Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.03. 18:38:07

Olyan neveket iratok néha,hogy hihetetlen :) Partey, Kessie 2,akin rendre elakadtak a tamadasepitesek. Christensen is annyira nem odaillő volt támadás építésben,hogy hihetetlen. Ezerszer inkább Zubimendi,aki tökéletes dmf lenne nekünk,nem hiába akarta Xavi is, vagy Pepelu.

Nyilván Bernal kiesett,de Casado eddig jól pótolja. A pénzt ha kapunk a szerződések rendezésére kell szánni szerintem,és a fiatalok kontraktusait rendbe rakni.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.03. 18:30:20

bence0330 írta:
2024.10.03. 16:53:48
Chino írta:
2024.10.03. 16:45:49
Én nem vagyok biztos abban, hogy jó lenne belenyúlni a kasszába, még ha megvan a Nike szerződés is. Persze, ha akadna valami kivételes lehetőség akkor más lenne a leányzó fekvése, viszont nagyon ritka az ilyen. Komoly játékosokat nem szoktak télen elengedni, ráadásul mindenkiért legalább dupla árat kell fizetni, mint normál esetben.
Inkább meg kellene tartani a rendelkezésre álló összeget és nyáron minőségibb játékosokkal megerősíteni a csapatot.
Nem kell elcsábítani egy Guimaraest, szerintem minden játékos jelenleg erősítés lenne, még egy erős közepes is, max akkor minőségben nem javulunk, csak mélységben az is perdöntő lehet, és nagy rá a szükség.
Persze, hogy erősítés lenne, de ez könnyen lehet, hogy a nyári igazolás kárára menne. Ha most hoznánk 20-30 millióért, 6-7 milliós fizetéssel egy közepes vkp-t nagyon esélyes, hogy pont emiatt nem tudunk behúzni egy komoly játékost vagy nem tudunk egy hiányposzton erősíteni. Legalábbis az utóbbi idők ezt igazolják, mikor nem 100 milliókon múlt, hogy tudjunk igazolni valakit.
Teszem azt egy Palhinha/Guimares/Caicedo helyett egy Endot/Paredest tudunk hozni. (most csak hasamra ütöttem a nevekkel, a nagyságrendet tükrözi)

Igazából akkor van esély jó üzleteket csinálni, ha olyan (főleg kisebb) csapatoknál találunk játékost akik (már) nem érdekeltek nemzetközi színtéren és/vagy lejáró szerződésű a játékos. Ilyenhez viszont nagy szerencse és az adott együttestől partneri viszony kell. De még így is nehéz. Még ha ki is esne a Lille addigra a Bl-ből, nem tudom el tudnánk-e hozni reális összegért David-et, pedig utoljára láthatnak belőle pénzt.
Mindenesetre adja az Ég, hogy legyen lehetőség minőségi játékost alacsony fizetéssel elhozni, de semmiképp ne menjen a nyári mozgástér kárára.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.03. 18:17:21

barca0417 írta:
2024.10.03. 18:04:16
Én ha lehet valaki olyan típusú vkp t keresnék mint Yaya Toure volt. A francia bajnokságban kéne körül nézni elsősorban. Aki tud focizni de magas erős, mert ilyen jellegű játékos nem lesz a masián.
Biztos lehetne olyat találni akit még nem nézett ki a fél Premier League. És nincs még az egekben az ára.
Egy ilyen gyöngyszemet kifognánk, plusz a sérültek visszatérnének, már egész pofás keretünk lenne.
Most akartam írni, Parteynak lejár nyáron a szerződése, télen meg lehetne próbálni, még ott van nekik Rice, Merino és Jorginho. Most kaphatnának még pénzt érte. Parteyt kellene meggyőzni ($). Igaz 32 éves lesz nyáron, nem a jövő embere, de tud jhv-et is játszani, és egy ilyen romboló hiányzik, aki gólt is tud szerezni.
barca0417
Entrenador del Barça

2024.10.03. 18:04:16

Én ha lehet valaki olyan típusú vkp t keresnék mint Yaya Toure volt. A francia bajnokságban kéne körül nézni elsősorban. Aki tud focizni de magas erős, mert ilyen jellegű játékos nem lesz a masián.
Biztos lehetne olyat találni akit még nem nézett ki a fél Premier League. És nincs még az egekben az ára.
Egy ilyen gyöngyszemet kifognánk, plusz a sérültek visszatérnének, már egész pofás keretünk lenne.
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.10.03. 17:43:09

LG írta:
2024.10.03. 16:35:57
Az idei szezon tanulsága eddig az, hogy csak néhány töltelékcsapat van, akik tényleg pofozózsákok csupán, a többségre azonban oda kell figyelni. A középmezőny nagy és erős, minden pontért mennek, mint a mérgezett egér, és ezzel egy jobb napot kifogva meglephetik a nagyokat is, akik még nincsenek a toppon. .
Ezért mondtam a neked a korábbiakban, hogy ez a kiírás izgalmasabbnak ígérkezik.
Hogy milyen lesz, majd kiderül, de a gondolata és logikája ennek a formának nem nevezhető unalmasnak akkor sem, ha lehet benne számunkra érdektelen párosítás is

Nincs lazsa, nincs félváll, nincs félgőz és ezek csak jók.

Szer.: na ezt BL topicba szántam ott válaszoltam LG-re....érdekes, vagy valamit nagyon benéztem... :D
bunga
Capitá del Barça

2024.10.03. 17:35:16

Isten ments Neymar visszahozásától! Az egész projekt végét jelentené.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.03. 16:53:48

Chino írta:
2024.10.03. 16:45:49
Én nem vagyok biztos abban, hogy jó lenne belenyúlni a kasszába, még ha megvan a Nike szerződés is. Persze, ha akadna valami kivételes lehetőség akkor más lenne a leányzó fekvése, viszont nagyon ritka az ilyen. Komoly játékosokat nem szoktak télen elengedni, ráadásul mindenkiért legalább dupla árat kell fizetni, mint normál esetben.
Inkább meg kellene tartani a rendelkezésre álló összeget és nyáron minőségibb játékosokkal megerősíteni a csapatot.
Nem kell elcsábítani egy Guimaraest, szerintem minden játékos jelenleg erősítés lenne, még egy erős közepes is, max akkor minőségben nem javulunk, csak mélységben az is perdöntő lehet, és nagy rá a szükség. Ha lehet, legyen fizikális, és gyors, a fizikalitás hiányzik legjobban az ügyesebb játékosaink mellől. Ha a két elengedett nagy, erős masiás játékosunkból pl. egyet vissza tudnánk hozni (Nico, Mingueza), az már előrelépés lenne, és nem lennének drágák. Vagy ehhez hasonló opciók, ha nem is pont ők, csak ők kevésbé zsákbamacskák. Vagy egy Tah lejáró szerződéssel, bár a fizikális kp-s nagyobb prioritás, esetleg szerezni egy erősebb jobb bekket, hogy Koundé bemehessen, valami hasonló. Ha a lengyelről kiderülne, hogy már nagy potyás, akkor egy kapust akár. Még full csapattal is vékonyan vagyunk 2, télen már remélhetőleg 3,5 versenysorozatra, de amúgy is el lehet felejteni, hogy majd full csapattal leszünk. Addig is lesznek még sérültek jó eséllyel, meg utána is, sehol Európában nincs ilyen, hogy mindenki egészséges, vagy csak 1 sérült van, hát még nálunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.03. 17:38:07-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.02. 14:58:12

Szczesny hivatalos.
Üdv a klubnál. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
Remélem a Bayern és a Real ellen már ő véd.
Teljesülhet a vágya, megnézhet egy Clasicot a visszavonulása után, valószínűleg ő sem így gondolta. :)
Peter
Director del Fútbol

2024.10.02. 00:51:04

Chino írta:
2024.10.02. 00:00:12
Csak ezzel az a gond, hogy nem teheted csak úgy ki a játékosokat.
Nekem erről csak az a véleményem, hogy lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember.
Egyébként nem kell kitenni, csak megfelelően kell tudni gyakorolni, alkalmazni és érvényesíteni a munkáltatói lehetőséggel járó képességeket. Egyszerűen a vezetésnek kellene megfelelően élni az adottságokkal, amit a klub háttere biztosít.

