Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 20:59:54

PR42 írta:
2025.01.04. 20:27:03
Mi nem tény könyörgöm?
Képes vagy komolyan azt gondolni, hogy nem tudták a klubnál a vezetők, hogy nem ártana véglegesen is regisztrálni a játékosokat, akik Chris sérülése miatt játszottak? Mi volt meglepő új infó?

Nem mondtam azt sem, hogy semmit nem csináltak, csak azt, hogy nem jól csinálták és nem időben!

Nekem amúgy miféle céljaim lehetnének innen a fórumról? Esetleg, hogy ne égessék le szeretett klubom a stiklikkel...kb ennyi...hidd el nem fogok indulni az elnöki székért.

A Liga és Tebas nyilván sáros, de nem ebben.
Abban inkább, hogy kiteregetik az anyagi helyzetünket a sajtónak, mert rontják az alkupozíciónkat, de abban nem látom, hogy miért ők hibásak, ha ugyanazt a regisztrációs folyamatot várják el tőlünk, mint a Numanciától.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 20:57:23

Atlantis írta:
2025.01.04. 20:48:33

Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb. :lol: :lol:
Ahogyan az is, hogy egy random magyarországi városban élő szurkoló nem tudhatta ezeket, a világ egyik legnagyobb klubbjának vezetőinek viszont pontosan az a munkájuk és feladatuk, hogy ezeket tudják.
:lol: :lol:
Amikor külön kérem hogy ne a határidőkről beszéljünk és jön valaki mosolyogva határidőkről kommentelni az akkor most provokáció vagy mi a szösz?
Atlantis
Capitá del Barça

2025.01.04. 20:48:33

PR42 írta:

Ha nem tudtuk miért hivatkozol rá tényként? Az összes pontra amit felsoroltál…
Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb. :lol: :lol:
Ahogyan az is, hogy egy random magyarországi városban élő szurkoló nem tudhatta ezeket, a világ egyik legnagyobb klubbjának vezetőinek viszont pontosan az a munkájuk és feladatuk, hogy ezeket tudják.
:lol: :lol:
PR42
Jugador del Barça

Troym írta:
2025.01.04. 19:52:50

Nem te meg én tudtuk... mi nyilván nem, de tényleg azt gondolod nem tudta Laporta és Deco, hogy dec31-ig regisztrálni kell 2 ideiglenesen regisztrált játékost? Még a cikkek is több tucat alkalommal lehozták, akkor az újságírók jobban értenek ehhez, mint a sportvezetőink?
- Ha nem tudtak ennyit sem. hogy mi a határidő egy 50+ milliós játékost regisztrálni, akkor alkalmatlanok
- Ha tudták és kivártak az utolsó pillanatig, akkor felelőtlenek

2 pert dec27 és 30 között indítani csak tudtak, dokumentumokat, pénzügyi utalásokat intézni nem annyira...
Ha nem tudtuk miért hivatkozol rá tényként? Az összes pontra amit felsoroltál…

Már 100x leírtam de más is hogy senkit sem érdekel az időpont akkor amikor számon kérjük a liga felelősségét.

Tudták mi a dolguk, azért szakadtak meg hogy legyen Nike deal. Aztán meg közgyűlés amikor azt kérte a liga. Meg páholy deal. Meg bíróság.

Önmagadnak mondasz ellent. Azt hiszed nem csináltak semmit, ezzel támadod őket, közben meg sorolhatjuk mennyi mindent csináltak.

Úgy érzem így értelmetlen az egész. Nem tudunk semmit, nincsenek előttünk számok és papírok, de te minden hírt ami a klubot rossz színben tűnteti fel azt kézpénznek veszel, mindent ami védené az elhessegeted csak hogy Laporta idiótának tűnjön. Így nehéz..

Mi a célod ezzel?

Nekem már többször leírtam hogy az hogy az a véleményem hogy Laporta egy simlis, és hogy a liga is sáros és rosszul látja el a feladatát.

Erre kérlek ne azt reagáld még egyszer hogy meg lett szavazva a határidő…
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 19:57:14

LG írta:
2025.01.04. 19:11:52
Saviola írta:
2025.01.04. 16:06:05
Mindentől függetlenül, akik Laporta lemondását követelik, kíváncsi vagyok, kit szeretnének a helyére. :)

Egyre mélyebb süllyed ez a klub, már nem csak a pályán, hanem azon kívül is.
Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.

