Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2025.01.04. 17:44:33

Troym írta:
2025.01.04. 13:45:50
a spanyol munkatörvénykönyvére hivatkozva akarja a klub elérni, mert 3 munkanapon belül még elintézhető szerintük a dolog.
Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.

Tehát nem sikerült szűk félév alatt kimatekolni, házon belül csikicsukizni a nagy világmárka vezetőségének egy sima, mindennapos, értelemszerű regisztrációt és félév eltelte után arra próbál hivatkozni, hogy kellett volna hozzá még 3 munkanap?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 17:39:45

sansz írta:
2025.01.04. 17:00:59
Saviola írta:
2025.01.04. 16:06:05
Mindentől függetlenül, akik Laporta lemondását követelik, kíváncsi vagyok, kit szeretnének a helyére. :)

Én azt vallom,hogy ami rossz, azt nem mentegetni kell,hanem el kell küldeni és nem releváns az se,hogy kik az ellenfelek. Ha azok is rosszak lesznek,majd leváltjuk őket is. (Mármint nem mi :) ) így tudna jól működni a demokrácia,következetes szavazókkal, így egy idő után pont a választók kikényszerítenék,hogy nagyon rossz ember az elnöki szék közelébe se juthat.
Öö,élő példát mondjuk nem tudok mondani,hogy hol működik így a demokrácia, de ez az elmélet. :)
Én viszont tartom magamat a fentihez,szóval nekem tök mindegy ki lenne, nyilván választanék egyet, a lényeg,hogy érezze a jelölt, hogy bukni fog ő is,ha Laporta féle simlis vizeken fog evezni
Szerintem arra gondolt, hogy Freixa, aki Bartomeu haverja, vagy Font, aki begyűjt 2 milliárdot évente 4-500 millió szurkolótól stb. Ők indulnak.

Amúgy én is Alemanyra szavaznék, ha lehetne.

A rossz is kérdéses. Valaki szerint Laporta hazudozik, valaki szerint a Ligának vannak elérhetetlen kívánságai. Attól függ honnan nézed.

Lehetne jobb, de lehetne sokkal rosszabb is, mint Bartó és sleppje, vagy egy olyan, aki benyelne mindent, nem hazudozna, cserébe visszeesnénk középcsapattá.
Túlságosan áthatja a klubot és környezetét a politika, ez a legnagyobb baj.
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.04. 17:00:59

Saviola írta:
Mindentől függetlenül, akik Laporta lemondását követelik, kíváncsi vagyok, kit szeretnének a helyére. :)

Én azt vallom,hogy ami rossz, azt nem mentegetni kell,hanem el kell küldeni és nem releváns az se,hogy kik az ellenfelek. Ha azok is rosszak lesznek,majd leváltjuk őket is. (Mármint nem mi :) ) így tudna jól működni a demokrácia,következetes szavazókkal, így egy idő után pont a választók kikényszerítenék,hogy nagyon rossz ember az elnöki szék közelébe se juthat.
Öö,élő példát mondjuk nem tudok mondani,hogy hol működik így a demokrácia, de ez az elmélet. :)
Én viszont tartom magamat a fentihez,szóval nekem tök mindegy ki lenne, nyilván választanék egyet, a lényeg,hogy érezze a jelölt, hogy bukni fog ő is,ha Laporta féle simlis vizeken fog evezni
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.04. 16:36:20

Troym írta:
2025.01.04. 16:23:57
Nekem egy szavazat Alemanyra, volt a Malloraca elnöke, volt CEO és ugye nálunk sportigazgató, sportvezető 1990 óta jogi és gazdsági tudással és kb mindenki láthatta, hogy tényleg ért hozzá.
Szerencsétlenség, hogy nem fog indulni....
Itt most olyan emberre gondoltam, akire van reális esély. Alemany szerintem nem ez a kategória, sajnos.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 16:29:43

Troym írta:
Saviola írta:

Egyre mélyebb süllyed ez a klub, már nem csak a pályán, hanem azon kívül is.
Nekem egy szavazat Alemanyra, volt a Malloraca elnöke, volt CEO és ugye nálunk sportigazgató, sportvezető 1990 óta jogi és gazdsági tudással és kb mindenki láthatta, hogy tényleg ért hozzá.
+1
Ha reális esélye lenne nyerni, lehet, hogy kedvet kapna hozzá.
Troym
Director del Fútbol

Saviola írta:

sansz
Entrenador del Barça

2025.01.04. 16:09:00

PR42 írta:
2025.01.04. 15:16:53

Ami furcsa, hogy a Liga egyáltalán nem látja el a feladatát. Ja persze megy a mutogatás hogy ők szabályszerűek, csak amire Gránit is folyton reflektál, hogy ezt nem tehetik hogy verik a mellüket a szabályokra közben meg az ég egy adta világon senkinek se egyértelműek a szabályok. Főleg hogy folyton variálják.

Lehet egyszerűen csak spanyolhonban még "ilyenebbek" az ügyvédek mint máshol :lol:
Na de várjatok. Az,hogy senkinek nem egyértelműek a szabályok,nem feltétlen van így. Nagyon sok számra, szerződésre nem látunk rá,mert üzleti titkok.
Laporta meg egy simlis és nem könnyíti meg a dolgot,mert állandóan hazudozik.
De egy pillanatig sem tűnik úgy,hogy ne lenne egyértelmű neki,hogy minek kéne megfelelni. A gond azzal van,hogy nyilván ügyeskedik a fizetésekkel, a játékos vásárlásokkal, a bejelentett ezmegaz eladásával. Kijelenti,hogy szerzett 100 milliót,már megkapná a zöld lámpát,mire kiderül,hogy kamu az a pénz. És így megy ez a szappanopera.

Szerintem a szabályok egyértelműek Laportánal, a keretösszegek is és azt sem vitatják miből jön. Végig azon ment a hizavona, hogy Laporta teljesíti e épp, vagy csak ügyeskedik.
Saviola
Júdás 2, az áruló

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 15:53:13

PR42 írta:
2025.01.04. 14:58:03
A cikk alapján alá van írva, és kaptunk aláírási bónuszt, azonnal, annyit amennyi meg volt beszélve a ligával előre, hogy elég kell hogy legyen Olmo és Pau regisztrációjához, azzal kiegészítve hogy akkor télen nem igazolhatunk ha csak nem szerzünk még pénzt. Már nyáron le volt nyilatkozva ha jól emlékszem Tebas által hogy ha ez megvan akkor készen vagyunk. Aztán valahogy megint kitalálták hogy ja ez így nem elég.
https://www.footyheadlines.com/2024/11/ ... -deal.html
Hogy nyáron mit mondtunk mi lesz a Nike szerződésben és végül mi lett, nem tudhatjuk, újságírók sem... Hogy mikor milyen pénzmozgások történnek azt meg a Nike, a Barcelona és a Liga ismeri, ne tegyünk úgy, mintha tudnánk, én sem tudom, azt tudom, hogy a decemberi közgyűlésen Sociok szavaztak a Nike szerződésről decemberben, aminek sok értelme nem lett volna, ha addigra alá van írva...
PR42 írta:
Kit érdekel a többi klub? Mi motiválná a többi klubot abban hogy hagyja erősödni az egyik ellenfelét? Még jó hogy tiltakoznak, ez nem érv arra hogy igazuk is van.
A ligát és a szövetséget...minket nem kell, hogy érdekeljen, csak ne csodálkozzunk, ha a szövetségnél és a ligánál úgy döntenek, ami szerintük a szabályokkal és 39 másik csapat véleményével egyezik.
PR42 írta:
Úgy értem hogy ott egy óriási probléma van hogy te tényleg úgy kezeled Laportát és a klubot mintha egy falusi kocsma elvezetésére is képtelenek lennének, miközben a legsikeresebb elnökünk valaha.
Laporta és Deco nem képtelen elvezetni egy falusi kocsmát, de ezt a klubbot sem!
Szerintem Laporta kiváló lenne, mint mondjuk Barcelona polgármestere.
Az meg, hogy a legsikeresebb elnök még valahol talán elfogadnám a 2004-10 közötti munkájára, de erre a 4évre semmiképp.
Mondjuk szerintem Nunez a legsikeresebb elnök, mert 1978-2000 között felépült az első dream team, ő építette a La MAsiát, a múzeumot, stb jött az első BL, bajnokságok egy közel sem kétcsapatos ligában... az egyesület 176 aranyérmet szerzett, azért ettől még elmarad Laporta.

Bár ha Nunez óta nézzük és hozzávesszük, hogy a szerencsétlen egyesületi felépítés miatt azóta egyik nem odavaló figurát a másik váltja a poszton (Rosell, Barto, Gaspar), akkor kétségtelen Laporta elsősége, de az ő munkája is közepes, csak a többieké büdös nagy 1-es volt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 15:48:29

Ott a probléma, ahogy a Mundo Deportivo a cikkében szerepel, és lent linkeltem, hogy fél évre adták ki a Licenszeket!!! Emiatt nem lehet regisztrálni kétszer, ugyanabba a csapatba, mert törölték a licenszét.
A Barca azért fordul először a sportdöntőbírósághoz, mert nem adhatnak ki fél évre licenszt, és ott szerepel, hogy mi miatt lehet azt törölni. Nincs benne, hogy Tebas hasára ütve az FFP miatt törli.
The RFEF, having listened to the arguments of the FCB, shares the same view that art. 130.2 of the RFEF Regulations does NOT apply to the case of Dani Olmo/Pau Victor, since, in this case, the departure of these players has occurred not by the club's will (which is what this article provides for) but by external factors contrary to the club's will. It is an undisputed fact that both the club and the players want to remain in the FCB squad for the entire season. This interpretation of the rule is consistent with the evident purpose of this article, which is precisely to favor the stability of the composition of player squads, so that they do not...
Ezt nyilatkozta a klubnak az RFEF

Persze ma már ők is visszakoztak

Ezek a szabályok, ez a hivatalos.
Az, hogy ezt mi szubjektíven mennyire tartjuk igazságosnak, nem lényeg.
De azt, hogy licenszet törölnek, a saját szabályaikat áthágva, megint csak nem azt bizonyítja nekem, hogy hasraütésszerűen variálhatnak.
Az is érdekes, hogy eddig mindenkit egy évre regisztráltak sérülés esetén, mint Inigo Araujo fizetésébe
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.01.04. 15:53:38-kor.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 15:44:49

PR42 írta:
Lehet, nem tudjuk, jó eséllyel igazad van. Én azt gondolom, hogy már a Nike dealnek elégnek kellett volna lennie. Aztán valahogy mindig csak több és több kellett..
Ezért mondom hogy Laporta sáros, persze, mert egy simlis. Ezért én őt nem hibáztatom mert mindent megtesz a klubért amit csak lehet, vagy még többet is.

Ami furcsa, hogy a Liga egyáltalán nem látja el a feladatát. Ja persze megy a mutogatás hogy ők szabályszerűek, csak amire Gránit is folyton reflektál, hogy ezt nem tehetik hogy verik a mellüket a szabályokra közben meg az ég egy adta világon senkinek se egyértelműek a szabályok. Főleg hogy folyton variálják.

Lehet egyszerűen csak spanyolhonban még "ilyenebbek" az ügyvédek mint máshol :lol:
Azért érezzük úgy, hogy összevissza variálják a szabályikat, mert a sajtó lehoz mindent is, mi meg naívan mindent készpénznek veszünk. De a valóságban ez nem így működik az élet semmilyen területén. Nem hiszem el, hogy felnőtt emberek ezt komolyan gondolják.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.01.04. 15:33:51

Szanalmas vezetoseg,remelem belebuknak!! hagyjuk ezt a liga igy szivat,ugy szivat mindig mindenki gonosz csak mi nem…sikerult uberelni a Messi sztorit is.Epeszu jatekos nem fog ideigazolni egy jo darabig.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.04. 15:31:06

Áthozom ide:
gránit írta:
2025.01.04. 13:42:06
FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 07:26:01
lehet ők hamarabb mennek a franciákhoz :)
Szerintem a Szuperligát értik ezalatt. Igazából nem kellene utálkozni, a Real Madrid ebben egy szövetséges, és őszintén mondom, hogy Madridban sokkal inkább értik a Szuperliga szükségességét, mint Barcelonában. A klubvezetések között nincs is háború, csak a szurkolók acsarkodnak egymással. Mindkét klub vezetősége tudja, hogy a jelenlegi labdarúgás, és főleg a La Liga, nagyon rosszul szervezett. A játékvezetés ennek az egyik lenyomata. Ha a klubok veszik át az irányítást, a szabályokat majd ők fogják hozni, és ez többek között a játékvezetés terén is sok lehetőséget rejt magában.
Ugye sok ember elmélete, hogy madridista Tebas direkt szívat minket, és a Reallal akar bajnokságot nyeretmi. Miközben Perez sokkal nagyobb kritikusa az embernek, mint Laporta. Most a regiszrációs cirkusznál is nem a Real fenyegetőzött perrel, hanem az Atletico és a Bilbao, akik elvileg pont a Real ellenségei. Szóval a fenti elmélet szerintem meg is bukott. Viszont a másik két riválist megértem teljesen. Barca szurkolóként mondogathatjuk, hogy minek ilyen hülye szabályok, Laporta jól teszi, hogy kijátsza azokat (vagy ebben azt esetben csak próbálja). De mit mondjanak ők? Ők betartják a szabályokat, és azt látják, hogy van egy csapat, amely állandó simlikkel és kiskapukkal ki akarja játszani a rendszert. A helyükben az én tököm is tele lenne már.

Remélem a pártolók szíve helyén van, és megindítják a bizalmatlansági szavazást Laporta ellen.
PR42
Jugador del Barça

El Sie7e írta:
2025.01.04. 15:08:38
PR42 írta:
4. határidőn kívül kaptuk, mert megkaptuk a 20%-ot előtte, ami szabályszerű, de tőlünk most már 40%-ot kértek. Amit szintén teljesítettünk, igaz idő után, de ezt magyarázom neked. Senkit se érdekel az idő. Az a baj, hogy folyton többet, folyton máshogy, más formában kérnek. Ezért azért csinálták hogy szivassanak.
Azt cikkezték, és a Barcától is ez jött ki, hogy az egyik cégnek bejött a pénze határidő előtt a másiknak meg még nem. Ebből gondolom józan paraszti logikával ezért 40% mivel 2 cég vette lehet 20%+20% vagy akármennyi mert mondták szép és jó ez a papír, hogy fizetnek de láttunk már ilyet és kamu volt, mutasd meg, hogy itt a pénz és rögtön be is ment az 1:1. Mindez a hivatalos határidőn túl ami szabálytalan mivel mindenkinek dec 31 a szabály. Legalábbis nekem kb ennyi jött le az elmúlt 4 napban.
Lehet, nem tudjuk, jó eséllyel igazad van. Én azt gondolom, hogy már a Nike dealnek elégnek kellett volna lennie. Aztán valahogy mindig csak több és több kellett..
Ezért mondom hogy Laporta sáros, persze, mert egy simlis. Ezért én őt nem hibáztatom mert mindent megtesz a klubért amit csak lehet, vagy még többet is.

El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.04. 15:08:38

PR42 írta:
4. határidőn kívül kaptuk, mert megkaptuk a 20%-ot előtte, ami szabályszerű, de tőlünk most már 40%-ot kértek. Amit szintén teljesítettünk, igaz idő után, de ezt magyarázom neked. Senkit se érdekel az idő. Az a baj, hogy folyton többet, folyton máshogy, más formában kérnek. Ezért azért csinálták hogy szivassanak.
Azt cikkezték, és a Barcától is ez jött ki, hogy az egyik cégnek bejött a pénze határidő előtt a másiknak meg még nem. Ebből gondolom józan paraszti logikával ezért 40% mivel 2 cég vette lehet 20%+20% vagy akármennyi mert mondták szép és jó ez a papír, hogy fizetnek de láttunk már ilyet és kamu volt, mutasd meg, hogy itt a pénz és rögtön be is ment az 1:1. Mindez a hivatalos határidőn túl ami szabálytalan mivel mindenkinek dec 31 a szabály. Legalábbis nekem kb ennyi jött le az elmúlt 4 napban.
jclayton
Jugador d'estrella

2025.01.04. 15:03:41

PR42 írta:
2025.01.04. 14:48:21
Ezt röviden úgy is irhattad volna hogy szivatják a Barcát, és nem konzisztensek.
A studios/vision átverés után volt szabálymódosítás? Tudjuk, nem tudjuk?
Ha volt, akkor minden klubra érvényesen? Vagy csak a Barcára?
Ha volt, akkor ha utána mindig, mindenkinél elég volt a 20%-t bemutatni, akkor most miért kellett 40%?
Ha ez így is van, akkor még mindig igaz hogy ez a szabály arra van hogy védje a játékost, hogy elmehessen ha akar. Itt védig a játékost, vagy kárt okoznak a játékosnak?

Miért az utolsó pillanatban akarták??? Mert a Nike-t már Novemberben aláírtuk és elégnek kellett volna lennie, csak aztán megint nem fogadtak el nekünk semmit és sehogy. Kiírtak egy célt aztán addig tolták arrébb hogy ne érjünk oda.

Ezt hogy nem lehet érteni?
Én értem hogy Laporta trükközik és simlis, értem, tudom, de azért a értsük már meg mit csinál a liga.
Az általam összeszedegetett információmorzsákból (ElSie7e értesüléseivel összhangban) nem volt szabálymódosítás, szabályértelmezési módosítás volt - amiről a Barcelona pontosan tudott és ha megnézed az elmúlt napok kommunikációját, ezt pont nem vonta kétségbe a csapat sem. A határidők átlépését sem. A Barca Studios-féle tavalyelőtti stikli ugyanis pont arra volt jó, hogy a liga átértékelje, mikor tekint létezőnek egy állítólagosan megkötött szerződést. Ha nincs a bizonyosság a pénz átutalásáról, akkor semmi nem gátolja meg a klubokat abban, hogy kamuszponzori szerződések bemutatásával évente kibújjanak a finanszírozási kötelességek alól - és igen, a Laporta-féle Barcelona ebben teremtett egy negatív precedenst. Hogy Laporta jóhiszeműen járt-e el, csak kiderült, hogy kamuvevők etették be a csapatot, vagy eleve így volt kitalálva a Barca Studios-ügylet, azt mindenkinek a fantáziájára bízom és igazából mellékes is a sztoriban. Ami nem mellékes, hogy a csapat pontosan tudta, mikorra milyen papírokat, igazolásokat, kivonatokat kellene felmutatnia - és határidőre nem tette ezt meg. A mostani regisztrációs sztori ennek az utózöngéje: vajon a szabályok megkerülésével és-vagy a jóhiszeműségre hagyatkozva lehetségessé válik a két focista beszervezése? Nem tudni.

Ami a Nike-szerződést illeti, ott sincs külsős szemlélődőként fogalmunk arról, hogy milyen konstrukcióval, hogyan érkezik a pénz és miként mutatkozik ez meg a csapat könyvelésében - így arról sem, hogy megfelel-e a feltételeknek. Az, hogy a csapat bejelenti, megvan a szponzori szerződés, pont nem jelent semmit. Hogy mit igazolnak ebből a liga felé, nagyon is sokat jelent.

Én az egész sztoriban (amiről még mindig remélem, hogy sikeres regisztrációval végződik, a remény hal meg utoljára) azt találom a legmulatságosabbnak, hogy a Liga a szurkolók szemében a negatív szereplő, miközben már egy ideje arról van szó, milyen kiskaput találhat a Barcelona és a Liga egymás kölcsönös megelégedésére és a többi csapat felbőszítésének elkerülésére.

Edit: a 20-40 százalékos dilemma feloldása szerintem látatlanul is abban rejlik, hogy nem mindegy, hány vevő van arra a bizonyos tulajdonrészre. Mivel a Barca Studios több vevőjéből is egy bizonyult kamunak, simán elképzelhetőnek tartom, hogy az önálló jogalanyisággal rendelkező vevők számához kötötték az előre átultat anyagi források nagyságát. Ezt úgy írom, hogy nem látom ennek a konkrét ügynek a részleteit.
PR42
Jugador del Barça

Troym írta:
2025.01.04. 14:44:21
sok dolog van itt összekeverve:
1. Mats sérülése miatt ücsörög Szczesny a padon
2. Chris sérülése miatt játszhatott eddig Olmo és Victor
3. A híres Nike deal nincs aláírva november óta, csak újságcikkek jelentek meg róla, írhatok én is cikkeket bármiről, attól az még nem több egy cikknél. Konkrétan azt se tudom máig már aláírták-e, de december közepén még a Sociók szavaztak róla emlékeim szerint, de gondolom lett volna nagy flancos aláíró ünnepség egy vagon Nike jellel a hivatalos aláíráskor (de erről lemaradhattam kétségtelen)
4. A páholy miatti pénzt meg határidő után kaptuk, rögtön átkerültünk FFP 1-1be, ahogy felmutattuk a pénzügyi teljesítés igazolását
Úgy értem hogy ott egy óriási probléma van hogy te tényleg úgy kezeled Laportát és a klubot mintha egy falusi kocsma elvezetésére is képtelenek lennének, miközben a legsikeresebb elnökünk valaha.

A cikk alapján alá van írva, és kaptunk aláírási bónuszt, azonnal, annyit amennyi meg volt beszélve a ligával előre, hogy elég kell hogy legyen Olmo és Pau regisztrációjához, azzal kiegészítve hogy akkor télen nem igazolhatunk ha csak nem szerzünk még pénzt. Már nyáron le volt nyilatkozva ha jól emlékszem Tebas által hogy ha ez megvan akkor készen vagyunk. Aztán valahogy megint kitalálták hogy ja ez így nem elég.
https://www.footyheadlines.com/2024/11/ ... -deal.html

Kit érdekel a többi klub? Mi motiválná a többi klubot abban hogy hagyja erősödni az egyik ellenfelét? Még jó hogy tiltakoznak, ez nem érv arra hogy igazuk is van.
szbsz
Capitá del Barça

2025.01.04. 14:53:55

Na akkor bojkott az összes idegenbeli meccsre (a hazaikat is csak a bevétel miatt játszuk le) és Franciákkal azonnal felvenni a kapcsolatot! :twisted:
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 14:48:21

El Sie7e írta:
2025.01.04. 14:42:27
azt írták, hogy úgy adták be a papírokat, hogy a 2 vip boxos cég közül csak az egyik pénze volt benne és a studios,vision átverés után egyszerűen annyit mondtak, hogy show me the money. egyszerűen lemaradtak a határidőről és ami eddig januárban ment az teljesen szabályellenes ezért szólaltak fel a klubok. mindenki ismerte és megszavazta a laliga szabályzatát, érthetetlen miért az utolsó pillanatban akarták ezt amikor már augusztusban is jelezte a liga, hogy Olmo regisztrációval gond van.
Ezt röviden úgy is irhattad volna hogy szivatják a Barcát, és nem konzisztensek.
A studios/vision átverés után volt szabálymódosítás? Tudjuk, nem tudjuk?
Ha volt, akkor minden klubra érvényesen? Vagy csak a Barcára?
Ha volt, akkor ha utána mindig, mindenkinél elég volt a 20%-t bemutatni, akkor most miért kellett 40%?
Ha ez így is van, akkor még mindig igaz hogy ez a szabály arra van hogy védje a játékost, hogy elmehessen ha akar. Itt védig a játékost, vagy kárt okoznak a játékosnak?

Miért az utolsó pillanatban akarták??? Mert a Nike-t már Novemberben aláírtuk és elégnek kellett volna lennie, csak aztán megint nem fogadtak el nekünk semmit és sehogy. Kiírtak egy célt aztán addig tolták arrébb hogy ne érjünk oda.

Ezt hogy nem lehet érteni?
Én értem hogy Laporta trükközik és simlis, értem, tudom, de azért a értsük már meg mit csinál a liga.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 14:47:13

gránit írta:
2025.01.04. 14:27:01
superman írta:
2025.01.04. 14:06:51
De basszus... világosan oda van írva, még ki is van emelve, hogy az ideiglenesen regisztrált játékosokra vonatkozik ez a határidő.
Nem azt kérdeztem, hogy mi van odaírva. Azt kérdeztem, hogy mi ennek az értelme. Ha nincs rá válaszod, oké. Nekem sincs. Csak akkor maradjunk ennyiben, ne abban, hogy meg van ismételve az, amire első körben sem tudtál választ adni, hogy mi értelme van.

Nincs semmilyen áldozati póz, amit a másik topikban írtál. Erről a ligavezetésről a Real Madrid is megmondja, hogy kuka. Ők, akik tavaly szinte mindent vittek, nyerték a bajnokságot, szuperkupát, nemzetközi szinten mindent. Ez a ligavezetés tőlünk függetlenül is egy csődtömeg.
Troym írta:
2025.01.04. 14:20:49
Gondolom azért kell az ideiglenesen regisztrált játékosokat a következő transzferidőszak előtt végleg regisztrálni
És erre miért van szükség?
Ja, hogy te vagy "De Miért Ábel"? Mindig mindenre van egy "miért"-ed? Eskü nem tudom eldönteni, hogy tényleg nem érted, vagy ez egy elkeseredett vitaeszköz a részedről. De mindegy, most kicsit meguntalak, szóval most kicsit elengedlek, ahogy az unokhúgomat is elengedem a huszadik "de miért" után. Minden jót neked! :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára superman 2025.01.04. 15:08:59-kor.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 14:44:21

gránit írta:
Gondolom az ő bérük + Christensen bére túllóg az engedélyezett kereten.
PR42 írta:
2025.01.04. 14:32:24
Mi alapján ostorozod a klubot hogy nem tartotta a határidőt, miközben amivel tételesen tartani kellett volna (x összegű bevétel) azt folyton variálták. Ne ragadj le az időpontnál mert több más összetevő is van. A klub teljesítette amit kértek már novemberben a Nike üzlettel.

Azt nem fogod itt nekem elmagyarázni hogy Christensen és Mats sérülésébe belefért Olmo és Pau de a Nike dealbe még Pau se.

Itt a bibi, érted?
Aztán meg abba hogy ezután még a páholyt is eladtuk, de az se volt elég, mert megint többet és máshogy kértek.
sok dolog van itt összekeverve:
1. Mats sérülése miatt ücsörög Szczesny a padon
2. Chris sérülése miatt játszhatott eddig Olmo és Victor
3. A híres Nike deal nincs aláírva november óta, csak újságcikkek jelentek meg róla, írhatok én is cikkeket bármiről, attól az még nem több egy cikknél. Konkrétan azt se tudom máig már aláírták-e, de december közepén még a Sociók szavaztak róla emlékeim szerint, de gondolom lett volna nagy flancos aláíró ünnepség egy vagon Nike jellel a hivatalos aláíráskor (de erről lemaradhattam kétségtelen)
4. A páholy miatti pénzt meg határidő után kaptuk, rögtön átkerültünk FFP 1-1be, ahogy felmutattuk a pénzügyi teljesítés igazolását
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.04. 14:42:27

azt írták, hogy úgy adták be a papírokat, hogy a 2 vip boxos cég közül csak az egyik pénze volt benne és a studios,vision átverés után egyszerűen annyit mondtak, hogy show me the money. egyszerűen lemaradtak a határidőről és ami eddig januárban ment az teljesen szabályellenes ezért szólaltak fel a klubok. mindenki ismerte és megszavazta a laliga szabályzatát, érthetetlen miért az utolsó pillanatban akarták ezt amikor már augusztusban is jelezte a liga, hogy Olmo regisztrációval gond van.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.01.04. 14:37:20

