Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.06.27. 16:50:44

Ha megveszik Suarezt,Krost,Es meg ket vedot az ugy nagyon rendben lesz nem a mi zsebunk es a masik dolog az hogy honnan tudjatok hogy mi folyik a hatterbe es hogy kire es mire mennyi penz van vagy mennyit er lassa be mindenki hogy ugy is uggy lesz ahhogy ok akarjek es egyenlore nem csinaltak meg semmi nagy baromsagot Zubiek.
Barca Barca Baaarca
Gali
Capitá del Barça

2014.06.27. 16:40:22

Chino írta:
crixus írta: Ha elhozzuk Suárez-t 60, Kroos-t 30 millióért és hozzáadjuk a jelenlegi 9 milliós kiadást, akkor már 99 milliónál tartunk, marad 21. Ja igen, mellesleg megvettük Halilovic-ot a B-be 2 millióért.
Tehát 19 az a 21.
Ki távozhat még? ... Durván a fennmaradó összeggel együtt ez 50 millió, ami középhátvédre marad, hiszen az Alves-ért kapott vagy beszámítás miatt maradó összeget egy az egyben, plusz lehet még megtoldva az ő pótlására kell elkölteni. Ezek után nem csodálkozom, hogy 45 millióért Mangala már drága volt, hiszen 50 millió a maximum. Ilyenkor jutnak eszembe a Vidic-féle ingyenes, de jó megoldások 4. számú hátvéd szerepkörre... ilyet mi persze nem ismerünk, sem itt sem kapus poszton :roll:
Ha Mangala drága 45-ért, akkor Marquinhosért miért szaladgálunk 40 millióval? Úgy, hogy a francia árát akár Telloval is csökkenthetnénk, mert érdekli a portugálokat. Kroos viszont szükséges, ha már a középpályát is szétbarmoltuk. (az okok most mellékesek) Rakitic jó játékos, meg motivált, bontsunk pezsgőt hogy idehoztuk 20 millióért, de én személy szerint nem örülnék, ha a jövőben ő lenne a Barca karmestere. Amúgy a német sem hiszem, hogy benne lenne 30-ban. Bármilyen palik is vagyunk és bármennyire penge játékos, a klubja se számol vele, ő is el akar menni és a szerződése is lejár jövőre. Ilyen feltételek mellett egy 20, maximum 25 milliós ár már jó üzletnek számít a németeknek, akiknek amúgy sem lételeme a pénz.
...
Az azért vicc, hogy a Real most készül Moratat 20(!) millióért eladni a Juvenak, mi pedig azon gondolkodtunk, hogy Alexist odadobjuk 25-ért legjobb esetben.
Továbbra is úgy látom, hogy a khv poszt és a középpálya az, aminek prioritás kellene élveznie.
Az akciós Suarezért még a 60M is sok. Amennyiben ennyit kiadnak érte Zubiék, akkor elment az eszük. Kroost viszont mindenáron hozni kell. Inkább érte adnék 30M-t, mint a harapósért 60M-t.

Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy jön Mathieu. A Sport szerint 12M körül érkezik.
Amennyiben a crixus által említett 50 millióval számolunk, akkor közel 40M marad egy jó minőségű középhátvédre. Mangala 45-be kerül, nem hiszem, hogy az a 8 milliós különbözet megoldhatatlan feladat elé állítaná a vezetést.

Chinoval egyetértek! Felfoghatatlan, hogy Alexis miért 25M-ra van beárazva. Egy ilyen kaliberű játékosért, aki ráadásul a VB-n is jól tolja, figyelembe véve a mai árakat, alsó hangon 40M-t kellene elkérni. Persze ennél van egy jobb megoldás is, Sanchezt meg kell tartani!!!
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.27. 16:22:45

Chino írta:
Ha Mangala drága 45-ért, akkor Marquinhosért miért szaladgálunk 40 millióval? Úgy, hogy a francia árát akár Telloval is csökkenthetnénk, mert érdekli a portugálokat. Kroos viszont szükséges, ha már a középpályát is szétbarmoltuk. (az okok most mellékesek) Rakitic jó játékos, meg motivált, bontsunk pezsgőt hogy idehoztuk 20 millióért, de én személy szerint nem örülnék, ha a jövőben ő lenne a Barca karmestere. Amúgy a német sem hiszem, hogy benne lenne 30-ban. Bármilyen palik is vagyunk és bármennyire penge játékos, a klubja se számol vele, ő is el akar menni és a szerződése is lejár jövőre. Ilyen feltételek mellett egy 20, maximum 25 milliós ár már jó üzletnek számít a németeknek, akiknek amúgy sem lételeme a pénz.

Azt hogy kit mennyiért tudnánk eladni szerintem felesleges számolni. Inkább azon kellene gondolkozni, hogyan szabaduljunk meg tőlük. Bojannak is folyamatosan álljuk a fizetését, és az ő szerződése is hamarosan lejár. Az a gond, hogy kereslet nincs rájuk, így lehet hogy alsó hangon érnek fejenként 4-5 milliót, de senkinek nem kellenek. Hogy egyszerre megszabaduljunk tőlük azt pedig az esélytelen kategória szerintem.