Fontról pl. itt sokan tényként kijelentik, hogy nem lenne jó elnök, mert idealista, és nem is ért az üzleti dolgokhoz, de én pl. ebben sem vagyok biztos. Ne feledjük, hogy ő készült elnöknek, míg Laportánál azt sem lehetett tudni, hogy akar-e még indulni. Aztán, amikor idő előtt megbuktak Bartoék, gyorsan aktivizálta magát, és lényegében a nevével nyert, nem a terveivel, mert azok még akkor igazából nem is voltak...

Alemany tényleg jó lenne, ha pályázna rá, az eredményeket, szerintem ő volt a húzóember Laporta mostani elnöksége alatt, és a távozása után jöttek igazán a bajok.
Laporta vezetősége alatt az a legnagyobb probléma, hogy nincsenek jó szakemberei. Alemanyval elveszítette a legnagyobb szaktekintélyét a régi-új vezetőség. Font kampányának pont ez volt a legnagyobb erőssége.
És itt jön az általad is írt idealizmusa. Visszahozza a Barca DNS-t, a régi játékosainkat, a mi kutyánk kölykeit, akikre büszkék leszünk akkor is, ha nem jönnek az eredmények, de a fizetéseik az egekben lesznek, mert már rengeteget tettek a klubért.

Itt megint az a kérdés, hogy milyen komoly szakember dolgozna ilyen körülmények között?
Alemany pl. nem.
Ha nyáron minden a helyére áll, nem kis érdeme volt a jelenlegi vezetőségnek ebben, és pontosan azért, mert meghozta a legnehezebb döntéseket amikor meg kellett.
Péter ez neked is szól, így visszaolvasva.
Amúgy is, 2-3 komoly szakember fizetése 1a 4-hez szabály alatt vagy 10-20 millió az FFP-ben :)
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 19:52:50

PR42 írta:
2025.01.04. 18:48:19
Miért kezeled biztosnak hogy tudtuk? Tudtad?
Hogy hiheted azt hogy szándékosan vártak az utolsó napig. Hogy?
Nem te meg én tudtuk... mi nyilván nem, de tényleg azt gondolod nem tudta Laporta és Deco, hogy dec31-ig regisztrálni kell 2 ideiglenesen regisztrált játékost? Még a cikkek is több tucat alkalommal lehozták, akkor az újságírók jobban értenek ehhez, mint a sportvezetőink?
- Ha nem tudtak ennyit sem. hogy mi a határidő egy 50+ milliós játékost regisztrálni, akkor alkalmatlanok
- Ha tudták és kivártak az utolsó pillanatig, akkor felelőtlenek

2 pert dec27 és 30 között indítani csak tudtak, dokumentumokat, pénzügyi utalásokat intézni nem annyira...
Peter
Director del Fútbol

2025.01.04. 19:49:28

FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 18:15:32
Persze gondolom akkor is mennének a kritikák, miért nem igazoltunk, miért ennyit tud Flick kihozni a keretből, minek jött Flick, miért nincs Messi. :)
Jelen esetben senki sem a csapatot vagy éppen az adzői stábot kritizálja, hanem a klub vezetőségét.

Én speciel baromira sajnálom ezt a jelenlegi élethelyzetet - LE óta ugye végre valahára eszébe jutott valakinek egy világmárkát vezetve, hogy egy ehhez a világmárkához megfelelő szakmai stábot hozott -, mert a Flick féle focival és egy Barcához csak közepesen is méltó kerettel sokkal több és kellemesebb szurkolói örömre lehetne okunk.

Szóval van egy jó edző, akit az aktuális körülmények miatt majd 2 év alatt (vagy akár előbb) eléget az élet, miközben az utóbbi 10 év legszinvonalasabb építkezését hajtja végre.

