Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.01. 23:34:36

gránit írta:
2024.10.01. 23:06:36
Peter írta:
2024.10.01. 19:41:07
Szerintem a középpálya az a sorunk, ahol az a valamikori nemzetközi tekintély elment és éppen ennek a középpályának a versenyképessé tételével araszolgathatnánk vissza.

Pikáns, hogy éppen ott vagyunk darabszámra legtöbben és a szurkolói minősítés szerint egyenként kíváló minőségű játékosokkal, mégis mindíg itt úszik el a lábak között az az aranyhalacska valahogy.

Flick varázspálcája a középpálya körül kell, hogy keringjen.

Szerintem persze.... :D
Az EB idején írtam Schoutenről, hogy őt hoznám a csapatba. Nagyon jól védekezik, és szerelés után gyorsan továbbítja a labdát. Feltűnő volt, mennyivel erősebbek vele a hollandok, mint de Jonggal bármikor is, mennyire beleillene a játékunkba, és mennyire pont egy ilyen játékosra van szükségünk.

Erre mit látok? A minap már arról cikkeznek, hogy őt akarjuk nyáron leszerződtetni. 30-35 millióba kerülne, megérné nagyon.

https://barcauniversal.com/barcelona-ey ... rc-bernal/

https://thehardtackle.com/transfer-news ... -schouten/

Amennyiben Christensen torábbra is sérülékeny lesz, én elengedném az ő történetét. Ezt fájó szívvel mondom, mert az egyik kedvencem, de ha nem lehet rá számítani, akkor ezt el kell engedni. Lehet, hogy akkor is ezt tenném, ha tavszra összeszedi magát, mert annak semmi értelme, hogy állandóan kidől.

Így viszont komoly pénzek szabadulnának fel, és Schouten mellé szerződtetnék még egy jó vkp-t.

Ez most az én embereim napja volt. Guirassy kettőt lőtt, Schouten is betalált.
Szerintem kár ilyenekről álmodozgatni, egyelőre azt kell megoldani, hogy a játékosainkat beregisztráljuk. Viszont ezeknek az átigazolási híreknek is a 90%-a kacsa. Nyáron is minimum 50 játékosnak a nevét dobták be.
Greenwood is a legfeleslegesebb igazolás lenne. Balszélre több játékosunk van mint akárhová, plusz még az utánpótlásban is.

Ezt az évet még valahogy ki kell húzni és reméljük ha a sérültjeink visszatérnek tarthatjuk a keretet, nyáron pedig jöhetnek az erősítések.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 23:06:36

Peter írta:
Szerintem a középpálya az a sorunk, ahol az a valamikori nemzetközi tekintély elment és éppen ennek a középpályának a versenyképessé tételével araszolgathatnánk vissza.

Pikáns, hogy éppen ott vagyunk darabszámra legtöbben és a szurkolói minősítés szerint egyenként kíváló minőségű játékosokkal, mégis mindíg itt úszik el a lábak között az az aranyhalacska valahogy.

Az EB idején írtam Schoutenről, hogy őt hoznám a csapatba. Nagyon jól védekezik, és szerelés után gyorsan továbbítja a labdát. Feltűnő volt, mennyivel erősebbek vele a hollandok, mint de Jonggal bármikor is, mennyire beleillene a játékunkba, és mennyire pont egy ilyen játékosra van szükségünk.

Erre mit látok? A minap már arról cikkeznek, hogy őt akarjuk nyáron leszerződtetni. 30-35 millióba kerülne, megérné nagyon.

https://barcauniversal.com/barcelona-ey ... rc-bernal/

https://thehardtackle.com/transfer-news ... -schouten/

Amennyiben Christensen torábbra is sérülékeny lesz, én elengedném az ő történetét. Ezt fájó szívvel mondom, mert az egyik kedvencem, de ha nem lehet rá számítani, akkor ezt el kell engedni. Lehet, hogy akkor is ezt tenném, ha tavaszra összeszedi magát, mert annak semmi értelme, hogy állandóan kidől.

Így viszont komoly pénzek szabadulnának fel, és Schouten mellé szerződtetnék még egy jó vkp-t.

