Troym írta: ↑2024.11.29. 13:59:25
Változnak az idők, játékosok ázsiója, stb, egyszerűen DJ jelenleg egy név, nem több.
Lehet fog jobban játszani, lehet nem, de szakmai alapon max a pár perces csere szintje, viszont ehhez nem igazodik a pénzügyi és hierarchiában lévő helye, így nem látok más lehetőséget, mint eladni, szerződést bontani.
Én eladnám Frenkiet akár 10-20 millióért is, ha ezzel Flick lehetőséget kapna arra, hogy ott erősítsen, ahol ő komolyan gondolja.
A szerződésbontással az a baj, hogy rohadt sok pénzbe kerül, még akkor is, ha '26-ban lejár a szerződése, anyagilag inkább hátrány lenne mint előrelépés.
Azt azért ne felejtsük el, hogy az utóbbi 2-3 évben igen fontos játékosunk volt és a teljesítményére sem panaszkodhattunk. Talán a tavalyi szezon második felétől kezdett komolyabban visszaesni, a bajnoki évünkben például nagyon fontos tagja volt a csapatnak, nagy mértékben hozzájárult a sikerhez, ahogy Koeman alatt is húzóember volt, nem mellesleg egy holland válogatott alapembere. Szóval nem egy olyan játékosról beszélünk, aki már 4-5 éve perememberként lébecol. Ráadásul még aránylag jó korban van, nem is az itteni fizetését kellene adni neki.
Egy új csapatban, közegben könnyen felhúzhatja magát. Látjuk, hogy milyen játékosokért ad ki számos klub vagyonokat.
Az egyetlen dolog amitől tartani lehet, hogy meg sem fordul a fejében a váltás, egy évig még maradni akar, aztán ingyen elmegy jó kis jutalékkal.
Amiben bízni lehet, hogy a karrierjét tartja jobban szem előtt, az fontosabb lesz neki, illetve környezetváltozásra is nagyobb szüksége lesz, mert elmondása szerint sem érzi túl jól magát itt (a becserélésekor szóló füttykoncert elég bizonyíték is erre).
Viszont a héten azt mondta Flick, hogy még nincs 100%-os állapotban a belgrádi meccs óta és maga a játékos is panaszkodott kicsit a bokájára, félek, hogy (részben) emiatt kapott kvesebb szerepet. Ugyanakkor a mai sajtótájékoztatón burkoltan kicsit odaszúrt neki, hogy megérti, hogy fontosak számára a játékpercek, de minden meccset kielemez és a lényeg, hogy nyerjenek és ezért a legjobb csapatot kell összeállítani.
Állítólag nyár óta figyeljük Angelo Stillert a Stuttgartból és a mai Sportban volt egy nyilatkozat Mattheustól, hogy szerinte nagyon illene ide ő lenne a csapat számára az ideális játékos,, ráadásul Flick is ismeri a képességeit. Nem nagyon figyeltem még, a Zvezda ellen láttam a minap, de túl mély nyomot nem hagyott bennem. (bár úgy en bloc az egész csapat sem) 30 millió körülre teszik az alsó határt. Még ha megy is de Jong, akkor is lesz Christensen, plusz Bernal. Utóbbival szerintem komolyan számol Flick, az előszezonban is ő kapta a legtöbb percet, ha jól emlékszem, plusz a szezon kezdetétől is ő volt a kezdő a poszton egészen a sérüléséig. Nem hiszem, hogy Flick lemondana róla komolyabb szünet ide vagy oda, ráadásul legalább 2-3 posztra sokkal sürgősebb erősítés kell.