Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.30. 18:40:31

Hála Istennek, hogy nem ti vagytok a klub sportigazgatói. Akinek ennyi év alatt sem esett le, hogy mennyire szerepe van a csapat sikereiben, az semmit nem ért a focihoz. Arról nem is beszélve hogy a jövő csapatkapitánya. #-o
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.30. 18:11:11

csababarca írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... rt-2458035

Visszautasíthatatlan?
Talán bedobtak a franciák egy Verratti, Aurier+40M-t érte? :mrgreen:
Nálam ennyiért mehetne, de kevesebbért nem.
Mindig van az a pénz, amiért ellehet engedni embereket. Busquets borzasztó fontos láncszem, de pótolhatatlan játékos nincs. Az általad felírt pakk pl bőven a jó kategória.
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.12.30. 17:23:42

Castiel írta:Dennis Suárez vonalon mi a helyzet? (Az elmúlt időben nem nagyon volt lehetőségem utána nézni!)
A Le Parisien és a Mundo Deportivo azt hozta le, hogy a Psg Busquets játékjogát szeretné megszerezni, akivel Motta pozícióját szeretnék betölteni, ugyanis a Brazil távozik a Francia fővárosból! Összeget ugyan nem írnak, de állítólag visszautasíthatatlan ajánlatot tettek a Spanyol világ- és európa bajnok középpályásért!
Visszautasíthatatlan ajánlat nem létezik, legfeljebb ilyennek szánt ajánlat. A Barcanál Busi identitás kérdés, neki meg aligha ígérhetnek több pénzt, mint amit az ottani sztárok kapnak. Ha ő egy csapathoz kötött karrierben gondolkodik, akkor több pénzért úgyse megy nem ismert körülmények közé.
messideco
Presidente del Barça

2015.12.30. 15:04:27

Denis Suarez lehetséges opció, L.E. is többször kihangsúlyozta :)

(a mellékneveket kisbetűvel írjuk még mindig...)
Kép
"And my heart will leave you never."
Castiel
Capitá del Barça

2015.12.30. 13:58:45

Dennis Suárez vonalon mi a helyzet? (Az elmúlt időben nem nagyon volt lehetőségem utána nézni!)
A Le Parisien és a Mundo Deportivo azt hozta le, hogy a Psg Busquets játékjogát szeretné megszerezni, akivel Motta pozícióját szeretnék betölteni, ugyanis a Brazil távozik a Francia fővárosból! Összeget ugyan nem írnak, de állítólag visszautasíthatatlan ajánlatot tettek a Spanyol világ- és európa bajnok középpályásért!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.30. 13:48:37

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... rt-2458035" target="_blank

Visszautasíthatatlan?
Talán bedobtak a franciák egy Verratti, Aurier+40M-t érte? :mrgreen:
Nálam ennyiért mehetne, de kevesebbért nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.30. 00:29:35

Azért a kölcsönadásoknál is érdemes számolni azzal, hogy sokkal nehezebb ott beverekedni magát egy játékosnak. Az edző is tudja, hogy hosszútávon nem számolhat vele, így nem is nagyon erőlteti csak, ha az komoly erősítés a csapatának. Ez egy fiatal játékosnál nem egyszerű, ezért sem jön be annyi kölcsönadás. De nem csak nálunk, hanem általában. Plusz edzője válogatja. Van akinek annyit jelent, hogy jön egy évre egy kölyök, aztán majd használjuk valamire.
Deulofeu az előbbi kategóriába tartozik, ő tényleg komoly erősítés az Evertonnak. Adama-t sem nagyon értettem. Egy évet volt a B-ben, piszok jó kis játékos volt nyugodtan maradhatott volna, egy 18 éves kölyköt nem vet vissza a harmadosztály, plusz szem előtt is lett volna.