Számomra ez a regisztrációs sztori pusztán azért szomorú és elkeserítő, mert élesen rávilágít a teljes vezetés szellemiségére, szemléletére, filozófiájára. Ezen a szinten ugyanis nem létezhet, egyszerűen kizárt olyan ellenszél, amihez ne lehetne a megfelelő válaszokat megtalálni.
Alkalmazkodni kell tudni, stílszerűen az, amire éppen Flick mutatja a leginkább megfelelő példát.
Egyszerűen kompetencia kérdése az egész.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.04. 19:11:52

Saviola írta:
Mindentől függetlenül, akik Laporta lemondását követelik, kíváncsi vagyok, kit szeretnének a helyére. :)

Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.

Fontról pl. itt sokan tényként kijelentik, hogy nem lenne jó elnök, mert idealista, és nem is ért az üzleti dolgokhoz, de én pl. ebben sem vagyok biztos. Ne feledjük, hogy ő készült elnöknek, míg Laportánál azt sem lehetett tudni, hogy akar-e még indulni. Aztán, amikor idő előtt megbuktak Bartoék, gyorsan aktivizálta magát, és lényegében a nevével nyert, nem a terveivel, mert azok még akkor igazából nem is voltak...

Alemany tényleg jó lenne, ha pályázna rá, az eredményeket, szerintem ő volt a húzóember Laporta mostani elnöksége alatt, és a távozása után jöttek igazán a bajok.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 18:55:15

Troym írta:
2025.01.04. 18:37:47
Azért akkor is ismerje el mindenki:

- szeptember 2.-án tudtuk, hogy dec 31-ig regisztrálni kell őket - 120 nap
- november 15-re tudtuk, hogy az a Nike szerződés, amit aláírunk (nem amit korábban nyáron lobogtattunk) önmagában nem elég - 45 nap
- december folyamán bármikor eladhattuk volna a páholyokat, mert már novemberben is akartuk
- karácsony után inkább kétszer a bíróságra hurcoltuk az ügyet, minthogy időben beadjuk az összes papírt 5 nappal!!! a határidő előtt, ez már kőkemény szerencsejáték volt
- Az utolsó nap!!! ugyan beadtunk valamit, de 100%, hogy tudtuk, hogy nem minden szükséges dokumentummal, mert még akkor sem zárult le a páholyok eladása

Majd csodálkozunk az elutasító válaszon és őket okoljuk... Nem értem mire számítottunk.
Aki biztosra akar menni, hogy ne bukjunk Olmon 100+ milliót eladja a páholyokat 2 héttel korábban és beküld minden szükséges dokumentumot dec 20-án és nem dec 31 este valamiket...
Szerintem jelenleg nem hibáztatja senki a La Ligát, hogy törölte a regisztrációt.

De ha elolvastad ami fent van az MD-n, ami szó szerinti idézet a szabálykönyvből,
- a meglévő szabályok alapján ehhez nincs joga
-honnan tudod, hogy mit adott ki a liga? Mi van ha tényleg azt mondta, hogy elég, hiszen ha a hitelt belekalkulálják, értelemszerűen 1,7 milliárdos bevételt is bele kellene
-eladhattuk volna. Persze ha rosszak a feltételek, mondjonle, mert a jövőt éli fel. Majd kiderül mit jelent a mostani szerződés
-azért vittük bíróságra, mert ahogy pontosan neked linkeltem, van nem egy precedensértékű határozat ezzel kapcsolatban, de a La Liga FFP szabályzata úgy látszik magasabb értékűek, mint a jogszabályok, ahogy az RFEF licenszre vonatkozó szabályzatától is
-lezárult az eladás, nem érkezett meg a pénz majd a La Liga kérésére fizesse már ki a Nike is az 1,7 milliárd 20%-át, de ha nem eléggé leellenőrizhető cégnek tartják, akkor 40%-ot. Mondjuk Július 4-én vagy Hálaadás napján 24:00-ig.
Remélem azért érzed azt is, hogy egy vicc amit elvárnak, még ha el is ismerem(jük), hogy nem tartottuk be ismételten az elvárt szabályokat.
https://www.football-espana.net/2024/12 ... tion-board
Gondolom ez is teljesen normális, Louzan az RFEF elnöke Tebast a La Liga elnökét szeretné az RFEF-ben a helyettesének.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.04. 18:48:19

Troym írta:

- november 15-re tudtuk, hogy az a Nike szerződés, amit aláírunk (nem amit korábban nyáron lobogtattunk) önmagában nem elég - 45 nap
- december folyamán bármikor eladhattuk volna a páholyokat, mert már novemberben is akartuk
- karácsony után inkább kétszer a bíróságra hurcoltuk az ügyet, minthogy időben beadjuk az összes papírt 5 nappal!!! a határidő előtt, ez már kőkemény szerencsejáték volt
- Az utolsó nap!!! ugyan beadtunk valamit, de 100%, hogy tudtuk, hogy nem minden szükséges dokumentummal, mert még akkor sem zárult le a páholyok eladása

Majd csodálkozunk az elutasító válaszon és őket okoljuk... Nem értem mire számítottunk.
Aki biztosra akar menni, hogy ne bukjunk Olmon 100+ milliót eladja a páholyokat 2 héttel korábban és beküld minden szükséges dokumentumot dec 20-án és nem dec 31 este valamiket...

Bízhatunk (más nem is maradt) abban, hogy Olmo akár játék nélkül marad 6 hónapig, de érdekesen fogja érinteni, amikor leigazolunk Gipsz Jakab támadót a téli időszakban mondván kevesen vagyunk. Na akkor nekem nem 100%, hogy továbbra is maradni szeretne.
Miért kezeled biztosnak hogy tudtuk? Tudtad?
Hogy hiheted azt hogy szándékosan vártak az utolsó napig. Hogy?
Troym
Director del Fútbol

Bízhatunk (más nem is maradt) abban, hogy Olmo akár játék nélkül marad 6 hónapig, de érdekesen fogja érinteni, amikor leigazolunk Gipsz Jakab támadót a téli időszakban mondván kevesen vagyunk. Na akkor nekem nem 100%, hogy továbbra is maradni szeretne.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 18:15:32

Peter írta:
2025.01.04. 17:44:33
Troym írta:
2025.01.04. 13:45:50
a spanyol munkatörvénykönyvére hivatkozva akarja a klub elérni, mert 3 munkanapon belül még elintézhető szerintük a dolog.
Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.

Tehát nem sikerült szűk félév alatt kimatekolni, házon belül csikicsukizni a nagy világmárka vezetőségének egy sima, mindennapos, értelemszerű regisztrációt és félév eltelte után arra próbál hivatkozni, hogy kellett volna hozzá még 3 munkanap?
60 millióra volt szükség a regisztrációjukra. Simának és mindennaposnak nem nevezném. Ahogy már írtam, nem fél év, hanem egy bő hónap. Nike szerződés November 9-én lett bejelentve, utána jöttek a hírek, hogy nem elég.

Szerk: jelen pillanatban úgy néz ki, nem kellett volna leigazolni Paut és Olmot a nyáron. (Persze ez változhat)
Akkor legalább alacsonyabban lennének az elvárások (Gündogan ettől függetlenül vagy megy, vagy marad)
Persze gondolom akkor is mennének a kritikák, miért nem igazoltunk, miért ennyit tud Flick kihozni a keretből, minek jött Flick, miért nincs Messi. :)
Peter
Director del Fútbol

2025.01.04. 17:44:33

Troym írta:
2025.01.04. 13:45:50
a spanyol munkatörvénykönyvére hivatkozva akarja a klub elérni, mert 3 munkanapon belül még elintézhető szerintük a dolog.
Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.

Tehát nem sikerült szűk félév alatt kimatekolni, házon belül csikicsukizni a nagy világmárka vezetőségének egy sima, mindennapos, értelemszerű regisztrációt és félév eltelte után arra próbál hivatkozni, hogy kellett volna hozzá még 3 munkanap?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 17:39:45

sansz írta:
2025.01.04. 17:00:59
Saviola írta:

Én azt vallom,hogy ami rossz, azt nem mentegetni kell,hanem el kell küldeni és nem releváns az se,hogy kik az ellenfelek. Ha azok is rosszak lesznek,majd leváltjuk őket is. (Mármint nem mi :) ) így tudna jól működni a demokrácia,következetes szavazókkal, így egy idő után pont a választók kikényszerítenék,hogy nagyon rossz ember az elnöki szék közelébe se juthat.
Öö,élő példát mondjuk nem tudok mondani,hogy hol működik így a demokrácia, de ez az elmélet. :)
Én viszont tartom magamat a fentihez,szóval nekem tök mindegy ki lenne, nyilván választanék egyet, a lényeg,hogy érezze a jelölt, hogy bukni fog ő is,ha Laporta féle simlis vizeken fog evezni
Szerintem arra gondolt, hogy Freixa, aki Bartomeu haverja, vagy Font, aki begyűjt 2 milliárdot évente 4-500 millió szurkolótól stb. Ők indulnak.

Amúgy én is Alemanyra szavaznék, ha lehetne.

A rossz is kérdéses. Valaki szerint Laporta hazudozik, valaki szerint a Ligának vannak elérhetetlen kívánságai. Attól függ honnan nézed.

Lehetne jobb, de lehetne sokkal rosszabb is, mint Bartó és sleppje, vagy egy olyan, aki benyelne mindent, nem hazudozna, cserébe visszeesnénk középcsapattá.
Túlságosan áthatja a klubot és környezetét a politika, ez a legnagyobb baj.
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.04. 17:00:59

Saviola írta:

Én azt vallom,hogy ami rossz, azt nem mentegetni kell,hanem el kell küldeni és nem releváns az se,hogy kik az ellenfelek. Ha azok is rosszak lesznek,majd leváltjuk őket is. (Mármint nem mi :) ) így tudna jól működni a demokrácia,következetes szavazókkal, így egy idő után pont a választók kikényszerítenék,hogy nagyon rossz ember az elnöki szék közelébe se juthat.
Öö,élő példát mondjuk nem tudok mondani,hogy hol működik így a demokrácia, de ez az elmélet. :)
Én viszont tartom magamat a fentihez,szóval nekem tök mindegy ki lenne, nyilván választanék egyet, a lényeg,hogy érezze a jelölt, hogy bukni fog ő is,ha Laporta féle simlis vizeken fog evezni
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.04. 16:36:20

Troym írta:
2025.01.04. 16:23:57
Nekem egy szavazat Alemanyra, volt a Malloraca elnöke, volt CEO és ugye nálunk sportigazgató, sportvezető 1990 óta jogi és gazdsági tudással és kb mindenki láthatta, hogy tényleg ért hozzá.
Szerencsétlenség, hogy nem fog indulni....
Itt most olyan emberre gondoltam, akire van reális esély. Alemany szerintem nem ez a kategória, sajnos.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 16:29:43

Troym írta:
Saviola írta:

Nekem egy szavazat Alemanyra, volt a Malloraca elnöke, volt CEO és ugye nálunk sportigazgató, sportvezető 1990 óta jogi és gazdsági tudással és kb mindenki láthatta, hogy tényleg ért hozzá.
+1
Ha reális esélye lenne nyerni, lehet, hogy kedvet kapna hozzá.
Troym
Director del Fútbol

Saviola írta:

sansz
Entrenador del Barça

2025.01.04. 16:09:00

PR42 írta:
2025.01.04. 15:16:53

Ami furcsa, hogy a Liga egyáltalán nem látja el a feladatát. Ja persze megy a mutogatás hogy ők szabályszerűek, csak amire Gránit is folyton reflektál, hogy ezt nem tehetik hogy verik a mellüket a szabályokra közben meg az ég egy adta világon senkinek se egyértelműek a szabályok. Főleg hogy folyton variálják.

Lehet egyszerűen csak spanyolhonban még "ilyenebbek" az ügyvédek mint máshol :lol:
Na de várjatok. Az,hogy senkinek nem egyértelműek a szabályok,nem feltétlen van így. Nagyon sok számra, szerződésre nem látunk rá,mert üzleti titkok.
Laporta meg egy simlis és nem könnyíti meg a dolgot,mert állandóan hazudozik.
De egy pillanatig sem tűnik úgy,hogy ne lenne egyértelmű neki,hogy minek kéne megfelelni. A gond azzal van,hogy nyilván ügyeskedik a fizetésekkel, a játékos vásárlásokkal, a bejelentett ezmegaz eladásával. Kijelenti,hogy szerzett 100 milliót,már megkapná a zöld lámpát,mire kiderül,hogy kamu az a pénz. És így megy ez a szappanopera.

Szerintem a szabályok egyértelműek Laportánal, a keretösszegek is és azt sem vitatják miből jön. Végig azon ment a hizavona, hogy Laporta teljesíti e épp, vagy csak ügyeskedik.
Saviola
Júdás 2, az áruló

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Director del Fútbol

2025.01.04. 15:53:13

PR42 írta:
2025.01.04. 14:58:03
A cikk alapján alá van írva, és kaptunk aláírási bónuszt, azonnal, annyit amennyi meg volt beszélve a ligával előre, hogy elég kell hogy legyen Olmo és Pau regisztrációjához, azzal kiegészítve hogy akkor télen nem igazolhatunk ha csak nem szerzünk még pénzt. Már nyáron le volt nyilatkozva ha jól emlékszem Tebas által hogy ha ez megvan akkor készen vagyunk. Aztán valahogy megint kitalálták hogy ja ez így nem elég.
https://www.footyheadlines.com/2024/11/ ... -deal.html
Hogy nyáron mit mondtunk mi lesz a Nike szerződésben és végül mi lett, nem tudhatjuk, újságírók sem... Hogy mikor milyen pénzmozgások történnek azt meg a Nike, a Barcelona és a Liga ismeri, ne tegyünk úgy, mintha tudnánk, én sem tudom, azt tudom, hogy a decemberi közgyűlésen Sociok szavaztak a Nike szerződésről decemberben, aminek sok értelme nem lett volna, ha addigra alá van írva...
PR42 írta:
Kit érdekel a többi klub? Mi motiválná a többi klubot abban hogy hagyja erősödni az egyik ellenfelét? Még jó hogy tiltakoznak, ez nem érv arra hogy igazuk is van.
A ligát és a szövetséget...minket nem kell, hogy érdekeljen, csak ne csodálkozzunk, ha a szövetségnél és a ligánál úgy döntenek, ami szerintük a szabályokkal és 39 másik csapat véleményével egyezik.
PR42 írta:
Úgy értem hogy ott egy óriási probléma van hogy te tényleg úgy kezeled Laportát és a klubot mintha egy falusi kocsma elvezetésére is képtelenek lennének, miközben a legsikeresebb elnökünk valaha.
Laporta és Deco nem képtelen elvezetni egy falusi kocsmát, de ezt a klubbot sem!
Szerintem Laporta kiváló lenne, mint mondjuk Barcelona polgármestere.
Az meg, hogy a legsikeresebb elnök még valahol talán elfogadnám a 2004-10 közötti munkájára, de erre a 4évre semmiképp.
Mondjuk szerintem Nunez a legsikeresebb elnök, mert 1978-2000 között felépült az első dream team, ő építette a La MAsiát, a múzeumot, stb jött az első BL, bajnokságok egy közel sem kétcsapatos ligában... az egyesület 176 aranyérmet szerzett, azért ettől még elmarad Laporta.

Bár ha Nunez óta nézzük és hozzávesszük, hogy a szerencsétlen egyesületi felépítés miatt azóta egyik nem odavaló figurát a másik váltja a poszton (Rosell, Barto, Gaspar), akkor kétségtelen Laporta elsősége, de az ő munkája is közepes, csak a többieké büdös nagy 1-es volt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.04. 15:48:29

Ott a probléma, ahogy a Mundo Deportivo a cikkében szerepel, és lent linkeltem, hogy fél évre adták ki a Licenszeket!!! Emiatt nem lehet regisztrálni kétszer, ugyanabba a csapatba, mert törölték a licenszét.
A Barca azért fordul először a sportdöntőbírósághoz, mert nem adhatnak ki fél évre licenszt, és ott szerepel, hogy mi miatt lehet azt törölni. Nincs benne, hogy Tebas hasára ütve az FFP miatt törli.
The RFEF, having listened to the arguments of the FCB, shares the same view that art. 130.2 of the RFEF Regulations does NOT apply to the case of Dani Olmo/Pau Victor, since, in this case, the departure of these players has occurred not by the club's will (which is what this article provides for) but by external factors contrary to the club's will. It is an undisputed fact that both the club and the players want to remain in the FCB squad for the entire season. This interpretation of the rule is consistent with the evident purpose of this article, which is precisely to favor the stability of the composition of player squads, so that they do not...
Ezt nyilatkozta a klubnak az RFEF