Középhátvédnek egy klasszis játékos elég is lehetne. Mellette ott lenne még Piqué, Bartra és ha kell negyedik számúként Masch is beugorhat. Lehet, hogy nem a legalkalmasabb kh, de azért csak lenyomott már pár szezont így.

Másik védő helyett, inkább jobbhátvéd kellene, mert jövőre már Alvesünk se lesz. Én már annak is örülnék, ha a PSG-vel meg tudnánk oldani egy van der Wiel-Alves cserét, még ha valamennyit fizetnünk is kéne rá, mert úgy tűnik oda nem nagyon akaródzik klasszis játékost venni.

Egy Montoya/van der Wiel--Piqué/Bartra-Mangala/Mascherano--Alba/Adriano védősorral a jelenlegi helyzetben én már bőven elégedett lennék.

Xavit amúgy biztos, hogy ingyen akarjuk elengedni? Volt erről valami hír? Nem hiszem, hogy bármennyire is "sértés" lenne felé, ha a katariaknak kéne fizetni vagy 10 milliót. Ezzel nem nagyon gátolnánk Xavit semmiben.

Az azért vicc, hogy a Real most készül Moratat 20(!) millióért eladni a Juvenak, mi pedig azon gondolkodtunk, hogy Alexist odadobjuk 25-ért legjobb esetben.
Sok olyan dologról írsz, amit igazából senki sem tud. Pl.: miért jobb 40 millió Marqiunhos-ra, mint 45 Mangala-ra. Lehet még az sem tudja igazán az indokot, aki döntött. Vagy pl.: Xavi-ról sem lehet tudni, hogy ingyen menne-e, de az eddigi tendenciákból ítélve elég valószínű.

Én hozzávetőlegesen számoltam, mivel előre senki sem tudhatja, hogy kiért ki mennyit fog adni. Általában a számunkra kedvezőtlenebb árakkal számoltam, ismerve a vezetőséget.

A jobbhátvéd-kérdésben egyetértünk.( ahogy le is írtam. :roll: )

Középhátvédet azért lenne jó kettőt venni, mert ha Song távozik, akkor Mascherano marad Busquets egyedüli alternatívája, illetve az egyedüli ütköző középpályás a keretben. 4. számú hátvédnek pedig nem kell egy jó korban lévő extraklasszis. Viszont a Mathieu-féle kényszermegoldásokat kerülni kellene. Én ezért hoztam fel p. Vidic-et, mert ő ingyen jött volna.
Chino
Llegenda del Barça

2014.06.27. 16:07:36

crixus írta: Ha elhozzuk Suárez-t 60, Kroos-t 30 millióért és hozzáadjuk a jelenlegi 9 milliós kiadást, akkor már 99 milliónál tartunk, marad 21. Ja igen, mellesleg megvettük Halilovic-ot a B-be 2 millióért.
Tehát 19 az a 21.
Ki távozhat még? Song, Dos Santos, Bojan, Cuenca, Oier, Alves, Sánchez, Pedro, Tello, Roberto, Afellay. Közülük Roberto valószínűleg maximum kölcsönbe, ha végül nem marasztalják. Pedro és Sánchez közül pedig csak az egyik fog elmenni. 10 millió fölötti összegre valószínűleg csak a Song, Alves, Tello és a Sánchez/Pedro négyesért kaphatunk, ami annyiból nem rossz, hogy így lesz még plussz 40 milló körüli összeg védőre. Viszont Alves-t valahogy pótolni kellene, akár Montoya mögé, akár elé hozunk valakit, illetve a távozó Pedro/Sánchez duó egyike pedig a Suárez üzlet részét képezheti. Song és Tello ér kb. 25 millió körüli összeget és akkor még jóindulatú voltam. Amit 30-35 közötti összegre dobhatnak meg az olyan kisebb nevek, mint Bojan vagy Dos Santos. Durván a fennmaradó összeggel együtt ez 50 millió, ami középhátvédre marad, hiszen az Alves-ért kapott vagy beszámítás miatt maradó összeget egy az egyben, plusz lehet még megtoldva az ő pótlására kell elkölteni. Ezek után nem csodálkozom, hogy 45 millióért Mangala már drága volt, hiszen 50 millió a maximum. Ilyenkor jutnak eszembe a Vidic-féle ingyenes, de jó megoldások 4. számú hátvéd szerepkörre... ilyet mi persze nem ismerünk, sem itt sem kapus poszton :roll:

Azt hogy kit mennyiért tudnánk eladni szerintem felesleges számolni. Inkább azon kellene gondolkozni, hogyan szabaduljunk meg tőlük. Bojannak is folyamatosan álljuk a fizetését, és az ő szerződése is hamarosan lejár. Az a gond, hogy kereslet nincs rájuk, így lehet hogy alsó hangon érnek fejenként 4-5 milliót, de senkinek nem kellenek. Hogy egyszerre megszabaduljunk tőlük azt pedig az esélytelen kategória szerintem.

Középhátvédnek egy klasszis játékos elég is lehetne. Mellette ott lenne még Piqué, Bartra és ha kell negyedik számúként Masch is beugorhat. Lehet, hogy nem a legalkalmasabb kh, de azért csak lenyomott már pár szezont így.

Másik védő helyett, inkább jobbhátvéd kellene, mert jövőre már Alvesünk se lesz. Én már annak is örülnék, ha a PSG-vel meg tudnánk oldani egy van der Wiel-Alves cserét, még ha valamennyit fizetnünk is kéne rá, mert úgy tűnik oda nem nagyon akaródzik klasszis játékost venni.

Egy Montoya/van der Wiel--Piqué/Bartra-Mangala/Mascherano--Alba/Adriano védősorral a jelenlegi helyzetben én már bőven elégedett lennék.

Xavit amúgy biztos, hogy ingyen akarjuk elengedni? Volt erről valami hír? Nem hiszem, hogy bármennyire is "sértés" lenne felé, ha a katariaknak kéne fizetni vagy 10 milliót. Ezzel nem nagyon gátolnánk Xavit semmiben.

Forca Barca!!!!
zsoltfree
Capitá del Barça

2014.06.27. 14:33:22

Megnéztem ma a honlapon a hivatalos keretünket.

http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/staff" target="_blank

Azért elég durva hogy mennyi játékos ezek közül nem lesz már velünk jövőre.

Az edző.

A többiek mezszám szerint: 1,4,5,6,7(remélem),12,13,17,19,20,23,25, és én még Dani Alvessel, Sergi Robertoval számoltam hogy maradnak (a kölcsönben lévőket nem számoltam)

Eddig jöttek: Bravo, Stegen, Delafeu, Rafinha, Rakitic, Masip

A 25-ös kerethez még hiányzik így 6 játékos. :shock:

12 távozó és az edző. Nem gyenge változás lesz. Nagyon fura lesz a keret Puyol és Xavi nélkül. Kb az óta vagyok Barcelonás (és foci drukker), hogy ők felkerültek a nagyok közé. Victor Valdes óta volt lehetőségem megnézni minden meccset (az óta van sport1-em). Nagyon furcsa lesz.
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.27. 14:02:44

Alfa írta: Azt azért ne felejtsd el , hogy Song úgy jött ide , hogy ha kell a védelem közepén is tud játszani , igaz ha jól emlékszem egyszer sem játszott ott
Emlékszem, talán játszott is 1-2 meccsen ott, de pont ez a hiba. Ilyen típusú emberünk már volt Mascherano személyében, erre hoztak egy újabb félmegoldást. Szerintem nem kis hiba. Ráadásul annak a stábnak köszönhetjük Thiago távozását is, akinek most bőven lenne helye akár a kezdőben is. És akkor ez csak a két legnagyobb hiba Laporta távozása óta, amihez gyorsan hozzátenném 3. hibaként Martino-t.

Bármennyire is támogatnám Suárez és Kroos érkezését, a védő-kérdést nem lehet elodázni, ha már eddig húztuk. Jelen pillanatban két kapust és egy kp-t hoztunk 42 millióért, a bevételi oldalon pedig csak a Cesc-ért kapott 33 millió szerepel, holott távozott Pinto, Valdes, Puyol, Xavi is. Ha nagyon nagyvonalú akarok lenni és feltételezek 120 milliót az igazolásokra saját zsebből, mert két nyárra való lóvét akarunk elkölteni, akkor is szűkös a keret.
Ha elhozzuk Suárez-t 60, Kroos-t 30 millióért és hozzáadjuk a jelenlegi 9 milliós kiadást, akkor már 99 milliónál tartunk, marad 21. Ja igen, mellesleg megvettük Halilovic-ot a B-be 2 millióért.
Tehát 19 az a 21.
Ki távozhat még? Song, Dos Santos, Bojan, Cuenca, Oier, Alves, Sánchez, Pedro, Tello, Roberto, Afellay. Közülük Roberto valószínűleg maximum kölcsönbe, ha végül nem marasztalják. Pedro és Sánchez közül pedig csak az egyik fog elmenni. 10 millió fölötti összegre valószínűleg csak a Song, Alves, Tello és a Sánchez/Pedro négyesért kaphatunk, ami annyiból nem rossz, hogy így lesz még plussz 40 milló körüli összeg védőre. Viszont Alves-t valahogy pótolni kellene, akár Montoya mögé, akár elé hozunk valakit, illetve a távozó Pedro/Sánchez duó egyike pedig a Suárez üzlet részét képezheti. Song és Tello ér kb. 25 millió körüli összeget és akkor még jóindulatú voltam. Amit 30-35 közötti összegre dobhatnak meg az olyan kisebb nevek, mint Bojan vagy Dos Santos. Durván a fennmaradó összeggel együtt ez 50 millió, ami középhátvédre marad, hiszen az Alves-ért kapott vagy beszámítás miatt maradó összeget egy az egyben, plusz lehet még megtoldva az ő pótlására kell elkölteni. Ezek után nem csodálkozom, hogy 45 millióért Mangala már drága volt, hiszen 50 millió a maximum. Ilyenkor jutnak eszembe a Vidic-féle ingyenes, de jó megoldások 4. számú hátvéd szerepkörre... ilyet mi persze nem ismerünk, sem itt sem kapus poszton :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.27. 13:57:51

