Peter írta: ↑2024.07.17. 15:15:09
bence0330 írta: ↑2024.07.17. 13:37:38
Ezen kéne változtatni. Ha nem az lesz a "labdakihozatal", hogy rúgjuk fel Lewyre, ő meg néha megtartja és leoszt 1-2 labdát, hanem rendesen, csapatként tudunk majd akár középen is előremenni, vagy presszing után gyorsan támadni, akkor sokkal többször fog megérkezni a posztjára.
És vajon Flick miatt javulni fog Frenkie és Pedri labdaszerző, labdakihozó és labdatartó képessége?
Remélem nem ők lesznek a főszereplők, de azért ha csapatszinten javulás van, akkor egyénileg is meglesz, legalábbis kevésbé jönnek ki a játékosok gyengeségei, és jobban az erősségeik. Tippre az EB győztes spanyol válogatott elbírta volna még DJ-ot is, plusz Pedrivel is nagyon jók voltak. Pedri amúgy nagyon jó szűk területekről kihozott labdáknál, kevés jobbat láttam nála, ha hárman körülveszik, akkor is egyérintőből megtalálja a szabad embert. DJ legerősebb oldala szerintem a labdakihozatal üres területekbe. Vannak rossz tulajdonságai mindkettőnek, de nem azt kell kihozni, és minimalizálni kell.
Közben meg remek presszinges játékosaink vannak, kb minden szélsőnk az, meg 1-2 középpályás, mint Fermín, Gavi (még Lewy sem rossz), remek labdaszerző játékosunk is akad (Chris, és remélhetőleg Merino), kihozatalnál meg tuti, hogy Gündogannak nagyon jelentős szerepe lesz, aki a világ egyik legjobbja a témában.
Ez a lényeg, mindenkinek megtalálni a helyét, hogy a legjobbját tudja hozni, a gyengesége minél kevésbé látszódjon (mint pl. DJ duplaszűrőben műkdik, csinálhatja amit szeret, és kisegítik hátul, ergo jobban fénylik az előnye, és kevésbé jön ki a hátránya) és a legjobb kirakós darab legyen. Nyilván ezt hibátlanul nem lehet megoldani, de ha nagyon jól megoldja Flick, már látványosat javul a játékunk, és visszakanyarodva, szerintem meg tudjuk oldani a támadásépítéseket majd jobb csapatok ellen is, anélkül, hogy folyamat csak felvagdossuk, és így kivegyuk a lengyel méregfogát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy