Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.07.26. 09:55:58

Valencia and Tottenham are among Spanish and English clubs monitoring situation of Sergi Roberto (23), who could still leave this year. [md]

Alfa.. :cry: :D Mondjuk 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem megy el idén.
danianevem írta:Ezek is jónak tűnnek, főleg az Adama -> Ajax vonal.
Egyetértek a mondandóddal, de szerintem Adama a Pl-be kegyetlenül passzolna. Mi jobban járnánk az Ajax vonallal, mert inkább hasonlít a mi játékunkra az övüké, meg a spanyol focira a holland bajnokság, de Adama szempontjából a Pl jobb választás lenne szerintem.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.07.26. 09:26:24

palesz77 írta:According to new policy, Barcelona now prefer homegrown players to leave on permanent deal with buy-back option, rather than on loan [sport]

Ennek örülnék, mivel legrosszabb esetben "csak" pénzt kapna a klub, jobb esetben meg visszahozhatná potom összegért a már felépített játékos(oka)t. Ráadásul ilyenkor jóval költségesebb a vásárló félnek, mint egy kölcsön esetében, így érdekükben lenne minél többet játszatni az (átmenetileg?) eladott fiataljainkat.

palesz77 írta:Stoke and Ajax are interested in B winger Adama (19). Barcelona want permanent deal (possibly 4M) with two-year buy-back option (7M) [sport]

Deal on transfer of B player Alen Halilovic (19) is well-advanced and will be closed after US tour. Buy-back option to be included. [sport]

Agents of B left back Alex Grimaldo (19) talked with Benfica, but Barcelona don't plan to let him go this summer. Maybe in January. [sport]
Ezek is jónak tűnnek, főleg az Adama -> Ajax vonal. Alennak is jól jönne egy holland kitérő. Illetve Adriano esetleges távozása mellett Grimaldonak lenne fél éve a bizonyításra, ami alapvetően egy korrekt dolog lenne a stáb részéről.
palesz77

2015.07.26. 08:47:44

According to new policy, Barcelona now prefer homegrown players to leave on permanent deal with buy-back option, rather than on loan [sport]

Stoke and Ajax are interested in B winger Adama (19). Barcelona want permanent deal (possibly 4M) with two-year buy-back option (7M) [sport]

Deal on transfer of B player Alen Halilovic (19) is well-advanced and will be closed after US tour. Buy-back option to be included. [sport]

Agents of B left back Alex Grimaldo (19) talked with Benfica, but Barcelona don't plan to let him go this summer. Maybe in January. [sport]

Ez érdekes, logika van benne, mert így legalább némi pénzt is látunk belőlük, ha esetleg távoznának aztán, nem csak a kölcsönadogatás, és Carvajal esetében láthattuk, hogy ez a módszer be is jöhet. De nem vagyok benne biztos, hogy a klub úgy számol, hogy bárkit is visszahoznánk majd.. :? Na mindegy, ez csak az én rossz megérzésem, amúgy nem egy elvetélt ötlet ez, kíváncsi leszek mennyire fog beválni, és visszahozunk-e valakit - így már legalább kész játékosként jönnének vissza, ami pont a probléma volt itt. :D Samperrel kíváncsi leszek mi lesz, a tegnapi alapján gondolom ő is távozni fog.

Gamper game on 5 August is Roma's deadline for transfer of Barcelona full back Adriano (30), who already has personal deal with Roma. [sky]

Remélem meg tudnak egyezni, bár ehhez nem csak nekünk kell engedni ugye.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.07.25. 17:33:59

Feast4 írta:A gond tök egyszerű. 31-et töltöm most de mindenféle edzetség nélkül még 2x 30 percig gond nélkül elrohangálok.Ők ebből élenek, az ő fizikális állapotuk kifogástalan optimális esetben 33-34 éves korukban szabad hogy gáz legyen. 30-31 évesen ha nem jön semmi komoly sérülés akkor kb. a legjobb korukban vannak. Fizikálisan erősek, erősebbek annál soha nem lesznek, megjön a gógyi és a tapasztalat ahhoz amit csinálnak. Egy védőnél még ennél is tovább tarthat ez az idő mert nem a gyorsaságukból élnek feltétlen. Lásd Matyi semmiféle fizikális hiányossága nem volt és 31 éves. A ledtöbbük karrierjében még legalább 3-4 év van, de van akiébe szerintem 4-5. Ini és Alves kivétel csak szerintem ők max ha 3 évet húzzák. Na már most egy most 20-21 éves srác üljön a padon és nézze őket ahogy játszanak még 3-4 évig legalább? Semmire nem lesz jó ha betesszük akkor már. És ha megnézzük a kezdőnket a legtöbbüknek nincs igazán jó csere alternatívája, tehát annyira rotálni sem tud csak kis csapatok ellen. Ergó nem tudod beépíteni. És ne legyen igazam de LE is a kész játékosok pártján van a korábbi hozzászólásomban olvasott okok miatt.