Az más kérdés, hogy ez nálunk tradíció és ez nagy valószínűséggel változni sem fog belátható időn belül.
Erre pedig az egyáltalán nem mentség, hogy néhány esetben más kluboknál is vannak erre példák, de ez az ő esetükben nem nevezhető tradíciónak, hanem max annak, hogy a kivételek mindíg erősítik a szabályt.

Az, hogy mikor mit lehet megtenni vagy mikor milyen célt képes a klub elérni az adott játékossal kapcsolatban, már akkor eldől, amikor leigazolják vagy szerződést kötnek vele.
Mindaddig, amíg a klub tesz szívességet a játékosnak, hogy az itt játszik, addig a farka fogja csóválni a kutyát.
Mindaddig, amíg a klub mutyira kényszerül a játékosaival ilyen olyan fizetések átütemezésére, addig esély nincs arra, hogy ezek megváltozzanak, max akkor, ha a játékos önszántából akar elmenni.

Lehetne még sorolni, de ez olyan szemlélet kérdése (hiába hangoztatja a klub az ellenkezőjét), mintha a klub lenne a játékosért és nem fordítva.
gránit írta:
2024.10.02. 00:43:07
Ha már a tökösség szóba került, ezt végre nem csak perememberekkel játszhatnánk el.
Sajnos ez így van. Ez nem más, mint az önigazolásra alkalmas pótcselekvés.
"kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít" szemléleten kellene változtatni, ami sajnos nem egyszerű.
Magabiztosan kellene szerződni, de ehhez tisztában kellene lenni saját magunkkal a saját munkánkkal, a saját teljesítményünkkel.
Pénzünk van (még), de magabiztosságunk nincs. Kívülről várjuk a megoldást, holott belülről kellene elkezdeni.
Reménnyel szerződünk álmokra, nem saját pénzből. (szerintem érted, mire gondolk)
gránit
Director del Fútbol

2024.10.02. 00:43:07

Chino írta:
Csak ezzel az a gond, hogy nem teheted csak úgy ki a játékosokat. Ha nem akarnak menni, akkor fejre is álllhatsz, arra pedig, hogy szerződést bontsunk nincs pénz.

A téli átigazolási időszakban pedig nagyon nehéz játékost szerezni. Egy klub sem akar eladni, legfeljebb brutális összegért.
Mi vagyunk a "nem regisztráljuk be, elengedjük"-taktika kipróbált mesterei. Ha már a tökösség szóba került, ezt végre nem csak perememberekkel játszhatnánk el. Télen mindenképpen szert kell tennünk plusz stabilitásra, mert ha nincs a pályán a Raphinha-Yamal-Lewandowski-sor, és nem tudjuk dominálni a meccset, akkor gondban vagyunk. Tök jó, hogy a töltelékmeccseken Pedri hogy ugrándozik, csak ha az ellenfél egy kis erőt fel tud mutatni, akkor már azzal kell menteni, hogy ha a többiek nem elég jók, akkor ő sem tud mit hozzátenni. Ott nagyon vékonyak vagyunk, már csak azért is minden követ meg kell mozgatni, mert elől azért úgy látszik, összeállt egy elég ütős társaság.

Elképzelhető, hogy nyáron is felröppent 50 név hiszek neked. Nem gondolom viszont, hogy ez mind kacsa lett volna, a vezetőség füzetében legalább ennyi névnek ott kell lennie. Remélem, csak kapusposztra van a nyárra már most 5-10 jelöltjük, és megannyi forgatókönyvük télre és nyárra. Hogy aztán ezekből mi valósul meg, az függ az általad említett realitásoktól is. Már csak azért is jó lenne télen lépni, mert ezt a pénzügyi évet elnézve nem biztos, hogy a nyári FFP-keretünk nagyon rózsás lesz. Deco-éknak dolgozniuk kell, kár lenne ezt az erős támadóalakzatot eltékozolni a középpályás védekezés hiánya miatt. Én azt gondolom, hogy néhány igazolással ennek a csapatnak is lehet keresnivalója.

