Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
De abból vezeted le, h nem jogos, h nem elfogadható és nem megoldás. Ez pedig szerintem két külön dolog. Pl. a bosszú, habár jogos, de nem elfogadható. De attól, h a gyilkosság (vagy bármilyen más jellegű kihágás) nem elfogadható, és nem is számít valódi megoldásnak, még nem jelenti azt, hogy a bosszú nem volt jogos.ozsimiki írta:Jogos= igaza volt tegyük fel a sofőrnek a vitában,azaz a nő hibázott
viszont annak lereagálása nem jogos, attól,h igaza van, a pofon nem lesz jogos.
Fizikai erőszak max önvédelmi szempontból lehet jogos,és elfogadható. Olyan nincs,h egy pofon jogos,de nem elfogadhatóaz én értelmezésemben, főleg nő iránt. Mert ezzel kb azt írod le nálam,hogy az ügynek ez a vége,megoldása, h pofon csattan, csak ez mivel nő, nem elfogadható. Nálam meg nem ez a megoldása,szóval nem jogos, akárki is álljon ott.
hagyjuk
[grammarna... áá, inkább hagyjukTim írta: "Március 8. nőnap. Beszélj a nők helyzetéről
Én azt gondulom (és hiszem) hogy a nőnek eggyenlőnek kel lenni a férfival, mert nem helyes, hogy nem eggyenlő. Március 8-cadikán a nőnek eggyenlőnek kel lenni a férfival!
Ezen a napon minden ember mimózát visz a nőknek és a többi embernek is, deviszont én ismerek egy embert akki március 8-cadikán segberugot egy nőt. Édesapám mesélte, hogy volt.
Édesapám most villamos vezető, de azelött tüzoltó. Akor történt hogy egy ilyen március 8-cadikai nő leakart ugrani a tetőről és ki letek híva a tüzoltókat. Édesapám szokot felmászni a tetőkre hogy az emberek ne ugorjanak le a házak tetejéről. Ő fölmászot, ésamikor szemtől szembe ált a bolond nővel, azt monta neki: "Mos mondmeg mér akarsz leugorni csakhogy a bajunkat szaporitcsd azér?"
Akor a bolond ezen egy kicsit elgondulkodot, hogy téleg kiakare ugorni vagy visszamenne inkáb a szobába és ugy döntöt leugrik. De az édesapám is jól ráugrot és megfokta.
Amikor lejötek, az édesapám eggyik barátyja akki tüzoltó volt ő is (de lenn), segberukta a bolond nőt, amiér ilyen agságot okozot.
Én annak az embernek a hejébe nem ruktam volna segbe azt a nőt pont március 8-cadikán, máskor igen."
Sztem nem egészen azt értheted jogos alatt, mint én, mert gyakorlatilag leírtad ugyanazt, csak bővebben.ozsimiki írta:ilyen mondat férfi-nő kontextusban nem létezik.sjd írta:Mint írtam, maga a pofon nem elfogadható, még ha jogos is.
Nincs olyan,h egy nőt jogosan vágunk pofon. Férfi-férfi esetében más tészta,sok szituációval megmagyarázható lenne.
Itt max annyi,h én is elküldöm melegebb éghajlatra,de megcsapni nem szabad,nem jogos, akkor sem, ha a vitában igazam van.
ilyen mondat férfi-nő kontextusban nem létezik.sjd írta:Mint írtam, maga a pofon nem elfogadható, még ha jogos is.
Szerintem azért van különbség aközött, hogy egyetértek vele és hogy pozitív színben tüntetem fel. Mint írtam, maga a pofon nem elfogadható, még ha jogos is.kanty írta: Nem vitatkozom. Megjegyzed, hogy nem kellett volna felpofozni, de attól még Te is kb. hasonlóan járnál el. Ebből szerintem jogosan következtettem arra, hogy bár nem nem tartod helyesnek a vezető reakcióját, de kicsit egyetértesz vele.
