Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Nyilván Raphinha a jobb/hasznosabb játékos még, de mivel kevesen vagyunk, és Yamal már 17 évesen sem sokkal gyengébb, ő majdnem ugyanolyan fontos. Vagy hát így, hogy semmi alternatívája, igazából van olyan fontos a csapat szempontjából, akkor is, ha a brazil összességében többet ad, ez két különböző dolog. Raphinha nem is tudom hány statban vezeti az egész európai ranglistát, sprintek, legtöbb helyzethez vezető megmozdulás, várható gólpassz, g+a-ban Marmoush és Kane jobb egyedül, de ők centerek, ésatöbbi. De elég ránézni a meccsre, amilyen mezőnymunkát végez, amilyen eszementen repül rá a védőkre 90 percen át, önmagában már ezzel helyzeteket kialakítva, stabilan hozza a g+a-t, konkrétan két ember helyett játszik, mint Madridban Valverde, csak sokkal jobban, kirakja a lelkét minden meccsen a pályára, előrelép a nagy meccseken, létfontosságú, amit ad. Hátán viszi a csapatot, de egyedül nem megy neki - bár meglepően jól tud egyedül is gólokat rúgni már. De ez nem elég. Yamal rettenetesen kell. És nem is csak, hogy kell, hanem a kettejük kapcsolata is kell. Már most milyen játékkapcsolat van közöttük, megáll az ész. Felváltva rakják egymást gólhelyzetbe, de olyan megmozdulásokkal, illetve a másik oldalról olyen precíz érkezésekkel, hogy ez szerintem teljesen egyedi. Megkockáztatom, hogy Messi-Alba szinten érzik egymást, csak Alba nem támadó, tehát ennyivel még jobb a helyzet. És simán tudnak helyet cserélni, Yamal is pazarul tálalt Rapha elé, és Rapha is Yamal elé, még ha ő nem is akkora látványelemmel (a kicsinek a kapu előtt kell még fejlődnie, lehet már jövőre bekövetkezik, ki tudja). A tizi előtt úgy láttam, mintha Raphinha megérdeklődte volna, hogy kéri-e Yamal a lasztit, azt hittem, meg fogja kapni, de végül jó döntés lett, döntetlennél lehet, hogy jobb volt a kijelölt rangsorra hagyatkozni. Szerk: látom tényleg felajánlotta, a kicsi visszautasította, remek az összhang.Chino írta: ↑2024.12.04. 14:51:26Összességében egyetértek, ugyanakkor szerintem jobban függünk Raphinhától, mint Yamaltól egyelőre, mert sokszor ezt olvasom. Nagyon fontos játékos, a szerepe megkérdőjelezhetetlen a csapatban. A védelem megbontása, kulcspasszai, assistjai nagyon kellenek, hogy menjen a szekér, de a brazil jelenleg sok aspektusban van olyan jó vagy jobb. De Lewy is legalább annyira kell. Tegnap is láttuk, hogy egy Ferrannal a helyén mire megyünk.bence0330 írta: ↑2024.12.03. 23:47:58Modric, Quaresma retteghet, asszem annyi lesz lassan a külsős státuszuknak.Ráadásul egy ponton 1-2 év alatt majd Yamal átvált egy godmode-ba mikor becselezi magát, bevágja a lasztit a sarokba, és kész, de amíg ez annyira nincs meg még benne, addig különösen nagy szerepe van ennek, anélkül tud kulcs/gólpasszokat adni, hogy ütemet kelljen vesztenie. Óriási kincs.
Nagyon kellett a visszatérése, nem volt húdepazar az egész meccse, és még így is jöttek a nagy megmozdulások. Meglepett mondjuk a 90 perce, vigyázzunk rá, főleg, amíg zéró cserelehetőség van mögötte.
A szezon második felére már változhat, de én inkább 25/26-ra tenném az igazán húzó szerepét. Amiben még kicsit hiányosságai vannak az a gólok, de ez idővel biztosan változik majd és egy-két éven belül könnyen az lehet, ami korábban Messi volt.