Ott van amúgy Samper hogy már paleszre is regaáljak. Ő az egyik akiben látom, hogy jó lehet de két olyan ember van előtte aki jelenleg jobb nála és neki is még fejlődni kéne. Amúgy meg továbbra is azt mondom ha veszünk mégegy középpályást itt egy csomó mindenki le fog lépni. Ilyen alapon ő is letiplizhet.
Egy játékos posztjától is függ, hogy hány éves korában van a toppon. Csatároknál általában 26-32, Messi és Suarez már 28 évesek, de Pedro lépni akar, a helyét pedig Munir és Sandro vehetnék át. A kp-n Rakitic helye biztos, viszont Ini pótlásáról már gondolkodni kéne. Itt jön képbe Halilovic és Rafinha. Tudom, hogy valószínüleg Lucho januártól Turant fogja favorizálni a saját nevelések helyett, addig viszont van idejük megmutatni, hogy mit tudnak. A védősort illetően Pique a legjobb korban van, csak úgy, mint Mathieu, Masch, vagy éppen Verma. Ide nehéz lenne beverekednie magát bárkinek is, nem hogy egy 20 évesnek, bár jelenleg nincs nagyon olyan hűdejó védőnk a B-ben, akiben nagy lenne a potenciál. A kapusposzt pedig egy jó időre meg van oldva, Masip jó megoldás tartalék hálóőrnek, José Suarezt pedig én kölcsönadnám és megnézném, mennyi fejlődik.
Samper pedig nehéz helyzetben van, Busi a legjobb korban van, viszont egy esetleges sérülés esetében én őt vetném be elsőként kvk-ként, hogy megnézzem, mit tud ott hosszabb távon. SR szerintem max kiegészítő ember lehet, Deulofeu helyét sem látom a jövő Barcájában.

Én palesszal értek egyet, nem egyből kéne bedobni a fiatalokat a mély vízbe, hanem fokozatosan kéne beépíteni őket. Nincsennek reménytelen helyzetben, ha megharcolnak a helyükért és LE is jó lépésnek tartaná, akkor akár a rendszeres kezdőtagságot is kiharcolhatnák.
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2015.07.25. 17:18:55

palesz77 írta:
visca el barca írta:feastnek totál igaza van, én is írtam, itt nincs idő tutujgatni, meg próbálgatni. azon a szinten ahol most vagyunk, már kész focisták kellenek, nem olyanok akik spanyol 2-3. osztályban tötyögnek, meg "majd beleszoknak".
Van benne igazság, sokkal nagyobbak az elvárások, és azoknak, akik "nem érdemesek" rá, nem kell több évig megadni az esélyt. De én komolyan nem értem, hogy miért ne nyerhetnénk úgy, hogy ifiket is beépítünk közben szép csendben? Úgy csináltok, mintha ez a két dolog teljesen távol állna egymástól...
Az tény hogy nagyobb eredménykényszerben vagyunk így a fiataloknak is SOKKAL nehezebb a helyzetük, de szerintem is meg lehet találni és fent lehet tartani egy egészséges szintet a sztárjaink és a saját neveléseink beépítése között.

Épp a saját neveléseinek köszönhetően tart ott a klub ahol és a sikereknek nem kéne identitásvesztéssel járnia!

Azért nem szabad túlságosan háttérbe szorítani a fiatalokat, mert mikor szükség lesz rájuk, nem lesz kihez nyúlni és lehet nem lesz pénz 3-4 sztárigazolásra.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.07.25. 17:07:29

Palesz77 mondandójával részben azért egyetértek, mert a fiatalok játszatása valóban fontos, de pl sokan átesnek a ló túloldalára. És azonnal követelnek a kezdőbe húszon pár éves embereket. Én is azon a részen vagyok, hogy nincs idő istápolni egy-két embert, amikor lehetőség van teljesíteni kell, ha az 10 perc akkor 10 perc. És most is ha megnézzük, akkor pont hogy a cseresort illetve a pihentetés szempontjára tartogatott emberek kik is? Bartra, Roberto, Rafinha, Munir, Sandro, Pedro. Mind saját nevelésű játékosok, akkor miről is beszélünk? Ez volt Palersz77 kívánsága, s itt tartunk, hogy a kiegészítők ezek a játékosok. És a kezdőben is vannak saját nevelésű játékosaink. Ott van pl a kezdőbe követelésnél a horvát gyerek is. Lehet nem teljes a képem róla, mert biztos nem láttam annyit mint pár ember a fórumról, de könyörgöm a másodligához nem volt meg a fizikuma. Ma már az hogy valaki ügyes, az huszadrangú szempont. Fizikális képességek, taktikai utasítások betartása, akarat ezek a legfontosabb tulajdonságok. Mégis mit kéne tőle várni az első osztályban? Tututjgatást ilyenre is kell érteni, hogy ilyenre nincs idő, hogy valakit azért tegyünk be valahova, mert hátha jó lesz. Kész emberek kellenek, a fiatalok részéről is olyanok, akik megtudják a helyüket már állni.
Kép
Kép
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2015.07.25. 16:42:17

