Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.01.04. 22:08:38

Ne jöjjön már senki azzal, hogy:"Bántják a Barcát"!
A problémák gyökere a klubnál keresendő, nyilván nem adhatók/kaphatók egyedi kedvezmények.
Ráadásul még most is megy a "fifázás", hogy kiket kellene igazolnunk (és regisztrálnunk), miközben még azok játékengedélyét is bukjuk akiket már nem kell megvenni, elég lett volna csak regisztrálni!
Ha jól tudom, ezt nevezik cifra nyomorúságnak.

A legjobb, ha nyugton maradunk, és csak addig nyújtózunk, amíg a takarónk ér!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.01.04. 22:06:29

Ha mindkét játékos szabadon igazolható, akkor miért nem igazolnak a Barca B-be?

Onnan feljöhetnének játszani a nagycsapatba...
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2025.01.04. 22:04:16

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 21:51:04
Ok. Nagyon lovagolunk ezen a határidő témán.
Szerintem nem ez a lényeg. Legyen 1 nap, 3 nap, 1-1,5 hónap, vagy 4-5 hónap.
Hogy szerzel 60 milliót a semmiből főleg átigazolási szezonon kívül.
Mondjuk ez a 40 milliós kérdés az egész 5 éves FFP helyzetünkre. Mindig szerezzünk ennyi meg annyi pénzt, de nem igazolhatunk, nem regisztrálhatunk, ha pedig tulajdonrészt adunk el, annak pár százaléka fordítható a keretre.
Ki van ez találva.
Erre megvan elore a tupontos terved milimeterre kiszamolva, ha mar kiad a klub ennyi penzt ilyen anyagi helyzetben. Nyilvan egy parhuzamos univerzumban...
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 22:00:20

FcBarcelona1 írta:
Leírtam pár napja több ötletet, amiből pénzhez lehetett volna jutni, erre kigúnyoltál, hogy itt a football manager elnöki edition, szóval keresd vissza ha érdekel, ha nem, akkor meg minek írjam le.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Mondjuk ez a 40 milliós kérdés az egész 5 éves FFP helyzetünkre. Mindig szerezzünk ennyi meg annyi pénzt, de nem igazolhatunk, nem regisztrálhatunk, ha pedig tulajdonrészt adunk el, annak pár százaléka fordítható a keretre.
Ki van ez találva.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.04. 21:43:40

se spanyolul nem tudok és nem is fogok átnyálazni többezer oldalt
https://www.laliga.com/en-GB/transparency/normative

tessék official laliga rules and regulations akinek van hozzá kedve. nem tudom ez teljes e de elég sok irat.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.04. 21:41:21

LG írta:
2025.01.04. 19:11:52
Saviola írta:
2025.01.04. 16:06:05
Mindentől függetlenül, akik Laporta lemondását követelik, kíváncsi vagyok, kit szeretnének a helyére. :)

Egyre mélyebb süllyed ez a klub, már nem csak a pályán, hanem azon kívül is.
Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.

Fontról pl. itt sokan tényként kijelentik, hogy nem lenne jó elnök, mert idealista, és nem is ért az üzleti dolgokhoz, de én pl. ebben sem vagyok biztos. Ne feledjük, hogy ő készült elnöknek, míg Laportánál azt sem lehetett tudni, hogy akar-e még indulni. Aztán, amikor idő előtt megbuktak Bartoék, gyorsan aktivizálta magát, és lényegében a nevével nyert, nem a terveivel, mert azok még akkor igazából nem is voltak...

Alemany tényleg jó lenne, ha pályázna rá, az eredményeket, szerintem ő volt a húzóember Laporta mostani elnöksége alatt, és a távozása után jöttek igazán a bajok.
Laportának már rég nincs olyanja, hogy hitelesség. Sajnos. Nekem az a bajom, hogy az alternatívák sem kecsegtetőbbek. Font nem szimpi és itt kis is fújt az esélyes elnökök felsorolása.

Alemany meg egy álom marad. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
jclayton
Jugador d'estrella

2025.01.04. 21:38:49

Nekem tényleg semmi kedvem a határidőkön vitatkozni főleg, mert körbe-körbe pörög mindkét oldalról ugyanaz. Viszont vegyük észre a nagy, általános összefüggést.