Ez most az én embereim napja volt. Guirassy kettőt lőtt, Schouten is betalált.
Peter
Director del Fútbol

gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 19:30:06

Chino írta:
2024.10.01. 17:28:12
Idehozni cserének 28-29 évesen, hogy aztán 33-34 éves koráig fizessük a 10+ millióját, nem tudom mennyire éri meg.
Vagy nem cserének. 3 évig simán ellehetne, aztán jöhet Haaland.

David nagyon jó lenne. De nagyon nagy lesz érte a verseny, és nem biztos, hogy ebből mi kerülünk ki győztesen. Guirassy szotyiért megszerezhető volt, a sérülése miatti vaklárma miatt meg nem kapkodtak érte. A Dortmund meg köszönte szépen.
Chino írta:
Vallét hivatalosan az Atleticbe akarták nevezni, és ez nem tetszett neki, illetve Flick inkább a jobb oldalon számított volna rá.
Kár, hogy elment, GM-nél biztosan sokkal többet tudott volna adni.
Keveset láttam játszani, de én sem tudom elképzelni, hogy Martinnál rosszabb lenne. Csak kölcsönbe ment, ami nálunk nem egy jó előjel, de talán van még visszaút, mint Torre számára, és addig is egy egész pofás csapatnál edződik. Ő és Fort talán most sem lennének rossz tartalékok a szélekre. Nem küldtem volna el, hiszen nem áll 25 emberből a keretünk, lenne még ott hely. Fura, hogy mindig a szűk keret miatt panaszkodunk, de sokszor roppant könnyelműen bánunk a lehetőségeinkkel.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.01. 19:08:55

Nálam sem csatár, de még nem is támadó lenne a fő prioritás. A tavalyi szezonunk sem azon ment el, hogy kevés gólt lőttünk, hanem azon, hogy túl sokat kaptunk. Nyilván sarkított példa, mert a sérülések is kellettek hozzá, de ha olyan védelemmel és középpályával állnánk fel, mint legutóbb az Osasuna ellen, akkor mindegy ki lenne elől, Yamal mellé akár Haalandot és Musialát is betehetnénk, a nagy csapatok úgyis rommá vernének minket.

Fordított esetben, klasszis védelemmel és középpályával, másodvonalas támadóval még valami esély bekkelni és találni egy gólt, fordítva semmi. Egy Osasunától kaptunk négyet...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.01. 17:52:59

Troym írta:
2024.10.01. 17:41:36
bence0330 írta:
2024.10.01. 17:07:20
Hát nem tudom. Én abból indulok ki, hogyha felteszem azt a kérdést, mi hiányzik nekünk pl. egy BL-ből, egy nagy csapat ellen, hogy versenyképesek legyünk, egy új center a 6.-7. válaszom.
Pedig ott látszik igazán, hogy Lewa öregedése. 2 éve 7 meccsen 6 gól, tavaly 9 meccsen 3+1.
Védekező játékosok is kellenek, de elég lenne elhitetni a csapattal, hogy képesek vagyunk gólt lőni, ha neadjisten kapunk és akkor elkerülhetőek a kétségbeesett Araujo, EG féle pirosak, akik inkább belemennek kétes szerelésekbe, csak nehogy kapjunk egy gólt. Viszont!! ehhez kellenek nemzetközi meccsen gólt lőni képes játékosok. Szerintem most ilyen csak Yamal és jobb napjain Raphinha.
Igen, ezzel is egyet tudok érteni nagyrészt. Nálad akkor efelé billen el a nyelve, nálam most a nagyon stabil alap felé billenne. Talán ebben egy ilyen PTSD is benne van, hogy 22 nyarát kivéve már sok éve harmadrangú kérdésként foglalkozunk a védekező játékrésszel, lásd az ideit, ahol egy sérülékeny tizest hoztunk a kb 5 lyukas poszt helyett.
Szerintem Lewy kevés gólja egyértelműen annak köszönhető, hogy nem tudtunk átmenni jobb csapatok ellen a félpályán. Ott lehetett volna Haaland is, 1-2-vel lehet többet lő, de ennyi. Ő azért le tud hozni egy meccsenkénti egyes átlagot (BL-ben jobb csapatok ellen kicsit gyengébbet), ha van mögötte gép. És idén az az idegesítő, hogy lenne is, ha nem csak egy kezdőnyi játékosunk lenne, jelenleg még igazából az sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 17:41:36

