2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Áthoztam.
Középcsatárnak biztosan itt lesz Lewy, ha ő menne akkor lehetne gondolkodni valakin, de Roquét meghagyni, hogy ő majd levédi azt a posztot necces. Ugyanúgy lehet belőle klasszis játékos, mint kuka. Ráadásul még nagyon fiatal. Nekem van egy olyan érzésem, hogy azért nem játszik, mert meg akarunk spórolni 5 milliót. Ha huzamosabban játszana/bemutatkozna a BL-ben lehet, hogy aktiválódna az első változó, ami fájna a klubnak. Amikor idejött tényleg nagyon keservesek voltunk, leginkább helyzetkihasználásban, de ez úgy ahogy rendbejött, nem volt égető a brazil, szerintem ezért jegelik. Esetleg úgy gondolkodnak hogy ha a lenygel lesérülne vagy hasonló és muszáj lenne játszania, ne menjen el sok játékperc. Persze ez csak egy ötlet, hogy így van-e azt nem tudom. A változókat évente számolják, az átigazolási díját meg félévente, (4 évre) így jöhet ki végül a 60bence0330 írta: ↑2024.03.21. 12:01:03Ezzel a résszel nem értek egyet. Mind jó játékos, Ben Yedder szerintem még ebben a korban is a tökéletes Barca kilences, de Lewy mögé most igazoltunk nagy pénzért egy srácot, aki lőtt két gólt csereként egymás után, azóta nem kapott egyetlen percet sem a posztján. Már ő is felesleges, nemhogy még hozni valakit... Plusz itt van Guiu, és itt van Ferrán, aki remekelt centerként a sérülése előtt, 4 kilencesünk van, vagy ilyen poszton jól bevethető játékos. Szerintem egyedül ez és a jobbszélső poszt az, ahol gondolkodni sem kell vételen. A többivel kb egyetértek, kh csereszint kell, egy jobb-balszélső, minél kétposztosabb annál inkább, és egy balszélső, aki esetleg tkp-t is tud, az nagy fogás lenne. Meg persze egy csere kapus, de nem tudom, le tudunk-e akasztani olyat, aki elüldögél TS mögött, olcsó, és ha bevetjük, azonnal helyt tud állni. Pena is százszor jobb annál, amit nálunk mutatott, de nálunk totál más elvárások vannak, mint bárhol, középpályás szintű labdakezelés alap, stb. Szerintem nem véletlen, hogy az elmúlt években egy cserekapus sem vált be itt, egyik sem volt rossz, csak nem vagyunk hajlandóak legalább ideiglenesen átalakítani a játékunkat, ha nincs ott egy kvázi mélységi irányító, hanem csak egy átlagos kapus. Főleg, hogy Pena még igazából rossz sem volt lábbal, csak kiemelkedő sem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.03.21. 11:51:12Elférne egy olcsó, rutinos padozó csatár Lewa mögé, aki tud csereként gólokat szerezni, mint Auba, Luuk, Ben Yedder, Taremi
Persze ha lesz pénz, várom a nagy neveket![]()
Alighanem egy 35+-os nagyobb név lenne a legideálisabb a posztra, de szerintem nem nagyon lesz cserekapus a következő években, aki nálunk megállja a helyét.