A Barcelona Laporta ideje óta mindig mindent az utolsó pillanatban intéz el (illetve néha, mint most is, nem intéz el). Még a minta is ugyanaz. Léteznek előírások feketén-fehéren. Megjelennek az első sajtószivárogtatások arról, hogy minden rendben lesz, megfelel a csapat az FFP-nek, tud igazolni, tud regisztrálni, bármi. Az idő telik, konkrétum nem történik, az elnökség ígérget, hogy minden rendben van, a szurkolók egyre hitetlenebbül csóválják a fejüket, mi van, aztán az utolsó napokban felgyorsulnak az események és... lesz valamiféle kimenet. Miközben úgy egyébként "hát-ezt-már-mégsem-tehetik-meg-velünk" alapon falhoz van állítva Liga, ami szabályoz.

Eljátszotta ezt a csapat korábban rengetegszer, utoljára pont Olmóék regisztrációjánál a nyáron, mikor kiderült, hogy valahogy sikerült besuvasztani az összeget a csapat költségvetésébe a szabályok szerint és valahogy még a regisztráció is összejött. Amúgy a december 31-et már akkor körbehordozta, mint céldátumot a sajtó, szóval az elnökség pont annyira tudott róla, hogy egy nem tradicionális határidőnek kell megfelelniük.

Én ebbe kicsit belefáradtam. Mármint nem, nem követelem Laporta fejét, azt a sociók megoldják, vagy nem - aki szeret nagyot ígérni és a szabadságharc látszatát kelti, az szimpatikus egy bizonyos rétegnek (Magyarország, wink-wink). Viszont a Liga húzásaival ellentétben én azt tapasztalom, hogy teljesen kiszámítható, hogy a csapatvezetés milyen módszerekkel játszik. Szivárogtatás, sejtetés, maszatolás a konkrét számokkal és a csapatra vonatkozó határidőkkel, a felelősség ráhúzása másokra, majd utolsó pillanatos nyomásgyakorlás. Ez a foci legkevésbé szórakoztató része.

Annyira örültem volna, ha Flickről és a Barcelonás fiatalokról szól az ősz után a tél is. Ezt a klubvezetés vette el... tőlük.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 21:36:16

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 21:22:14
Nem, nem azt a regisztrációs folyamatot várják el. Tudsz linkelni olyan játékost aki fél évre kapott licenszt, és 60 millió kellett a regisztrálásához?
Ott van, linkeltem, hogy nem lehetne törölni a meglévő szabályok mellett.
Felhoztad a Pedro Leon esetet, rászántam az időt, és linkeltem, hogy novembertől már játszott, mert a Madridi Bíróság úgy határozott, hogy JOGA VAN A MUNKÁHOZ ami alapvető emberi jog.
Ezt linkelnem kell?
A munkához való jog esetében, hogy eljárhat edzésre, ha már ezt feszegeted, nem az, hogy pályára lép. Olmo és Victor ma és tegnap is edzettek, a következő fél év során is megtehetik.
Ha a pályára lépés lenne a munkához való jog, akkor sokezer cserepadon, lelátón ülő nem bevetett sértődött cserejátékos perelhetne...
A munkahelyére mind a 2 srác bejárhat, a munkahely eszközeit használhatja, stb stb.

Nem tudok linkelni olyat, ahova 60 millió kellett a regisztrációhoz, de gondolom 3-4 ilyen játékos volt idén Mbappe, Endrick?, Alvarez és Olmo, mert mindenki más 5-10 millióért vált a ligában és 3-4 milliót keres maximum.
De! a folyamat ugyanaz egy random kiscsapat xy játékosára, mint Olmora.
FcBarcelona1 írta:
Szóval egy szerződés megkötését és annak idejét nem befolyásolja, ha rontanak az alkupozíciónkon, főleg úgy ha tudják, hogy napok és órák is számítanak?
Napok és órák? 4 éve van FFP problémánk és 5 hónapja érkezett Olmo.
Az, hogy 12 milliót és nem 20-at kapunk Kessiéért még elfogadom, ha valaki azt mondja Tebas miatt is történt, de 4-5 hónap "ügyintézés" után percekre, órákra hivatkozni, ne már...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.01.04. 21:38:57-kor.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 21:29:39

PR42 írta:
2025.01.04. 14:32:24
Troym írta:
2025.01.04. 14:20:49
Gondolom azért kell az ideiglenesen regisztrált játékosokat a következő transzferidőszak előtt végleg regisztrálni, mert őket eleve nyáron KELLETT VOLNA véglegesen regisztrálni, amikor megvettük, csak éppen akkor se tettük meg, hanem megvártuk, amíg megsérül egy játékosunk súlyosan.
Ha Chris nem sérül meg, Olmo ősszel sem játszhatott volna egyetlen percet sem, Victor sem.

Hivatalos: a szövetség és a liga elutasította a két regisztrációt, ezzel 2 bíróság, a liga és a szövetség is ugyanazt mondja, maradt a CSD...
A probléma a ligával az hogy folyton változtatták hogy még mennyi pénzt kell bemutatni és milyen formában. Mennyiségre és minőségre se volt semmi konzisztencia, vagy átláthatóság.

Mi alapján ostorozod a klubot hogy nem tartotta a határidőt, miközben amivel tételesen tartani kellett volna (x összegű bevétel) azt folyton variálták. Ne ragadj le az időpontnál mert több más összetevő is van. A klub teljesítette amit kértek már novemberben a Nike üzlettel.

Azt nem fogod itt nekem elmagyarázni hogy Christensen és Mats sérülésébe belefért Olmo és Pau de a Nike dealbe még Pau se.

Itt a bibi, érted?
Aztán meg abba hogy ezután még a páholyt is eladtuk, de az se volt elég, mert megint többet és máshogy kértek.
Atlantis és Troym, itt az eredeti téma.
Itt van hogy miért kell számon kérni őket, és hogy miért nem voltak átláthatóak.
Itt van, hogy miért nem akarok a határidővel foglalkozni, mert a határidő az tartozik valamihez, és a miközben a határidő fix és ismert, addig a "valami" az úgy tűnik folyton változik.

Ezentúl FcBarcelona1 is kommentelte lejjebb hogy mi még egy probléma, de arra nem volt reakció, mert bár külön kértem hogy ne a határidőből történt kicsúszáson lihegjetek, azóta is csak az megy.

Atlantis, egy határidős kommentre reagáltam? Igen, de abban nem csak határidők voltak könyörgöm hanem egy javarészt feltételezett, ködös ok-okozati és folyamatábra, aminek az üzenete az volt hogy Laporta "nem akart" ezzel foglalkozni egészen az utolsó napig.

Ez az érvetek. Hogy nem csinálták időben.
Ez akkora támadás a klub vezetőségének és a szurkolók intelligenciájának irányába hogy egyszerűen nem tudom itt hagyni.

Röviden, ha általánosságban az olyanoknak van igaza mint akiknek a táborát ti erősítitek, akkor az igazság az hogy Laporta egy alsós iskolás szorgalmával és értelmi szintjével rendelkezik, hiszen azért nem sikerült a regisztráció mert későn állt neki. Ezt "ti" irtátok. Próbálok nem szavakat adni a szátokba, de visszaolvasva úgy tűnik ezt az álláspontot tartjátok. Nem csinálta időben, mért hagyta utolsó napra, nyár óta tudja hogy regisztrálni kell, mért decemberben kezd el vele foglalkozni stb stb.

Eközben, ha általánosságban beszélek akkor nekem akkor van igazam, ha az igazság az, hogy Laporta próbált már amióta elnök pénzt keresni bármi módon, és ezeken a regisztrációkon is dolgozott már nyáron majd ősszel is, de pl a szuper liga/CVC/Negeira/studios ügyek után a liga orrol ránk ezért ott tesz keresztbe ahol csak tud, és folyton mást és máshogy követel amit nem lehetséges teljesíteni, ezért bár mindig teljesítetettük amit éppen kértek, utána mást kértek és így csúsztunk és csúsztunk míg le nem járt az idő.

Na vajon mégis melyik a realisztikusabb jelenet?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Atlantis írta:
2025.01.04. 20:48:33
PR42 írta:
2025.01.04. 20:27:03

Ha nem tudtuk miért hivatkozol rá tényként? Az összes pontra amit felsoroltál…
Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb. :lol: :lol:
Ahogyan az is, hogy egy random magyarországi városban élő szurkoló nem tudhatta ezeket, a világ egyik legnagyobb klubbjának vezetőinek viszont pontosan az a munkájuk és feladatuk, hogy ezeket tudják.
:lol: :lol:
Attól még, hogy gúnyosan odabiggyesztesz 2 vigyort, nem lesz neked jobban igazad, mint neki.
Van ilyen "szabálykönyv"??? és van ilyen "törvény"???
És ezt összefüggésbe állítod egy La Liga FFP-je által December 31-ig kiadott regisztrációval.
És neked ezek a tények?
Linkelj ha tudsz.
Lehet a kritikát is meg kellene támogatni linkekkel...
Ha észrevettétek általában én meg is próbálom támogatni a véleményemet linkekkel.
Troym írta:
2025.01.04. 20:59:54
A Liga és Tebas nyilván sáros, de nem ebben.
Abban inkább, hogy kiteregetik az anyagi helyzetünket a sajtónak, mert rontják az alkupozíciónkat, de abban nem látom, hogy miért ők hibásak, ha ugyanazt a regisztrációs folyamatot várják el tőlünk, mint a Numanciától.
Szóval egy szerződés megkötését és annak idejét nem befolyásolja, ha rontanak az alkupozíciónkon, főleg úgy ha tudják, hogy napok és órák is számítanak?

Nem, nem azt a regisztrációs folyamatot várják el. Tudsz linkelni olyan játékost aki fél évre kapott licenszt, és 60 millió kellett a regisztrálásához?
Ott van, linkeltem, hogy nem lehetne törölni a meglévő szabályok mellett.
Felhoztad a Pedro Leon esetet, rászántam az időt, és linkeltem, hogy novembertől már játszott, mert a Madridi Bíróság úgy határozott, hogy JOGA VAN A MUNKÁHOZ ami alapvető emberi jog.
Ezt linkelnem kell?
Szerk: az is jó kérdés, hogy a December 31-én megérkezett összeg nem elég 1a4-hez, akár 1%-ban számolva Pau Victor regisztrálásához sem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.01.04. 21:31:31-kor.
Atlantis
Capitá del Barça

2025.01.04. 21:00:28

PR42 írta:
2025.01.04. 20:57:23

Amikor külön kérem hogy ne a határidőkről beszéljünk és jön valaki mosolyogva határidőkről kommentelni az akkor most provokáció vagy mi a szösz?
Szalmabábérvelésnek olvass utána.

A kolléga leírt pár HIVATALOS dátumot, ami adott volt.
Te erre megtámadtad, hogy honnan lehett volna tudniuk ezeket a dátumokat?
Most meg azt írod, hogy ne beszéljünk határidőkről, pedig Te reagáltál egy határidős kommentre. Te most akkor kivel és miről is vitatkozol éppen? :D :D :D
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 20:59:54

PR42 írta:
Mi nem tény könyörgöm?
Képes vagy komolyan azt gondolni, hogy nem tudták a klubnál a vezetők, hogy nem ártana véglegesen is regisztrálni a játékosokat, akik Chris sérülése miatt játszottak? Mi volt meglepő új infó?

Nem mondtam azt sem, hogy semmit nem csináltak, csak azt, hogy nem jól csinálták és nem időben!

Nekem amúgy miféle céljaim lehetnének innen a fórumról? Esetleg, hogy ne égessék le szeretett klubom a stiklikkel...kb ennyi...hidd el nem fogok indulni az elnöki székért.

A Liga és Tebas nyilván sáros, de nem ebben.
Abban inkább, hogy kiteregetik az anyagi helyzetünket a sajtónak, mert rontják az alkupozíciónkat, de abban nem látom, hogy miért ők hibásak, ha ugyanazt a regisztrációs folyamatot várják el tőlünk, mint a Numanciától.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 20:57:23

Atlantis írta:

Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb. :lol: :lol:
Ahogyan az is, hogy egy random magyarországi városban élő szurkoló nem tudhatta ezeket, a világ egyik legnagyobb klubbjának vezetőinek viszont pontosan az a munkájuk és feladatuk, hogy ezeket tudják.
Amikor külön kérem hogy ne a határidőkről beszéljünk és jön valaki mosolyogva határidőkről kommentelni az akkor most provokáció vagy mi a szösz?
Atlantis
Capitá del Barça

PR42 írta:

PR42
Jugador del Barça

Troym írta:
2025.01.04. 19:52:50

Nem te meg én tudtuk... mi nyilván nem, de tényleg azt gondolod nem tudta Laporta és Deco, hogy dec31-ig regisztrálni kell 2 ideiglenesen regisztrált játékost? Még a cikkek is több tucat alkalommal lehozták, akkor az újságírók jobban értenek ehhez, mint a sportvezetőink?
- Ha nem tudtak ennyit sem. hogy mi a határidő egy 50+ milliós játékost regisztrálni, akkor alkalmatlanok
- Ha tudták és kivártak az utolsó pillanatig, akkor felelőtlenek

2 pert dec27 és 30 között indítani csak tudtak, dokumentumokat, pénzügyi utalásokat intézni nem annyira...

Már 100x leírtam de más is hogy senkit sem érdekel az időpont akkor amikor számon kérjük a liga felelősségét.

Tudták mi a dolguk, azért szakadtak meg hogy legyen Nike deal. Aztán meg közgyűlés amikor azt kérte a liga. Meg páholy deal. Meg bíróság.

Önmagadnak mondasz ellent. Azt hiszed nem csináltak semmit, ezzel támadod őket, közben meg sorolhatjuk mennyi mindent csináltak.

Úgy érzem így értelmetlen az egész. Nem tudunk semmit, nincsenek előttünk számok és papírok, de te minden hírt ami a klubot rossz színben tűnteti fel azt kézpénznek veszel, mindent ami védené az elhessegeted csak hogy Laporta idiótának tűnjön. Így nehéz..

Mi a célod ezzel?

Nekem már többször leírtam hogy az hogy az a véleményem hogy Laporta egy simlis, és hogy a liga is sáros és rosszul látja el a feladatát.

Erre kérlek ne azt reagáld még egyszer hogy meg lett szavazva a határidő…
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 19:57:14

LG írta:
Saviola írta:
Mindentől függetlenül, akik Laporta lemondását követelik, kíváncsi vagyok, kit szeretnének a helyére. :)

Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.

Fontról pl. itt sokan tényként kijelentik, hogy nem lenne jó elnök, mert idealista, és nem is ért az üzleti dolgokhoz, de én pl. ebben sem vagyok biztos. Ne feledjük, hogy ő készült elnöknek, míg Laportánál azt sem lehetett tudni, hogy akar-e még indulni. Aztán, amikor idő előtt megbuktak Bartoék, gyorsan aktivizálta magát, és lényegében a nevével nyert, nem a terveivel, mert azok még akkor igazából nem is voltak...

Alemany tényleg jó lenne, ha pályázna rá, az eredményeket, szerintem ő volt a húzóember Laporta mostani elnöksége alatt, és a távozása után jöttek igazán a bajok.
Laporta vezetősége alatt az a legnagyobb probléma, hogy nincsenek jó szakemberei. Alemanyval elveszítette a legnagyobb szaktekintélyét a régi-új vezetőség. Font kampányának pont ez volt a legnagyobb erőssége.
És itt jön az általad is írt idealizmusa. Visszahozza a Barca DNS-t, a régi játékosainkat, a mi kutyánk kölykeit, akikre büszkék leszünk akkor is, ha nem jönnek az eredmények, de a fizetéseik az egekben lesznek, mert már rengeteget tettek a klubért.

Itt megint az a kérdés, hogy milyen komoly szakember dolgozna ilyen körülmények között?
Alemany pl. nem.
Ha nyáron minden a helyére áll, nem kis érdeme volt a jelenlegi vezetőségnek ebben, és pontosan azért, mert meghozta a legnehezebb döntéseket amikor meg kellett.
Péter ez neked is szól, így visszaolvasva.
Amúgy is, 2-3 komoly szakember fizetése 1a 4-hez szabály alatt vagy 10-20 millió az FFP-ben :)
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 19:52:50

PR42 írta:
2025.01.04. 18:48:19
Miért kezeled biztosnak hogy tudtuk? Tudtad?
Hogy hiheted azt hogy szándékosan vártak az utolsó napig. Hogy?
Nem te meg én tudtuk... mi nyilván nem, de tényleg azt gondolod nem tudta Laporta és Deco, hogy dec31-ig regisztrálni kell 2 ideiglenesen regisztrált játékost? Még a cikkek is több tucat alkalommal lehozták, akkor az újságírók jobban értenek ehhez, mint a sportvezetőink?
- Ha nem tudtak ennyit sem. hogy mi a határidő egy 50+ milliós játékost regisztrálni, akkor alkalmatlanok
- Ha tudták és kivártak az utolsó pillanatig, akkor felelőtlenek

2 pert dec27 és 30 között indítani csak tudtak, dokumentumokat, pénzügyi utalásokat intézni nem annyira...
Peter
Director del Fútbol

2025.01.04. 19:49:28

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 18:15:32
Persze gondolom akkor is mennének a kritikák, miért nem igazoltunk, miért ennyit tud Flick kihozni a keretből, minek jött Flick, miért nincs Messi. :)
Jelen esetben senki sem a csapatot vagy éppen az adzői stábot kritizálja, hanem a klub vezetőségét.

Én speciel baromira sajnálom ezt a jelenlegi élethelyzetet - LE óta ugye végre valahára eszébe jutott valakinek egy világmárkát vezetve, hogy egy ehhez a világmárkához megfelelő szakmai stábot hozott -, mert a Flick féle focival és egy Barcához csak közepesen is méltó kerettel sokkal több és kellemesebb szurkolói örömre lehetne okunk.

Szóval van egy jó edző, akit az aktuális körülmények miatt majd 2 év alatt (vagy akár előbb) eléget az élet, miközben az utóbbi 10 év legszinvonalasabb építkezését hajtja végre.

Számomra ez a regisztrációs sztori pusztán azért szomorú és elkeserítő, mert élesen rávilágít a teljes vezetés szellemiségére, szemléletére, filozófiájára. Ezen a szinten ugyanis nem létezhet, egyszerűen kizárt olyan ellenszél, amihez ne lehetne a megfelelő válaszokat megtalálni.
Alkalmazkodni kell tudni, stílszerűen az, amire éppen Flick mutatja a leginkább megfelelő példát.
Egyszerűen kompetencia kérdése az egész.
LG
Az Év fórumozója 2016

Saviola írta:

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 18:55:15

Troym írta:
2025.01.04. 18:37:47
Azért akkor is ismerje el mindenki:

- szeptember 2.-án tudtuk, hogy dec 31-ig regisztrálni kell őket - 120 nap
- november 15-re tudtuk, hogy az a Nike szerződés, amit aláírunk (nem amit korábban nyáron lobogtattunk) önmagában nem elég - 45 nap
- december folyamán bármikor eladhattuk volna a páholyokat, mert már novemberben is akartuk
- karácsony után inkább kétszer a bíróságra hurcoltuk az ügyet, minthogy időben beadjuk az összes papírt 5 nappal!!! a határidő előtt, ez már kőkemény szerencsejáték volt
- Az utolsó nap!!! ugyan beadtunk valamit, de 100%, hogy tudtuk, hogy nem minden szükséges dokumentummal, mert még akkor sem zárult le a páholyok eladása

Majd csodálkozunk az elutasító válaszon és őket okoljuk... Nem értem mire számítottunk.
Aki biztosra akar menni, hogy ne bukjunk Olmon 100+ milliót eladja a páholyokat 2 héttel korábban és beküld minden szükséges dokumentumot dec 20-án és nem dec 31 este valamiket...
Szerintem jelenleg nem hibáztatja senki a La Ligát, hogy törölte a regisztrációt.

De ha elolvastad ami fent van az MD-n, ami szó szerinti idézet a szabálykönyvből,
- a meglévő szabályok alapján ehhez nincs joga
-honnan tudod, hogy mit adott ki a liga? Mi van ha tényleg azt mondta, hogy elég, hiszen ha a hitelt belekalkulálják, értelemszerűen 1,7 milliárdos bevételt is bele kellene
-eladhattuk volna. Persze ha rosszak a feltételek, mondjonle, mert a jövőt éli fel. Majd kiderül mit jelent a mostani szerződés
-azért vittük bíróságra, mert ahogy pontosan neked linkeltem, van nem egy precedensértékű határozat ezzel kapcsolatban, de a La Liga FFP szabályzata úgy látszik magasabb értékűek, mint a jogszabályok, ahogy az RFEF licenszre vonatkozó szabályzatától is
-lezárult az eladás, nem érkezett meg a pénz majd a La Liga kérésére fizesse már ki a Nike is az 1,7 milliárd 20%-át, de ha nem eléggé leellenőrizhető cégnek tartják, akkor 40%-ot. Mondjuk Július 4-én vagy Hálaadás napján 24:00-ig.
Remélem azért érzed azt is, hogy egy vicc amit elvárnak, még ha el is ismerem(jük), hogy nem tartottuk be ismételten az elvárt szabályokat.
https://www.football-espana.net/2024/12 ... tion-board
Gondolom ez is teljesen normális, Louzan az RFEF elnöke Tebast a La Liga elnökét szeretné az RFEF-ben a helyettesének.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 18:48:19

