bence-barca írta:Én amit észrevettem, mostanában többet megy hülyéskedés/ ökörködés. Ami szerintem nem feltétlen rossz, kicsit mintha jobban összekovácsolódna a fórum (legalábbis egy része).
Aztán persze ezt lehet színvonal esésnek nevezni, mert van, h túlhaladunk egy szintet, de akik épp benne vannak, azok ezt nem érzik. Ők továbbra is viccesnek találják, akik meg kimaradtak belőle vagy lemaradtak, nem nagyon tudják megérteni ill értékelni ezt. Talán ugye pont amiatt marad valki ki vmiből, mert látja, szte ez hülyeség. Mások szerint meg nem.
Csökkent a színvonal ez valahol igaz. De szerintem jó kedélyűbb is lett. Aztán, ha ez ezzel jár, felőlem okés. Én annak örülök, h jobban érezzük magunkat itt. Bár amit most írtam, inkább az offtopicra szokott igaz lenni.
A focis érintettségű részeknél meg azt mondom, ahány ember, annyi vélemény és sokszor nekem is nehéz bevenni azt, h vki mit gondol, mert én részemről az hülyeség, de van aki meg fordítva van így és velem nem ért egyet. De mondjuk néha már tényleg többről van szó, mint egyszerű véleményről.
Ezzel egyet tudok érteni.
Nekem is az a véleményem,h kettős dolog ez,mert a nagyátlagot tekintve nem épp egetverő a szint,amit 3-4 topic eléggé kiad.Ennek az egyik okozója ugye a sikeres periódusunk,aminek köszönhetően rengeteg új arc csapódott hozzánk,akik nagy hévvel és kevés meggondolással szabadultak rá a fórumra és mint a legtöbbünk,körmölt,mint a güzü,hogy szaporodjon a hsz-e és nyomta a saját elképzelését.Ráadásul érezhetően meg is fiatalodott a fórum és sokan csak ebből a néhány évből indulnak ki,türelmetlenül reagálnak és éles vitákba mennek bele.Ráadásul elég szép számban vannak az olyan parttalan viták,amik újra és újra le vannak játszva,mert egy újonc ismét fel akarja találni a spanyol viaszt és néhányan ismét megpróbálják a másik végletet képviselni. Aztán belefáradnak,később az olvasásba is.Ráadásul megnehezíti a sok úm. éretlen hozzászólás,aminek a szerzője ráadásul meg van győződve,h az úgy van,ahogy írja és megint csak egy értelmetlen témakör lesz napirenden.
Tehát ez a hígulás,szaporulat,ami eleve okozója sztem a nem épp veretes napi tevékenységnek.Ami miatt sokan tényleg inkább alaposan lecsökkentik a fórumozást,még akár olvasási szintre,vagy még erre sem.
Aztán van a másik,pozitívabb vonulat,ami leginkább itt fejti ki jótékony hatását

Az utóbbi pár hónapban szépen összeérett egy maréknyi ember,akik között igen jó hangulat és többnyire jó kedélyű társalgás folyik,ami átragad másokra is adott esetben (meg persze van,akinek szúrja a szemét,de talán ez a ritkább eset) és sztem is ez inkább összébb kovácsolja a fórumot (legalábbis egy aktív részét),ami nagyon jó dolog,mert valamilyen szinten ez a mag sem volt meg egy darabig.Erre pedig lehet alapozni és értelmes beszélgetéseket folytatni (bár gyakran ez is baromkodásba torkoll,de hát a nevetés meg egészséges

). Ez egy-két topicot érint így nagyobb mértékben,tehát akiknek ez nem jön be,nem kell olyan sokat kerülgetnie,mint azoknak,akiknek a focis szájkaratés,farokméricskélős eszmecsere nem jön be. Én személy szerint kétlem,h ez rontaná a színvonalat,mivel ahogy mondtam,inkább pozitív hatással van,mint kártékony.Utóbbi inkább az említett FM-en nevelkedett,rutintalan futballkedvelő társulat sajátja,akik meg vannak győződve róla,h jobban értik a focit,mint a többiek.
Régebben én is gyakrabban szóltam hozzá a focis témákhoz,de mostanra már kimerül nagyrészt abban,h hivatásból végigpörgetem a leírtakat,modi szemmel és közben látom,h jajj,már megint milyen "nagy dolgokról" megy a diskurzus,inkább bele sem megyek.Vagy már megfogalmazta más is,amit gondolok a szituról,így inkább nem ismétlem meg,úgyis beleveszik a sokadalomba
De egyénileg is fel lehet javítani a fórumot azzal,h az ember egy idő után már le tudja szűrni,h kitől mire számíthat kábé és akikkel szimpatizál,vagy értelmes user-nek tart,azokat olvassa.Akiket meg kevésbé életképesnek tart,aki inkább idegesíti,azt meg átugorja és annyi