palesz77 írta:
nagyatyesz írta:...
Bartra*

Csiga meg nem érte el 900 percet sem a bajnokságban, úgyhogy azért ne csináljunk úgy, mintha alapembert adott volna el a vezetőség.. Kétlem, hogy Pepnek nagyobb tervei voltak vele, akibe látott valamit, azt annyit nyomatta a csapatba amennyit csak tudta - Busi, Pedro -, Csigánál nem ez volt a helyzet..
mess2009 írta: amúgy Robben játéka átalakulóban van szerintem, gyakran változtatja a helyét, csak egy nem változik: per ma az egyik leggólveszélyesebb támadó a világon!
Most nem azért, de ezek közt Suárez is ott van.. :mrgreen:

És amúgy Robben sem az a tipikus csapatember, elég bomlasztó személyiség tudtommal - pl. Nem véletlen ő "verekedett" a válogatott edzésen, meg 2 éve az EB-n ő is emlegetve volt a Holland égés egyik fő okaként. Just sayin.. Úgyhogy a nagy Suárez utálat után kicsit csodálkozok, hogy Robbent meg megtűrnéd.. Bár végülis harapni nem harapott még egyszer sem, az igaz..
Csigát eleinte sokat nyomatta Pep, a szezon végén pedig már szinte semmit. Szerintem nagy tervei voltak vele, csak aztán látta, hogy kevés, és hanyagolni kezdte.
Robben egyébként nekem nem kéne. Világklasszis játékos, de ő is akkor tud igazán érvényesülni, ha van területe, és meg tud indulni. 10 emberrel védekezős bunkerfoci ellen ő is csak kínlódna.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.27. 13:44:18

nagyatyesz írta:...
Bartra*

Csiga meg nem érte el 900 percet sem a bajnokságban, úgyhogy azért ne csináljunk úgy, mintha alapembert adott volna el a vezetőség.. Kétlem, hogy Pepnek nagyobb tervei voltak vele, akibe látott valamit, azt annyit nyomatta a csapatba amennyit csak tudta - Busi, Pedro -, Csigánál nem ez volt a helyzet..
mess2009 írta: amúgy Robben játéka átalakulóban van szerintem, gyakran változtatja a helyét, csak egy nem változik: per ma az egyik leggólveszélyesebb támadó a világon!
Most nem azért, de ezek közt Suárez is ott van.. :mrgreen:

És amúgy Robben sem az a tipikus csapatember, elég bomlasztó személyiség tudtommal - pl. Nem véletlen ő "verekedett" a válogatott edzésen, meg 2 éve az EB-n ő is emlegetve volt a Holland égés egyik fő okaként. Just sayin.. Úgyhogy a nagy Suárez utálat után kicsit csodálkozok, hogy Robbent meg megtűrnéd.. Bár végülis harapni nem harapott még egyszer sem, az igaz..

szerk.:
LG írta: Csigát eleinte sokat nyomatta Pep, a szezon végén pedig már szinte semmit. Szerintem nagy tervei voltak vele, csak aztán látta, hogy kevés, és hanyagolni kezdte.
Így értettem én is, eleinte biztos nagy tervei voltak vele, azért igazoltatta le gondolom.. De a szezon végére már nem volt meg a bizalom, úgyhogy logikus volt, hogy eladtuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.06.27. 14:04:03-kor.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2014.06.27. 13:16:54

Egyetértek azzal, hogy Tito és az edzői stábja okolható a töketlen vezetőség mellett a védőproblémáért. Tata csak beesett,nem volt sok ideje igazolgatni!
Kezdjük ott, hogy bár voltak értelmetlen hátvédigazolások hátul Pep idejében, de legalább látta a problémát, és kereste a megfelelő embert. Csigát ugye akarata ellenére adta el a vezetőség, míg Henriquének és Caseresnek ő nem adta meg az esélyt. Pontosan nem tudom ők mikor szabadultak meg végleg a szerződésükből, de ha még éltek Pep távozása után, talán meg lehett volna próbálni velük. Puyol ugye évről évre rosszabb helyzetbe került egészségügyileg. Pont a 2 évvel ezelőtti EB-t is emiatt hagyta ki. Mégis őt várta messiásként Tito és csapata is. 2-3 éve volt egy jobb Piquénk, egy tehetséges Barthránk, egy középhátvéddé kinevezett Masceranonk, egy állandóan sérült Puyolunk, és egy beteg Abidalunk. Kb volt 1 teljes, és 4 fél védőnk, amivel még úgy ahogy el lehett lenni, de ez évről évre csak rosszabb lehetett (kivéve Barthrát). Erre elengedjük Abit, aki tanárian játszott, közben Piqué formahanyatlása töretlenül haladt, és a többiek sem lettek jobbek....de mi nem igazolunk senkit, inkább hoztunk Keita helyett egy drága középpályást, aki alig játszott. Ahelyett hogy jött volna egy védő. Közben meg a fél világ tudja hogy védőt kell vennink, és némileg kényszerhelyzetben vagyunk, és olyan játékos kell aki bizonyított. Na most ezekért a srácokért annyit kér a klubjuk, amennyit nem szégyenl!!! Ráadásul ha jövőre elmeszelnek, nem is igazolhatunk. Magyarul pofátlanul lefejnek minket, mert megtehetik, ugyanis nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ne igazoljunk. Szerény véleményem szerint nem is egy, hanem 2 ember kéne középre...szóval gratula a vezetőségnek.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.06.27. 13:10:47

