crixus írta:
Ha elhozzuk Suárez-t 60, Kroos-t 30 millióért és hozzáadjuk a jelenlegi 9 milliós kiadást, akkor már 99 milliónál tartunk, marad 21. Ja igen, mellesleg megvettük Halilovic-ot a B-be 2 millióért.
Tehát 19 az a 21.
Ki távozhat még? Song, Dos Santos, Bojan, Cuenca, Oier, Alves, Sánchez, Pedro, Tello, Roberto, Afellay. Közülük Roberto valószínűleg maximum kölcsönbe, ha végül nem marasztalják. Pedro és Sánchez közül pedig csak az egyik fog elmenni. 10 millió fölötti összegre valószínűleg csak a Song, Alves, Tello és a Sánchez/Pedro négyesért kaphatunk, ami annyiból nem rossz, hogy így lesz még plussz 40 milló körüli összeg védőre. Viszont Alves-t valahogy pótolni kellene, akár Montoya mögé, akár elé hozunk valakit, illetve a távozó Pedro/Sánchez duó egyike pedig a Suárez üzlet részét képezheti. Song és Tello ér kb. 25 millió körüli összeget és akkor még jóindulatú voltam. Amit 30-35 közötti összegre dobhatnak meg az olyan kisebb nevek, mint Bojan vagy Dos Santos. Durván a fennmaradó összeggel együtt ez 50 millió, ami középhátvédre marad, hiszen az Alves-ért kapott vagy beszámítás miatt maradó összeget egy az egyben, plusz lehet még megtoldva az ő pótlására kell elkölteni. Ezek után nem csodálkozom, hogy 45 millióért Mangala már drága volt, hiszen 50 millió a maximum. Ilyenkor jutnak eszembe a Vidic-féle ingyenes, de jó megoldások 4. számú hátvéd szerepkörre... ilyet mi persze nem ismerünk, sem itt sem kapus poszton

Ha Mangala drága 45-ért, akkor Marquinhosért miért szaladgálunk 40 millióval? Úgy, hogy a francia árát akár Telloval is csökkenthetnénk, mert érdekli a portugálokat. Kroos viszont szükséges, ha már a középpályát is szétbarmoltuk. (az okok most mellékesek) Rakitic jó játékos, meg motivált, bontsunk pezsgőt hogy idehoztuk 20 millióért, de én személy szerint nem örülnék, ha a jövőben ő lenne a Barca karmestere. Amúgy a német sem hiszem, hogy benne lenne 30-ban. Bármilyen palik is vagyunk és bármennyire penge játékos, a klubja se számol vele, ő is el akar menni és a szerződése is lejár jövőre. Ilyen feltételek mellett egy 20, maximum 25 milliós ár már jó üzletnek számít a németeknek, akiknek amúgy sem lételeme a pénz.
Azt hogy kit mennyiért tudnánk eladni szerintem felesleges számolni. Inkább azon kellene gondolkozni, hogyan szabaduljunk meg tőlük. Bojannak is folyamatosan álljuk a fizetését, és az ő szerződése is hamarosan lejár. Az a gond, hogy kereslet nincs rájuk, így lehet hogy alsó hangon érnek fejenként 4-5 milliót, de senkinek nem kellenek. Hogy egyszerre megszabaduljunk tőlük azt pedig az esélytelen kategória szerintem.
Középhátvédnek egy klasszis játékos elég is lehetne. Mellette ott lenne még Piqué, Bartra és ha kell negyedik számúként Masch is beugorhat. Lehet, hogy nem a legalkalmasabb kh, de azért csak lenyomott már pár szezont így.
Másik védő helyett, inkább jobbhátvéd kellene, mert jövőre már Alvesünk se lesz. Én már annak is örülnék, ha a PSG-vel meg tudnánk oldani egy van der Wiel-Alves cserét, még ha valamennyit fizetnünk is kéne rá, mert úgy tűnik oda nem nagyon akaródzik klasszis játékost venni.
Egy Montoya/van der Wiel--Piqué/Bartra-Mangala/Mascherano--Alba/Adriano védősorral a jelenlegi helyzetben én már bőven elégedett lennék.
Xavit amúgy biztos, hogy ingyen akarjuk elengedni? Volt erről valami hír? Nem hiszem, hogy bármennyire is "sértés" lenne felé, ha a katariaknak kéne fizetni vagy 10 milliót. Ezzel nem nagyon gátolnánk Xavit semmiben.
Az azért vicc, hogy a Real most készül Moratat 20(!) millióért eladni a Juvenak, mi pedig azon gondolkodtunk, hogy Alexist odadobjuk 25-ért legjobb esetben.