ZBarca írta:Nem tudom mi a gond az ifik helyzetével, Messi, Busi, Ini, Suarez, Arda, Alves, Pique mind 28 évnél idősebbek/pont annyiak/hamarosan annyiak lesznek. Samper, Munir, Sandro, Halilovic mind tehetségesek, akik a következő években meghatározó játékosok lehetnek, de ehhez játszatni kell őket. Na de az a kérdés, hogy mikor. Ebből a szempontból pont jól jött a transzferban, mert Luchonak muszáj a fiatalokhoz nyúlnia, akik jó játékkal akár még pár jelenlegi kulcsembert is kiszoríthatnának ősszel. Azok pedig, akiket LE nem lát elég jónak az első csapathoz, kölcsönbe mehetnének egy spanyol középcsapathoz.
A gond tök egyszerű. 31-et töltöm most de mindenféle edzetség nélkül még 2x 30 percig gond nélkül elrohangálok.Ők ebből élenek, az ő fizikális állapotuk kifogástalan optimális esetben 33-34 éves korukban szabad hogy gáz legyen. 30-31 évesen ha nem jön semmi komoly sérülés akkor kb. a legjobb korukban vannak. Fizikálisan erősek, erősebbek annál soha nem lesznek, megjön a gógyi és a tapasztalat ahhoz amit csinálnak. Egy védőnél még ennél is tovább tarthat ez az idő mert nem a gyorsaságukból élnek feltétlen. Lásd Matyi semmiféle fizikális hiányossága nem volt és 31 éves. A ledtöbbük karrierjében még legalább 3-4 év van, de van akiébe szerintem 4-5. Ini és Alves kivétel csak szerintem ők max ha 3 évet húzzák. Na már most egy most 20-21 éves srác üljön a padon és nézze őket ahogy játszanak még 3-4 évig legalább? Semmire nem lesz jó ha betesszük akkor már. És ha megnézzük a kezdőnket a legtöbbüknek nincs igazán jó csere alternatívája, tehát annyira rotálni sem tud csak kis csapatok ellen. Ergó nem tudod beépíteni. És ne legyen igazam de LE is a kész játékosok pártján van a korábbi hozzászólásomban olvasott okok miatt.

Ott van amúgy Samper hogy már paleszre is regaáljak. Ő az egyik akiben látom, hogy jó lehet de két olyan ember van előtte aki jelenleg jobb nála és neki is még fejlődni kéne. Amúgy meg továbbra is azt mondom ha veszünk mégegy középpályást itt egy csomó mindenki le fog lépni. Ilyen alapon ő is letiplizhet.
Kép
palesz77

2015.07.25. 16:30:38

visca el barca írta:feastnek totál igaza van, én is írtam, itt nincs idő tutujgatni, meg próbálgatni. azon a szinten ahol most vagyunk, már kész focisták kellenek, nem olyanok akik spanyol 2-3. osztályban tötyögnek, meg "majd beleszoknak".
Van benne igazság, sokkal nagyobbak az elvárások, és azoknak, akik "nem érdemesek" rá, nem kell több évig megadni az esélyt. De én komolyan nem értem, hogy miért ne nyerhetnénk úgy, hogy ifiket is beépítünk közben szép csendben? Úgy csináltok, mintha ez a két dolog teljesen távol állna egymástól. Gondolom mindenki emlékszik, hogy a klub történetének legsikeresebb időszaka közben szinte minden évben beépíteni próbált Pep egy ifistát, aki a harmadosztályban tötyögött csak előtte, mégse rémlik, hogy ettől nb2-es szintre esett volna vissza a játékunk.. Idén Montoya kapott jó pár meccset huzamosabb ideig, ő még csak nem is játszott jól, mégse ment el rajta egy meccs sem.

És kiegészítőnek miért nem jó egy Samper? (Példa kedvéért hozom fel csak őt.) Ezt most tök komolyan kérdezem.. Bartra is évek óta itt van, nem kész játékos, mégse gyengülünk, amikor épp neki kell beugrania valaki helyett - még egy PSG ellen is egész vállalhatót hozott.. Direkt írtam már 500-szor, hogy nem kezdőbe jönnének a fiatalok, hanem eleinte tehermentesíteni, és évek alatt átvenni más helyét. Nem velük lenne tele a csapat, nem ők kezdenének rangadókon, ők akkor játszanának egyelőre, amikor valakire ráfér a pihenő, és/vagy gyengébb ellenfél jön.. Vagy mostantól, hogy mega klub lettünk, már a padra is kezdő szintű, kész játékosokat kéne rakni, hogy a hiszti menjen csak minden évben? Láthatjuk, hogy még Pedro se tűri jól a padozást, pedig neki komoly kötődése van a klubhoz..