bence0330 írta:
Hát nem tudom. Én abból indulok ki, hogyha felteszem azt a kérdést, mi hiányzik nekünk pl. egy BL-ből, egy nagy csapat ellen, hogy versenyképesek legyünk, egy új center a 6.-7. válaszom.
Pedig ott látszik igazán, hogy Lewa öregedése. 2 éve 7 meccsen 6 gól, tavaly 9 meccsen 3+1.
Védekező játékosok is kellenek, de elég lenne elhitetni a csapattal, hogy képesek vagyunk gólt lőni, ha neadjisten kapunk és akkor elkerülhetőek a kétségbeesett Araujo, EG féle pirosak, akik inkább belemennek kétes szerelésekbe, csak nehogy kapjunk egy gólt. Viszont!! ehhez kellenek nemzetközi meccsen gólt lőni képes játékosok. Szerintem most ilyen csak Yamal és jobb napjain Raphinha.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.10.01. 16:21:40
Guirassy-t lett volna jó elhozni a nyáron 17,5 millióért. Brutálisan termel ebben a szezonban is.

Én Koundé-t mindenképp a szélen tartanám, mert a szélen is kell, hogy valaki tudjon védekezni. Két rendes hátvéddel és két futóbekkel megennének minket. Koundé szerintem most jó ott, ahol van. Nyáron kell vkp, csatár, kapus, középhátvéd.
Hát nem tudom. Idehozni cserének 28-29 évesen, hogy aztán 33-34 éves koráig fizessük a 10+ millióját, nem tudom mennyire éri meg. Ha azt nézzük ki, hogyan termel, Lewy lehozott egy 8/7-et (egy Valencia, Bilbao, Villarreal triónak 5 gólt).
Akkor már inkább Davidot kellett volna megpróbálni, lejáró szerződéssel nem hiszem, hogy sokkal drágább lett volna és alacsonyabb fizetéssel. (már ha tényleg olyan jó mint itt szó van róla, bár az 50 milliós tm érték egy Lille-né,l azért nem rossz ajánlólevél) Ha veszünk egy Lewy utódot akkor már inkább olyat, akire hosszabb távon építhetünk kezdőként.

Baldéval és Canceloval szerintem tavaly is rendben voltunk, a gondok akkor kezdődtek, mikor előbbi kidőlt.
Sokáig nem értettem és részben most se- hogy Flick miért nem tartotta meg inkább Vallét. Most egy Sporton megjelent cikk szerint Vallét hivatalosan az Atleticbe akarták nevezni, és ez nem tetszett neki, illetve Flick inkább a jobb oldalon számított volna rá.
Kár, hogy elment, GM-nél biztosan sokkal többet tudott volna adni.
Forca Barca!!!!
bence0330

Hát nem tudom. Én abból indulok ki, hogyha felteszem azt a kérdést, mi hiányzik nekünk pl. egy BL-ből, egy nagy csapat ellen, hogy versenyképesek legyünk, egy új center a 6.-7. válaszom. Kell, félreértés ne essék, de amíg nincs plusz két fizikális középpályás még plusz 1-2 középsé védő (ha Koundé bemenne, akkor egy szélsőbekk még legalább, még akkor is, ha Fortot végre nem jegelnénk, szerintem vele egy top játékossal bővülünk majd, ha elszáll Flick ellenszenve), akkor kb jelentősége sincs, ki a centerünk, agyonvernek minket. Nyilván akkor is jobb lenne egy jobb center, de nem érzem, hogy bármit megoldana, ha legalább 4 védekező játékos nem érkezik mögé, és akkor még ott a balszélső probléma is, akink konkrétan egy sincs. Ha mindenki egészséges lenne, akkor kb csak egy vkp hiányozna, de ilyen soha nem lesz kb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 16:21:40

Guirassy-t lett volna jó elhozni a nyáron 17,5 millióért. Brutálisan termel ebben a szezonban is.