crixus írta:A védőkérdéssel kapcsolatban én legfőképp a Tito-féle edzői gárdát okolom. Puyol már akkor is szélsőségesen rossz állapotban volt, rajta kívül pedig a jelenleg is rendelkezésre álló két hátvéd és Mascherano voltak a keretben. Akkor nem költöttünk sokat, mindössze Alba jött 14 millióért. Ahelyett, hogy a távozó Keita helyére feltoltuk volna Mascherano-t és vettünk volna egy középhátvédet Piqué mellé, megvettük 19 millióért azt a Song-ot, aki alig kapott valami szerepet és most lehet távozik is, nem mellesleg valószínűleg kevesebb pénzért (15 körüli összeget saccolok). Tavaly Martino beesett csak váratlanul és való igaz, hogy neki is fel kellett volna ismernie ezt a hiányt, de Tito-ék a csapattal voltak az azt megelőző 4 évben is, látnia kellett volna neki és a vezetőségnek is, hogy szükség van egy középhátvédre. (Félre értések elkerülése végett: Tito rendkívül tisztelem és nagyon sajnálom azt, ami vele történt.)

Jelenleg is ennek isszuk a levét és emiatt kényszerülünk majd 40 millió körüli összeget kiadni majd egy olyan zöldfülűre, mint Marquinhos és 20 millió körüli összeget egy olyan kétballábas bohócra, mint Mathieu. Az akkor hibázók közül pedig még nálunk rontja a levegőt Zubizarreta és a vezetőségből még jó páran. Nem értem a pártoló tagokat és Laporta-t sem, hogy miért hagyják ezeket tovább működni. Már Rosell lemondásakor lépni kellett volna. :roll:
Azt azért ne felejtsd el , hogy Song úgy jött ide , hogy ha kell a védelem közepén is tud játszani , igaz ha jól emlékszem egyszer sem játszott ott
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
mess2009
Director del Fútbol

2014.06.27. 12:52:49

Varatrix írta:
mess2009 írta: mondok ugyan egy példát: Robben, de nem ez a lényeg! több is van (harapás nélkül is) aki alternatíva lehetne de ez úgyis parttalan és értelmetlen vitákat szül... csak azt ne állítsa itt senki hogy nincs más :mrgreen:
Felrángatna valaki álmomból, és megkérdezné, hogy ki az a focista aki abszolút nem illik bele a Barca játékába, gondolkodás nélkül Robbent mondanám. :mrgreen:
remélem soha nem történik meg veled, nem kívánom..., főleg nem ilyen ügy miatt. azt viszont sajnálattal hallom, (és ami még nagyobb gáz, egyre inkább tapasztalom?!) hogy a góllövés nem illik a Barca játékába...!
amúgy Robben játéka átalakulóban van szerintem, gyakran változtatja a helyét, csak egy nem változik: per ma az egyik leggólveszélyesebb támadó a világon! (zárójelbe is tettem, hogy nem csak kifejezetten középcsatárra gondoltam!)
most egy kicsit elgondolkodva....ha engem valaki azzal riasztana fel álmomból, hogy a barca támadósora Neymar-Messi- Robben, csak azt gondolnám, hogy szép álom volt...
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.27. 12:07:21

A védőkérdéssel kapcsolatban én legfőképp a Tito-féle edzői gárdát okolom. Puyol már akkor is szélsőségesen rossz állapotban volt, rajta kívül pedig a jelenleg is rendelkezésre álló két hátvéd és Mascherano voltak a keretben. Akkor nem költöttünk sokat, mindössze Alba jött 14 millióért. Ahelyett, hogy a távozó Keita helyére feltoltuk volna Mascherano-t és vettünk volna egy középhátvédet Piqué mellé, megvettük 19 millióért azt a Song-ot, aki alig kapott valami szerepet és most lehet távozik is, nem mellesleg valószínűleg kevesebb pénzért (15 körüli összeget saccolok). Tavaly Martino beesett csak váratlanul és való igaz, hogy neki is fel kellett volna ismernie ezt a hiányt, de Tito-ék a csapattal voltak az azt megelőző 4 évben is, látnia kellett volna neki és a vezetőségnek is, hogy szükség van egy középhátvédre. (Félre értések elkerülése végett: Tito rendkívül tisztelem és nagyon sajnálom azt, ami vele történt.)