Na mindegy, úgy tűnik totál máshogy látjuk a dolgokat, de én komolyan nem értem ezt a tutujgatás, meg nincs idő dolgot. Játszunk jövőre nagyjából 60 meccses, ha minden jól megy. Ne mondjátok már nekem, hogy néha egy hakni szintű meccsen a 11 fős kezdőbe 1-2 jövőbeni tehetség nem fér be. Állítom velük a kezdőben is simán vernénk a liga 70%-át. Így is az a problémája sokaknak - jogosan -, hogy az átlagéletkor elég magas a keretben. Kikkel töltsük fel akkor a hiányzó posztokat? 22 éves, de igazolt játékosokkal? Az tényleg sokkal jobb lenne, pont úgy kéne tutujgatni őket, amíg beleszoknak a játékunkba, mint amennyire egy Sampert kéne, hogy felvegye az első liga ritmusát - teszem hozzá tavaly egy Bl meccsen kiemelkedően jó volt Xavi és SR mellett, pedig csak a másodosztályból jött..

A rutint meg fel lehet hozni, mint hátrányt náluk, de komoly szintű, rutinos játékos nem fog eljönni egy Barca kispadra - Arda se padra jön szerintem.. Matyi arra jó példa, hogy rutinos, kiegészítőnek tökéletes játékost is lehet találni, csak ő meg nem jobb Bartránál, 20 millióba került, és 2 év múlva már kb nem is lehet vele számolni - na meg tutujgatni őket is kell, Matyi játékára majdnem ráment az első Villarreal elleni meccsünk, csak a kapufa nem úgy akarta. Persze el lehet menni ebbe az irányba is, hogy 3-4 évente cserélgetjük az idősödő, rutinos kiegészítőinket, de nekem nem ez a filozófia az, ami tetszik, és az eddigi eredmények alapján nem is hiszem, hogy csak ez lenne a járható út a siker megtartása érdekében..
visca el barca írta: tudom hogy mostanában nagy szívügyed lett ez az utánpótlás
Nekem mindig is szívügyem volt..:D
Feast4 írta:Most egyiküket sem látom annak és nem lesz idő kivárni.
Akkor nézd meg Sampert kicsit jobban.. :wink:

Na mindegy, mostantól akkor visszaveszek, és kevesebbet írok a témában.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.07.25. 16:19:40

Nem tudom mi a gond az ifik helyzetével, Messi, Busi, Ini, Suarez, Arda, Alves, Pique mind 28 évnél idősebbek/pont annyiak/hamarosan annyiak lesznek. Samper, Munir, Sandro, Halilovic mind tehetségesek, akik a következő években meghatározó játékosok lehetnek, de ehhez játszatni kell őket. Na de az a kérdés, hogy mikor. Ebből a szempontból pont jól jött a transzferban, mert Luchonak muszáj a fiatalokhoz nyúlnia, akik jó játékkal akár még pár jelenlegi kulcsembert is kiszoríthatnának ősszel. Azok pedig, akiket LE nem lát elég jónak az első csapathoz, kölcsönbe mehetnének egy spanyol középcsapathoz.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.07.25. 15:50:54

palesz77 írta:
Feast4 írta:És eleve Európa top csapata vagyunk. Nincs idő nevelgetni tutujgatni. Ha 20 évesen nem kezdőre kész valaki akkor itt nem lesz helye.
Ilyen felfogás mellett meg Messi se biztos, hogy itt lenne, de hogy Busi, Ini, Xavi, Puyi, és a többi saját nevelésű klublegenda nem futott volna be, az hótziher. Remélem a klubnál azért nem így gondolkoznak..
mikor messi meg xavi-puyol-iniesta berobbant, rohadtul nem voltunk olyan szintű topcsapat mint most. ha jövőre nem nyerünk megint 600 kupát, egyből megy majd a nyavalygás.