Én ebben látom a problémát. Túl gyorsan kezdik el ide-oda küldözgetni a játékosokat (most nem Samperre vagy Grimaldora gondolok). Egy 18 évest nem fognak elkezdeni beépítgetni az edzők, ha tudják, hogy egy-két év múlva mindenképp dobbantanak. Ez vonatkozik arra is amit LE csinált a Munir-Sandro párossal.

Sampert semmiképp sem lenne szabad elengedni. Igaz, hogy Busquets ott van előtte, de egy ilyen stílusú játékos hiányát iszonyatosan megérzi a csapat. Egy kicsit fejlődne, és tudnánk pihentetni Busit, sérülés miatt sem kellene eret vágni, de mellette is tudna játszani.
Denist viszont nem tartom jó ötletnek visszahozni télen. De még nyáron sem. Kaphatna még egy évet a Villarrealban, rendszeresen játszik, fejlődik, főleg ha tényleg jönne egy cserecsatár. Arda ugyanúgy tud ott játszani kp-n pedig nyáron lennénk öten (Ini, SR, Rafinha, Rakitic, Arda) két pozícióra, amiből egy (Ini) betonkezdő. Másrészt ha jól tudom nem is kölcsönben van, hanem visszavásárlási opciónk van rá.
Forca Barca!!!!
noname
Llegenda del Barça

2015.12.29. 22:32:13

A 2014-es Pedro is tudott hasznos lenni. Ellentétben Sandro-val és Munirral, akik eddig fontos meccsen ha nem tévedek összesen 1 gólpasszt és egy tizit hoztak össze(mind2-t Munir).
A Fifa egy szégyen
Mascherano
Jugador del Barça

2015.12.29. 22:23:01

noname írta: hosszútávon Pedro után visszalépés lenne.
A 2010- es Pedrohoz esetleg, a 2014-es Pedronál nehéz lenne visszább lépni :twisted:
Més que un club !
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.29. 22:21:46

Visszavásárlási opció biztosíték lett volna, de lejjebb jól össze lett szedve, hogy igazából az elmúlt években nem sok játékos vált meghatározóvá, akiről levettük a kezünket. Kíváncsi vagyok Grimaldoval mi lesz. Egyértelműen vannak előtte a sorban, adott esetben hárman is, így játszatni biztosan nem tudtuk volna. Az hogy a klub nem szólt neki anno hogy a Levanteval tárgyal, nem tartom bűnnek. Úgyis a játékos dönt, de a klub kell tudja mik a szándékai és nem Grimaldot kell pátyolgatni.

Viszont annyiból jó, s ezt már többször írtam, hogy legalább nem rugdossuk jobbra-balra azokat a fiatalokat, akik lógnak a levegőben. Ez a vezetés pénzt csinál belőlük és ez mindenképpen jó. Emlékezzünk vissza a régi időkre, mikor évenként nézegettünk embereknek csapatokat, meg kölcsönök és társai. Lucho a főnök, neki nem kell Grimaldo. Mi legyen? Először kölcsönt akartak, nem jött be akkor egyértelműen pénzt kell belőle csinálni. A visszavásárlás lehetőségét meghagytam volna, de a világ nem dőlt össze.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.12.29. 21:55:46

Azért az utóbbi években kissé átalakítottuk a klubrekordokat: Suarez 80, Neymar valahol 40 és 86 között. Vidal, Turan, Mathieu...Ráadásul a sikeresség miatt szerződéshosszabbítások, mindez úgy h a klub össze kell szedjen kb 2 év alatt 200 milliót(minimum) az Espai Barca projekthez.
Nem sok szükség van igazolásokra, a kezdőbe erősítést nem nagyon tudunk hozni. Iniesta tavaly visszaesés jeleit mutatta erre idén az egyik legjobb, szóval ott sincs gond. A cserejátékosokkal érdemes spórolni. Ne adjunk ki 25 milliót egy cseréért. Nyáron vagy jövő nyáron lehetséges h kell majd új középső védő, szóval inkább arra legyen pénz, mint 25 Nolitora. Egyre kevésbé hiszem h Nolito kell nekünk. Középcsatárnak nem az igazi szélre pedig lesz(ha jön DS), akkor 3 extra emberünk az eddigiekhez képest. Ez azt jelenti h szélsőnek lesz: Turan, Vidal, DS, SR. Ez bőven elég. Középcsatár csere kéne ide. Valami masszívabb fajta, aki rutinos, képes lefoglalni a védőket. Reaktiváljuk Larssont!!!