Jelenleg is ennek isszuk a levét és emiatt kényszerülünk majd 40 millió körüli összeget kiadni majd egy olyan zöldfülűre, mint Marquinhos és 20 millió körüli összeget egy olyan kétballábas bohócra, mint Mathieu. Az akkor hibázók közül pedig még nálunk rontja a levegőt Zubizarreta és a vezetőségből még jó páran. Nem értem a pártoló tagokat és Laporta-t sem, hogy miért hagyják ezeket tovább működni. Már Rosell lemondásakor lépni kellett volna. :roll:
blaugrana99
Jugador del Barça

2014.06.27. 11:21:25

http://www.sport.es/es/noticias/barca/b ... on-3334914" target="_blank Csak bocsánatot kell kérnie.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.06.27. 11:14:40

palesz77 írta:
Na, végre valami hír védőről is.. :lol: Mondjuk ha a PSG ennyire nem akarja eladni, akkor nem tudom miért őt próbáljuk megvenni újra és újra. A Porto 45 milliót elfogadna Mangaláért például.. Ha 40-et még kiadnánk Marquinhosra, akkor azt ne mondják nekem, hogy a 45 az már megfizethetetlen összeg. Azért ez nem akkora különbség.. De mindegy, én már feladtam, hogy Zubiékat megértsem.
Aztán sokalltuk a David Luizért kifizetett 50 milliót (az is egyébként)... De lassan már mi is ott tartunk... Ahhoz képest, hogy 30-ról indultunk, már nem járunk olyan nagyon messze a 45-50-től.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Varatrix
Director del Fútbol

2014.06.27. 09:52:32

mess2009 írta: mondok ugyan egy példát: Robben, de nem ez a lényeg! több is van (harapás nélkül is) aki alternatíva lehetne de ez úgyis parttalan és értelmetlen vitákat szül... csak azt ne állítsa itt senki hogy nincs más :mrgreen:
Felrángatna valaki álmomból, és megkérdezné, hogy ki az a focista aki abszolút nem illik bele a Barca játékába, gondolkodás nélkül Robbent mondanám. :mrgreen:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
palesz77

2014.06.27. 09:51:54

Afellay a Marseillebe igazolhat. Holland forrásai vannak a dolognak, nem tudom mennyire hiteles..

A 'Mundo' bedobott pár jobbhátvédet akik lehetnének Alves alternatívái. Ami szerintem azért fölösleges, mert senki nem fogja megvenni Danit.. Aki megengedhetné magának a fizetését, annak nem kell, ő meg nem fog elmenni máshova kevesebb pénzért. Úgyhogy akármennyire is égető a jobbhátvéd kérdése, szerintem jövőre marad ugyan ez a páros oda, max LE felcseréli a szerepüket, és Montoya lesz a kezdő.

Suárezért meg egy "60 millió + Pedro" ajánlatot akartunk tenni, de most várunk elméletileg, mert emiatt a harapás miatt ki vannak rá bukva Angliában - is -, úgyhogy csökkenni fog az ára..
zsoltman írta:40 milliót ajánlunk Marqinous-ért!

http://www.sport.es/es/noticias/mundial ... os-3334083
Na, végre valami hír védőről is.. :lol: Mondjuk ha a PSG ennyire nem akarja eladni, akkor nem tudom miért őt próbáljuk megvenni újra és újra. A Porto 45 milliót elfogadna Mangaláért például.. Ha 40-et még kiadnánk Marquinhosra, akkor azt ne mondják nekem, hogy a 45 az már megfizethetetlen összeg. Azért ez nem akkora különbség.. De mindegy, én már feladtam, hogy Zubiékat megértsem.
Gali írta:...Lehet, hogy nem leszek népszerű, de én a Suarezért kifizetendő összegért vennék két normális hátvédet az eddig felmerülő nevekből...
Ezzel szerintem mindenki egyetért, a védőkérdés sokkal fontosabb, mint Suárez esetleges leigazolása. Az csak az utolsó, vagy az utolsó előtti dolog kéne hogy legyen..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.06.27. 10:09:44-kor.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.06.27. 09:21:00

mess2009 írta:tettem már célzást arra, hogy átigazolás ügyben csak tények alapján érdemes ÍTÉLKEZNI ! vitatkozgatni, elmélkedni - ennek kapcsán - persze az más, miért is ne? de legyünk türelmesek és ne ítéljünk elhamarkodva.
sok az információ hiány gőzünk sincs, hogy mi folyik a felszín alatt és akár még jól is elsülhet a dolog - ami ezt az idényt illeti. ( a korábbi tényekről mondottak persze ettől még ülnek...)
Suarez :
1./ ez a pali nem sportszerűtlen, hanem beteg, deviáns, pszichopata, mentálisan sérült....stb.
2./ tárgyi tévedés, hogy ha már középcsatár (gólvágó, hatékony támadó, ék, stb...) akkor csakis Suarez!
mondok ugyan egy példát: Robben, de nem ez a lényeg! több is van (harapás nélkül is) aki alternatíva lehetne de ez úgyis parttalan és értelmetlen vitákat szül... csak azt ne állítsa itt senki hogy nincs más :mrgreen:
Bocsi, de ha már tárgyi tévedésről van szó: Robben abszolút nem középcsatár, hanem szélső, amolyan Pedro hasonmás, csak kicsit jobb kivitelben. Ha már holland és középcsatár, akkor Van Persie. Amúgy a többivel abszolút egyetértek.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.27. 09:19:54