Ideje beszállni a küzdelembe.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.10.01. 23:46:12
Chino írta:
2024.10.01. 23:34:36
Szerintem kár ilyenekről álmodozgatni
Ha nem tesszük lapátra azokat, akiknek lapátra kellene kerülniük, akkor nyilván nem.
Csak ezzel az a gond, hogy nem teheted csak úgy ki a játékosokat. Ha nem akarnak menni, akkor fejre is álllhatsz, arra pedig, hogy szerződést bontsunk nincs pénz.

A téli átigazolási időszakban pedig nagyon nehéz játékost szerezni. Egy klub sem akar eladni, legfeljebb brutális összegért.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 23:46:12

Chino írta:
Szerintem kár ilyenekről álmodozgatni
Ha nem tesszük lapátra azokat, akiknek lapátra kellene kerülniük, akkor nyilván nem. Ha leigazoljuk a sokadik támadóközéppályást évi 10 milliós fizetésért, két-három igazolás helyett, akkor nyilván nem. Ha jól gazdálkodunk, akkor lehet előrelépést elérni, nyáron is megtehettük volna. Ha csak a klubvezetésből indulunk ki, akkor a topikot pár évre fel is lehetne függeszteni, mert ha rajtuk múlik, továbbra is a szerencsétlenkedés fog folytatódni, évi egy-egy gigaigazolással, amiért persze tíz embertől fogunk megválni.

Ami pár napja elhangzott, hogy az akkor eltiltott Suarez volt az utolsó bátor húzásunk, nagyon egyetértek. Ter Stegen regisztrációjának a törlését még nem maxoltuk ki, egy vkp-ra még rá lehetne vagy lehetett volna menni.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.10.01. 23:06:36
Peter írta:
2024.10.01. 19:41:07
Szerintem a középpálya az a sorunk, ahol az a valamikori nemzetközi tekintély elment és éppen ennek a középpályának a versenyképessé tételével araszolgathatnánk vissza.

Pikáns, hogy éppen ott vagyunk darabszámra legtöbben és a szurkolói minősítés szerint egyenként kíváló minőségű játékosokkal, mégis mindíg itt úszik el a lábak között az az aranyhalacska valahogy.

Flick varázspálcája a középpálya körül kell, hogy keringjen.

Szerintem persze.... :D
Az EB idején írtam Schoutenről, hogy őt hoznám a csapatba. Nagyon jól védekezik, és szerelés után gyorsan továbbítja a labdát. Feltűnő volt, mennyivel erősebbek vele a hollandok, mint de Jonggal bármikor is, mennyire beleillene a játékunkba, és mennyire pont egy ilyen játékosra van szükségünk.

Erre mit látok? A minap már arról cikkeznek, hogy őt akarjuk nyáron leszerződtetni. 30-35 millióba kerülne, megérné nagyon.

https://barcauniversal.com/barcelona-ey ... rc-bernal/

https://thehardtackle.com/transfer-news ... -schouten/

Amennyiben Christensen torábbra is sérülékeny lesz, én elengedném az ő történetét. Ezt fájó szívvel mondom, mert az egyik kedvencem, de ha nem lehet rá számítani, akkor ezt el kell engedni. Lehet, hogy akkor is ezt tenném, ha tavszra összeszedi magát, mert annak semmi értelme, hogy állandóan kidől.

Így viszont komoly pénzek szabadulnának fel, és Schouten mellé szerződtetnék még egy jó vkp-t.

Ez most az én embereim napja volt. Guirassy kettőt lőtt, Schouten is betalált.
Szerintem kár ilyenekről álmodozgatni, egyelőre azt kell megoldani, hogy a játékosainkat beregisztráljuk. Viszont ezeknek az átigazolási híreknek is a 90%-a kacsa. Nyáron is minimum 50 játékosnak a nevét dobták be.
Greenwood is a legfeleslegesebb igazolás lenne. Balszélre több játékosunk van mint akárhová, plusz még az utánpótlásban is.