Nekem semmi bajom Alonsoval, Robertoval vagy akár Romeuval, de a helyet foglalják, a szűkös fizetési keretben. Èvek óta hiányzik egy rutinos csatár, akit fejenlövünk a labdával, hogy bepattanjon róla, ha kell a gól. A Realban pl. Joselu már 8 gólos a bajnokságban. Luukot (Aubat/Depayt)meg kellett volna tartani. Roque, Ferran és Guiu szerintem nem tudna ilyen mértékben befolyásolni az eredményt. Lewa fizetése ehhez túl magas, nem is viselné a csere szerepét. Dzeko, Giroud pedig túl idős. Tőlem jöhet Lukaku is, ha elbírja a padot, és megelégszik ilyen 1-2 milliós fizetéssel, mint Luuk. Szerintem nem venne el perceket a fiataloktól, mert más helyzetben lennének bevethetőek. A többivel szemben valószínűleg igazad van, Aubanak magas a fizetése, Taremit elvileg viszi az Atletico, Ben Yedder rutinja lehet jól jönne ingyen. Persze az új edzőnek jobban ki kellene majd használni az 5 cserét, ès a 36 éves Lewyt is jó lenne sokkal többet pihentetni. Minőségi csatárra biztos nem lesz pénz, jövő nyáron arra kell tartalékolni (Haaland
Ezzel a résszel nem értek egyet. Mind jó játékos, Ben Yedder szerintem még ebben a korban is a tökéletes Barca kilences, de Lewy mögé most igazoltunk nagy pénzért egy srácot, aki lőtt két gólt csereként egymás után, azóta nem kapott egyetlen percet sem a posztján. Már ő is felesleges, nemhogy még hozni valakit... Plusz itt van Guiu, és itt van Ferrán, aki remekelt centerként a sérülése előtt, 4 kilencesünk van, vagy ilyen poszton jól bevethető játékos. Szerintem egyedül ez és a jobbszélső poszt az, ahol gondolkodni sem kell vételen. A többivel kb egyetértek, kh csereszint kell, egy jobb-balszélső, minél kétposztosabb annál inkább, és egy balszélső, aki esetleg tkp-t is tud, az nagy fogás lenne. Meg persze egy csere kapus, de nem tudom, le tudunk-e akasztani olyat, aki elüldögél TS mögött, olcsó, és ha bevetjük, azonnal helyt tud állni. Pena is százszor jobb annál, amit nálunk mutatott, de nálunk totál más elvárások vannak, mint bárhol, középpályás szintű labdakezelés alap, stb. Szerintem nem véletlen, hogy az elmúlt években egy cserekapus sem vált be itt, egyik sem volt rossz, csak nem vagyunk hajlandóak legalább ideiglenesen átalakítani a játékunkat, ha nincs ott egy kvázi mélységi irányító, hanem csak egy átlagos kapus. Főleg, hogy Pena még igazából rossz sem volt lábbal, csak kiemelkedő sem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.03.21. 11:51:12Elférne egy olcsó, rutinos padozó csatár Lewa mögé, aki tud csereként gólokat szerezni, mint Auba, Luuk, Ben Yedder, Taremi
Persze ha lesz pénz, várom a nagy neveket![]()
Hasonlóan látom. Szerintem nyáron sem tudunk nagyon igazolni, eladások függvényében 1a2-höz. Örülnék Osimhen, Lautaro, Kimmich, Wirtz, Xavi Simons, Kubo, Williams, Kvara, Leao féle játékosoknak, de szerintem idén ez nem reális.gránit írta: ↑2024.03.20. 20:19:15Négy ember szerintem nem elég a védelembe, és különösen ebben a szezonban láthatjuk, hogy nincs olyan, hogy elég ember. Soha nem lehet elég emberünk. Ez az a csapatrész, amit semmilyen sérüléshullám nem rengethet meg. Oda egy ötödiket mindenképp hoznék. Fayét sokan dicsérik. Elég jól áll most a B csapat, 1 pontra az első helytől. Christensent meghagynám egy sorral fentebb, és mellé igazolnék egy szervező, de ütközi, szerelni is tudó mélységi középpályást.
Jorginho lehet, hogy hosszabbít, sajnos. Azért talán még van esély rá. Vkp mindenképp kell, ha nem ő, akkor más. Aleix Garcia nekem nem kéne, ő is a két szét között a pad alá esete számomra.
https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2024-02-29
A PSV-nek valóban van opciója Destre. Nagy kár lenne érte, őt mindenképp megtartottam volna annak idején, a Milanba sem küldtem volna el. Sok esélyt nem adott neki Xavi.
Az a szerencse, hogy Cancelo maradni akar, de így is perkálhatunk majd. Ha csatárt nem igazolunk, akkor nagyon kiszolgáltatjuk magunkat Lewandowski formájának. Lehet, hogy benne van még egy erős év, de az is lehet, hogy nincs. Roque, Guiu, Ferran ott vannak, előbbi kettőről kérdés, hogy a pad helyett szükség esetén fel tudnának-e nőni a feladathoz. Fatit én eladnám.
Pont ezért nem hiszem, hogy Roberto menni fog, mivel ilyen szűken vagyunk. Aki van és használható, azt meg kellene tartani. Sajnos sokat sérült, de azt látom, hogy az utóbbi időkben összekapta magát. Talán jót tett az önbizalmának, hogy ő a csapatkapitány. Ha egy fél szezont le tud húzni, mélységnek az is fontos lehet. Alonso szerintem megy, fél éve nem is játszik egyáltalán.