Szerintem az egész dolgot onnan kéne nézni, hogy a papírok időben be lettek adva, csak a Liga általi elfogadás miatt csúszott a dolog - ami meghiúsította a regisztrációt...
Az utalás megkövetelése, kvázi a "hiánypótlás", megtörtént - így gondolnám a beadási határidőt mérvadónak, legalábbis bérkeret emelése szempontjából.

És, ha már a bérkeret dec 30-án/31-én "megállapítottan" rendelkezésre állt, a hiánypótlás miatt nem kéne tiltani a regisztrációt...

De, ezt már jó eséllyel csak egy bíróság fogja tudni így kimondani.

Hogy Laporta-ék miért nem kezdtek ebbe bele pár nappal korábban? És miért ilyen hülyék a határidők? Ezek jó kérdések... :)

Mondjuk, a Liga kiadhatott volna a beadott papírok alapján egy egyhetes ideiglenes regisztrációt, hogy addig kiderüljenek a dolgok...
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 14:32:24

Troym írta:
Gondolom azért kell az ideiglenesen regisztrált játékosokat a következő transzferidőszak előtt végleg regisztrálni, mert őket eleve nyáron KELLETT VOLNA véglegesen regisztrálni, amikor megvettük, csak éppen akkor se tettük meg, hanem megvártuk, amíg megsérül egy játékosunk súlyosan.
Ha Chris nem sérül meg, Olmo ősszel sem játszhatott volna egyetlen percet sem, Victor sem.

Hivatalos: a szövetség és a liga elutasította a két regisztrációt, ezzel 2 bíróság, a liga és a szövetség is ugyanazt mondja, maradt a CSD...
A probléma a ligával az hogy folyton változtatták hogy még mennyi pénzt kell bemutatni és milyen formában. Mennyiségre és minőségre se volt semmi konzisztencia, vagy átláthatóság.

Mi alapján ostorozod a klubot hogy nem tartotta a határidőt, miközben amivel tételesen tartani kellett volna (x összegű bevétel) azt folyton variálták. Ne ragadj le az időpontnál mert több más összetevő is van. A klub teljesítette amit kértek már novemberben a Nike üzlettel.

Azt nem fogod itt nekem elmagyarázni hogy Christensen és Mats sérülésébe belefért Olmo és Pau de a Nike dealbe még Pau se.

Itt a bibi, érted?
Aztán meg abba hogy ezután még a páholyt is eladtuk, de az se volt elég, mert megint többet és máshogy kértek.
gránit
Director del Fútbol

superman írta:
2025.01.04. 14:06:51
De basszus... világosan oda van írva, még ki is van emelve, hogy az ideiglenesen regisztrált játékosokra vonatkozik ez a határidő.
Nem azt kérdeztem, hogy mi van odaírva. Azt kérdeztem, hogy mi ennek az értelme. Ha nincs rá válaszod, oké. Nekem sincs. Csak akkor maradjunk ennyiben, ne abban, hogy meg van ismételve az, amire első körben sem tudtál választ adni, hogy mi értelme van.

Nincs semmilyen áldozati póz, amit a másik topikban írtál. Erről a ligavezetésről a Real Madrid is megmondja, hogy kuka. Ők, akik tavaly szinte mindent vittek, nyerték a bajnokságot, szuperkupát, nemzetközi szinten mindent. Ez a ligavezetés tőlünk függetlenül is egy csődtömeg.
Troym írta:
Gondolom azért kell az ideiglenesen regisztrált játékosokat a következő transzferidőszak előtt végleg regisztrálni
Válasz küldése