Ezt az évet még valahogy ki kell húzni és reméljük ha a sérültjeink visszatérnek tarthatjuk a keretet, nyáron pedig jöhetnek az erősítések.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 23:06:36

Peter írta:
Szerintem a középpálya az a sorunk, ahol az a valamikori nemzetközi tekintély elment és éppen ennek a középpályának a versenyképessé tételével araszolgathatnánk vissza.

Pikáns, hogy éppen ott vagyunk darabszámra legtöbben és a szurkolói minősítés szerint egyenként kíváló minőségű játékosokkal, mégis mindíg itt úszik el a lábak között az az aranyhalacska valahogy.

Az EB idején írtam Schoutenről, hogy őt hoznám a csapatba. Nagyon jól védekezik, és szerelés után gyorsan továbbítja a labdát. Feltűnő volt, mennyivel erősebbek vele a hollandok, mint de Jonggal bármikor is, mennyire beleillene a játékunkba, és mennyire pont egy ilyen játékosra van szükségünk.

Erre mit látok? A minap már arról cikkeznek, hogy őt akarjuk nyáron leszerződtetni. 30-35 millióba kerülne, megérné nagyon.

https://barcauniversal.com/barcelona-ey ... rc-bernal/

https://thehardtackle.com/transfer-news ... -schouten/

Amennyiben Christensen torábbra is sérülékeny lesz, én elengedném az ő történetét. Ezt fájó szívvel mondom, mert az egyik kedvencem, de ha nem lehet rá számítani, akkor ezt el kell engedni. Lehet, hogy akkor is ezt tenném, ha tavaszra összeszedi magát, mert annak semmi értelme, hogy állandóan kidől.

Így viszont komoly pénzek szabadulnának fel, és Schouten mellé szerződtetnék még egy jó vkp-t.

Ez most az én embereim napja volt. Guirassy kettőt lőtt, Schouten is betalált.
Peter
Director del Fútbol

gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 19:30:06

Chino írta:
2024.10.01. 17:28:12
Idehozni cserének 28-29 évesen, hogy aztán 33-34 éves koráig fizessük a 10+ millióját, nem tudom mennyire éri meg.
Vagy nem cserének. 3 évig simán ellehetne, aztán jöhet Haaland.

David nagyon jó lenne. De nagyon nagy lesz érte a verseny, és nem biztos, hogy ebből mi kerülünk ki győztesen. Guirassy szotyiért megszerezhető volt, a sérülése miatti vaklárma miatt meg nem kapkodtak érte. A Dortmund meg köszönte szépen.
Chino írta:
Vallét hivatalosan az Atleticbe akarták nevezni, és ez nem tetszett neki, illetve Flick inkább a jobb oldalon számított volna rá.
Kár, hogy elment, GM-nél biztosan sokkal többet tudott volna adni.
Keveset láttam játszani, de én sem tudom elképzelni, hogy Martinnál rosszabb lenne. Csak kölcsönbe ment, ami nálunk nem egy jó előjel, de talán van még visszaút, mint Torre számára, és addig is egy egész pofás csapatnál edződik. Ő és Fort talán most sem lennének rossz tartalékok a szélekre. Nem küldtem volna el, hiszen nem áll 25 emberből a keretünk, lenne még ott hely. Fura, hogy mindig a szűk keret miatt panaszkodunk, de sokszor roppant könnyelműen bánunk a lehetőségeinkkel.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.01. 19:08:55

Nálam sem csatár, de még nem is támadó lenne a fő prioritás. A tavalyi szezonunk sem azon ment el, hogy kevés gólt lőttünk, hanem azon, hogy túl sokat kaptunk. Nyilván sarkított példa, mert a sérülések is kellettek hozzá, de ha olyan védelemmel és középpályával állnánk fel, mint legutóbb az Osasuna ellen, akkor mindegy ki lenne elől, Yamal mellé akár Haalandot és Musialát is betehetnénk, a nagy csapatok úgyis rommá vernének minket.