Hátvédre szerintem pont nincs szükség, még akkor sem, ha Inigo megy. Ha Fayét sikerül megtartani lesznek öten. Még abban az esetben is megvannak, ha Chris feljebb lép, Koundé kimegy a jobbosra és egy lesérül. Végszükségben pedig még ott van Mbacké. Ezért felsleges igazolni, főleg pénzért, akár saját nevelés volt akár nem.gránit írta: ↑2024.03.20. 15:25:15Cserekapus, hátvéd (Faye, Riad vissza 7 millióért, de Kjaer szerződése például lejár), védekező középpályás (Jorginho ingyen), támadó középpályás (Wirtz jó lenne, de az ára alighanem túl magas lenne, Lewis Fergusont hoznám, aki a Bolognában remekel), csatár. Felixet én sem tartanám meg. A baloldalra jöhet vissza Dest, akit Xavi elüldözött, de a következő edzőnek kellhet, és Valle is visszajöhetne a kölcsönből. Cancelo-t meg kellene tartani, és játszhatna egy kicsit fentebb. Az Atleti ellen egy érdekes, 2-4-3-1-es felállásban játszottunk, akár ő is játszhat egy előretoltabb szélsőt, ahogy a 3-2-4-1-ben is.
Cancelo azért szvsz maradna, ahogy írtad is. A City-vel tudtunk azért a múltban egyezkedni, plusz az itteni szereplése Cancelo-nak meggyőző volt, de nem visszhangzott annyira a sajtó tőle, hogy nagyon beálljanak a sorba érte a klubok. Szerintem ki tudjuk majd ezt az átigazolást bulizni nyáron.Chino írta: ↑2024.03.19. 16:06:49Canceloval nehéz lesz az ügy, mert a City nyáron mindenképp el akarja adni és kérők is vannak, 40 millió körül szeretnének kapni érte. Annyi pénzt nem nagyon tud a klub a kiköhögni, ha más erősítést is akar, plusz akkor már menne a fizetése az FFP-be. Deco-ék most egy olyan megoldást akarnak, hogy kölcsönveszik egy újabb évre, de már kötelező vásárlási opcióval. Ha ezt sikerül véghezvinni, az nagy pacsit érne, a Citynek úgysem létkérdés a pénz és Cancelo is mindenképp itt akar maradni.
Trincaoról hasonló a véleményem. Nagy ígéret volt a Bragában, de sem nálunk, sem utána nem volt képes szintet lépni. Raphinha szerintem egyértelműen Dembélé távozása miatt jött. Yamalról semmit nem tudtunk, arra a posztra max. egy Torres jöhetett szóba, még ilyen félmegoldások sem jöhettek szóba, mint mondjuk a másik szélen Gavi vagy Pedri. Mozdítható, minőséget képviselő játékos arra a posztra főleg ennyiért nem volt. Lehet hogy számunkra sokat számít 50+ millió, de a piacon manapság ez másodvonalas cserejátékosok ára. Nyilván, ha a Leeds kiesik bombaüzlet lett volna, de ár/érték arányban maximum közepes, csak nekünk számít ez soknak.gránit írta: ↑2024.03.11. 10:20:51
Trincao szerintem nagyon gyenge volt. Destet én sem értem, hogy kallódhatott el nálunk ennyire. Raphinhát meg sem kellett volna venni 50 millióért, ha ő marad. Mindenki a fantáziájára bízhatja, kire költhettük volna így inkább azt az 50 milliót... Xavi pikkelt rá, így ez valószínűleg az ő lelkén szárad.
Kessié távozásával Nicót meg lehetett volna tartani, most egész jól nézne ki egy Christensen-Nico mélységi középpálya. Desthez hasonlóan ő is magára talált, ő a Porto-ban. Az ő hájpjával is szkeptikus voltam, de több értelme lett volna őt megtartani, mint Romeut leigazolni.
Mingueza szotyiért való eladásának sem láttam értelmét. A szűk keret miatt magunkat is okolhatjuk.
Legfőképpen a vkp-tpk poszton látom a mélység hiányát. Gündogant egyáltalán nem rotáljuk, az a mákunk, hogy nem sérült még le. Jorginho és egy tkp szerintem a prioritások a nyárra.