UI: egyáltalán nem vagyok benne biztos h Nolito itt beválna. Annak idején sem volt rossz, de egyértelműen bebizonyosodott h Pedro más szint. Mindenki tudta h Nolito remek lenne egy spanyol középcsapatba. Ez látszott a játékán. Most ugyan nagyon elkapta a fonalat, de, főleg hosszabb távon Pedro után visszalépés lenne. Góllövéshez ért, de közel sem tudja majd kivenni a részét annyira a kombinációkból, mint az elvárnák tőle. LE szava szentírás, így ha mégis Nolito mellett kötünk ki, akkor elfogadom és remélem h beválik, de tartok tőle h kidobott pénz lenne.
A Fifa egy szégyen
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.29. 21:46:43

Mi ez a pénz mizéria?
Eddig dobáltunk ki 20 milliókat nulla matyikért, most meg garasoskodni kell,meg cipőfűzőket eladni, hogy összekapargassunk pár milliót?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.29. 21:37:29

noname írta:Sampert tuti nem adjuk el. Semmi érv nincs az eladása mellett.
Egy elég nagy van, kell a pénz Nolitora. 1/3-át ki is tudnánk "termelni" Samperből, én látok rá esélyt - sajnos.
noname
Llegenda del Barça

2015.12.29. 21:26:11

Denis Suarez visszahívását határozottan támogatom.

Sampert tuti nem adjuk el. Semmi érv nincs az eladása mellett. Végre kap lehetőséget a nagy csapatban és láthatólag elégedettek is vele(Gumbau már egyértelműen mögötte van).

Douglas, Sandro, Munir felőlem mindhárom mehet egy zsák focilabdáért. Suarez, Vidal és Arda is tud szélsőt játszani(mind3 jobban mint Munir vagy Sandro). Leginkább egy középcsatár-cserének örülnék.
A Fifa egy szégyen
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.12.29. 20:36:18

A Grimaldo-vitát nem akarom hatvanezredszerre is elkezdeni, legyen elég annyi, hogy én továbbra sem értem, miért kezeltük így ezt az egészet. Én nagyon megkedveltem az utóbbi években, remélem, bejön neki az élet Portugáliában, és pár éven belül visszatér hozzánk. :)
Itt van a búcsúlevele egyébként.

Ami Sampert illeti, én véglegesen is felhoznám a télen (ha már ez előző nyáron nem történt meg). Ugyan a legideálisabb az lenne, ha egy teljes, nagycsapattal töltött előszezon után kezdene el rendszeresen játszani Messiékkel, de szerintem ebben a helyzetben is sokat tudna segíteni a csapatnak. A beilleszkedési időszak nyilván nála sem lenne nagyon rövid, de valamennyit talán segíthet az, hogy idén már jó párszor edzett a nagyokkal, illetve néhány tétmeccsen is lehetőséget kapott. A januártól márciusig tartó (remélhetőleg) elég sűrű időszakban szerintem sokat jelentene, ha lenne valaki, akivel lehetne pihentetni Busquetset, esetenként akár Rakiticet is.
kristop írta:grimaldonál lényegében csak az, hogy ő akart dönteni a saját jövőjét illetően, ez pedig részben érthető és nem ördögtől való szerintem.