feastnek totál igaza van, én is írtam, itt nincs idő tutujgatni, meg próbálgatni. azon a szinten ahol most vagyunk, már kész focisták kellenek, nem olyanok akik spanyol 2-3. osztályban tötyögnek, meg "majd beleszoknak". tudom hogy mostanában nagy szívügyed lett ez az utánpótlás (sőt, mást sem olvasni Tőled), de azért beláthatod , hogy vmennyire igazunk van.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2015.07.25. 15:20:42

fanbarca írta:Nem teljesen értem, azt hittem, hogy marad a sportigazgató. Nem jut eszembe, de aki a Milannál is volt. Vagy ő csak fél évre vállalt munkát?
Braida még itt van, ő a külföldi játékosmegfigyelő.
Alfa írta:Nyilván fognak lehetőséget kapni az vitathatatlan viszont az is , hogy elkövetkezendő pár évben nem lesz belőlük állandó kezdő . Bármennyire türelmes valaki nem biztos , hogy több évet végigpadozna.
Hát akinek 20 évesen 2-3 év nem állandó kezdőtagság a Barcelonában derogál, az így járt. Szerintem azért az ifik tisztában vannak a dolgok menetével, elég sokan végigjárták az ificsapatokat is - Sampernél jobban senki -, tudják, hogy nem egyik pillanatról a másikra válnak fontos tagjává egy "magasabb szintű" csapatnak, azért vérrel és verejtékkel meg kell küzdeni.. De ha úgy elkezdenénk szép lassan beépíteni őket, mint ahogy Pep tette azt anno Thiagoval, akkor szerintem egy rossz szavuk nem lenne. Aztán 3-4 év múlva mehetnének az egyenlő percek, de rangadókon az idősebb játszik, utána meg szép lassan a staféta átadása. Vagy ha a teljesítményük feljogosítja rá őket, akkor már előbb is - ha meg nem válnak be, akkor elmennek természetesen -, nem olyan ördögtől való dolog ez szerintem. Csak mint mondottam volt, ehhez a klub is, és a játékosok is kellenek.
Feast4 írta:És eleve Európa top csapata vagyunk. Nincs idő nevelgetni tutujgatni. Ha 20 évesen nem kezdőre kész valaki akkor itt nem lesz helye.
Ilyen felfogás mellett meg Messi se biztos, hogy itt lenne, de hogy Busi, Ini, Xavi, Puyi, és a többi saját nevelésű klublegenda nem futott volna be, az hótziher. Remélem a klubnál azért nem így gondolkoznak..
visca el barca
Presidente del Barça

2015.07.25. 15:15:35

igen, ha jól rémlik jún 31 környékéig volt szerződése. amúgy ezt az új csókát honnan kapták elő? vagy mit mutatott fel eddig hogy ő rá esett a választás? a főoldali cikkből az égadta világon semmi nem derült ki.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2015.07.25. 14:56:02

Nem teljesen értem, azt hittem, hogy marad a sportigazgató. Nem jut eszembe, de aki a Milannál is volt. Vagy ő csak fél évre vállalt munkát?

Amúgy el kéne adni Pedrot, én már évek óta így gondolom. Sandro, Munir, Halilovic, Adama kaphat lehetőséget, nem tudom, mennyire lenne szükségünk egy Llorentére. Lehet, hogy igen, csak én nem tartom jó ötletnek, hogy 3 játékosunk legyen, aki csak tavasszal vethető be. Persze, a fiatalok addig simán játszhatnak.
més que un club
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.25. 13:59:30

palesz77 írta: Albának mondjuk 6 éve már nem lesz ilyen szinten szerintem, ő a sebességéből él, Alvesnél is láthattuk, hogy mi lett a kor előrehaladtával - nem mintha őskövület lenne, de a robbanékonyság kopik -, pedig Dani fő fegyvere nem is a sebessége volt sosem. A fent említettek közül meg mindkettő most lesz/lett 20 éves. Egy posztot se tudunk letolni 1 játékossal, kell csere balbekk és csere vkp is, még ha Busi sebezhetetlennek is tűnik, idén is elég sokszor lekapta Lucho. 1 meccsel játszott kevesebbet idén Busi mint tavaly, mégis 500 perccel kevesebbet volt pályán, pedig még több meccsünk is volt, jövőre meg még klub VB és szuperkupák is lesznek..

Úgyhogy én egyáltalán nem látom reménytelennek Grimaldo és Samper helyzetét, HA ők se akarnak túl sokat eleinte. Ha türelmesek, akkor simán bekerülhetnek a csapatba, elvégre Ini se 20 évesen lett betonkezdő.. Ehhez kell az edző is persze, és az is, hogy a klub is velük tervezze a jövőt, ne hozzunk ide mindenféle embert a nyakukra fölöslegesen - Thiagot itt csesztük el. Pár évig játszanak egyre több percet, aztán szép lassan át lehet venni a kiöregedő félben levők helyét - ismét csak ismételni tudom önmagam, lásd Ini. Szóval ha a klub is őket akarja, és ők is nálunk akarnak játszani, akkor simán megoldható, hogy itt fussanak be karriert.