Fordított esetben, klasszis védelemmel és középpályával, másodvonalas támadóval még valami esély bekkelni és találni egy gólt, fordítva semmi. Egy Osasunától kaptunk négyet...
bence0330

2024.10.01. 17:52:59

Troym írta:
2024.10.01. 17:41:36
bence0330 írta:
2024.10.01. 17:07:20
Hát nem tudom. Én abból indulok ki, hogyha felteszem azt a kérdést, mi hiányzik nekünk pl. egy BL-ből, egy nagy csapat ellen, hogy versenyképesek legyünk, egy új center a 6.-7. válaszom.
Pedig ott látszik igazán, hogy Lewa öregedése. 2 éve 7 meccsen 6 gól, tavaly 9 meccsen 3+1.
Védekező játékosok is kellenek, de elég lenne elhitetni a csapattal, hogy képesek vagyunk gólt lőni, ha neadjisten kapunk és akkor elkerülhetőek a kétségbeesett Araujo, EG féle pirosak, akik inkább belemennek kétes szerelésekbe, csak nehogy kapjunk egy gólt. Viszont!! ehhez kellenek nemzetközi meccsen gólt lőni képes játékosok. Szerintem most ilyen csak Yamal és jobb napjain Raphinha.
Igen, ezzel is egyet tudok érteni nagyrészt. Nálad akkor efelé billen el a nyelve, nálam most a nagyon stabil alap felé billenne. Talán ebben egy ilyen PTSD is benne van, hogy 22 nyarát kivéve már sok éve harmadrangú kérdésként foglalkozunk a védekező játékrésszel, lásd az ideit, ahol egy sérülékeny tizest hoztunk a kb 5 lyukas poszt helyett.
Szerintem Lewy kevés gólja egyértelműen annak köszönhető, hogy nem tudtunk átmenni jobb csapatok ellen a félpályán. Ott lehetett volna Haaland is, 1-2-vel lehet többet lő, de ennyi. Ő azért le tud hozni egy meccsenkénti egyes átlagot (BL-ben jobb csapatok ellen kicsit gyengébbet), ha van mögötte gép. És idén az az idegesítő, hogy lenne is, ha nem csak egy kezdőnyi játékosunk lenne, jelenleg még igazából az sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 17:41:36

bence0330 írta:
Hát nem tudom. Én abból indulok ki, hogyha felteszem azt a kérdést, mi hiányzik nekünk pl. egy BL-ből, egy nagy csapat ellen, hogy versenyképesek legyünk, egy új center a 6.-7. válaszom.
Pedig ott látszik igazán, hogy Lewa öregedése. 2 éve 7 meccsen 6 gól, tavaly 9 meccsen 3+1.
Védekező játékosok is kellenek, de elég lenne elhitetni a csapattal, hogy képesek vagyunk gólt lőni, ha neadjisten kapunk és akkor elkerülhetőek a kétségbeesett Araujo, EG féle pirosak, akik inkább belemennek kétes szerelésekbe, csak nehogy kapjunk egy gólt. Viszont!! ehhez kellenek nemzetközi meccsen gólt lőni képes játékosok. Szerintem most ilyen csak Yamal és jobb napjain Raphinha.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.10.01. 16:21:40
Guirassy-t lett volna jó elhozni a nyáron 17,5 millióért. Brutálisan termel ebben a szezonban is.

Én Koundé-t mindenképp a szélen tartanám, mert a szélen is kell, hogy valaki tudjon védekezni. Két rendes hátvéddel és két futóbekkel megennének minket. Koundé szerintem most jó ott, ahol van. Nyáron kell vkp, csatár, kapus, középhátvéd.
Hát nem tudom. Idehozni cserének 28-29 évesen, hogy aztán 33-34 éves koráig fizessük a 10+ millióját, nem tudom mennyire éri meg. Ha azt nézzük ki, hogyan termel, Lewy lehozott egy 8/7-et (egy Valencia, Bilbao, Villarreal triónak 5 gólt).
Akkor már inkább Davidot kellett volna megpróbálni, lejáró szerződéssel nem hiszem, hogy sokkal drágább lett volna és alacsonyabb fizetéssel. (már ha tényleg olyan jó mint itt szó van róla, bár az 50 milliós tm érték egy Lille-né,l azért nem rossz ajánlólevél) Ha veszünk egy Lewy utódot akkor már inkább olyat, akire hosszabb távon építhetünk kezdőként.