szerintem sandro, douglas lelép, denis suarez meg jön és ilyen csendes télt nyomunk.
Ennél a Levante-esetnél (ugye hozzájuk küldték volna kölcsönbe Grimaldót) szerintem érdemes figyelembe venni a másik, kevésbé ismert/hangoztatott nézőpontot, mely szerint (ezt a történetet ugyebár a híresen megbízható Gerard Romero osztotta meg először a közvéleménnyel) a klub Grimaldo tájékoztatása nélkül kezdett tárgyalni a valenciaiakkal, majd megegyeztek velük, és végül az átigazolási időszak legutolsó napján közölték Grimaldóval, hogy akkor ő most megy a Levantéba.

Az utolsó mondattal pedig egyetértek, én is hasonló mozgásokat várok. Ősszel nem tartottam elképzelhetetlennek, hogy Adriano is távozik a télen, de így, hogy Grimaldo már nincs, és csak Mathieu maradna Alba mögé, nem hiszem, hogy elengednénk a brazilt.
kristop
Entrenador del Barça

2015.12.29. 20:17:13

palesz77 írta:Ezért se értem, hogy miért kell lehetőség néllkül elengedni egy olyan embert, akinek a posztja hiányposzt a keretben jelenleg, de mindegy, lerágott csont. LE tudja mit miért csinál - remélhetőleg.
lucho elég karakteres és szigorú edző, jól látható hogy vele összeveszni, vagy akár csak nem teljesíteni, amit ő kér nem túl jó irány. ha még egy messivel is szembement, akkor nem fogja érdekelni, hogy mennyire tehetség és hiányposzt az épp távozó ifi.

és bár míg deulofeunál értettem a problémát (nem volt megfelelő edzésen, és nem tudta mezőnyben azt nyújtani, amit elvárt tőle LE) grimaldoval szemben inkább csak ilyen dacot érzek. elakarták küldeni kölcsönbe, mint halilovicot, ő nem akart menni, szembement velük, ezért onnantól levették róla a kezüket és már csak az volt a lényeg hogy minél előnyősebb üzletet kiharcoljanak az eladásnál (ebből az lett, hogy jövőbeli eladás valahány százaléka minket illet). szóval míg előbbinél az aktuális teljesítmény volt probléma, és talán a hozzáállás, grimaldonál lényegében csak az, hogy ő akart dönteni a saját jövőjét illetően, ez pedig részben érthető és nem ördögtől való szerintem.

szerintem sandro, douglas lelép, denis suarez meg jön és ilyen csendes télt nyomunk.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
palesz77

2015.12.29. 19:41:37

roby122 írta: Roberto gyerek ügyes, jól bejátsza a posztot, viszont rá a KP-n van szükség, meg hát itt van Vidal.
Januártól jön Arda, Denis is jó eséllyel, mellé még Március végén Rafinha is felépül, bőven jó lenne ő jobbhátvédnek elsősorban, és csak végső esetben középpályára. Szerintem legalábbis, stílusa alapján még Alvest is jól tudná helyettesíteni, még mindig élénken élnek bennem az év elején játszott meccsei jobbhátvédként, legjobb teljesítményeit akkor hozta. Én örülnék, ha Lucho is így gondolná.
crixus írta:Én olyanokra gondoltam, akik ifiként távoztak, jóformán be sem mutatkoztak a nagyok között, legfeljebb 1-2 meccsen szálltak be és máshol komoly sikereket értek el, elismert, klasszis játékosok lettek.
Ja értem, akkor sorry. Mondjuk az is kérdéses számomra, hogy Busi vagy Pedro mekkora karriert futott volna be, ha nem itt játszanak alapból.. Busi idővel biztos elért volna a legjobb szintre, bár lehet nem tartana itt, de Pedro pl nekem kérdéses. Ezért se értem, hogy miért kell lehetőség néllkül elengedni egy olyan embert, akinek a posztja hiányposzt a keretben jelenleg, de mindegy, lerágott csont. LE tudja mit miért csinál - remélhetőleg.
crixus írta:A Sport azt írta ma, hogy Denis Suárez, Nolito és Soriano a célpontok a télen.
2 Larsson egyszerre, nem lenne semmi.. :D Mondjuk hármójukra egész biztos nincs pénzünk, még úgy se, ha eladjuk Samper és Sandrot.
crixus
Entrenador del Barça