Persze ma már ők is visszakoztak

Ezek a szabályok, ez a hivatalos.
Az, hogy ezt mi szubjektíven mennyire tartjuk igazságosnak, nem lényeg.
De azt, hogy licenszet törölnek, a saját szabályaikat áthágva, megint csak nem azt bizonyítja nekem, hogy hasraütésszerűen variálhatnak.
Az is érdekes, hogy eddig mindenkit egy évre regisztráltak sérülés esetén, mint Inigo Araujo fizetésébe
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.01.04. 15:53:38-kor.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 15:44:49

PR42 írta:
2025.01.04. 15:16:53
Lehet, nem tudjuk, jó eséllyel igazad van. Én azt gondolom, hogy már a Nike dealnek elégnek kellett volna lennie. Aztán valahogy mindig csak több és több kellett..
Ezért mondom hogy Laporta sáros, persze, mert egy simlis. Ezért én őt nem hibáztatom mert mindent megtesz a klubért amit csak lehet, vagy még többet is.

Ami furcsa, hogy a Liga egyáltalán nem látja el a feladatát. Ja persze megy a mutogatás hogy ők szabályszerűek, csak amire Gránit is folyton reflektál, hogy ezt nem tehetik hogy verik a mellüket a szabályokra közben meg az ég egy adta világon senkinek se egyértelműek a szabályok. Főleg hogy folyton variálják.

Lehet egyszerűen csak spanyolhonban még "ilyenebbek" az ügyvédek mint máshol :lol:
Azért érezzük úgy, hogy összevissza variálják a szabályikat, mert a sajtó lehoz mindent is, mi meg naívan mindent készpénznek veszünk. De a valóságban ez nem így működik az élet semmilyen területén. Nem hiszem el, hogy felnőtt emberek ezt komolyan gondolják.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.01.04. 15:33:51

Szanalmas vezetoseg,remelem belebuknak!! hagyjuk ezt a liga igy szivat,ugy szivat mindig mindenki gonosz csak mi nem…sikerult uberelni a Messi sztorit is.Epeszu jatekos nem fog ideigazolni egy jo darabig.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.04. 15:31:06

Áthozom ide:
gránit írta:
2025.01.04. 13:42:06
FcBarcelona1 írta:
2025.01.04. 07:26:01
lehet ők hamarabb mennek a franciákhoz :)
Szerintem a Szuperligát értik ezalatt. Igazából nem kellene utálkozni, a Real Madrid ebben egy szövetséges, és őszintén mondom, hogy Madridban sokkal inkább értik a Szuperliga szükségességét, mint Barcelonában. A klubvezetések között nincs is háború, csak a szurkolók acsarkodnak egymással. Mindkét klub vezetősége tudja, hogy a jelenlegi labdarúgás, és főleg a La Liga, nagyon rosszul szervezett. A játékvezetés ennek az egyik lenyomata. Ha a klubok veszik át az irányítást, a szabályokat majd ők fogják hozni, és ez többek között a játékvezetés terén is sok lehetőséget rejt magában.
Ugye sok ember elmélete, hogy madridista Tebas direkt szívat minket, és a Reallal akar bajnokságot nyeretmi. Miközben Perez sokkal nagyobb kritikusa az embernek, mint Laporta. Most a regiszrációs cirkusznál is nem a Real fenyegetőzött perrel, hanem az Atletico és a Bilbao, akik elvileg pont a Real ellenségei. Szóval a fenti elmélet szerintem meg is bukott. Viszont a másik két riválist megértem teljesen. Barca szurkolóként mondogathatjuk, hogy minek ilyen hülye szabályok, Laporta jól teszi, hogy kijátsza azokat (vagy ebben azt esetben csak próbálja). De mit mondjanak ők? Ők betartják a szabályokat, és azt látják, hogy van egy csapat, amely állandó simlikkel és kiskapukkal ki akarja játszani a rendszert. A helyükben az én tököm is tele lenne már.

Remélem a pártolók szíve helyén van, és megindítják a bizalmatlansági szavazást Laporta ellen.
Válasz küldése