Statisztikailag valóban akkor kaptunk ki amikor nem volt, de a Las Palmas ellen sem azon múlt, hogy nem dolgoztunk ki helyzeteket, volt bőven, ahogy előtte is (az Osasuna ellen a fél kezdő hiányzott pl.) vagy azért mert sok gólt kaptunk. Ez nem jelenti hogy ne kellene mint egy falat kenyér, de jelenleg én inkább a brazilt még elé tenném abban a szegmensben, hogy szerepét tekintve ki pótolhatatlanabb vagy ki vinné inkább a hátán a csapatot.
Szerintem meg nem véletlen 3 nyeretlen meccs rögtön ahogy kidől. Kellemetlen és zavaró ennyire nagy klubnak egy 17 éves kölyöktől függeni, de sajnos ez van. 13 meccsen hozott gól, gólpasszt 4 meccsen maradt "csendes", ilyen arányban még Lewa, Raphinha sem tud minden meccshez hozzátenni.
Összességében egyetértek, ugyanakkor szerintem jobban függünk Raphinhától, mint Yamaltól egyelőre, mert sokszor ezt olvasom. Nagyon fontos játékos, a szerepe megkérdőjelezhetetlen a csapatban. A védelem megbontása, kulcspasszai, assistjai nagyon kellenek, hogy menjen a szekér, de a brazil jelenleg sok aspektusban van olyan jó vagy jobb. De Lewy is legalább annyira kell. Tegnap is láttuk, hogy egy Ferrannal a helyén mire megyünk.bence0330 írta: ↑2024.12.03. 23:47:58Modric, Quaresma retteghet, asszem annyi lesz lassan a külsős státuszuknak.Ráadásul egy ponton 1-2 év alatt majd Yamal átvált egy godmode-ba mikor becselezi magát, bevágja a lasztit a sarokba, és kész, de amíg ez annyira nincs meg még benne, addig különösen nagy szerepe van ennek, anélkül tud kulcs/gólpasszokat adni, hogy ütemet kelljen vesztenie. Óriási kincs.
Nagyon kellett a visszatérése, nem volt húdepazar az egész meccse, és még így is jöttek a nagy megmozdulások. Meglepett mondjuk a 90 perce, vigyázzunk rá, főleg, amíg zéró cserelehetőség van mögötte.
Persze. A Dani Alveses szerintem nagyon boss volt. Elég ikonikus. Kár, hogy mi lett belőle a foci után mert simán all timer lehetett volna. De ez mellékes. "Szerencsére" Yamal még csak a lightos részét kapta. Ami Vini ellen megy az már szürreális. A hídra akasztott babától, az online szerveződésen át még a Barca szurkolók is dögölj meg Vini skandálással készültek a Bayern ellen wtf? Sok idióta és mennyivel jobb lenne ha mondjuk egy fiatal sportoló nem ezt kapná.Chino írta: ↑2024.10.29. 19:48:42Ez meg Yamal:
Lamine Yamal: "Insults at the Bernabéu? I'm the one on the pitch, I'm only focused on the pitch". "The fans saying nonsense doesn't matter to me".
Sokkal többet el lehet érni azzal, ha nem visszaordibálnak meg felhúzzák magukat, hanem egy vigyorgással elintézik. Baromi nagyot vissza lehet szúrni egy ilyennel, pont azzal érik el amit akarnak, ha látják hogy ezzel kiakasztják a játékost.
Nyilván sz..ul tud esni, de pont emiatt folytatják újra meg újra.
Emlékezzünk a Dani Alves esetre, akit szintén kipécézték és sokszor felszólalt a rasszizmus ellen, de jött a banán és a "szurkolókból" csinált hülyét.
El Sie7e írta: ↑2024.10.29. 19:21:32https://www.realmadrid.com/es-ES/notici ... 27-10-2024Nyiri81 írta: ↑2024.10.29. 19:06:08https://www.facebook.com/share/r/D9CVBzs6Md3pZAM9/
Amikor egy 17 éves megmutatja hogy érettebb mint a felnőtt rivalis szurkolók![]()
ez meg Vini: It's regrettable what happened yesterday at the Bernabéu with racist insults. There is no place for these criminals in our society. All my support to Lamine, Ansu and Raphinha. I know that Madrid and the police will do things to identify and punish the guilty!!