2015.12.29. 19:27:57

palesz77 írta: Alba bőven jó ebbe a kategóriába, de Piqué és Bellerín is ide sorolható - és jelenleg Deu is elég jó szezont fut. Visszavásárlási bőven mehetett volna Grimaldora is, de hát mindegy, ők tudják.. Annyit remélek, hogy Adriano eladása+1,5 millióból kijön a csere balhátvéd is.

Sampert meg nagyon remélem, hogy max visszavásárlásival adjuk el, bár én megtartanám alapból, már leírtam miért. Amúgy vicces, hogy pár éve fikázva volt a Real igazolás politikája, aztán az évek alatt mi is áttértünk rá. Eladjuk az ifiket - jobb esetben visszavásárlásival -, hogy a költségvetést javítsuk, és legyen pénz igazolni.
Deulofeu és Bellerín egyelőre nem befutott játékosok, Deulofeu ráadásul nem is élcsapatban tolja. Tavaly pl. a Sevilla-ba kevés volt. Bellerín pedig még túl kevés ideje kap lehetőséget az Arsenal-ban ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy bevált ott. Piqué sem volt igazán nagy játékos amikor visszahoztuk. Még csak tehetség kategória volt.
Icardi-t is ideírtam, de lehet ezzel is várni kellene még pár évet.

Én olyanokra gondoltam, akik ifiként távoztak, jóformán be sem mutatkoztak a nagyok között, legfeljebb 1-2 meccsen szálltak be és máshol komoly sikereket értek el, elismert, klasszis játékosok lettek. Cesc a tipikus példája ennek, vagy Gerard. Mindkettőjüket nagy pénzért vissza is hoztuk, de ennek ellenére utána már egyikük sem tudott igazán megmaradni nálunk.
Akik még kis utánanézés után ide tartozhatnak azok Luque (Szuper-Depor tagjaként) és Rufete (kétszer bajnok a valencia-val, BL-döntős stb.). Csak őket nem igazoltuk vissza. Alba amolyan határeset, akár ide is tehető, bár abból a Valencia-ból kevésbé volt nagy feladat kitűnni, mint a 2000-es évek elején összerakott csapatból. Arteta meg... hát döntse el ki-ki maga, hogy ő klasszisnak számít-e, talán még belepasszírozható ebbe a kategóriába.
Ez így is csak 5-6 játékos, akik közül Cesc az egyetlen, aki nem Spanyolországon belül futott be.
Akikre én jelenleg a legtöbb esélyt látok, hogy később ide sorolhatóak lesznek azok Thiago, Deulofeu, Bellerín és Icardi.
Chino írta: Ez így elég fals kép, ebből túl sok következtetést nem lehet levonni. Vermaelen esete ugye egyértelmű.
Mitől lenne fals? :lol: Számok támasztják alá, kikkel nem számol Lucho.

Egyébként hátul azzal abszolút egyetértek, hogy egy másik betonbiztos kezdőjátékos nem ártana a kezdőbe. Hummels-el ugye az volt a baj, hogy lassú, de Mathieu sem épp szélvész, mégis élvezi a bizalmat, még a széleken is...
Nevekkel nem akarok én sem dobálózni, de egy jobbszélső is elférne, igaz, bár majd kiderül mit tud Vidal Alves mellett, helyett nyújtani. Roberto sem volt ott rossz. Egy csere balhátvéd jobb lenne Alba mögé.

