Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Az ma éjfél.....
A téli transzferablaknak Spanyolországban idén január 4-gyel van vége.Troym írta: ↑2025.01.04. 13:10:18A liga hivatalosan nyilatkozta, hogy 2 játékosunk nincs regisztrálva.
Pont.
Mi ebben ködös? Mi szerencsétlenkedünk határidő után, én nem látom milyen kétértelmű nyilatkozatai vannak akár a ligának, akár a szövetségnek, amik most ködösek, mert nem is nyilatkoznak azóta, kizárólag a klub és az újságíróktól jönnek a zavaros magyarázatok.
A liga hivatalosan nyilatkozta, hogy 2 játékosunk nincs regisztrálva.
Ez egyértelmű, ahogy alattam már írták, ebbe simán benne van, hogy Lapaorta, Tebas vagy mindkettő belebukik. De bármi is lesz a vége, ez megint rohadt kellemetlen a klubnak, hogy egy ilyen cirkusszal indítjuk az évet. Ki fog így a jövőben ide igazolni?
Mindkettő belebukhatna, és jöhetne egy nyugodtabb élet nekünk.superman írta: ↑2025.01.04. 11:22:15Tegnap elvileg lejárt a második határidő. Még mindig nincs semmi hivatalos? Nagyon suta ez így.
Állítólag már van egy olyan vonulata ennek a storynak, hogy már Laporta és Tebas pozíciója a tét; ha sikerül regisztrálni a liga csapatok kigyolyózzák Tebast, mert kivételezik a Barcával, ha nem sikerül, a culék elmozdítják Laportát. (nem emlékszem már hol olvastam, lehet hogy itt is felmerült)
Én biztos írtam ilyet, mert a 2 vén jobb szó híján "marha" túltolta a fülpucit egyszerűen. Laporta all-int mondott, Tebas is. Nem látok olyan forgatókönyvet innentől, hogy regisztráljuk Olmot és 19 csapat nem fogja megóvni a meccseket ellenünk és nem nyújt be bizalmatlanságit Tebas ellen, vagy fordított esetben, ha bebukjuk Olmot és súlyos tízmilliókat, akkor nem indul bizalmatlansági szavazás Laporta ellen FFP ide, vagy oda.superman írta: ↑2025.01.04. 11:22:15Tegnap elvileg lejárt a második határidő. Még mindig nincs semmi hivatalos? Nagyon suta ez így.
Állítólag már van egy olyan vonulata ennek a storynak, hogy már Laporta és Tebas pozíciója a tét; ha sikerül regisztrálni a liga csapatok kigyolyózzák Tebast, mert kivételezik a Barcával, ha nem sikerül, a culék elmozdítják Laportát. (nem emlékszem már hol olvastam, lehet hogy itt is felmerült)
Abszolút egyetértek. Egy megjegyzés, a francia liga nem 20 csapatos.Troym írta: ↑2025.01.03. 22:03:51Sokadjára olvasom a "menjünk a francia ligába" című véleményt és nem hiszem el, hogy komolyan gondolja bárki, hogy lenne akár 0,0001% realitása.
Tehát
1. spanyol állampolgárok, adófizetők pénzéből is épülő stadionban játszó kb a 3 legsikeresebb spanyol "brand", exportcikk egyike a Seat és a Real Madrid mellett majd lelép franciákhoz, hogy a jogdíjak, adóbevételek ott termelődjenek és ebbe a spanyol kormány belemegy. Ez konkrétan egy ország belügyeibe való beavatkozás.