Ez így igaz, ahogy mondod. Viszont elég nagy probléma, hogy eljutott odáig a téma, hogy vitatkozunk, hogy ki volt a hibás, ugyanis itt egy nőt ütöttek meg...sőt, nem csak egy nőt, hanem egy 6 hónapos terhes nőt...ez felülír minden egyebet...hogy ki volt a hibás, a nő miért nem kussolt, miért vitatkozott, mit mondott a villamosvezetőnek, stb., stb...itt egy terhes nőt vágtak úgy pofán, hogy felszakad a szája.............sjd írta: Ráadásul ezek után minimum, h kussban tűröm az anyázást, nem hogy még nekiállok vitatkozni.
"Mi dühös gesztusokkal válaszoltunk neki." Ezt már nem a villamosvezető mondtakanty írta: De honnan veszed, hogy nekiállt vitatkozni? Ja, mert ezt mondta a villamosvezető. A nő verziója szerint csak sokkot kapott és nézett.
kanty írta: Nem azzal van bajom, hogy jogosan felelősségre vonjátok a csajt, hanem azzal, hogy a villamosvezető valamilyen szinten pozitív fényben van feltüntetve. Pedig mindketten hibáztak, s a szitu is elég kellemetlen, így az is érthető, hogy következményekkel jár.
Innentől kezdve nem tudom miről vitatkozol velem.sjd írta: Mondjuk ettől függetlenül nem kellett volna nekiállni pofozkodni, ebből a szempontból teljesen jogos a retorzió a sofőr felé
De honnan veszed, hogy nekiállt vitatkozni? Ja, mert ezt mondta a villamosvezető. A nő verziója szerint csak sokkot kapott és nézett. Hogyne lenne egyik vagy másik verzió. A villamosvezető azt hitte, hogy a villamos alatt vannak, a csaj azt mondja, hogy még a kellő időben visszalépett.sjd írta:Itt nincs egyik vagy másik verzió, piros lámpánál lelépett a villamos elé, ez alapból Darwin-díj, nincs mit ezen magyarázni, tökmind1, h melyik irányba nézett. Ráadásul ezek után minimum, h kussban tűröm az anyázást, nem hogy még nekiállok vitatkozni.kanty írta:Nem tudom, hogy miért veszitek szentírásnak a villamosvezető verzióját.
Itt nincs egyik vagy másik verzió, piros lámpánál lelépett a villamos elé, ez alapból Darwin-díj, nincs mit ezen magyarázni, tökmind1, h melyik irányba nézett. Ráadásul ezek után minimum, h kussban tűröm az anyázást, nem hogy még nekiállok vitatkozni.kanty írta:Nem tudom, hogy miért veszitek szentírásnak a villamosvezető verzióját.
sjd írta:A legszomorúbb egyébként az egész ügyben az, hogy még ráadásul ezzel a terhességgel folyamatosan emlékeztetnek is arra, h az ilyen hülyék még szaporodnak is.Deus írta:
Jah, én is ezen röhögtem kínosan először... De ez nem mentség... Ha piros a lámpa, akkor piros b+, függetlenül h merre néz. Uh, úgyhogy nem hibáztatom a vilivezetőt.sjd írta:Amúgy az a legjobb, h időközben kiderült a nőről, h brit, és azért lépett le a villamos elé, mert a másik irányba nézett
Mondjuk ettől függetlenül nem kellett volna nekiállni pofozkodni, ebből a szempontból teljesen jogos a retorzió a sofőr felé, annak ellenére, hogy az összes ilyen KRESZ-analfabéta gyalogost meg biciklist én is legszívesebben felpofoznám, főleg ha még hasonló módon neki áll feljebb. (Na nem azért, mert nagyobb barmok lennének, mint a KRESZ-analfabéta autósok, hanem mert őket védi jog, és ezért teljes magabiztosságban grasszálnak át a piroson. Múltkor majdnem egy biciklist csapott el a villamos, amin utaztam, teljesen ugyanígy.)Deus írta: http://index.hu/belfold/budapest/2013/0 ... vezeto_is/
Én a villamosvezető pártján állok. Az a terhes idióta meg kussoljon. Ő cseszte el. Villamos vezető úrnak mit kellett volna csinálnia, de most komolyan? Gázoljon el? Erre még ki is rúgják a munkahelyéről. Szánalom ez a BKV vezetősége.
Pofon? Jogos volt.
Terhes volt? Sokk miatt nem vette észre.