Adamáékat nem soroltam ide direkt, ott szerintem elég más a szitu. Munir és Sandro közül mondjuk úgy érzem valaki megragadhat hosszabb távon is a csapatban - jelen állás szerinte én Sandrot itt hagynám, Munirt visszavásárlásival eladnám, és pár év múlva visszavenném, ha fejlődött -, de Adama helyzete már alapjaiban rossz, konkrétan posztja sincs a Barcába.. Ő szerintem sokkal jobban járna, ha idén visszavásárlásival már eladnánk.
Nyilván fognak lehetőséget kapni az vitathatatlan viszont az is , hogy elkövetkezendő pár évben nem lesz belőlük állandó kezdő . Bármennyire türelmes valaki nem biztos , hogy több évet végigpadozna. Nem teljesen kilátástalan a helyzetük de az biztos , hogy nem túl ideális a számukra.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Feast4
Director del Fútbol

2015.07.25. 13:41:47

Alfa írta:
roby122 írta:Feast mondandójával teljes mértékben egyetértek. Ebből a generációból szerintem aki viheti valamire az Samper, Halilovic és Grimaldo. Én bennük látom jelenleg azt a pluszt ami az A csapathoz fog kelleni , majd valamikor pár év múlva. Addig el kell adni őket opciós joggal, vagy kölcsönadni. Kár itt marasztalni őket, fejlődniük kell.

Adama, Munir meg társaihoz én sokat nem tudok hozzáfűzni, kár itt hitegetni őket, meg marasztalni (most nyilván Munir vagy Sandro kelleni fog ha Pedro távozik) , de egyébként sokra ők se számítsanak.

Én már Rafinha helyzetével sem vagyok túl bizakodó, főleg, hogy már itt Pogbákról beszélnek meg Verrattikról. Akkor egy Samper, vagy Halilovics mit szóljon?!
Abban egyetértek , hogy ők hárman azok akik vihetik itt valamire viszont a gond az az , hogy az összes srác előtt olyan játékos van akit egy ideig szinte biztos , hogy nem tud kiszorítani. Samper-Busi ( 27 éves még bőven van benne 4-5 év hasonló színvonalon) Grimaldo- Alba(26 éves ugyanúgy 4-5-6 jó éve még simán lehet) Halilovic van még talán a legjobb helyzetben mert előtte Rafinha és Rakitic van viszont lehet , hogy jövő nyáron érkezik egy nagyágyú és akkor az ő helyzete is elég kilátástalanná válik plusz páran írták , hogy neki 4-3-3-ban nem nagyon van helye.
Nekik se sok jövőt látok. Meg van oldva a poszt ahol játszanak. Én nem egy évre hanem ahogy írtad 5-6-ra. Halilovic meg egy pályán Messivel gáz lesz. Úgy fogják egymnást zavarni annyira hasonló területekre mozognak (na ő való szerintem hamis 9-esnek) 4-3-3-ban ahogy írtad nm lesz helye.És annyira egyikük se jó, hogy kiszorítsa valamelyik tapasztalt ászunkat a helyéről.

Mindet el kéne adni visszavásárlási opcióval, de nem sokat érnek. Kiestek harmadba ez annyit vesz le az értékükből, hogy jujj... És eleve Európa top csapata vagyunk. Nincs idő nevelgetni tutujgatni. Ha 20 évesen nem kezdőre kész valaki akkor itt nem lesz helye. Lásd Rafhina, szinte biztos vagyok benne, hogy jövőre megy, ha egy Pogba, Koke, Verratti idekerül neki nem lesz helye. A csapat fiatal középpályás után nézelődik, Rafhinára nagy a kezdő kalapja és egyenlőre nem úgy néz ki hogy belenő, és egyértelmű hogy a stáb szerint minőségi ember meg a helyére nincs a kicsik közt. Ha veszünk mégegy kp.t nemhogy a B-ből de Rafhina és SR se kerül pályára itt amíg él.
Kép
palesz77

2015.07.25. 13:38:23

Alfa írta:Abban egyetértek , hogy ők hárman azok akik vihetik itt valamire viszont a gond az az , hogy az összes srác előtt olyan játékos van akit egy ideig szinte biztos , hogy nem tud kiszorítani. Samper-Busi ( 27 éves még bőven van benne 4-5 év hasonló színvonalon) Grimaldo- Alba(26 éves ugyanúgy 4-5-6 jó éve még simán lehet)
Albának mondjuk 6 éve már nem lesz ilyen szinten szerintem, ő a sebességéből él, Alvesnél is láthattuk, hogy mi lett a kor előrehaladtával - nem mintha őskövület lenne, de a robbanékonyság kopik -, pedig Dani fő fegyvere nem is a sebessége volt sosem. A fent említettek közül meg mindkettő most lesz/lett 20 éves. Egy posztot se tudunk letolni 1 játékossal, kell csere balbekk és csere vkp is, még ha Busi sebezhetetlennek is tűnik, idén is elég sokszor lekapta Lucho. 1 meccsel játszott kevesebbet idén Busi mint tavaly, mégis 500 perccel kevesebbet volt pályán, pedig még több meccsünk is volt, jövőre meg még klub VB és szuperkupák is lesznek..