Én Koundé-t mindenképp a szélen tartanám, mert a szélen is kell, hogy valaki tudjon védekezni. Két rendes hátvéddel és két futóbekkel megennének minket. Koundé szerintem most jó ott, ahol van. Nyáron kell vkp, csatár, kapus, középhátvéd.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.01. 15:32:26

Troym írta:
2024.10.01. 12:29:07
bence0330 írta:
2024.10.01. 12:12:42
De nem is ez a gond, mindenképp erősítés lenne, hanem az, hogy nyáron is a center poszt 5.-6. számú jelentőséggel bír, mert oda legalább megvagyunk cserékkel is, és nem is olyan rossz minőségben. Kéne, de 4-5 játékos jobban kéne a középpályára és a védelembe, és még a támadósorban is a balszél lenne talán az első. Abban meg már nehezen merek reménykedni, hogy bankot robbantunk, és tolunk egy legalább 2022 nyaras témát, mikor vagy 5 minőségi játékos jött. Árban nyilván nem számítana David, de az a fránya ffp...
Lesz egy 37-38 éves kezdő 9esünk, egy Ferran és Pau, plusz gondolom nem hozzuk vissza Roquet. Ferran nem szint sehova, Pau szerintem a csere szintjét is nagy jóindulattal érheti el, így nálam magas szintű prioritás lenne egy jó középcsatár.

Alapvetően nincs kevés középpályásunk, csak kevés egészséges.
Akkor tartanám fontosnak, hogy középpályás érkezzen, ha 1-2 ember távozna végre. Pedri, Gavi, Fermin, De Jong, Chris + tartaléknak Casado, Torre, Bernal? nem annyira kevés, azt kéne eldönteni elhisszük-e,
hogy ők
1. elég jók ide,
2. egészségileg bírják-e,
3. pont ilyen profilú játékosok kellenek-e.

Akire valamelyik válasz "nem", azt adjuk el és utána nézzük meg ki kell ide valójában.

Védelemnél is a khv posztra ugyanezt a 3 kérdést kéne feltenni. Önmagában khv Cubarsi, Araujo, Chris, Kounde, Martinez, EG, és közülük többen más poszton játszanak, de természetes posztjuk ez.
Kounde pl jól játszik jobb oldalon, de ha lenne még egy komoly jhv a keretben,simán
lehetne khv...

Nálam 1. helyen lenne egy jhv, mert talán az a lekarcsúbb, 2. egy 9es és utána egy vkp, ha végre elküldözgettük, aki nem kell ide.
Sajnos ezzel egyet kell értenem. A vkp után szerintem egyértelmű, hogy a center poszt az elsődleges. Lewandowski mellé/elé már idén is kellett volna volna valaki, de az FFP miatt nyilván ez esélytelen volt, de még esetleg ezt a szezont ki lehet vele húzni. Jövőre viszont már 37 évesen abszolút nem lehet rá építeni. PV cserének szerintem tökéletes. Az előszezonban is jó teljesítményt hozott, eddig minimális lehetőséget kapott, főleg a posztján, igazából egy meccsen kapott releváns játékpercet szélsőként egy szétrotált csapatban, de még így is jól játszott, gólt is lőtt. Plusz arra a posztra még azzal sem számolhatunk, hogy felépül majd valaki, mert mégg a sérültek között sincsenek csatárok. Az utánpótlásban max. Toni Fernandez lehet 1-2 éven belül az akivel lehet ott számolni, de ő is inkább hamis kilencesként lenne bevethető.
Jonathan Davidot nem ismerem, pár videót láttam róla, de elfogadom a véleményeket. Ugyanakkor az, hogy ingyen jönne, a mi szempontunkból nem biztos, hogy olyan jót jelent. A fizetése így sokkal magasabb, mintha mondjuk két éve lenne még a szerződéséből. Az amortizációval kapcsolatban nyilván kedvező, de bérben komoly változás lenne. (Lásd Chris, Gündogan, Inigo stb.) Ugyanez lenne a helyzet TAA esetében is, aki már most is 10 millió fölött keres és sajnos minden bizonnyal a Reallal is meg kellene küzdeni érte, akiknek a pénz nem sokat számít.

Ha egy kezdő vkp-t, Davidot, TAA-t be tudnánk zsákolni komoly esélyünk lehetne minden fronton. A szélső kérdés pedig szerintem sokadlagos. Raphinha legjobb pozíciója megszűnhetne, van még itt Fati is, Olmo is be tudja játszani, kiscsapatok ellen pedig még Torrest is elbírjuk(kivéva ha lesz olyan szerencsénk, hogy szabadulni tudunk tőle) Akkor már inkább csere balbekket vegyük elé.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 13:45:36