Baldéval és Canceloval szerintem tavaly is rendben voltunk, a gondok akkor kezdődtek, mikor előbbi kidőlt.
Sokáig nem értettem és részben most se- hogy Flick miért nem tartotta meg inkább Vallét. Most egy Sporton megjelent cikk szerint Vallét hivatalosan az Atleticbe akarták nevezni, és ez nem tetszett neki, illetve Flick inkább a jobb oldalon számított volna rá.
Kár, hogy elment, GM-nél biztosan sokkal többet tudott volna adni.
Forca Barca!!!!
bence0330

Hát nem tudom. Én abból indulok ki, hogyha felteszem azt a kérdést, mi hiányzik nekünk pl. egy BL-ből, egy nagy csapat ellen, hogy versenyképesek legyünk, egy új center a 6.-7. válaszom. Kell, félreértés ne essék, de amíg nincs plusz két fizikális középpályás még plusz 1-2 középsé védő (ha Koundé bemenne, akkor egy szélsőbekk még legalább, még akkor is, ha Fortot végre nem jegelnénk, szerintem vele egy top játékossal bővülünk majd, ha elszáll Flick ellenszenve), akkor kb jelentősége sincs, ki a centerünk, agyonvernek minket. Nyilván akkor is jobb lenne egy jobb center, de nem érzem, hogy bármit megoldana, ha legalább 4 védekező játékos nem érkezik mögé, és akkor még ott a balszélső probléma is, akink konkrétan egy sincs. Ha mindenki egészséges lenne, akkor kb csak egy vkp hiányozna, de ilyen soha nem lesz kb.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.01. 16:21:40

Guirassy-t lett volna jó elhozni a nyáron 17,5 millióért. Brutálisan termel ebben a szezonban is.

Én Koundé-t mindenképp a szélen tartanám, mert a szélen is kell, hogy valaki tudjon védekezni. Két rendes hátvéddel és két futóbekkel megennének minket. Koundé szerintem most jó ott, ahol van. Nyáron kell vkp, csatár, kapus, középhátvéd.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.01. 15:32:26

Troym írta:
2024.10.01. 12:29:07
bence0330 írta:
2024.10.01. 12:12:42
De nem is ez a gond, mindenképp erősítés lenne, hanem az, hogy nyáron is a center poszt 5.-6. számú jelentőséggel bír, mert oda legalább megvagyunk cserékkel is, és nem is olyan rossz minőségben. Kéne, de 4-5 játékos jobban kéne a középpályára és a védelembe, és még a támadósorban is a balszél lenne talán az első. Abban meg már nehezen merek reménykedni, hogy bankot robbantunk, és tolunk egy legalább 2022 nyaras témát, mikor vagy 5 minőségi játékos jött. Árban nyilván nem számítana David, de az a fránya ffp...
Lesz egy 37-38 éves kezdő 9esünk, egy Ferran és Pau, plusz gondolom nem hozzuk vissza Roquet. Ferran nem szint sehova, Pau szerintem a csere szintjét is nagy jóindulattal érheti el, így nálam magas szintű prioritás lenne egy jó középcsatár.

Alapvetően nincs kevés középpályásunk, csak kevés egészséges.
Akkor tartanám fontosnak, hogy középpályás érkezzen, ha 1-2 ember távozna végre. Pedri, Gavi, Fermin, De Jong, Chris + tartaléknak Casado, Torre, Bernal? nem annyira kevés, azt kéne eldönteni elhisszük-e,
hogy ők
1. elég jók ide,
2. egészségileg bírják-e,
3. pont ilyen profilú játékosok kellenek-e.

Akire valamelyik válasz "nem", azt adjuk el és utána nézzük meg ki kell ide valójában.

Védelemnél is a khv posztra ugyanezt a 3 kérdést kéne feltenni. Önmagában khv Cubarsi, Araujo, Chris, Kounde, Martinez, EG, és közülük többen más poszton játszanak, de természetes posztjuk ez.
Kounde pl jól játszik jobb oldalon, de ha lenne még egy komoly jhv a keretben,simán
lehetne khv...