Úgyhogy én egyáltalán nem látom reménytelennek Grimaldo és Samper helyzetét, HA ők se akarnak túl sokat eleinte. Ha türelmesek, akkor simán bekerülhetnek a csapatba, elvégre Ini se 20 évesen lett betonkezdő.. Ehhez kell az edző is persze, és az is, hogy a klub is velük tervezze a jövőt, ne hozzunk ide mindenféle embert a nyakukra fölöslegesen - Thiagot itt csesztük el. Pár évig játszanak egyre több percet, aztán szép lassan át lehet venni a kiöregedő félben levők helyét - ismét csak ismételni tudom önmagam, lásd Ini. Szóval ha a klub is őket akarja, és ők is nálunk akarnak játszani, akkor simán megoldható, hogy itt fussanak be karriert.

Adamáékat nem soroltam ide direkt, ott szerintem elég más a szitu. Munir és Sandro közül mondjuk úgy érzem valaki megragadhat hosszabb távon is a csapatban - jelen állás szerinte én Sandrot itt hagynám, Munirt visszavásárlásival eladnám, és pár év múlva visszavenném, ha fejlődött -, de Adama helyzete már alapjaiban rossz, konkrétan posztja sincs a Barcába.. Ő szerintem sokkal jobban járna, ha idén visszavásárlásival már eladnánk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.07.25. 13:49:08-kor.
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.25. 12:52:47

roby122 írta:Feast mondandójával teljes mértékben egyetértek. Ebből a generációból szerintem aki viheti valamire az Samper, Halilovic és Grimaldo. Én bennük látom jelenleg azt a pluszt ami az A csapathoz fog kelleni , majd valamikor pár év múlva. Addig el kell adni őket opciós joggal, vagy kölcsönadni. Kár itt marasztalni őket, fejlődniük kell.

Adama, Munir meg társaihoz én sokat nem tudok hozzáfűzni, kár itt hitegetni őket, meg marasztalni (most nyilván Munir vagy Sandro kelleni fog ha Pedro távozik) , de egyébként sokra ők se számítsanak.

Én már Rafinha helyzetével sem vagyok túl bizakodó, főleg, hogy már itt Pogbákról beszélnek meg Verrattikról. Akkor egy Samper, vagy Halilovics mit szóljon?!
Abban egyetértek , hogy ők hárman azok akik vihetik itt valamire viszont a gond az az , hogy az összes srác előtt olyan játékos van akit egy ideig szinte biztos , hogy nem tud kiszorítani. Samper-Busi ( 27 éves még bőven van benne 4-5 év hasonló színvonalon) Grimaldo- Alba(26 éves ugyanúgy 4-5-6 jó éve még simán lehet) Halilovic van még talán a legjobb helyzetben mert előtte Rafinha és Rakitic van viszont lehet , hogy jövő nyáron érkezik egy nagyágyú és akkor az ő helyzete is elég kilátástalanná válik plusz páran írták , hogy neki 4-3-3-ban nem nagyon van helye.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
roby122
Entrenador del Barça

2015.07.25. 12:37:11

Feast mondandójával teljes mértékben egyetértek. Ebből a generációból szerintem aki viheti valamire az Samper, Halilovic és Grimaldo. Én bennük látom jelenleg azt a pluszt ami az A csapathoz fog kelleni , majd valamikor pár év múlva. Addig el kell adni őket opciós joggal, vagy kölcsönadni. Kár itt marasztalni őket, fejlődniük kell.

Feast4
Director del Fútbol

2015.07.25. 11:29:51

Samper írta:...
Na már most szerintem ezt a problémát két szempontból lehet megvizsgálni és azt hiszem ezzel le is zárhatjuk a témát. Ők annak a csapatnak a tagjai akik kiestek 3. osztályba. Nyílván fejlődhetnek még hiszen nagyon fiatalok, de kérdem én ha vennénk egy 3. osztályú csapatból 15 millióért egy játékt akkor mi lázadás menne itt? Tehát ha úgy vesszük az ár reális, sőt lehet kicsit túlzó is, hiába nekünk zokul esik.