Peter írta:
2024.10.01. 12:50:30
Troym írta:
2024.10.01. 08:22:16
Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk.
Flick talán a tűzoltásban is más műfaj, mint amikhez eddig hozzászoktunk és amennyiben Laporta nem köt eszetlen szerződéseket nyugdíj előttiekkel, akkor még látnám is értelmét a "rutinnak".
8 évig tolt minket a sír felé a rutin meg az ezzel járó valamennyi járulék, így azért "jobb félni, mint megijedni", de kétségtelen, lenne poszt, ahol nagyon ránk férne és még a nyugdíj előtt álló is frissítést jelente.... :lol:
Ezért kéne kivételesen a 23-27 éves lejáró szerződésű játékosokra rámenni. TAA és David, de még Tah is 28. David és Tah is 2-3milliót keres, annyit nekünk is meg kéne tudni ugrani, de TAA fizetése = Inigoéval, a három együtt is kijönne 20-25m bérből, 0 átigazolási költséggel
Peter
Director del Fútbol

2024.10.01. 12:50:30

Troym írta:
Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk.
Flick talán a tűzoltásban is más műfaj, mint amikhez eddig hozzászoktunk és amennyiben Laporta nem köt eszetlen szerződéseket nyugdíj előttiekkel, akkor még látnám is értelmét a "rutinnak".
8 évig tolt minket a sír felé a rutin meg az ezzel járó valamennyi járulék, így azért "jobb félni, mint megijedni", de kétségtelen, lenne poszt, ahol nagyon ránk férne és még a nyugdíj előtt álló is frissítést jelente.... :lol:
Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 12:29:07

bence0330 írta:
De nem is ez a gond, mindenképp erősítés lenne, hanem az, hogy nyáron is a center poszt 5.-6. számú jelentőséggel bír, mert oda legalább megvagyunk cserékkel is, és nem is olyan rossz minőségben. Kéne, de 4-5 játékos jobban kéne a középpályára és a védelembe, és még a támadósorban is a balszél lenne talán az első. Abban meg már nehezen merek reménykedni, hogy bankot robbantunk, és tolunk egy legalább 2022 nyaras témát, mikor vagy 5 minőségi játékos jött. Árban nyilván nem számítana David, de az a fránya ffp...
Lesz egy 37-38 éves kezdő 9esünk, egy Ferran és Pau, plusz gondolom nem hozzuk vissza Roquet. Ferran nem szint sehova, Pau szerintem a csere szintjét is nagy jóindulattal érheti el, így nálam magas szintű prioritás lenne egy jó középcsatár.

Alapvetően nincs kevés középpályásunk, csak kevés egészséges.
Akkor tartanám fontosnak, hogy középpályás érkezzen, ha 1-2 ember távozna végre. Pedri, Gavi, Fermin, De Jong, Chris + tartaléknak Casado, Torre, Bernal? nem annyira kevés, azt kéne eldönteni elhisszük-e,
hogy ők
1. elég jók ide,
2. egészségileg bírják-e,
3. pont ilyen profilú játékosok kellenek-e.

Akire valamelyik válasz "nem", azt adjuk el és utána nézzük meg ki kell ide valójában.

Védelemnél is a khv posztra ugyanezt a 3 kérdést kéne feltenni. Önmagában khv Cubarsi, Araujo, Chris, Kounde, Martinez, EG, és közülük többen más poszton játszanak, de természetes posztjuk ez.
Kounde pl jól játszik jobb oldalon, de ha lenne még egy komoly jhv a keretben,simán
lehetne khv...

Nálam 1. helyen lenne egy jhv, mert talán az a lekarcsúbb, 2. egy 9es és utána egy vkp, ha végre elküldözgettük, aki nem kell ide.
bence0330

Troym írta:
2024.10.01. 10:53:04
Na ő nagyot szólna itt, engem Eto'ora emlékeztet. 24 éves, 3 éve zsinórban eljut minimum 15 bajnoki gólig, ingyen ilyen szintű 9es ritkán elérhető.
Nálam Eto'o szinte tökéletes reinkarnációja a ligából Ben Yedder lett volna, az a nagyon gólerős futsall stílus nagyon jól jött volna ide. David szerintem annál sokkal inkább erőcsatár, nem kombinál olyan rettenetesen jól (két-három éve még aktívan követtem a L1-t, sokat láttam, azóta persze fejlődhetett ebben is, akkor még fiatal volt). Ingyen amúgy nem kérdés, meg amúgy sem, de szerintem ő az a csatár, aki épp egy fokkal az ideális Barca szint alatt van. Persze most a Barca szint nem ideális. Úgy fogalmaznék, hogy arra nem tartom elégnek, hogy mittudomén 5-6 évre vele számoljunk első számú centerként (aztán lehet, hogy tévedek, ki tudja, nehéz megmondani egy Lille-ből). De amúgy nyilván jó focista.

Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 10:53:04

Messa írta:
2024.10.01. 09:44:54
Akkor lehet, hogy kihúzzák a szelvényedet, mert ma már több helyen olvastam ezt:

🚨🎖️ Barcelona are very attentive to Jonathan David, who will be a free agent next summer.
[Via:Sport]

Ezt pedig még Romano hozta tavaly márciusban:
Jonathan David: “Barcelona has always been my favorite club since I was a kid”.

Ámen, jöjjön!
Na ő nagyot szólna itt, engem Eto'ora emlékeztet. 24 éves, 3 éve zsinórban eljut minimum 15 bajnoki gólig, ingyen ilyen szintű 9es ritkán elérhető.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.10.01. 09:44:54

Troym írta:
Én arra szavazok, hogy Deco kezdjen el végre dolgozni, mert elég ütős azok sora, akik jövő nyáron ingyen megszerezhetőek: TAA, Salah, Davies, Kimmich, Sané, KdB, J.David, Son, Tah, Van Dijk, Dumfries, stb stb

állítólag 5 percre vagyunk az FFP 1-1től :D

Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk. Én rámennék Davidre, mert kell egy fiatal 9es és TAA-ra.
Akkor lehet, hogy kihúzzák a szelvényedet, mert ma már több helyen olvastam ezt:

🚨🎖️ Barcelona are very attentive to Jonathan David, who will be a free agent next summer.
[Via:Sport]

Ezt pedig még Romano hozta tavaly márciusban:
Jonathan David: “Barcelona has always been my favorite club since I was a kid”.

Ámen, jöjjön!
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

Én arra szavazok, hogy Deco kezdjen el végre dolgozni, mert elég ütős azok sora, akik jövő nyáron ingyen megszerezhetőek: TAA, Salah, Davies, Kimmich, Sané, KdB, J.David, Son, Tah, Van Dijk, Dumfries, stb stb

állítólag 5 percre vagyunk az FFP 1-1től :D

Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk. Én rámennék Davidre, mert kell egy fiatal 9es és TAA-ra.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.30. 20:24:10

Feast4 írta:
2024.09.30. 13:44:47
csere kapusok legtöbbje vagy padon tűrő öreg vagy felörekvő fiatal, vagy díszkapus (Pena).
Feltörekvő fiatalra voksolnék.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.30. 16:03:59

Chino írta:
2024.09.30. 15:47:13
Csak jelenleg sokkal komolyabb prioritások vannak, mint a kapuskérdés. Ha ott tartanánk, hogy a csere/kezdő lenne a legégetőbb probléma már BL esélyes csapat lennénk. Legalább 3 stabil kezdőjátékos kellene még (plusz 1-2 elsődleges rotációba), hogy azon gondolkozzunk kit kellene MAtS mellé/cserének/utódjának hozni. Egy Citynek, Arsenalnak, Internek, Bayernnek, Milannak sincs például komoly cserekapusa. Pedig a bajoroknak például nagyon gondolkozni kellene egy Neuer utódban (aki 38 évesen ráadásul lejáró szerződésű), de elvertek az utóbbi két évben kb. 350 milliót és mindenhová igazoltak csak kapuba nem. Mi még Penával aránylag jól is állunk.

Lunin mondjuk pont nem jó példa, mert vele egyáltalán nem számoltak, nem építgették/próbálgatták Courtois mellett. A kupában is csak az első-második körben kapott helyet másod-harmadosztályú csapatok ellen, sőt ahogy a belga lesérült egyből elé hoztak embert (akit távolról sem lehetett klasszisnak nevezni) nem mögé vagy mellé. Akkor kezdett el játszani, mikor Kepa lesérült és így maradt bent a csapatban, inkább szerencséjük volt vele, mintsem tudatosan építették volna be. A nagyobb csapatok legalább a kupát, szuperkupát stb. odaadták a cserének, az ukrán azt sem kapta meg.
Attól függ, hogy Szczesny milyen lesz. Ha beválik, akkor meg lehet tartani hosszabb távra, a korából adódóan pár év még benne lehet. 34 éves. Ha nem válik be, akkor a kapusposzt nálam top3 prioritás. A vezetőségnek már most dolgoznia kellene ezen a forgatókönyvön.

