Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.23. 13:54:38

MR. TROMORT777 írta:
palesz77 írta:Van Gaal, Trónok Harca Edition. :lol:

Van szó róla, hogy mostanában menesztik, vagy mi ez a videó? :D
Zseniális. :D

A The Sun lehozott egy cikket ma, hogy a tegnapi vezetőségi ülésen LVG jövője volt a téma, illetve máshol azt ovlastam, ha a következő két meccset(Stoke,Chelsea) nem nyeri meg akkor menesztik. Nincs biztonságban a poziciója az biztos, mert egyre elégedetlenebbek a "boring" focijával, főleg, hogy Mourinho szabad. Bár Mou elnöke tagadta, hogy tárgyaltak volna. Lehet szezon végéig kihúzza valahogy, de nem sok levegő maradt már neki. Főleg hogy Mou és Guardiola féle arcok elérhetőek.

Szerk: Mata fejét megnézném ha Mou lenne a Mu edzője. :twisted:
Lehet elírás volt, de zseniális lenne ha MU elnöke kinevezné Mou-t :D

Itt is hasonló a szitu, a bajnokság fele elment, nem is állnak bűn rosszul, ilyenkor edzőt váltani nem a legjobb szerintem. Bár lassan lehet igazolni és egy új edző legalább gyorsban tudna foltozgatni, de mire megismeri a játékosokat megint elment 3-4 forduló és akkor már bajnoki hajrá. Ha elkezdtek egy projektet a hollanddal akkor azt végig kell vinni és Nyáron levonni a konzekvenciákat, hogy érdemes folytatni, vagy más utat kell választani.
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.12.23. 13:49:39

palesz77 írta:Van szó róla, hogy mostanában menesztik, vagy mi ez a videó? :D
Igen, merült fel ilyen pletyka. Távozása esetén Giggs vagy Mou lehet majd a menedzser, az előbbinek adnak nagyobb esélyt.
MR. TROMORT777

2015.12.23. 13:48:33

palesz77 írta:Van Gaal, Trónok Harca Edition. :lol:

Zseniális. :D

A The Sun lehozott egy cikket ma, hogy a tegnapi vezetőségi ülésen LVG jövője volt a téma, illetve máshol azt ovlastam, ha a következő két meccset(Stoke,Chelsea) nem nyeri meg akkor menesztik. Nincs biztonságban a poziciója az biztos, mert egyre elégedetlenebbek a "boring" focijával, főleg, hogy Mourinho szabad. Bár Mou elnöke tagadta, hogy tárgyaltak volna. Lehet szezon végéig kihúzza valahogy, de nem sok levegő maradt már neki. Főleg hogy Mou és Guardiola féle arcok elérhetőek.

Szerk: Mata fejét megnézném ha Mou lenne a Mu edzője. :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MR. TROMORT777 2015.12.23. 13:50:07-kor.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.23. 13:14:07

Van Gaal, Trónok Harca Edition. :lol:

messideco
Presidente del Barça

2015.12.23. 02:22:44

Akár :)

Természetesen nem kiindulópont, de kissé árnyaltabb képet ad.
Kép
"And my heart will leave you never."
MR. TROMORT777

2015.12.23. 02:17:47

LG írta:http://24.hu/sport/foci/2015/12/22/thie ... ztkiralya/
15 gólpassz 17 meccs alatt elég szép teljesítmény. =D> Mezőnyben lehetne szorgosabb, akkor ő lenne az egyik legjobb kp.

Szerk: Kicsit utánanéztem, és most már karrierjében bőven 100 gólpassz felett van. Vmelyik nagy statisztikus a fórumon esetleg meg tudná mondani, ki a gólpasszrekorder, illetve a jelenlegi aktív játékosok közül kik állnak a legjobban?
Majd jön valaki valami bővebb válasszal. Én csak a PL rekordert találtam meg. Giggs 162 gólpasszal. Bár The Teleghrap szerint ez a szám 271(!) :shock:
Egyébként az egy szezonbeli rekord gólpassz az 20 és Henry tartja.
Érdekesség, hogy tavaly a szezon felére 15-nél járt Fabre is, de utána csak 3 gólpasszt tudott adni.