A Manchester UTD. valószínűleg ki is szállt a Kroos-ért való versenyfutásból, mert kivásárolta a szerződéséből Ander Herrerát.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.27. 09:16:26

Eddig egyelőre még Neymar és Messi sem nagyon érzik egymást, pedig a konf. kupán itt néhányan már előre ünnepelték a címeket, mert szerintük ők ketten mindenkit oktatni fognak. Láttuk, hogy ebből mi valósult meg, inkább kioltják egymást, mint erősítik. A Neymar-Suarez-Messi hármas papíron megint csak nagyon jól hangzik, de én nem hinném, hogy működne.

mess2009-el meg egyet értek, Suarez beteg. Normális ember ilyet nem csinál, főleg nem háromszor. Ez állati viselkedés.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.06.27. 08:58:01

Azért a jó öreg Johann véleménye is érdekelne ebben a Suarez ügyben, mert ezek szerint jóval drágább lenne és a fizetése is magasabb lenne, mint Neymarnak, az érkezése meg totálisan is indokolatlan...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mess2009
Director del Fútbol

2014.06.27. 08:43:13

tettem már célzást arra, hogy átigazolás ügyben csak tények alapján érdemes ÍTÉLKEZNI ! vitatkozgatni, elmélkedni - ennek kapcsán - persze az más, miért is ne? de legyünk türelmesek és ne ítéljünk elhamarkodva.
sok az információ hiány gőzünk sincs, hogy mi folyik a felszín alatt és akár még jól is elsülhet a dolog - ami ezt az idényt illeti. ( a korábbi tényekről mondottak persze ettől még ülnek...)
Suarez :
1./ ez a pali nem sportszerűtlen, hanem beteg, deviáns, pszichopata, mentálisan sérült....stb.
2./ tárgyi tévedés, hogy ha már középcsatár (gólvágó, hatékony támadó, ék, stb...) akkor csakis Suarez!
mondok ugyan egy példát: Robben, de nem ez a lényeg! több is van (harapás nélkül is) aki alternatíva lehetne de ez úgyis parttalan és értelmetlen vitákat szül... csak azt ne állítsa itt senki hogy nincs más :mrgreen:
zsoltman
Jugador d'estrella

2014.06.27. 07:26:29

40 milliót ajánlunk Marqinous-ért!

http://www.sport.es/es/noticias/mundial ... os-3334083" target="_blank
Gali
Capitá del Barça

2014.06.27. 02:49:33

Chino írta: Viszont az uruguayival kapcsolatban érzek egy kis kampányt a vezetőség részéről. Sanszos, hogy egy bombaigazolással próbálják megszilárdítani a se..ket a székben. De miért nem lehet ez hátvéd?!
Ráadásul kettő.
Az egész átigazolási politikában az a legfurcsább, hogy a szakmai felelőse az a Zubizarreta, aki 126 szoros válogatott hálóőr, tehát ha valaki, akkor ő tudja, hogy mit jelent a kapusnak egy megbízhatóan működő hátvédsor. Mégis 4 éve nem képes leigazolni egy azaz egy darab minőségi középhátvédet.
Mindig volt/van valami kifogás. Drága (volt) a kiszemelt játékos ára, egyébként is minek arra a posztra igazolni, amikor jó lesz oda egy vkp (Masch) is, ill. majd felépül a kapitány, így már meg is van az új khv igazolás. Szegény Puyi meg többet volt a műtőben, mint a műtéteket végző szakorvos.

