visca el barca írta:feastnek totál igaza van, én is írtam, itt nincs idő tutujgatni, meg próbálgatni. azon a szinten ahol most vagyunk, már kész focisták kellenek, nem olyanok akik spanyol 2-3. osztályban tötyögnek, meg "majd beleszoknak".
Van benne igazság, sokkal nagyobbak az elvárások, és azoknak, akik "nem érdemesek" rá, nem kell több évig megadni az esélyt. De én komolyan nem értem, hogy miért ne nyerhetnénk úgy, hogy ifiket is beépítünk közben szép csendben? Úgy csináltok, mintha ez a két dolog teljesen távol állna egymástól. Gondolom mindenki emlékszik, hogy a klub történetének legsikeresebb időszaka közben szinte minden évben beépíteni próbált Pep egy ifistát, aki a harmadosztályban tötyögött csak előtte, mégse rémlik, hogy ettől nb2-es szintre esett volna vissza a játékunk.. Idén Montoya kapott jó pár meccset huzamosabb ideig, ő még csak nem is játszott jól, mégse ment el rajta egy meccs sem.
És kiegészítőnek miért nem jó egy Samper? (Példa kedvéért hozom fel csak őt.) Ezt most tök komolyan kérdezem.. Bartra is évek óta itt van, nem kész játékos, mégse gyengülünk, amikor épp neki kell beugrania valaki helyett - még egy PSG ellen is egész vállalhatót hozott.. Direkt írtam már 500-szor, hogy nem kezdőbe jönnének a fiatalok, hanem eleinte tehermentesíteni, és évek alatt átvenni más helyét. Nem velük lenne tele a csapat, nem ők kezdenének rangadókon, ők akkor játszanának egyelőre, amikor valakire ráfér a pihenő, és/vagy gyengébb ellenfél jön.. Vagy mostantól, hogy mega klub lettünk, már a padra is kezdő szintű, kész játékosokat kéne rakni, hogy a hiszti menjen csak minden évben? Láthatjuk, hogy még Pedro se tűri jól a padozást, pedig neki komoly kötődése van a klubhoz..
Na mindegy, úgy tűnik totál máshogy látjuk a dolgokat, de én komolyan nem értem ezt a tutujgatás, meg nincs idő dolgot. Játszunk jövőre nagyjából 60 meccses, ha minden jól megy. Ne mondjátok már nekem, hogy néha egy hakni szintű meccsen a 11 fős kezdőbe 1-2 jövőbeni tehetség nem fér be. Állítom velük a kezdőben is simán vernénk a liga 70%-át. Így is az a problémája sokaknak - jogosan -, hogy az átlagéletkor elég magas a keretben. Kikkel töltsük fel akkor a hiányzó posztokat? 22 éves, de igazolt játékosokkal? Az tényleg sokkal jobb lenne, pont úgy kéne tutujgatni őket, amíg beleszoknak a játékunkba, mint amennyire egy Sampert kéne, hogy felvegye az első liga ritmusát - teszem hozzá tavaly egy Bl meccsen kiemelkedően jó volt Xavi és SR mellett, pedig csak a másodosztályból jött..
A rutint meg fel lehet hozni, mint hátrányt náluk, de komoly szintű, rutinos játékos nem fog eljönni egy Barca kispadra - Arda se padra jön szerintem.. Matyi arra jó példa, hogy rutinos, kiegészítőnek tökéletes játékost is lehet találni, csak ő meg nem jobb Bartránál, 20 millióba került, és 2 év múlva már kb nem is lehet vele számolni - na meg tutujgatni őket is kell, Matyi játékára majdnem ráment az első Villarreal elleni meccsünk, csak a kapufa nem úgy akarta. Persze el lehet menni ebbe az irányba is, hogy 3-4 évente cserélgetjük az idősödő, rutinos kiegészítőinket, de nekem nem ez a filozófia az, ami tetszik, és az eddigi eredmények alapján nem is hiszem, hogy csak ez lenne a járható út a siker megtartása érdekében..
visca el barca írta: tudom hogy mostanában nagy szívügyed lett ez az utánpótlás
Nekem mindig is szívügyem volt..
Feast4 írta:Most egyiküket sem látom annak és nem lesz idő kivárni.
Akkor nézd meg Sampert kicsit jobban..
Na mindegy, mostantól akkor visszaveszek, és kevesebbet írok a témában.