Giroud pedig minden évben képes a jó formára, de amikor igazán számít Higuain szindrómás. Kíváncsi vagyok ki tud-e nőni ebből.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.23. 01:21:23

És Giroud is rugdossa a gólokat, csak tartson ki a formája Nyárig és senkinek nem fog hiányozni Benzem,a a válogatottból. Megéljük, hogy az Arsenal újra bajnokságot nyer? Ha igen, akkor már csak a Poolt kéne valahogy megélni. :lol:
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.12.23. 01:08:26

http://24.hu/sport/foci/2015/12/22/thie ... ztkiralya/" target="_blank
15 gólpassz 17 meccs alatt elég szép teljesítmény. =D> Mezőnyben lehetne szorgosabb, akkor ő lenne az egyik legjobb kp.

Szerk: Kicsit utánanéztem, és most már karrierjében bőven 100 gólpassz felett van. Vmelyik nagy statisztikus a fórumon esetleg meg tudná mondani, ki a gólpasszrekorder, illetve a jelenlegi aktív játékosok közül kik állnak a legjobban?
messideco
Presidente del Barça

2015.12.22. 00:21:20

City-verés Kép

Touré nem kicsi gólt vágott. Kár a sok elhullajtott pontért, de a PL, mint minden bajnokság ilyen. Reméljük, hogy a Leicester leereszt és tényleg csak 2 csapat fog küzdeni a bajnoki címért :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.22. 00:12:51

Elég komoly ez az Arsenal amúgy, mondjuk még nem lehet tudni mi lesz két hónap múlva, de ezek simán meglephetnek minket.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.21. 23:15:27

Twitteren is ez fogadott, szóval ha szó volt róla be is teszem:
Toure gól:
https://v.cdn.vine.co/r/videos/EC53BB2C ... E3HsFHMNhy
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.12.21. 22:57:30

Alcantara írta:Arsenal.. Eddig lesöprik a Cityt. Csodamangala kb. úgy játszik, mint aki megye II-ből jött.

Na, majd elmúlik ez az Arsenalnak ellenünk.
Az Otamendi gyerek sem állt a helyzet magaslatán a meccsen. Touré viszont lőtt egy csodagólt. Mivel az Arsenalnak szurkoltam, de az elefántcsontpartit nagy csípem, igy tökéletesen alakult a meccs számomra. 8)
Alcantara
Director del Fútbol

2015.12.21. 21:51:57

Arsenal.. Eddig lesöprik a Cityt. Csodamangala kb. úgy játszik, mint aki megye II-ből jött.

Na, majd elmúlik ez az Arsenalnak ellenünk.
PCsabi
aka Game90

2015.12.20. 22:45:35

Hivatalos: Hiddink - Chelsea.

Az elmúlt 38 meccs alapján így nézne ki a táblázat:
1. Arsenal - 82
2. Man. City - 75
3. Man. United - 71
4. Tottenham - 69

Már csak egy adott szezon végén kéne így kinéznie a táblázatnak... :D

Leicester meg csak nem akar elfáradni.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Alcantara
Director del Fútbol

2015.12.20. 17:04:33

Ádám elintézte magának szerintem a váltást.
A mignon gyerek is borzasztó bizonytalan, nem lennék meglepve, ha tényleg hozna németből egy kapust Klopp januárban.
roby122
Entrenador del Barça

2015.12.20. 14:38:19

Szerencsétlen Bogdán... :?
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.19. 21:03:19

Soha nem volt a szívem csücske a United, de most már kezdem sajnálni őket a halfejű miatt. Kíváncsi vagyok meddig tűrik az agymenését még ennek a felkészületlen bohócnak.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Alcantara
Director del Fútbol

2015.12.18. 19:27:59

Nem kellett volna leírnod még egyszer, elsőre is értettem.

Mindketten ugyanazt mondjuk más megvilágításban.

Nemrégen jelent meg az alábbi, szerintem korrekt írás, nagyjából bemutatja az okokat, ami a bukásához vezetett. Érdemes elolvasni.

http://www.nemzetisport.hu/angol_labdar ... et-2456371" target="_blank
MR. TROMORT777

2015.12.18. 19:21:24

Alcantara írta:
Valószínű nem értetted a lényegét a mondanivalómnak.

Orvosi szempontból és a szabályzat szempontjából nyilván nem támadható az eset. Viszont egy edzőnek az a feladata, hogy taktikailag is hozza a meccset bizonyos szituációkban.
A fetrengés (én is elítélem minden esetben) hozzátartozik a játékhoz sajnos. Ne legyünk álszentek, nem Mou hozta ezt be a játékba, régi történet ez már.