A Sport azt írta ma, hogy Denis Suárez, Nolito és Soriano a célpontok a télen.
roby122
Entrenador del Barça

2015.12.29. 19:19:48

Chino írta: De az sem elvetendő, hogy Van der Wiel-nek is lejár a szerződése, annyira pedig nem törik magukat egyelőre Párizsban, hogy hosszabbítsanak. Alvesből így befolyhatna még egy kis pénz és a fizetési sapka is változna.
Ingyen cserének jöhetne, de sok értelmét nem látom ha már itt van Vidal.
Egy Psg-be padozik már szezon eleje óta. Nem valami nagy szám szerintem. Alves torony magasan a legjobb, és lehet firkantani ezért a kijelentésért, csak amikor mindig ott vagyunk, hogy jobb jobbhátvédet kell mondani, mint Alves, akkor olyanok jönnek, "hogy ezt a szintet Montoya is lehozza" és még sorolhatnám,(most már nem, mert rájöttek egyesek) eg Danilo meg stb..
Én Alves mellett mindig is kiálltam, és ezután is ki fogok. Világi szinten nyomja a csávó. Roberto gyerek ügyes, jól bejátsza a posztot, viszont rá a KP-n van szükség, meg hát itt van Vidal.
A fizetésen meg nem tudom mit kell kattogni. Világi szintű focistákról van szó, nem középszintű játékosokról. Nyilván sok, de ha azt akarod, hogy 2 milliót keressen a játékos, akkor most Montoya játszana itt, és nem Alves.
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.29. 18:47:21

crixus írta:Jelen pillanatban a legkevesebbet játszó játékosaink Turan-t és Vidal-t kivéve:
(csak az első csapatos játékosokat nézve, az 1-2 meccsre felhozott ifiket nem)
Ez így elég fals kép, ebből túl sok következtetést nem lehet levonni. Vermaelen esete ugye egyértelmű. Xavi ugye jelentős mennyiségű játékpercet "elvett" a kp-ról, idén Rafinha dőlt ki egész szezonra. Xavihoz kapcsolódva Montoya is dobbantott, Suarez is szinte egész őszre eltiltott volt és akkor a posztonkénti kisebb nagyobb sérülések is változtatnak a dolgon.

Masip harmadik számú kapus a keretben és ennyi, ezen nincs mit csodálkozni. Mondjuk nem értettem miért marad, mert egy igen tehetséges játékos, egy középcsapatban simán kezdő lehetett volna. Biztos küszködött volna a honvággyal, más érv nem nagyon jut eszembe.

Kh-t azért kell igazolni mert Masch már nem az igazi és akkor finom voltam. Amúgy sem olyan biztos a pozíciója, mindenképp ő az esélyesebb csereként mint Piqué. Plusz számomra pont ez a baj. Van őt védőnk és abból egyre lehet mondani, hogy ő a biztos kezdő. Mellette forgolódnak a többiek. A belső védőknél az lenne a lényeg, hogy legyen egy állandó biztos páros. Lehet mondani, hogy Matyi is jó szokott lenni stb. de ő egy negyedik számúnak rendben van, többre nem. Amellett jövőre már 33 éves lesz, ami egy klasszis védőnél nem gond, de ő nagyon távol áll ettől. Nem lennék csalódott, ha a francia és Vermaelen lépne, és jönne mondjuk Hummels. Vagy Bartra menne kölcsönbe és a belga maradna. A németnek úgysincs már sok a szerződéséből, Klopp is elköltözött lenne rá esély. Én ezt tartom legfontosabbnak nyáron.
De az sem elvetendő, hogy Van der Wiel-nek is lejár a szerződése, annyira pedig nem törik magukat egyelőre Párizsban, hogy hosszabbítsanak. Alvesből így befolyhatna még egy kis pénz és a fizetési sapka is változna. Ez már egy kicsit FM, úgyhogy abba is hagyom.