A csatárkérdés is érdekes, mert Lewandowski kifújásával nagyon lehet számolni. Akkor ott lesz egy Roque, egy Guiu és egy Ferran. Hát... Engem nem nyugtat meg. Vkp, tkp, csatár kell majd nyáron, utóbbi lehet, hogy Dybala lesz.
Bizony. Conceicao miatt elkezdtem nézni a Porto meccseit, Nico gólt is lőtt most a hétvégén. Ahogy Dest is, teszem hozzá. Aztán panaszkodunk, hogy szűk a keret.bence0330 írta: ↑2024.03.11. 10:51:15Tényleg, most látom, hogy a naptári évben gyakorlatilag mindig kezdő volt. Egy olyan stabil BL-egyenes kieséses csapatban, ahol a jelenlegi egyik legjobban támadó csapatot fogták meg teljesen, és ő is kezdő volt. Asszem ez is sokat elmond az 1-2 évvel ezelőtti Xavi ítélőképességéről. Állítom, hogy a Porto jelenleg versenyképesebb csapat, mint a miénk, ha ott elégséges kezdőnek, és egy Arsenal nem tud egyet sem kapura lőni a jelenléte mellett, akkor alighanem nekünk is jó lett volna. Fene tudja, hogy egyáltalán cserének, vagy kezdőnek.gránit írta: ↑2024.03.11. 10:20:51Kessié távozásával Nicót meg lehetett volna tartani, most egész jól nézne ki egy Christensen-Nico mélységi középpálya. Desthez hasonlóan ő is magára talált, ő a Porto-ban. Az ő hájpjával is szkeptikus voltam, de több értelme lett volna őt megtartani, mint Romeut leigazolni.
Ha jól rémlik, nála is van valami kedvező visszavásárlási feltétel. A vezetőség azért látványosan nem értett egyet ezeknél Xavival, és nagyon figyelt ezeknél a konstrukcióknál, hogy ne legyen permanens a kár.
Tényleg, most látom, hogy a naptári évben gyakorlatilag mindig kezdő volt. Egy olyan stabil BL-egyenes kieséses csapatban, ahol a jelenlegi egyik legjobban támadó csapatot fogták meg teljesen, és ő is kezdő volt. Asszem ez is sokat elmond az 1-2 évvel ezelőtti Xavi ítélőképességéről. Állítom, hogy a Porto jelenleg versenyképesebb csapat, mint a miénk, ha ott elégséges kezdőnek, és egy Arsenal nem tud egyet sem kapura lőni a jelenléte mellett, akkor alighanem nekünk is jó lett volna. Fene tudja, hogy egyáltalán cserének, vagy kezdőnek.gránit írta: ↑2024.03.11. 10:20:51Kessié távozásával Nicót meg lehetett volna tartani, most egész jól nézne ki egy Christensen-Nico mélységi középpálya. Desthez hasonlóan ő is magára talált, ő a Porto-ban. Az ő hájpjával is szkeptikus voltam, de több értelme lett volna őt megtartani, mint Romeut leigazolni.
Trincao szerintem nagyon gyenge volt. Destet én sem értem, hogy kallódhatott el nálunk ennyire. Raphinhát meg sem kellett volna venni 50 millióért, ha ő marad. Mindenki a fantáziájára bízhatja, kire költhettük volna így inkább azt az 50 milliót... Xavi pikkelt rá, így ez valószínűleg az ő lelkén szárad.Troym írta: ↑2024.03.10. 19:41:44Kb 5/10 Xavi munkája ilyen aspektusban.
Korszakos tehetségeket (Yamal, Cubarsi) betenni kis rizikó, nem nagy.
A másik serpenyőben gondolom Mingueza, Trincao, Fati, Nico, Casado, JAraujo, Dest véleménye kicsit más lenne. Ha nem is lenne világklasszis mind, biztos vagyok benne, hogy velük lenne mélysége a csapatnak és nem kéne hetente olvasni a Xavi szimpatizánsoktól, hogy az egyetlen hiba a rövid keret. Egy jó pedagógia érzékkel megáldott edző közülük 2-3at beépített volna a csapatban tartalék / rotációs szinten.
A kérdés csak az hogy : Minek?gránit írta: ↑2024.03.09. 03:44:42Dybala érkezhet a nyáron. A kivásárlási ára 12 millió euró, a jelenlegi fizetése évi 7 millió euró. Megszerezhető.
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... -barcelona
https://onefootball.com/en/news/barcelo ... e-39160244