https://www.realmadrid.com/es-ES/notici ... 27-10-2024Nyiri81 írta: ↑2024.10.29. 19:06:08https://www.facebook.com/share/r/D9CVBzs6Md3pZAM9/
Amikor egy 17 éves megmutatja hogy érettebb mint a felnőtt rivalis szurkolók![]()
Végre! Te is szóba hoztad a bírók által "engedélyezett" brutalitást.bence0330 írta: ↑2024.10.13. 15:34:59Az a baj, hogy a futball szabályai szerint ez sajnos igaz. Neki tényleg ez a dolga.PorSiempre írta: ↑2024.10.13. 15:00:26A marha balbekk még annyit azért hozzátett, hogy neki az a feladata, hogy elvegye az ilyen technikás szélső kedvét...Jó lenne, ha ezen kicsit javítani lehetne, keményebben szankcionálni a belépőket, mert simán juthat ő is Neymar sorsára (akiről sokmindent lehet mondani, de kb a fél L1 arra volt ráállva, hogy széttörjék a lábát, amúgy lehet, hogy még csak sérülékeny sem lett volna). Kár, hogy ez még így rendszerszinten engedélyezve van, persze nehéz kivezetni a játékból teljesen, de csökkenteni lehetne. Pl. sokkal lejjebb vinni a mércét, ami felett egy belépő sérülésveszélynek és túlzott erőbevitelnek számít. Nyilván nehéz bármire pirosat adni, mert csupa 10 vs 9 meccs lenne (egy ideig, aztán megszoknák). Vagy új lap, a reklamálás meg hasonlók maradhatnának az 5 sárga szintjén, az mindegy, de egy bokára csúszás már kék lenne, és mondjuk abból 2 már eltiltás, vagy ilyesmi, akár nem is egy meccses. Tuti meg lehetne oldani, hogy jobban védjük azokat a játékosokat, akik pont a foci sava-borsát adják. Tétje legyen a hentelésnek, és 1 év után megszoknák a védők, hogy ilyet nem lehet. Meg úgy általában a bíróknak is kiadni, hogy a meccsen az első ilyen már sárga, nem húzni az időt jófejségből és kiengedni a meccset a kezéből, mert sajna ez is gyakori eset.
Remélem semmi baja, jelenleg szerintem csak úgy van esélyünk megnyerni egy komoly meccset, ha mindhárom támadónk egészséges, jó formában is van, és túllőjük az ellenfelet.
Na, közben olvasom, szerencsére nincs sérülés, "csak" túlterheltség. Lehet, hogy az is számított, hogy még épp megúsztuk, hogy Flick végre elkezdte lecserélgetni, ebből látszik, milyen eszement terhelést kap, hogy még ezzel együtt is overload lett belőle. Talán pont egy ilyennel jártunk a legjobban, mínusz egy válogatott mérkőzés és plusz egy figyelmeztető jel, amit olcsón megúsztunk. Továbbbra is, neki sajna a korából adódóan egy normális és ideális világban még cserének kéne lennie ezen a szinten, 1-1 kezdőbe rotálással tarkítva. De ha rendre lecserélgetjük, az már egy nagy lépés lenne.
Volt is...csak Xavinak nem kellett.. Adama Traoré.. Inkább FT-t tartottuk meg.. Pedig csak úgy pattogtak le róra a hentesek!ocsike83 írta: ↑2024.10.15. 09:06:36Volt egyszer egy jó Davids és egy Vidal erre.Faramuci69 írta: ↑2024.10.14. 17:25:03Engem nem zavarna, ha ilyen esetekre lenne egy hentesünk. A bunkó védő a sok faragásért cserébe kapna vissza is valamit. Csak hogy többet ne legyen kedve farigcsalni.![]()
Volt egyszer egy jó Davids és egy Vidal erre.Faramuci69 írta: ↑2024.10.14. 17:25:03Engem nem zavarna, ha ilyen esetekre lenne egy hentesünk. A bunkó védő a sok faragásért cserébe kapna vissza is valamit. Csak hogy többet ne legyen kedve farigcsalni.
Ezzel a gyökérrel nyerték meg az EB-t úgy, hogy az elmúlt 10 évben hozzászagolni se tudtak semmilyen EB-VB-hez jóformán.Faramuci69 írta: ↑2024.10.14. 17:25:03
Delafuente meg bek@ph@tja. Pont egy ilyen gyökérre van szüksége a spanyoloknak.