Nézzük a büdzsét. Tudomásom szerint az igazolásokra van egy 120 milliós keret (évi 60 millió) + az eladott játékosokból befolyó összeg.
Kapusoknál megvagyunk, kiadás 24M.
Hátvédsorban eddig nem történt változás. Lehet, hogy nem leszek népszerű, de én a Suarezért kifizetendő összegért vennék két normális hátvédet az eddig felmerülő nevekből (Mangala, Marquinhos, Benatia, Miranda). Nálam Mathieu nem játszik. Kiadás 75-100M (a klubjaik által kért max. összeg alapján). Tudom ez nem kevés, de egyszer ebbe a csapatrészbe is invesztálni kell.
Középpályán eddig Cesc out, Rakitics in és Rafinha kölcsönböl vissza. Hoznám Kroost 20-30 millióért, a kiadás max. 15M.
Csatárposzton eddig Duli jött vissza kölcsönből. Erre a posztra azt megoldást választanám, amit már Rivaldo11 is említett. Egyezség a Dortmunddal. Reusért megkapják a 2015-ben életbe lépő 35 milliós kivásárlási árat és a játékos még egy évig kölcsönben ott marad.
A töltelék értékesítésre kerülne (Cuenca, DS, Affelay, Bojan, SR), ami 5-10 millió euró bevételt generálna, ill. megköszönném a munkáját Pedronak (20M) és Tellonak (10-12M) is. Ez együttesen 35-40M, ami fedezi Reus árát.
Az összes kiadás így 100-140 millió euró, tehát a költségvetés hozható.
Összegezve: idén 6 új + 2 játékos érkezik, jövőre pedig 1 Reus személyében.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.26. 23:59:10

Szerintem elég túlzó az eltiltás, biztosra veszem ha az olaszok nem esnek ki és nem ellenük történik, akkor fele ekkora figyelmet nem kap a dolog. Sportdiplomácia. Ráadásul én a Pool helyében nagyon komolyan tiltakoznék, semmi közük nincs a dologhoz. Eltiltják?Oké, de csak a válogatottól.

Én nagyon szeretem Suarezt, de egyetértek azokkal, akik szerint nem kellene leigazolni. Nem azért mert harap vagy másért, mert az a fontos, amit a pályán csinál, tőlem kacsintgathat meg nézhet morcosan is ha csinálja a dolgát, de nagyon drága lenne.

Viszont sajnos tényleg félő, hogy a szurkolókért lesz igazolás és nem a csapatért. Vesznek valakit, akivel jól fogy a mez, ez viszont nagy hiba lenne. De azt sem szabad elfelejteni, hogy lecseng a VB akkor jobban lehet majd mozgolódni a piacon.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2014.06.26. 23:58:48

crixus írta:...Ez a támadóalakzat, szerkezet már kifújt. Újítani kell. Akkor pedig marad Suárez...
Falcao. :mrgreen:

Na de komolyra fordítva a szót, a te véleményeddel értek leginkább egyet. LE nem hinném, hogy azért akar középcsatárt igazolni, mert azt szeretné nézni, ahogy a jobbszélen szenved az újonnan érkező. Úgy tűnik, hogy a reformálásában a többet robotoló és védekező középpálya mellett - Xavi-Cesc out ; Rafinha-Rakitic(-Kroos?) in - szerepel még a támadószekció átalakítása is. Legalábbis erre enged következtetni a már többször is szóba került Agüero-Llorente-Higu-Suárez névsor.. Ha meg már középcsatárt igazolunk, akkor logikus, hogy az egyik legjobbat hozzuk. Az uruguayi pedig a legjobb képességű támadó jelenleg a piacon - mondom ezt úgy, hogy Falcaot jobban elnézegetném itt. Úgyhogy érthető, hogy ő az, akit le akarunk igazolni.

A harapás dolog körüli mizériát meg én kicsit túlzónak érzem, főleg a büntetését.. Csúnya volt, ez tény. Meg is kellett büntetni, ez is igaz. De teszem azt egy ilyen, vagy egy ilyen miben jobb? Ezekért mégse jár 4 hónapos eltiltás, pedig ezek sokkal gyakoribb esetek, és jobban kéne büntetni őket.. És inkább harapjon komolyan, mint lábat törjön.. De persze lehet bennem van a hiba, hogy ennyi durva szabálytalanság, és undorító színészkedés mellett nem a harapáson akadok ki a legjobban.. :roll: Úgyhogy szerintem ilyen szempontból vicc a FIFA döntése, vagy ha ezt ennyire büntetik, akkor ideje lenne többi dolgot is rendbe tenni, és utólag eltiltani játékosokat egyéb bűnök miatt is - Song hány meccset is kapott a könyökösért, vagy Busi anno a kukucskálásért..? :roll:

Amúgy meg a klublegenda Stoichkov is tudtommal elég érdekes egy figura volt, ahogy Eto'o sem arról híres, hogy jó kisfiú lenne - bár a pályán nem szokott nagyon butulni. Úgyhogy már volt arra példa a klub történetében, hogy egy nem makulátlan erkölcsi bizonyítvánnyal játszó egyén hordta a Barca mezét, mégse haltunk bele. Ibra is ösztönös tapló volt régebben, nálunk mégis viselkedett. Úgyhogy ha ez lenne az ára annak, hogy a LE féle megújulás sikeres legyen, engem egy csöppet sem zavarna, ha Suárez lenne a 9-es jövőre. Ha meg rúgna 30 gólt egy szezonban, kíváncsi lennék hányan elleneznék a mostani utálói közül..

Azzal persze egyetértek, hogy előbb a védőkérdést kéne tisztázni, és elsősorban arra költekezni, de azt azért kicsit túlzónak tartom, hogy Suárez közellenség lett itt egyik napról a másikra..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.06.27. 00:41:48-kor.
Válasz küldése