Másrészt, hova a rákba férnének be a nagy csapatnál? És egyáltalán mikor? Ha én a helyükben lennék valószínűleg nekem is az járna a fejembe minek is maradjak itt? A támadósorunkban még legalább három év van, középpályán olyan túltengés a saját nevelésű fiataljainkból (akik nem férnek be) hogy hihetetlen, ráadásul Pogba legigazolása, nem ült el. Az A csapat BL-t nyert és nagyon egybe van a keret, mi meg kiestünk. Hogy török be oda? Sehogy? Ezt ha beszél velük valaki ha nem ez járhat a fejüken és ez is a realitás. Ebből a generációból semmi nem lesz, akármennyire is szeretnénk itt sokan, hogy legyen. A jókat el fogják adogatni, vagy addig tartják itt amíg le nem lakjuk játék nélkül, mert a posztjukon most csúcson lévő játékosok vannak, ráadásul a játékképe is rengeteget változott ahhoz képest amit ők csinálnak. A többiek pedig szépen ingyen távoznak majd. Munir, Sandro, Samper, Halilovic, Adama őrájuk lesz igény másol és igen bagóért adjuk majd oda őket, mert jelenleg annyit érnek csak.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.07.24. 21:28:06

Őszintén szólva nem lennék akkor sem kiakadva túlzottan, ha kivásárolnának pár fiatalt tőlünk. Samper nagyon ügyes, de arra a posztra még évekig van más, Adama esetében hasonló a helyzet. Ha valaki ad kettejükért közel 30 milliót, hát legyen.

Pedro továbbra is remélem h marad, de a 30 millió korrekt ár. Az MU-nál simán kezdő lenne sztem.
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.24. 21:11:48

Samper írta:
Ronaldinho&Barca írta:30 misiért, sok szerencsét lehet kívánni neki. Ekkora összeget nem hiszem kaphatunk érte valamikor is, egy csere emberért bőven jó üzlet.
Akkor 15 ért Adama és 12-ért Samper is jó ár?
Nem unod még ezt az egyetlen témád?
Nem, nem jó ár, mert bennük még van potenciál, Pedróban pedig már nincs...
Samper
Director del Fútbol

2015.07.24. 20:54:29

Ronaldinho&Barca írta:30 misiért, sok szerencsét lehet kívánni neki. Ekkora összeget nem hiszem kaphatunk érte valamikor is, egy csere emberért bőven jó üzlet.
Akkor 15 ért Adama és 12-ért Samper is jó ár?
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2015.07.24. 17:33:15

30 misiért, sok szerencsét lehet kívánni neki. Ekkora összeget nem hiszem kaphatunk érte valamikor is, egy csere emberért bőven jó üzlet.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Feast4
Director del Fútbol

2015.07.23. 16:44:13

palesz77 írta:Barcelona winger Pedro (27) has told Luis Enrique that he thinks it's best to leave now. Barcelona are waiting for official bids. [cope]
Ronaldinho&Barca írta:Pedro húzni akar kevés lehetőség miatt, Llorente szintúgy, nálunk pedig szintúgy kevés lehetőséget kapna.. :D agybaj nagy baj :D Mindenki maradjon a helyén. Amúgy is Sandro - Munir kapva kaphat a lehetőségen ha épp adódik.
Számomra is ezért abszurd az egész sztori, Llorente többet akar játszani, ezért eljön ide padozni? Ráadásul Munir és Sandro is középcsatárok eredetileg, úgyhogy ők is Suárezt tudnák a leginkább pótolni. Elég sok sebből vérzik ez a történet.. :D
Hatalmas félelmem Liorente idehozatala. Igaz 5-6 évvel ezelőtt azt mondtam volna hozzuk ide, de most az egy elképesztő üzenet a fiatalok felé. Nem bízunk bennetek. Nem mondom kell tapasztalt játékos a csapatba de a keretünk most se túl friss. Egy + 30 éves nem igazán kell ide.

Én pl. nagyon szeretem Adrianot, de egyet értek a távozásával. Játszani akar, folyamatosan, Albától nem fér be, címei vannak szép számmal mindent elért klubbszinten. Mennie kell. Másrészt így megnyilhat a hely egy fiatal előtt. Matyi kikerül szélre cserének és Bartra talán végre több szerephez juthatna. ( Bár szerintem Veramaelen lesz az emberünk, egyre jobban azt látom, hogy a kész játékosokat favorizálja.)

Pedrp esetében se vágnék magamon eret, ha a nagy hármasoból valaki kiesik visszaesünk Pedroval vagy Pedro nélkül is, de így legalább fejlődhetnének a fiatalok. De he LIorente idejön... Fúúú.

Nagyon kíváncsi leszek erre az évre, ha most sem nyúl a fiatalokhoz bátrabban akkor a mostani generációra ihatunk hideg vizet.
Kép
barca0000
Jugador del Barça

2015.07.23. 16:37:28

Lehet hogy viccesen hangzik , de Llorente többet játszana a barcába mint a juvéba ! A juventusnál Dybala, Zaza, Morata és Mandzukic is előtte van. Ezzel szembe a barcánál csak Suarezt kell nyomorékká tennie, és már meg is van a kezdő neki. :twisted:
Válasz küldése