2. egy ilyen ügybe kormányok buknának bele, biztos szó nélkül hagynák akár legmagasabb miniszteri szinten
3 a franciák a millió problémájuk mellé belemennek egy nyílt kereskedelmi és politikai háborúba a spanyolokkal, akik kb a top5 kereskedelmi partnerük soktízmilliárd eurós ide-oda forgalommal egy focicsapat miatt
4. Az EU, aki kijelentette, hogy egy önálló Katalónia nem használhat Eurót és nem lesz része az EU-nak , szó nélkül hagyja
5. a francia labdarúgó szövetség beleáll a harcba a spanyol szövetséggel a Barcelona miatt, 10-20% magasabb jogdíjak miatt
6 a francia csapatok belemennek, hogy a Barcelona első osztályban induljon és vegyen el egy helyi és nemzetközi helyet a francia csapatoktól
7. a különböző és sokszor magasabb adórendszerű franciák elfogadják, hogy egyes játékosok és a klubjuk nem Franciaország felé adózik
8. az uefa, aki most is tűzzel vassal küzd egy szuperliga ellen simán engedné, hogy egy ekkora csapat "országot váltson" és nem tiltaná el 50évre a Barcát a BL-től
biztos van még egy halom különböző része, de hirtelen ezek jutnak eszembe erre az ötletre
Esélytelen!
Plusz ugye ingatlanokat, teleket nem vágom, de Európában általában minden nagyobb értékű dolog amit néztem, jóval drágább, mint a jenkiknél, Spanyolországban meg tudtommal az adó pl. különösen magas, így feltételezem a munka és az anyag is drágább. Nem nagyon hiszem, hogy bármilyen szinten össze lehetne hasonlítani a kettőt, azon túl, hogy valóban több, mint kétszer akkora lesz.Tobias88 írta: ↑2025.01.03. 18:42:49Lehet én nézem félre, de ezek 40 ezres stadionok. Úgy 6 éve voltam Camp Nou-ban, de a kialakítása is borzalmas volt (meg persze elképesztően lelakott). Sajnos nem egy sima felújításról beszélünk, hanem csak az alapokat hagyhatták meg, mert mindent újra kellett tervezni.
Lehet én nézem félre, de ezek 40 ezres stadionok. Úgy 6 éve voltam Camp Nou-ban, de a kialakítása is borzalmas volt (meg persze elképesztően lelakott). Sajnos nem egy sima felújításról beszélünk, hanem csak az alapokat hagyhatták meg, mert mindent újra kellett tervezni.
Azóta már azt látom én is, amit te. Megint megírnak mindent, meg az ellenkezőjét is, szokásos.
Én sem tudom, kértem én is. Meg amúgy írtam is, hogy úgy vitatkozunk, hogy igazából a szabályokat ne ismerjük.
Jó ha te ezt látod, én mindenhol azt olvasom, hogy maximum per útján fogjuk tudni őket regisztrálni, mert kicsúsztunk a határidőből.
Hiába müködik rosszul a liga, ha ezek a szabályok, ezeket kell betartani. Aztán ha tanulnak belőle, majd lehet változtatni, de ettől még ma a mai hatályos szabályoknak kell megfelelni.gránit írta: ↑2025.01.03. 16:16:26Én a Ligának a rossz működésén morfondírozok. Hogy mi rosszul működünk, azt szerintem senki nem vonja kétségbe. A stadiontémán a napokban hűltem el, az emúlt években olcsóbban húztak fel teljesen új létesítményeket. A Texas Rangers vagy a New York Mets vadonatúj stadionja kevesebbe került, mint a Camp Nou felújítása. És erről sem tudunk semmi pontosat, hogy mi történik, miért húzódik, meddig húzódik, csak a ködösítés megy. Fontos jegybevételek pedig addig is elmaradnak.
Bartomuet azzal szívatta Tebas, hogy engedte igazolni, Laportát meg azzal, hogy nem. Fifikás az öreg.gránit írta: ↑2025.01.03. 14:54:15Sajnálom, ezek nem logikus magyarázatok.A te magyarázatod alapján a Bartomeu-korszakban minden rendben ment, mert a Liga engedte nekünk az eszetlen költekezéseket.
A Liga pontosan az ellenkezőjét csinálja annak, amit csinálnia kéne, és ezt a Sevillával is eljátszották. Van rá magyarázat, hogy miért csinálják ezt (inkompetensek), csak az nem logikus magyarázat.
Én teljesen elfogadom, ha azt gondolod, hogy a Bartomeu-érában minden rendben ment, mert a Liga hagyott minket határtalanul költekezni. Csak nem értek veled egyet, és nem tartom logikusnak. Teljesen értelmetlen, amit a Liga csinál.
Sajnálom, ezek nem logikus magyarázatok.