Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az FC Barcelona esetében sem az anyagi helyzetet, a tartozást, a sumákolást, hanem a szabályozást vitatjuk sokan, amiből minden egyéb ered.jclayton írta: ↑2025.01.02. 17:09:04Azt mondod, meg tudsz venni egy Toyotát. A kereskedő azt mondja, tökéletes, le is papírozzuk a dolgot, de jó lenne, ha utalással a számláján lenne a pénz. De nincs utalás, nincs a számláján a pénz, mondod érthető, hiszen nem most van pénz, hanem majd csak lesz, hiszen nagy a bevételed. Hitelbe nem adja el, hogy gebedjen meg. Állítod neki, hogy a következő fizetésedből kijön a Toyota ára, erre kér egy igazolást a folyómérlegedről. Mondod neki, hogy nem tudsz hozni igazolást a banktól, de a mobiloddal csináltál egy képernyőképet a bankszámládról, amin rajta van a havi bevételed, és az biztos elég. Azt válaszolja, nem. Ekkor rájösz, hogy ez az ügyintéző már az iskolában is egy évfolyamba járt veled, egyszer csúnya szemmel nézett rád, ráadásul az ősellenséged, a Pista haverja, tehát miatta van minden.
Egyetértek, nem azért írtam, hanem mert egy ponton tuti nem bír majd a hátsóján ülni és kitalálja, hogy megvált mindent is... Konkrétan azt a fajta arroganciát érzem rajta az elnöki poszt kapcsán, hogy az "neki jár"...LG írta: ↑2025.01.02. 17:04:49Remélem Pique sosem kerül az elnöki szék közelébe.Ugye a Szuperkupa körüli cirkusznál kiderült, hogy neki elsősorban a saját érdekei fontosak (már játékosként is ezt gondoltam róla), hiába hangoztatja állandóan, hogy mekkora culé. Ráadásul nagyon komoly kisebbségi komplexusa van, ebben Laportánál kb. 10x rosszabb lenne.
Azt mondod, meg tudsz venni egy Toyotát. A kereskedő azt mondja, tökéletes, le is papírozzuk a dolgot, de jó lenne, ha utalással a számláján lenne a pénz. De nincs utalás, nincs a számláján a pénz, mondod érthető, hiszen nem most van pénz, hanem majd csak lesz, hiszen nagy a bevételed. Hitelbe nem adja el, hogy gebedjen meg. Állítod neki, hogy a következő fizetésedből kijön a Toyota ára, erre kér egy igazolást a folyómérlegedről. Mondod neki, hogy nem tudsz hozni igazolást a banktól, de a mobiloddal csináltál egy képernyőképet a bankszámládról, amin rajta van a havi bevételed, és az biztos elég. Azt válaszolja, nem. Ekkor rájösz, hogy ez az ügyintéző már az iskolában is egy évfolyamba járt veled, egyszer csúnya szemmel nézett rád, ráadásul az ősellenséged, a Pista haverja, tehát miatta van minden.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 16:59:34Meg tudsz venni egy Toyotát, de nem engedik, mert a szabály szerint te csak Ladával közlekedhetsz 60-al, mert van hitel a házadon.
Más pedig elnyer egy tendert buszokra, mert jókor volt jó helyen.
Remélem Pique sosem kerül az elnöki szék közelébe.Troym írta: ↑2025.01.02. 15:25:44Szerintem Pique nem Laportát fogja kihívni, hanem Laporta esetleges 2. ciklusa után, amikor nem maradhat semmiképp a helyén, akkor fog megjelenni 2030 körül, addigra 43-45 évesen juthat el oda, de nála még hatványozottabban kérdőjel lenne a mi kutyánk kölyke hozzáállás a sportigazgató, edző, egyéb igazgatói szerepekben.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 15:17:40Tőlem januárban jöhet Freixa, Font vagy akár Pique is, ha fel tud vázolni egy lekövethető és megvalósítható irányelvet, még ha abban az szerepel, hogy a klub bizonyos %-át értékesíteni akarja.
Attól függ milyenek a szabályok. Le akarsz menni a Balatonra taxizni, de csak Ladád van, ami tudod, hogy be.rik félúton. Meg tudsz venni egy Toyotát, de nem engedik, mert a szabály szerint te csak Ladával közlekedhetsz 60-al, mert van hitel a házadon.Peter írta: ↑2025.01.02. 15:38:34Én is a klubnak szurkolok, sőt, Laportának is, hiszen nyilván ő is a klubnak szurkol.
Ugyanakkor léteznek szabályok, kiskapuk, meg lehet úszni stikliket, de van amikor nem.
Felőlem mehet bárki - ha másnak nem okoz problémát - a kocsijával a szabályoktól eltérően, de ne sírjon akkor, ha ezért alkalomadtán számonkérik, ne adj isten megbüntetik.
Én is a klubnak szurkolok, sőt, Laportának is, hiszen nyilván ő is a klubnak szurkol.
Szerintem Pique nem Laportát fogja kihívni, hanem Laporta esetleges 2. ciklusa után, amikor nem maradhat semmiképp a helyén, akkor fog megjelenni 2030 körül, addigra 43-45 évesen juthat el oda, de nála még hatványozottabban kérdőjel lenne a mi kutyánk kölyke hozzáállás a sportigazgató, edző, egyéb igazgatói szerepekben.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 15:17:40Tőlem januárban jöhet Freixa, Font vagy akár Pique is, ha fel tud vázolni egy lekövethető és megvalósítható irányelvet, még ha abban az szerepel, hogy a klub bizonyos %-át értékesíteni akarja.
Alternatív valóság?FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 13:13:37Szerintem itt páran alternatív valóságban élünk egymástól. Tebas nem szúrt ki Laportával? Mindenhol a fejét követelik, amikor ezt simán el lehetett volna fogadni az új Nike szerződéssel, vagy 12.29-31-én, amikor már azt írták mindenhol, hogy a páholy eladása a La Liga előtt.
Az olvastam ma egy másik blogon, Laporta rosszabb, mint Bartomeu.Peter írta: ↑2025.01.02. 14:50:45Van az az élethelyzet, amikor nem a bevételek hiánya okozza a problémát, hanem a nem megfontolt kiadások...és ez bizony akkor is érvényes, ha a kiadások döntései korábbi keltezésűek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 13:49:45Szerk: és hogy legyen értelme a vitának, várom az alternatív bevételeket azok helyett, amik megtörténtek és az alternatív:
Senki nem kényszerített arra, hogy tegnap legyen elköltve a holnapi vacsora pénze.....
Egyébként ott van zsírban amit megettünk, de abból már izmot építeni nem lehet.
Van az az élethelyzet, amikor nem a bevételek hiánya okozza a problémát, hanem a nem megfontolt kiadások...és ez bizony akkor is érvényes, ha a kiadások döntései korábbi keltezésűek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 13:49:45Szerk: és hogy legyen értelme a vitának, várom az alternatív bevételeket azok helyett, amik megtörténtek és az alternatív:
Egy alternatív valóságban nekimegyünk a szezonnak egyLG írta: ↑2025.01.02. 13:30:18Laporta szúrt ki saját magával és klubbal, amikor nyáron leigazolta Olmot a körülményeket ismerve. Már akkor tudta, hogy necces lesz, ezért lett a szerződésébe téve az opció, amire most derült fény. Ha 31-én átmegy a dolog, akkor Laporta ezt a hülyeségét is simán megússza, ahogy eddig mindig sikerült is neki. De ugye bejött a korsó és a kút esete.És valaki még mindig tűzzel-vassal védi ezt az embert...
![]()
Valami hasonlóra számítottam.superman írta: ↑2025.01.02. 12:40:30Nyilván ez lesz, mindig ez lett a vége. Csak a média szeret hergelni, Laporta meg nem veti meg az ebből fakadó áldozati pózt. Az, hogy mindezzel folyamatosan rombolja a klub presztízsét, nimbuszát, égeti a jövőjét, nem számít. Tebas meg ezek szerint megint nem szúr ki a csapattal, pedig megint megvolt rá a lehetősége, csak ugye a gazdasági "too big to fail" mindig felülírja az emberi létből fakadó kicsinyességet.![]()
Szerintem valami könyörület akármivel, hogy spanyol válogatott játékos ne legyen pályán kívül 6 hónapig, majd engednek valamiféle regisztrációt, de FFP 1-1 nem lesz, 2 éve minden 2. nap jutunk át oda egyszerre a Nike, Vision, Studios stb szerződésekkel...superman írta: ↑2025.01.02. 12:40:30Nyilván ez lesz, mindig ez lett a vége. Csak a média szeret hergelni, Laporta meg nem veti meg az ebből fakadó áldozati pózt. Az, hogy mindezzel folyamatosan rombolja a klub presztízsét, nimbuszát, égeti a jövőjét, nem számít. Tebas meg ezek szerint megint nem szúr ki a csapattal, pedig megint megvolt rá a lehetősége, csak ugye a gazdasági "too big to fail" mindig felülírja az emberi létből fakadó kicsinyességet.![]()
Nyilván ez lesz, mindig ez lett a vége. Csak a média szeret hergelni, Laporta meg nem veti meg az ebből fakadó áldozati pózt. Az, hogy mindezzel folyamatosan rombolja a klub presztízsét, nimbuszát, égeti a jövőjét, nem számít. Tebas meg ezek szerint megint nem szúr ki a csapattal, pedig megint megvolt rá a lehetősége, csak ugye a gazdasági "too big to fail" mindig felülírja az emberi létből fakadó kicsinyességet.
Pontosan. A klub jövőjét kockáztatták érte konkrétan. Ha valahonnan kerítettek volna pénzta, akkor nem borul ki a bili, és nem is tudnánk, hogy ilyen katasztrofális opció van a játékos szerződésében. És ki tudja, hány játékoséban van még hasonló. Font-tal teljesen egyetértek, sőt, és már évek óta mondom, hogy Laporta nem gondolkodik hosszútávon. Rögtönzések jellemzik az elnökségét, és olyan húzások, amikkel rövidtávon kicsit nyerünk, hosszútávon hatalmasat bukhatunk. Szerintem ennek véget kell vetni, ebbe bele kell buktatni Laportát, függetlenül Olmo sorsától!Tobias88 írta: ↑2025.01.01. 22:28:41Ez komoly? Ki az az idióta barom aki ilyen szerződést köt? Nem lehetnek ennyire hülyék Laportaék. A vip üzleten bukunk 110 milliót amit csak miatta surgettunk (nem is értem), a jatekost, és a játékos is ér vagy 50 milliót.A Barça ebben az esetben köteles lenne kifizetni a szerződése végéig szóló teljes fizetését
Az már más kérdés hogy a szabályoknak sincs értelme. Miért ne lehetne egy játékos kétszer benevezve egy szezonban? Semmi értelme. Ugyanígy miért csak beregisztrált játékost lehet kölcsönadni? Ez már konkrétan munkajog ellenes is lehet
Ha nem nem lenne, de van, és nekik is tudnia kellett, számolni kellett vele, ahogy a többi csapatnak is. Úgy emlékszem, hogy pl. az Atletico is nehéz helyzetbe került a covid után, mégis a víz felett maradtak, nem is találkoztam vele, hogy telesírták volna a sajtót. Az általad említett sikerekhez meg szerintem az utánpótlásnak legalább akkora szerepe volt, mint az igazolásoknak. Az pedig nem Laportát múlott.
Persze, egyet is értek veled. Annyit szerettem volna csak mondani, hogy én megértem Laportát is. Ő nem akart resetet nyomni, hanem az élen akart maradni, hogy a klub átmenetileg se veszítse el a vonzerejét, és ne kerüljön egy lefelé tartó spirálba. Szerintem a 2022-es igazolási hullámtól is többet várt a vezetés, Raphinha a "10-es" posztján nagyon kellemes meglepetés, de végül az a 200+ milliós igazolási hullám nem váltotta be azokat a reményeket, amelyet szerintem hozzá fűztek. Például, hogy harcoljunk a BL-ért, és megugorjanak a bevételeink. Szerintem ezt várták Lewandowskiéktól, ez volt a terv, előre menekülni, csak nem jött össze.Peter írta: ↑2025.01.02. 02:24:50Azért voltak itt olyan fiatalok Laporta jelenlegi regnálása alatt, akik a megfelelő szakmai vezetés mellett (Flick mai példája is mutatja) zsigerből nem feltétlen kuka minőséget képviseltek, mint Dest, Balde, Mingueza, Araujo, Tobido, Pedri, Gavi, Nico, Trincao, akkoriban még egészséges Fati.
Pusztán, hogy megértsd, mire gondoltam. Szerintem ez is előremenekülés, csak anyagi tekintetben körültenkintőbb.