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ferninho
Madridista

2012.02.11. 13:45:55

madridronie írta:
De asszem nem én találom fel a spanyol viaszt azzal,h a mágust felvezető CR-es vonulat is az ő kontójához tartozik.Tedd a szívedre a kezed és mondd azt,h Pelle kapta ajándékba a cicafiút...
Tehát azért a mérleg nyelve cs névlegesen egál.
Minden tiszteletem a tiéd, de miért tartozna hozzá (a Lyon elleni kiesésig szó nem volt még Joséról --> de még ha lett is volna alapja az összeesküvés elméletednek; sajna bizonyítani nem tudjuk, így legjobb esetben is csak egy kétes feltételezés maradhat)???
csak hozzá tenném, hogy CR-t még Calderón igazolta le úgymond, mivel ő kötött rá előszerződést.
Pereznek annyi köze volt hozzá, hogy kifizette (mert gyakorlatilag mást nem is csinálhatott...).
Ebből kifolyólag kitalálhatjuk, hogy mennyi köze is volt hozzá Mourinhonak...
madridista
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.02.11. 13:17:49

ozsimiki írta:

Valamint megint mi van? Mourinhoról van szó, és úgy véditek,hogy mást "támadtok". Ha már Pep-el akarjátok hasonlítani, ott a Chelseas időszak, ott nem akasztott le bárkit szinte akit akart? Pepnek voltak rossz igazolásai, na és? Az eredmények így is őt igazolták, és teljesen jól látta,hogy nem lehet meghagyni ugyanazt a csapatot teljes mértékben, kellenek az új impulzusok,stb.

De mit sem ér velük ,ha az a gerinc egyszer csak veszít a lendületből, a tettvágyból. Ezt lehet is látni a bajnokikon idén.

Mind1, parttalan ez a vita, egyeseknek akkor is Szent lenne Jose, ha minden 2. meccsen, szembeköpné az ellenfél edzőjét, elhordaná az ellenfél klubját,és megjegyezné, hogy nem érti hogy létezhet még az az egyesület. Sőt lehet még nagyobb rigmusban szólna a dalocskája...
A kiemelt rész a lényeg, ezt az egészet fordítsuk meg, s írjuk Mourinhoról, ja az nem mert utáljuk....Az eredmények Mourinhot is igazolják, !

A Mind1 pártatlan vitához meg még hozzátenném, megint ki kanyarodott el a témától?

Mourinho és az ő szakmai tudásáról beszélünk, s még ezt is megkérdőjelezik páran....

Ozsi és bárki no offense, csak egyszerűen hihetetlen mennyire Mourinho ellenesek vagytok...És nem azt mondom szeretni kell, de azért az eredményeit is megkérdőjelezni, plusz edzői kvalitásait......Elég erős és általában annyi jön elő, hogy miket nyilatkozik mi csinál az oldalvonalnál, akkor is amikor arról beszélünk milyen szakember???!!!!
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.02.11. 12:32:59

Szerintem kár ezen a vásárlás témán veszekedni. Vásároltunk mi is? Igen, hogy fenn tarthassuk a sikerességet. Ezen múlik leginkább a mindenkori eredményességünk, ezek a legfontosabb játékosok a keretben? Nem, egyáltalán nem, a legfontosabb játékosok egyértelműen a saját nevelések, illetve a régen Barcelonaban futballozó játékosok, és talán Alves, de ő "csak" egy ember. Ez a különbség szerintem a két csapat közt, mert a Realnál igazából Casillas az egyetlen olyan kihagyhatatlan és megkérdőjelezhetetlen ember, akit a Madrid tett azzá, ami ( meg talán Ramos, de őt nem tartom egy kalibernek Ikerrel...) és nem zsoldos. Ez nem baj, ettől nem lesz önmagában erkölcstelen csapat a Madrid, de nyilvánvaló, hogy a Barca modell sokkal inkább követendő. Ennek pedig semmi köze a szerencséhez... Butaság mond, aki szerint Pep-nek szerencséje volt. Egy játékosból nem lesz sztár és legenda csak a génjei, képességei miatt. Egy játékost ki kell nevelni, munkára kell sarkallni, meg kell neki adni a lehetőséget. Zsenik a képességek alapján születnek, de legalább 3-4-szer annyi kallódik el, mint amennyiből aztán meghatározó futballista lesz ( azokról nem is beszélve,akiket fel sem fedeznek és el sem kezdenek komolyan sportolni). Úgy hogy szerintem ilyen érvekkel ne jöjjünk. Pepnek benne volt a keze az utánpótlásban is, az idősebb korosztályt pedig csapattársként mentorálta, a példaképük lett. És akkor itt még nem beszéltem arról,hogy egy zseninek az sem mindegy, hogy miként, milyen futballra tanítjuk. Nem kell a szerencsére fogni azt, ami egyszerűen a Barcelona utánpótlásképzésének a zsenialitásában rejlik.. Lehet tanulni és példát venni...
UI: Ha Soldado nálatok megkapta volna a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy mára sokkal jobb futballista lenne ( pedig most sem rossz) és nem a Benzema-Higuain zsoldos kettős lenne a csatár ( nincs velük bajom, nem is rossz focisták, de pl azt a szintet, amit az argentin hoz, a mostani Soldado is hozná és Benzema sem a brazil Ronaldo francia megtestesülése, akkor sem, ha idén eddig jól muzsikál viszonylag). Ez csak egy név, van még sok. Emellett az is biztos, hogy a központotok valamit rosszul csinál...
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.11. 12:16:26

