2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Minden hírportál szerint már a Sevilla ellen bevethető lesz, de én remélem, hogy nem fog kezdeni.bence0330 írta: ↑2024.10.14. 20:25:43https://www.fcbarcelona.com/en/football ... s/featured
Most már a hivatalos kommunikáció szerint húzódás, sok idő tán ez sem lesz, de nem határozható meg, mikor tér vissza., lehet már hétvégén, lehet 1-2 meccs múlva, a hivatalos weboldal szerint nem játszatjuk, amíg 100%-os nem lesz. Ha kimarad, remélem Fati kezdhet, élmény volt nézni legutóbb, mikor beállt, 5 mozdulata többet ért, mint Ferrán egész eddigi szezonja.
Az a baj, hogy a futball szabályai szerint ez sajnos igaz. Neki tényleg ez a dolga.PorSiempre írta: ↑2024.10.13. 15:00:26A marha balbekk még annyit azért hozzátett, hogy neki az a feladata, hogy elvegye az ilyen technikás szélső kedvét...
Nem úgy fogalmaznék, hogy kapott pár jókorát, hanem, hogy hentelték a srácot. Szerelni sem próbálták, ahogy megindult a labdával egyből vágtak is alá. Csodálkoztam, hogy egyáltalán túlélte a félidőt. Az utólagos orvosi vizsgálatok szerint sérülést is szenvedett.
Gondolom azért emelkedett Vini ára, mert egyre több lap lehozta, hogy Ő kapja az aranylabdát.
Nagyon sok összetevőből áll. Kora, szerződésből hátralévő idő, pozíció stb.bence0330 írta: ↑2024.10.12. 13:50:32Úgy fogalmaznék, hogy az esetek nagy százalékában, nagyságrendileg stimmel. De furcsaságok vannak, persze. Vini a világ simán legjobb balszélsője, azért nem nagy csoda, hogy ott van, ahol, jelenleg még jobb játékos, mint Yamal. A TM értékben nincsenek benne az emberi kvalitások.Raphinha értéke viszont tényleg lehetne 100 körül, felteszem ha év végéig tartja ezt a szintet sérülés nélkül, akkor lépésenként fel is kúszik, persze korbeli hátrányban van, mire lejár a szerződése, már közel 30 lesz, ez sokat számít.
Tchua szerintem top3 a posztján, a Madrid egyik, ha nem a legjobb játékosa. Cama 100 milliója kicsit tényleg durva, jó, de nem ennyire, viszont nagyon fiatal, és hát a Reállal nyert már pár dolgot. Yamal sem csoda, ha a Barca neveltje vagy, és jól focizol, akkor 80 körül indítasz kb, Yamal meg nyilván egy polccal legalább a közel 100 milliós Gavi-Pedri duó felett van.
Nincs értelme összehasonlítani őket.bence0330 írta: ↑2024.10.06. 17:25:38Most épp az ESPN-en volt teljes egyetértés az összes szakértő között, linkelhetem meccs végén, ha gondolod, és nem ott nézted (és vannak páran a stúdióban+2 videóhívásban), hogy Raphinha bőven a legjobb Barcelona játékos idén, az általam leírtakhoz hasonló érvek alapján, a belerakott meló, motor, vezér szerep, plusz a Yamaléhoz hasonló támadóstatok. Nem egy elrugaszkodott vélemény az enyém.Yamalnál szerintem ebbe belekeveredik a kora és a potenciálja, ami egy teljesen más téma, és nyilván nem vitatom.
Szerintem ez legalább olyan, ha nem fontosabb aspektus, mint az, hogy valaki nagy melót rak le a támadás mellett.bence0330 írta: ↑2024.10.06. 19:11:06Igen, amikor arról van szó, hogy az egész csapat gyenge, és valakinek valamit csinálnia kéne egyedül, Yamal Messi óta egyértelműen az egyetlen ilyen játékosunk, és nagyon-nagyon hiányzott egy ilyen. Raphinha is tudott ilyen meccseken villanni, PSG, stb, de ahhoz azért mindig kell társ, aki partner. Ha ilyen épp nincs, sansztalan. Yamal ebben nem csak rá, az egész világon majdnem mindenkire köröket ver, páran vannak csak, akik ezt tudják, talán nincsenek 10-en sem. És akkor ebbe most a kor faktort nem vettem vele, csak a jelent.
Igen, amikor arról van szó, hogy az egész csapat gyenge, és valakinek valamit csinálnia kéne egyedül, Yamal Messi óta egyértelműen az egyetlen ilyen játékosunk, és nagyon-nagyon hiányzott egy ilyen. Raphinha is tudott ilyen meccseken villanni, PSG, stb, de ahhoz azért mindig kell társ, aki partner. Ha ilyen épp nincs, sansztalan. Yamal ebben nem csak rá, az egész világon majdnem mindenkire köröket ver, páran vannak csak, akik ezt tudják, talán nincsenek 10-en sem. És akkor ebbe most a kor faktort nem vettem vele, csak a jelent.