Lehet, hogy a többi topcsapatnál sincsenek top cserekapusok, de azért nem olyan bénák, mint Pena, és ezért jó példa Lunin is. Nem számoltak vele, de azért csak szerződtettek egy olyan játékost a személyében, aki nem teljesen világtalan, így végszükség esetén beállíthatták. Ter Stegen hosszútávú egészségére pedig már aligha építhetünk.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.30. 15:47:13

gránit írta:
2024.09.30. 13:53:01
Feast4 írta:
Marhaság azt csinálni mint amikor volt nálunk egy CB meg egy Stegen és váltva védtek.
Szerintem nem volt marhaság, mert ha akkor nem két príma kapusban gondolkodunk, akkor ma lehet, hogy nincs ter Stegenünk sem.

Egy Livakovic már nem biztos, hogy ter Stegen mögé jönne, és nem feltétlenül őt kell, csak egy példa volt. Én már abszolút kezdő igazolásban gondolkodnék, és lejátszhatnánk újra azt a sikeres tandemet, amit egykor Bravóval és ter Stegennel eljátszottunk. Ter Stegen mögött én már nem próbálgatnék, mert a próbaember könnyen főszereplővé válhat. Sokadik sérülése az idei, miközben szezonok úszhatnak el a kapusposzt miatt. Én már abszolút egy csúcsigazolásra törekednék, ha Szczesny nem tudja ezt a szerepet még legalább egy évig betölteni.
Csak jelenleg sokkal komolyabb prioritások vannak, mint a kapuskérdés. Ha ott tartanánk, hogy a csere/kezdő lenne a legégetőbb probléma már BL esélyes csapat lennénk. Legalább 3 stabil kezdőjátékos kellene még (plusz 1-2 elsődleges rotációba), hogy azon gondolkozzunk kit kellene MAtS mellé/cserének/utódjának hozni. Egy Citynek, Arsenalnak, Internek, Bayernnek, Milannak sincs például komoly cserekapusa. Pedig a bajoroknak például nagyon gondolkozni kellene egy Neuer utódban (aki 38 évesen ráadásul lejáró szerződésű), de elvertek az utóbbi két évben kb. 350 milliót és mindenhová igazoltak csak kapuba nem. Mi még Penával aránylag jól is állunk.

Lunin mondjuk pont nem jó példa, mert vele egyáltalán nem számoltak, nem építgették/próbálgatták Courtois mellett. A kupában is csak az első-második körben kapott helyet másod-harmadosztályú csapatok ellen, sőt ahogy a belga lesérült egyből elé hoztak embert (akit távolról sem lehetett klasszisnak nevezni) nem mögé vagy mellé. Akkor kezdett el játszani, mikor Kepa lesérült és így maradt bent a csapatban, inkább szerencséjük volt vele, mintsem tudatosan építették volna be. A nagyobb csapatok legalább a kupát, szuperkupát stb. odaadták a cserének, az ukrán azt sem kapta meg.

Penáról pedig a hétvégi meccs alapján bármilyen ítéletet mondani nem korrekt. Ilyen felforgatott B-C csapatos védelemmel, kp-val szerintem a kapusok túlnyonmó része benyalta volna ezeket a gólokat. Talán az utolsóról lehet elmondani, hogy bravúrral fogható, de azért egy nagy védése így is volt Raul Garcia lövésénél.
Nyilván a tavalyi érája hagy kívánnivalót maga után, de az első 2-3 meccsen kifejezetten jó volt. Utána ment el nála valami (talán az a potyája tett be neki). Ez, illetve a törökországi vendégjátéka azért mutatja, hogy nem egy nagyon rossz kapus, nyilván nem egy ter Stegen utód, de a képességei alapján megfelelő második számú, talán fejben van vele gond.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.09.30. 13:53:01

Feast4 írta:
Marhaság azt csinálni mint amikor volt nálunk egy CB meg egy Stegen és váltva védtek.
Szerintem nem volt marhaság, mert ha akkor nem két príma kapusban gondolkodunk, akkor ma lehet, hogy nincs ter Stegenünk sem.