Taktikailag teljesen igaza volt a szitunál, nézd meg a videót a berohanásról (eszetlenség netovábbja). Az hogy egy Peter Brukner mit nyilatkozik nem mérvadó, annak ellenére, hogy volt a 'Pool stábájában is. Az ő munkája az ausztrál krikett válogatottnál nyilván más jelleget ölt és nincs is hasonló taktikai szitu.

Túlságosan nagy port vert fel, a nő is partner volt ebben a sajtón keresztül, valamint Mou videón látható megnyilvánulása is olaj volt a tűzre.
A klub vezetőségéből ezt le kellett volna vezényelni csendben, mindkét fél megelégedésére.
Nem volt egy ember, aki ezt el tudta volna intézni. ez is valahol szégyen.

Az, hogy pert nyert nem volt kérdés már a beadványkor sem, mert szakmailag indokolható volt a döntése, de a labdarúgás ma már másról is szól.
Mégegyszer leírom, a bíró lefújta az esetet, majd mikor látta, hogy fetreng Hazard, intett az orvosi stábnak, hogy jöjjenek be. Hogy lehet ez hiba? Nem azért rohantak be, mert futni volt kedvük, hanem azért, mert Hazard a földön szenvedett. Értem én, hogy taktika, meg azt is, hogy a meccs hevében másképp reagál az ember. Érthető kirohanás volt, de ami utána történt, hogy kirúgta, na az mutatja az igazi sötétségét.

Nem álszentségből írtam a színészkedést, hanem azért, hogy rávilágítsak, hogy minden éremnek két oldala van. Ugyan úgy lehetett volna a hibás "Hazard" is.

Peter Brukner egyébként egy neves sportorvos szakíró, akinek van rutinja ilyen téren.

Az, hogy utána a nő, hogy reagálta le, az valójában nem releváns a témához. Az alap eset azt mutatja meg, hogy Mourinho-nál mindig valaki más hibás. Sorsolás, fű álapota, időjárás, bírók, szél, árulók, labdaszedő kissrácok, stb
Alcantara
Director del Fútbol

2015.12.18. 18:51:08

MR. TROMORT777 írta: Mert mit követett el? Hazard a földön fetrengett, a bíró lefújta, majd a bíró intett, hogy súlyos, jöjjenek be. Mikor láttunk olyat, hogy kintről megítélik az orvosok, hogy oké, nincs semmi baja? Ez a dolguk, nyílván nem mérlegelnek. Peter Brukner nyialatkozta az eset után, hogy akkor már miért nem Hazardot kritizálta Mourinho amiért az a földön színészkedett.

Egyébként pont mai hír, hogy a dokinő nyerte a per első körét, mivel a Chelsea még csak magyarázatot/védelmet sem nyújtott be.

Valószínű nem értetted a lényegét a mondanivalómnak.

Orvosi szempontból és a szabályzat szempontjából nyilván nem támadható az eset. Viszont egy edzőnek az a feladata, hogy taktikailag is hozza a meccset bizonyos szituációkban.
A fetrengés (én is elítélem minden esetben) hozzátartozik a játékhoz sajnos. Ne legyünk álszentek, nem Mou hozta ezt be a játékba, régi történet ez már.

Taktikailag teljesen igaza volt a szitunál, nézd meg a videót a berohanásról (eszetlenség netovábbja). Az hogy egy Peter Brukner mit nyilatkozik nem mérvadó, annak ellenére, hogy volt a 'Pool stábájában is. Az ő munkája az ausztrál krikett válogatottnál nyilván más jelleget ölt és nincs is hasonló taktikai szitu.

Túlságosan nagy port vert fel, a nő is partner volt ebben a sajtón keresztül, valamint Mou videón látható megnyilvánulása is olaj volt a tűzre.
A klub vezetőségéből ezt le kellett volna vezényelni csendben, mindkét fél megelégedésére.
Nem volt egy ember, aki ezt el tudta volna intézni. ez is valahol szégyen.

Az, hogy pert nyert nem volt kérdés már a beadványkor sem, mert szakmailag indokolható volt a döntése, de a labdarúgás ma már másról is szól.
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.18. 17:33:30

Olyan csapattal, ahol nincs nagyon sok pénz, konkrétan lehetetlen nagy sikert elérni. Kivéve mondjuk most az Atletico, de ott sem tegnap kezdték a tudatos munkát. Elég megnézni az elmúlt 10 év BL győztesét. Ahol elfogy a pénz, ott megy a "kukába" a csapat. Miért menne ilyen helyre? Hogy megmutassa? Ugyan :)

Mou sikereit "megmagyarázni" azért kicsit cink, szerencsére vagy a többiek szerencsétlenségére fogni szerintem gyenge lábakon álló érv, de semmiképp sem objektív.