Most épp az ESPN-en volt teljes egyetértés az összes szakértő között, linkelhetem meccs végén, ha gondolod, és nem ott nézted (és vannak páran a stúdióban+2 videóhívásban), hogy Raphinha bőven a legjobb Barcelona játékos idén, az általam leírtakhoz hasonló érvek alapján, a belerakott meló, motor, vezér szerep, plusz a Yamaléhoz hasonló támadóstatok. Nem egy elrugaszkodott vélemény az enyém.
Én veled értek egyet.Peter írta: ↑2024.10.05. 19:43:05Szubjektív leszek én is...![]()
Yamal olyan a játékos, amilyen játékosra egy mindenkori Barcelonának szüksége van, míg Raphi olyan játékos, aki teljesen függetlenül attól, hogy Flick alatt mennyit javult és jelenleg milyen poszton kap lehetőséget - normális átigazolási körülmények között - pótolható és bármikor cserélhető vagy talán (inkább?!) még ide sem került volna.
Ja és Raphi nem mellesleg 2 évvel ezelőtt került ide potom 60 misiért (pár millio +/- tévedés jogát fenntartom)
Nézem a meccseket és ezt látom.
Szubjektív leszek én is...
Az, hogy kinek mi a szubjektív megélése, természetesen szíve joga.
Dehogy veszem.Troym írta: ↑2024.10.04. 21:49:13Kérlek ne kezd ezt...bence0330 írta: ↑2024.10.04. 21:29:06És nem azért, mert védem a brazilt, finoman szólva sem lenne szégyen, ha Yamal megelőzi, meg brutál jó, és nem az ő szégyene. De jelenleg akkor klasszis szintet tol, hogy Yamal jön fel, ostromolja, ő is világklasszis szint jelenleg, de szerintem még nem előzött.
Személyes sértésként értékelsz mindent, ami nem Rapinhát isteníti, vagy kétségbe vonja, hogy talán mégse ő a legjobb.
De csak mert szereted a statokat:
Yamal: 8 meccs 4gól, 5 gólpassz, kb minden meccsen hoz gól, gólpasszt
Raphinha 8 meccsen 5 + 2, nagyrésze 1 meccsen.
Raphinha jó játékos, nagyon jó formában van jelenleg, és agilisen harcol, de Yamal megelőzte.
Ezért is nem játszik Raphinha a "saját posztján". Xavi és Flick is így gondolta. A kölyök mostanra a hátán viszi a Barcát és a spanyol válogatottat egyaránt.
Kérlek ne kezd ezt...bence0330 írta: ↑2024.10.04. 21:29:06És nem azért, mert védem a brazilt, finoman szólva sem lenne szégyen, ha Yamal megelőzi, meg brutál jó, és nem az ő szégyene. De jelenleg akkor klasszis szintet tol, hogy Yamal jön fel, ostromolja, ő is világklasszis szint jelenleg, de szerintem még nem előzött.
Szerintem pont nem kényszerposzton a brazil. Igazából a legjobb helyén, a kvalitásai itt jönnek ki legjobban, ezért sem lehet a két játékost összehasonlítani. Raphinhának jobbszélsőként távolról sem lenne ilyen ráhatása a játékra. Ha azon poszton játszana, ami papíron az eredeti pozíciója Yamal felé dőlne a mérleg nyelve.bence0330 írta: ↑2024.10.04. 21:29:06
Yamal is brutálisan jó, egy megveszekedett zseni, és nem érdemtelenül kapta meg az MVP-t, félreértés ne essék. De semmiképp sem jobb, fontosabb, hasznosabb játékos a brazilnál (még! ez változhat, az ő korában akár hónapok alatt is!), mindent belevéve.
És ne felejtsd el, hogy Yamal 100%Ban a legjobb posztján szerepelt, Raphinha ezt a teljesítményt és ugyanazokat a számokat kicsit kényszerből hozza le, ami gondolj bele, mekkora dolog a csapat szempontjából, meg hát hátráltató tényező neki, nem tudja az éles betekeréseit csinálni, amiben kb a világon a legjobb, meg nem kerül túl sokszor lövőhelyzetbe sem így, értelemszerűen. Ezt a Vini-Rodrygo témánál is ki szoktam emelni, nagyon nem mindegy, az ő megítélésük is szerintem emiatt fals. Yamal alighanem nagyobbat zuhanna a túloldalon (persze nem biztos).