LG írta:
Pavel írta:Tedd a szívedre a kezed, ha Maicon-t igazán akarta volna a spec5 vagy Perez papa akkor 50 misit is kifizettek volna érte.
Perez papának csak egy baja van. Nem tud aranylabdást igazolni, mert az elmúlt hármat Messi nyerte.
Maradjunk a tényeknél, és ne keverjük bele a saját képzelgéseinket a dolgokba. Mourinho-nak a Realnal nem volt igazán drága igazolása. Ahogy a madridista kolléga mondta, h kb. ugyanannyit költött a két csapat. Holott mi voltunk a csúcson, nekünk volt kész csapatunk, a Madrid pedig trónkövetelő, közel sem kész, akiknek inkább indokoltabb nem volt a nagy bevásárlás. Azt is tegyük hozzá, h még a Laporta korszakban Pep is nagyon el volt eresztve, olyan embereket vehetett meg, akik egy percet nem játszottak a csapatnál, kidobott egy ukrán senkiházira 25(?)millió eurót, elüldözhette a klub akkori leggólerősebb emberét az Interbe, mellé csapva 45 millió euróért hozhatta a bosnyákot beégni. Szóval kettejük közül inkább a katalán, aki kiskirály a csapatánál, és bármit megtehet.
LG, lassan kaphatsz új rangot :)

Pep a Barcánál vásárolhat ha úgy érezte, igen. Ezt senki sem tagadta, továbbra sem a nagy igazolások miatt tartottunk,és tartunk ott ahol. Nézd meg a csapat gerincét.

U.i.: bár most nem is csak az edzői megnyilvánulásai volt a téma, csupán az,hogy én, és még jó páran nem értékelik annyira fel,h több nagy csapatnál is sikereket ért el, mert szerintünk erre még legalább 3-4 (ha nem több) edző, hasonló "kellékekkel" és időben (lehetne ez Jose 2.éve a Madridnál, ha a Barca nem a 4.éve lenne a csúcson, hanem mondjuk csak a 2. éve...nem lenne ennyi pontvesztés) képes lett volna, és úgy, hogy eközben felfogja,hogy nem egy mucsaröcsöge hírét rombolja le "egyéni" (és még szép szót használtam) edzői húzásaival, megnyilvánulásaival.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.02.11. 12:09:10

visca el barca írta: coentrao. a madridisták kedvenc védekezése vele szemben, hogy 3 poszton is bevehető, holott mindenki tudja h marcelo nyakára hozták, csak nem tudott semmi maradandot alkotni és mivel 30 milla nem lehet padoztatni. ettől még egy hokedli játékos. (és mielőtt hjön vmi odaátról, igen, nálunk is volt rossz igazolás)
coentrao eddig 18 meccsen lépett pályára. figyelembe véve a védelem sérüléseit és hogy vele együtt 3 szélső hátvéd van a csapatban,utólag egyáltalán nem nevezném hibás vételnek(persze egy normális jobb hátvédnek jobban örültem volna,de az majd idén)
illetve jobban védekezik,mint marcelo,aki idén elég gyatra
Válasz küldése