Minket azért sikerült néhányszor lefociznia a lesajnált Real-al, a Chelsea meg az Inter is kiejtett minket BL-ből.

Egy dolgokban mondjuk sok mindenkinek igaza van: ő sosem hibás, a hibás: a játékosok, a pálya, a szurkolók, a bíró, az elnök, az UEFA, az ellenfél, az időjárás, a meccs időpontja...elvitathatatlanul undorító megnyilvánulásai voltak ebben a témában.

Bobby Robson és LVG is nagy koponyának nevezte, amikor nálunk volt, állítólag olyan elemzéseket tett le az asztalra az ellenfelekről, h olyat még egyikük sem látott, annyira részletes volt és "ült" a dolog.

Utolsó megállapítás: a sikerben jó edző, a nehéz időszakokban pedig nagyon nem. Előbbivel minden edző így van nagyjából, utóbbival is rengetegen vannak, ő nem tartozik közéjük.

Amúgy én bemondom neki a MU-t jövőre :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.18. 16:32:42

Mourinho is egy olyan szinten van, hogy ő nem fog elmenni egy Valenciához vagy Tottenhamhez. Nem lenézésből, hanem mert anyagilag sem engedhetik meg maguknak ezek a csapatok, hogy "sztáredzőt" igazoljanak. Ancelotti-Guardiola-Mourinho stb emberek a krémhez fognak menni, mert van egy nívójuk már.

RM-nál nem gondolom hogy bukott volna, bár ott is szépen leépültek, de ott volt folyamat a tűz közelében. És azért leesett egy spanyol kupa is nekik (szó szerint leesett. :D ). És az hogy bajnokságot nyert szerintem nem elhanyagolható tény, az egy szezon ismérve. Ancelotti utána nyert egy BL-t na bumm. Bajnokságban viszont látványosan szétestek mindkétszer.

Ez a Chelseas így nagyon komor, mégiscsak kiesés szélén hagyta a csapatát, ez egyértelmű gödör a pályafutása során és nevezhetjük bukásnak.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.12.18. 16:15:18

Mourinho egyszerűen megérett a bukásra. A Cselzinél(először) ő volt a Special One, az Isten, ha egy játékos nekiállt, a játékos húzta a rövidebbet. Mindenki másnak kuss a neve. Ugyanez játszódott le az Internél, ahol pl Balottellit probléma nélkül kirúghatta egy öregedő csapatból, ahol a Balo posztja szinte azóta is hiányposzt. Mégse mert senki felszólalni ellene. Közbe Mou egója is szépen fokozatosan nőtt és ő is elhitte magáról h annyira jó.
Jött a Realos bukás(mert az bizony bukás volt). Nyert egy bajnokit egy olyan Barca ellen, amelyre ráfért a megújulás. Közbe összeveszett a fél világgal. A Realnál már nem ő volt az Isten. Ott már fel mertek ellene szólalni. Láthattuk h ezt miként kezelte: Casillas. Visszakerült a Cselzihez, ahonnan addigra a saját emberei közül alig maradtak, olyanokat vett, mint Cesc(a modern fociban Rakitic százszor annyit ér, Cesc kb 20-30 éve aranylabdás lett volna simán). Bajnok lett ugyan tavaly, de kik ellen? Gyakorlatilag az egész angol bajnokság a béka segge alatt tartózkodik. MU azóta is SAF másnapos, Pool vicc, Arsenal vicc, City- lúzer zsoldoscsapat. Amikor már olyan csapatok ellen kellett volna valamit felmutatni, akik nem átmeneti időszakban vannak vagy a szakadék szélén tántorognak, akkor jött a hidegzuhany. Idénre gyakorlatilag teljesen megsemmisült a Mourinhot körülvevő hype. Még Wenger is megverte. :lol: :lol:
Tehát adott egy edző egy olyan csapatnál, ahol a játékosok nem az ő emberei. Persze h nem fogják erőltetni magukat. Kényelmesebb nekik egy olyan edzővel, aki ellen vitába lehet szállni. Cesc például meggyőződésem h mindent megtett h megbuktassa Mourinhot. Mégis hogyan dolgozzon ő egy olyan edző alatt, aki elvárja a melót a pályán. Hallatlan! :wink:

Ha Mourinho beletörődik abba h nem ő minden idők legjobb edzője, csak egy a sok közül és őgy is áll hozzá a játékosokhoz, a klubtulajokhoz, a sajtóhoz, az ellenfelekhez, akkor újra felépítheti a várát. Ideális lenne neki egy olyan csapat, amely kivételesen nem a világ leggazdagabbja vagy legerősebbje, ahol Mourinho is megtanulja mi az a szerénység és a csapatban is van hely az építkezésnek. PSG-nél pl minden francia bajnokságot megnyerne és csak még nagyobbá nőne az egója. Egy olyan csapatnál alkothatna nagyot mint mondjuk egy Roma(Isten ments), egy Tottenham, egy Valencia. 2-3 év alatt ezeket a csapatokat felhozhatná a bajnoki címért folytatott harcba, de az persze kevés lenne az egójának. Majd megy a Citybem ahol újfent megtanulja h a zsoldos az zsoldos és nem klubikon.
A Fifa egy szégyen
MR. TROMORT777

2015.12.18. 15:51:53

Alcantara írta:A Chelsea szezonjának már betett az orvossal való konfliktus a kezdéskor. Nagyjából onnan eredhet a konfliktus kezdetének a forrása is. A játékosok körében erős szimpátiát élvezett, finoman fogalmazva is Carniero kisasszony.

Az esetnél egyébként Mounak teljes mértékben igaza volt. Egy profi klubnál ilyen amatőr nem lehet a szakmai stábban.
Mert mit követett el? Hazard a földön fetrengett, a bíró lefújta, majd a bíró intett, hogy súlyos, jöjjenek be. Mikor láttunk olyat, hogy kintről megítélik az orvosok, hogy oké, nincs semmi baja? Ez a dolguk, nyílván nem mérlegelnek. Peter Brukner nyialatkozta az eset után, hogy akkor már miért nem Hazardot kritizálta Mourinho amiért az a földön színészkedett.

Általában egy játékosnak kuss a neve, de ha ezt az incidenst követjük akkor ki kellett volna rúgni Courtois-t is mert miatta kerültek emberhátrányba, vagy éppen Hazardot amiért színészkedett. Ezek után nem csoda, hogy berágtak rá. Mourinho belerúgott az első emberbe akit látott, miközben semmi köze nem volt a csapat gyötrelmes játékához. Értem én, hogy nagy koponya, de ilyet sehol nem tehet meg. Szerencsére nyugaton jobban törődnek az ilyen fajta igazságtalansággal.

Egyébként pont mai hír, hogy a dokinő nyerte a per első körét, mivel a Chelsea még csak magyarázatot/védelmet sem nyújtott be.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.12.18. 14:31:03

azt azért nem tudjuk, hogy Mou mit csinált, amivel sikerült kiváltani egy csapatnyi ember haragját annyira, hogy megfúrják és kirúgassák. az egyik fél véleményét ismerjük, az övét, mert ő a szezon eleje óta panaszkodik mindenkire a sajtóban.
persze, nem megfelelő hozzáállás euro milliókért alibizni, nem ez a dolguk, nevezhetjük akár hazaárulásnak is, ha tetszik, csak ilyen helyzetekben mindig kettőn áll a dolog, általában 50-50-nel vannak benne a felek abban, ha ilyen kialakul. ha most elkezdenek jól játszani, akkor a felszínen nyilván az jön le, hogy milyen gusztustalanok a játékosok, de arról senki nem nagyon beszélt, hogy Mourinhot miért utálta meg 10 ember egyszerre. azt én kétlem, hogy a jóseggű orvosnő menesztése miatt orrolt meg rá mindenki. ha mégis, akkor bocsánat, de Mourinho a következő klubjánál vetessen fel IQ tesztet a játékosokkal és 80 alatt ne nagyon tartson a csapatban senkit.

nem tudom én sem, hogy mi történt, igazából nem is nagyon érdekel, hogy mi van a Chelseanél, de sztem ez 50-50, csak a játékosok álláspontját nem ismerjük, az övét meg igen. Madridban is sikerült összerúgnia a port az öltözőben fontos játékosokkal, és ott is fellélegzésként élték meg, hogy lelépett. most is ez van, csak erőteljesebben, szóval azért nem ütött szíven, hogy pont vele történik ilyen...
Válasz küldése