Nálam 1. helyen lenne egy jhv, mert talán az a lekarcsúbb, 2. egy 9es és utána egy vkp, ha végre elküldözgettük, aki nem kell ide.
Sajnos ezzel egyet kell értenem. A vkp után szerintem egyértelmű, hogy a center poszt az elsődleges. Lewandowski mellé/elé már idén is kellett volna volna valaki, de az FFP miatt nyilván ez esélytelen volt, de még esetleg ezt a szezont ki lehet vele húzni. Jövőre viszont már 37 évesen abszolút nem lehet rá építeni. PV cserének szerintem tökéletes. Az előszezonban is jó teljesítményt hozott, eddig minimális lehetőséget kapott, főleg a posztján, igazából egy meccsen kapott releváns játékpercet szélsőként egy szétrotált csapatban, de még így is jól játszott, gólt is lőtt. Plusz arra a posztra még azzal sem számolhatunk, hogy felépül majd valaki, mert mégg a sérültek között sincsenek csatárok. Az utánpótlásban max. Toni Fernandez lehet 1-2 éven belül az akivel lehet ott számolni, de ő is inkább hamis kilencesként lenne bevethető.
Jonathan Davidot nem ismerem, pár videót láttam róla, de elfogadom a véleményeket. Ugyanakkor az, hogy ingyen jönne, a mi szempontunkból nem biztos, hogy olyan jót jelent. A fizetése így sokkal magasabb, mintha mondjuk két éve lenne még a szerződéséből. Az amortizációval kapcsolatban nyilván kedvező, de bérben komoly változás lenne. (Lásd Chris, Gündogan, Inigo stb.) Ugyanez lenne a helyzet TAA esetében is, aki már most is 10 millió fölött keres és sajnos minden bizonnyal a Reallal is meg kellene küzdeni érte, akiknek a pénz nem sokat számít.

Ha egy kezdő vkp-t, Davidot, TAA-t be tudnánk zsákolni komoly esélyünk lehetne minden fronton. A szélső kérdés pedig szerintem sokadlagos. Raphinha legjobb pozíciója megszűnhetne, van még itt Fati is, Olmo is be tudja játszani, kiscsapatok ellen pedig még Torrest is elbírjuk(kivéva ha lesz olyan szerencsénk, hogy szabadulni tudunk tőle) Akkor már inkább csere balbekket vegyük elé.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 13:45:36

Peter írta:
2024.10.01. 12:50:30
Troym írta:
2024.10.01. 08:22:16
Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk.
Flick talán a tűzoltásban is más műfaj, mint amikhez eddig hozzászoktunk és amennyiben Laporta nem köt eszetlen szerződéseket nyugdíj előttiekkel, akkor még látnám is értelmét a "rutinnak".
8 évig tolt minket a sír felé a rutin meg az ezzel járó valamennyi járulék, így azért "jobb félni, mint megijedni", de kétségtelen, lenne poszt, ahol nagyon ránk férne és még a nyugdíj előtt álló is frissítést jelente.... :lol:
Ezért kéne kivételesen a 23-27 éves lejáró szerződésű játékosokra rámenni. TAA és David, de még Tah is 28. David és Tah is 2-3milliót keres, annyit nekünk is meg kéne tudni ugrani, de TAA fizetése = Inigoéval, a három együtt is kijönne 20-25m bérből, 0 átigazolási költséggel
Peter
Director del Fútbol

2024.10.01. 12:50:30

Troym írta:
2024.10.01. 08:22:16
Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk.
Flick talán a tűzoltásban is más műfaj, mint amikhez eddig hozzászoktunk és amennyiben Laporta nem köt eszetlen szerződéseket nyugdíj előttiekkel, akkor még látnám is értelmét a "rutinnak".
8 évig tolt minket a sír felé a rutin meg az ezzel járó valamennyi járulék, így azért "jobb félni, mint megijedni", de kétségtelen, lenne poszt, ahol nagyon ránk férne és még a nyugdíj előtt álló is frissítést jelente.... :lol:
Válasz küldése