PR42 írta: ↑2025.01.04. 14:48:21
Ezt röviden úgy is irhattad volna hogy szivatják a Barcát, és nem konzisztensek.
A studios/vision átverés után volt szabálymódosítás? Tudjuk, nem tudjuk?
Ha volt, akkor minden klubra érvényesen? Vagy csak a Barcára?
Ha volt, akkor ha utána mindig, mindenkinél elég volt a 20%-t bemutatni, akkor most miért kellett 40%?
Ha ez így is van, akkor még mindig igaz hogy ez a szabály arra van hogy védje a játékost, hogy elmehessen ha akar. Itt védig a játékost, vagy kárt okoznak a játékosnak?
Miért az utolsó pillanatban akarták??? Mert a Nike-t már Novemberben aláírtuk és elégnek kellett volna lennie, csak aztán megint nem fogadtak el nekünk semmit és sehogy. Kiírtak egy célt aztán addig tolták arrébb hogy ne érjünk oda.
Ezt hogy nem lehet érteni?
Én értem hogy Laporta trükközik és simlis, értem, tudom, de azért a értsük már meg mit csinál a liga.
Az általam összeszedegetett információmorzsákból (ElSie7e értesüléseivel összhangban) nem volt szabálymódosítás, szabályértelmezési módosítás volt - amiről a Barcelona pontosan tudott és ha megnézed az elmúlt napok kommunikációját, ezt pont nem vonta kétségbe a csapat sem. A határidők átlépését sem. A Barca Studios-féle tavalyelőtti stikli ugyanis pont arra volt jó, hogy a liga átértékelje, mikor tekint létezőnek egy állítólagosan megkötött szerződést. Ha nincs a bizonyosság a pénz átutalásáról, akkor semmi nem gátolja meg a klubokat abban, hogy kamuszponzori szerződések bemutatásával évente kibújjanak a finanszírozási kötelességek alól - és igen, a Laporta-féle Barcelona ebben teremtett egy negatív precedenst. Hogy Laporta jóhiszeműen járt-e el, csak kiderült, hogy kamuvevők etették be a csapatot, vagy eleve így volt kitalálva a Barca Studios-ügylet, azt mindenkinek a fantáziájára bízom és igazából mellékes is a sztoriban. Ami nem mellékes, hogy a csapat pontosan tudta, mikorra milyen papírokat, igazolásokat, kivonatokat kellene felmutatnia - és határidőre nem tette ezt meg. A mostani regisztrációs sztori ennek az utózöngéje: vajon a szabályok megkerülésével és-vagy a jóhiszeműségre hagyatkozva lehetségessé válik a két focista beszervezése? Nem tudni.
Ami a Nike-szerződést illeti, ott sincs külsős szemlélődőként fogalmunk arról, hogy milyen konstrukcióval, hogyan érkezik a pénz és miként mutatkozik ez meg a csapat könyvelésében - így arról sem, hogy megfelel-e a feltételeknek. Az, hogy a csapat bejelenti, megvan a szponzori szerződés, pont nem jelent semmit. Hogy mit igazolnak ebből a liga felé, nagyon is sokat jelent.
Én az egész sztoriban (amiről még mindig remélem, hogy sikeres regisztrációval végződik, a remény hal meg utoljára) azt találom a legmulatságosabbnak, hogy a Liga a szurkolók szemében a negatív szereplő, miközben már egy ideje arról van szó, milyen kiskaput találhat a Barcelona és a Liga egymás kölcsönös megelégedésére és a többi csapat felbőszítésének elkerülésére.
Edit: a 20-40 százalékos dilemma feloldása szerintem látatlanul is abban rejlik, hogy nem mindegy, hány vevő van arra a bizonyos tulajdonrészre. Mivel a Barca Studios több vevőjéből is egy bizonyult kamunak, simán elképzelhetőnek tartom, hogy az önálló jogalanyisággal rendelkező vevők számához kötötték az előre átultat anyagi források nagyságát. Ezt úgy írom, hogy nem látom ennek a konkrét ügynek a részleteit.