Troym írta:

- november 15-re tudtuk, hogy az a Nike szerződés, amit aláírunk (nem amit korábban nyáron lobogtattunk) önmagában nem elég - 45 nap
- december folyamán bármikor eladhattuk volna a páholyokat, mert már novemberben is akartuk
- karácsony után inkább kétszer a bíróságra hurcoltuk az ügyet, minthogy időben beadjuk az összes papírt 5 nappal!!! a határidő előtt, ez már kőkemény szerencsejáték volt
- Az utolsó nap!!! ugyan beadtunk valamit, de 100%, hogy tudtuk, hogy nem minden szükséges dokumentummal, mert még akkor sem zárult le a páholyok eladása

Majd csodálkozunk az elutasító válaszon és őket okoljuk... Nem értem mire számítottunk.
Aki biztosra akar menni, hogy ne bukjunk Olmon 100+ milliót eladja a páholyokat 2 héttel korábban és beküld minden szükséges dokumentumot dec 20-án és nem dec 31 este valamiket...

Bízhatunk (más nem is maradt) abban, hogy Olmo akár játék nélkül marad 6 hónapig, de érdekesen fogja érinteni, amikor leigazolunk Gipsz Jakab támadót a téli időszakban mondván kevesen vagyunk. Na akkor nekem nem 100%, hogy továbbra is maradni szeretne.
Miért kezeled biztosnak hogy tudtuk? Tudtad?
Hogy hiheted azt hogy szándékosan vártak az utolsó napig. Hogy?
Troym
Director del Fútbol

Bízhatunk (más nem is maradt) abban, hogy Olmo akár játék nélkül marad 6 hónapig, de érdekesen fogja érinteni, amikor leigazolunk Gipsz Jakab támadót a téli időszakban mondván kevesen vagyunk. Na akkor nekem nem 100%, hogy továbbra is maradni szeretne.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 18:15:32

Peter írta:
2025.01.04. 17:44:33
Troym írta:
2025.01.04. 13:45:50
a spanyol munkatörvénykönyvére hivatkozva akarja a klub elérni, mert 3 munkanapon belül még elintézhető szerintük a dolog.
Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.

Tehát nem sikerült szűk félév alatt kimatekolni, házon belül csikicsukizni a nagy világmárka vezetőségének egy sima, mindennapos, értelemszerű regisztrációt és félév eltelte után arra próbál hivatkozni, hogy kellett volna hozzá még 3 munkanap?
60 millióra volt szükség a regisztrációjukra. Simának és mindennaposnak nem nevezném. Ahogy már írtam, nem fél év, hanem egy bő hónap. Nike szerződés November 9-én lett bejelentve, utána jöttek a hírek, hogy nem elég.

Szerk: jelen pillanatban úgy néz ki, nem kellett volna leigazolni Paut és Olmot a nyáron. (Persze ez változhat)
Akkor legalább alacsonyabban lennének az elvárások (Gündogan ettől függetlenül vagy megy, vagy marad)
Persze gondolom akkor is mennének a kritikák, miért nem igazoltunk, miért ennyit tud Flick kihozni a keretből, minek jött Flick, miért nincs Messi. :)
Peter
Director del Fútbol

2025.01.04. 17:44:33

Troym írta:
2025.01.04. 13:45:50
a spanyol munkatörvénykönyvére hivatkozva akarja a klub elérni, mert 3 munkanapon belül még elintézhető szerintük a dolog.
Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.

Tehát nem sikerült szűk félév alatt kimatekolni, házon belül csikicsukizni a nagy világmárka vezetőségének egy sima, mindennapos, értelemszerű regisztrációt és félév eltelte után arra próbál hivatkozni, hogy kellett volna hozzá még 3 munkanap?
Válasz küldése