A Lavezzis hírek is abbamaradtak, pedig egy ideig tartották magukat. Vagy most megint átváltunk Nolitora és Samperrel meg Grimaldoval akarunk pénzt hozzá?

.
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.12.29. 18:33:35

crixus írta:Én vigyáznék ezekkel a "tehetséges" jelzőkkel. Elég ha megnézzük, hogy hány fiatalon a La Masia-ból másik csapathoz távozó tehetséges srácból lett valaki. Cesc, Gerard, Icardi és? Alba és Arteta még talán, de Alba is nálunk lett igazán klasszis a posztján.
Alba bőven jó ebbe a kategóriába, de Piqué és Bellerín is ide sorolható - és jelenleg Deu is elég jó szezont fut. Visszavásárlási bőven mehetett volna Grimaldora is, de hát mindegy, ők tudják.. Annyit remélek, hogy Adriano eladása+1,5 millióból kijön a csere balhátvéd is.

Sampert meg nagyon remélem, hogy max visszavásárlásival adjuk el, bár én megtartanám alapból, már leírtam miért. Amúgy vicces, hogy pár éve fikázva volt a Real igazolás politikája, aztán az évek alatt mi is áttértünk rá. Eladjuk az ifiket - jobb esetben visszavásárlásival -, hogy a költségvetést javítsuk, és legyen pénz igazolni.

Közben:
Villarreal are willing to let Denis Suarez (21) go in January for 3M summer-buy-back fee, but also want 20% of any future sale. [sport]

Right back Douglas (25) and forward Sandro (20) are the first team players who are most likely to leave Barcelona in January. [md]
crixus
Entrenador del Barça

2015.12.29. 18:00:18

Messias2 írta: Pedig képességei alapján a nagycsapat 2. számú balhátvédjének kellett volna lennie. Ehelyett azonban elherdáltuk potom 1,5 millióért, ráadásul visszavásárlásit se tettek a szerződésbe.
Végülis se baj, adjuk el a legtehetségesebb fiataljainkat, hogy tudjunk venni egy átlag támadót a padra. Gratulálok a vezetőségnek! =D>
Én vigyáznék ezekkel a "tehetséges" jelzőkkel. Elég ha megnézzük, hogy hány fiatalon a La Masia-ból másik csapathoz távozó tehetséges srácból lett valaki. Cesc, Gerard, Icardi és? Alba és Arteta még talán, de Alba is nálunk lett igazán klasszis a posztján. Más saját nevelésű játékosunk is ért el sikert külföldön, de az olyanok, mint Luis Garcia, Guardiola vagy Motta már kész játékosként hagyták el a Barca-t nem kevés első csapatos tapasztalattal. Szóval 35 év alatt 4-5 játékos. A többiek mind besültek és leragadtak kis- és középcsapatoknál.

Sampert talán annyiban lenne kár eladni, hogy Busquets mögé nem igen van más alternatívánk, főleg, ha Mascherano épp középhátvédet kell, hogy játsszon.
Messias2
Director del Fútbol

2015.12.29. 17:48:16

Nero. írta: Nem volt esélye a csapatba kerülésre, hiába kezdődik a hajnalig tartó ravatal.
Pedig képességei alapján a nagycsapat 2. számú balhátvédjének kellett volna lennie. Ehelyett azonban elherdáltuk potom 1,5 millióért, ráadásul visszavásárlásit se tettek a szerződésbe.
Végülis se baj, adjuk el a legtehetségesebb fiataljainkat, hogy tudjunk venni egy átlag támadót a padra. Gratulálok a vezetőségnek! =D>
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
crixus
Entrenador del Barça

2015.12.29. 17:46:02

Jelen pillanatban a legkevesebbet játszó játékosaink Turan-t és Vidal-t kivéve:
(csak az első csapatos játékosokat nézve, az 1-2 meccsre felhozott ifiket nem)
1. Douglas - 102 perc
2. Masip - 180 perc
3. Rafinha - 324 perc
4. Adriano - 697 perc
5. Vermaelen - 753 perc
6. Sandro - 757 perc
7. Bartra - 836 perc
8. Munir - 1047 perc
9. Ter Stegen - 1110 perc
10. Mathieu - 1225 perc