Egy Livakovic már nem biztos, hogy ter Stegen mögé jönne, és nem feltétlenül őt kell, csak egy példa volt. Én már abszolút kezdő igazolásban gondolkodnék, és lejátszhatnánk újra azt a sikeres tandemet, amit egykor Bravóval és ter Stegennel eljátszottunk. Ter Stegen mögött én már nem próbálgatnék, mert a próbaember könnyen főszereplővé válhat. Sokadik sérülése az idei, miközben szezonok úszhatnak el a kapusposzt miatt. Én már abszolút egy csúcsigazolásra törekednék, ha Szczesny nem tudja ezt a szerepet még legalább egy évig betölteni.
Feast4
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.09.30. 02:29:05

Bizony. Én már a ter Stegen utáni korszakban gondolkodnék. Mondjuk elhozni egy Livakovic-ot, vagy más, pályafutása csúcsán levő kapust.

Penáról a hétvégén nem volt szó, de azért 5 kaput eltaláló lövésből négyet csak beszedett. Ha a büntetőt nem számítjuk, akkor négyből hármat. A Getafe ellen mázlija volt, csak egy kaput eltaláló lövést kapott. Amint kicsit is jönnek a lövések, bajban lehetünk. Ideje a kapusposztot komolyan venni, mert Cilessen óta elszórakozzuk ezt a témát.
Livakovicot 29 évesen berakni a 32 éves kedő kapus mögé semmi értelme sincs. Stegen felépülése mire véget ér egyik 30 a másik 33. 30 évesen biztos, hogy padra nem jön.

Egyébként mint volt kapus mondom, hogy az egész kapus kérdés túl van gondolva. Egyetlenegy dolog ami nem igazán fejleszthető ( valamennyire, igen, de soha nem lesz olyan mint aki ösztönből penge benne) az a reflex. Meg vagyunk áldva azzal, hogy lábbal ügyes jól indító kapust kell a csaoatba tenni. De ez viszont tanítható. Jól kirúgni a játékkal együtt élni meg lehet, tanítani egy fiatal gyereket is. Amit nem tudsz beleverni az az, hogy a lehetetlen 0 szögből leadott lapossan a kapura tartó labdára is leérjen a másik sarokból. Ezek azok amiket, egy Buffon, egy Khan, egy Neuer, egy Casillas tudott. Nekünk egy ilyet kéne felhajtani, akinek van türelme és ideje kivárni, hogy Stegen kifut és Ő addigra már felnő a feladathoz.

Azt kéne csinálnunk amit a Real is, fiatal kapusokat próbágat a második helyen kupákban, sima meccseken és bár ők se voltak full meggyőzve, de Lunyin csak jobb kapus lett mint Kepa pedig annó tacskóként valami 3 millió körül vették Luganskból és tavaly már simán pótolta Courtoist.

Egyébként nem csak mi vagyunk így a kapusposztal. Ha megnézed, csere kapusok legtöbbje vagy padon tűrő öreg vagy felörekvő fiatal, vagy díszkapus (Pena). Marhaság azt csinálni mint amikor volt nálunk egy CB meg egy Stegen és váltva védtek.
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.09.30. 02:44:52

gránit írta:
2024.09.30. 02:41:18
Elnézésedet kérem.
Ne viccelj már, ha nem nézel be egy meccs után csak mondjuk másnap, nyilván nem fogod a hozzászólásokat böngészkedni visszamenőleg.... :D

Csak azért hoztam elő, mert éppen szóba hoztad...én pedig éppen itt voltam

Egyébként igen, lesz meló nyáron rendesen.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.30. 02:41:18

Peter írta:
2024.09.30. 02:36:33
Én biztosan írtam, hogy bravúrra sajnos képtelen, mert egy lépéssel folyton lemarad reakcióidőben és elkésik akkor is, ha az irányt eltalálja
Elnézésedet kérem, meg mástól is, ha elkerülte a figyelmemet.
Ajánlom Szczesny-nek, hogy hozzon magával valami színvonalat, különben nagyon nagy bajban leszünk ebben a szezonban.

Nyáron lesz feladat. Kapus, vkp, egy kétlábas szélső is jöhetne, hogy ne Martinnal kelljen bohóckodni, és őszintén szólva Balde sem győz meg.

Ehelyett, ahogy magunkat ismerem, jöhet majd egy giga igazolás egy olyan posztra, ahová legkevésbé kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.09.30. 02:55:45-kor.
Válasz küldése