Ugyanez tavaly:
1. Vermaelen - 63 perc
2. Masip - 180 perc
3. Douglas - 263 perc
4. Roberto - 903 perc
5. Montoya - 910 perc
6. Adriano - 1403 perc
7. Rafinha - 1697 perc
8. Bartra - 1852 perc
9. Ter Stegen - 1890 perc
10. Xavi - 2184 perc

Nagyon szépen le lehet szűrni, hogy Enrique kivel mennyire számol és kit érdemes megtartani. 7-en ugyanazok a két listán, Xavi és Montoya pedig idén már nem a csapat tagjai.

Masip-ot nem értem, hogy minek tartjuk padmelegítőnek, évi 2 meccsért... ennyi erővel a B csapatból is fel lehet hozni egy kapust a padra, ha az első kettő közül az egyik kidől, de akár kupameccsekre is.
Ter Stegennel most nem foglalkoznék, mert ha nem kezd el hisztizni akkor biztosan marad kupakapusnak. Jövőre pedig majd meglátjuk mit akar Lucho.

A védelemben Vermaelen sokat sérült, az ő játékpercei annyira nem mérvadóak, de azt mindenképp ki kellene emelni, hogy ha ennyit sérült akkor nem lenne-e érdemes megválni tőle, mert sokat nem tud segíteni a csapatnak.
Douglas-t szerintem magyarázni sem nagyon kell, egyszerűen nem üti meg a szintet még cserének sem.
Adriano visszaesése sajnálatos, főleg úgy, hogy ő elviekben Lucho egyik kedvencének kellene legyen, mert sok poszton bevethető, egyenletesen jó teljesítményre képes játékos. Az elég szomorú, hogy a szélen Alba helyén Mathieu előbb van a rangsorban. =D> Így viszont nem sok értelme van tartogatni a padon, ráadásul ha ritkán játszik akkor is nagyon meglátszik rajta a meccshiány.
Bartra is sajnálatos számomra, hogy itt tart. Azt még megértem, hogy Piqué-Masch kettős előtte van, de Mathieu illetve Vermaelen... az egyik szinte minden pályára lépése alkalmával sérülésből jön vissza a másik pedig semmivel sem nyújt megbízhatóbb teljesítményt, mint Bartra. Nem tartanám butaságnak, ha 1-2 évre kölcsönbe menne.

Rafinha-val nem foglalkoznék, mert ő nagy valószínűséggel többet játszana, ha nem sérült volna meg. Roberto sem annyira mérvadó most, mert erre a szezonra nagyon feljavult és számít is rá Lucho.

Sandro és Munír. Közülük egyértelműen Munír az akire Lucho jobban számít, akit jobbnak tart, Sandro-t nyugodtan el lehet passzolni, ha úgyis csatárt veszünk már a télen. Munír esete meggondolandó. Jót tenne neki a kölcsön.

Nálam így akár már a télen távozó: Masip, Douglas, Adriano, Sandro végleg, Munir kölcsönbe. Bartra-val kapcsolatban kölcsönadás jöhetne szóba, de talán jó lenne ezzel nyárig várni, ha már Adriano megy.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.12.29. 17:11:07

BarcaPamp írta:Egyébként ki hiszi el, hogy nem ő írta a bejegyzéseket? Szánalmas védekezés,ki mint vet, úgy arat...
soha nem fog kiderülni az igazság. de mivel nem egy szupersztárról van szó, így a kutyát nem érdekli a történet.
Nero. írta:hiába kezdődik a hajnalig tartó ravatal.
ezért kapásból megérdemelnél egy év fórumozója dobogót =D> :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése