Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Erre megvan elore a tupontos terved milimeterre kiszamolva, ha mar kiad a klub ennyi penzt ilyen anyagi helyzetben. Nyilvan egy parhuzamos univerzumban...FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.04. 21:51:04Ok. Nagyon lovagolunk ezen a határidő témán.
Szerintem nem ez a lényeg. Legyen 1 nap, 3 nap, 1-1,5 hónap, vagy 4-5 hónap.
Hogy szerzel 60 milliót a semmiből főleg átigazolási szezonon kívül.
Mondjuk ez a 40 milliós kérdés az egész 5 éves FFP helyzetünkre. Mindig szerezzünk ennyi meg annyi pénzt, de nem igazolhatunk, nem regisztrálhatunk, ha pedig tulajdonrészt adunk el, annak pár százaléka fordítható a keretre.
Ki van ez találva.
Leírtam pár napja több ötletet, amiből pénzhez lehetett volna jutni, erre kigúnyoltál, hogy itt a football manager elnöki edition, szóval keresd vissza ha érdekel, ha nem, akkor meg minek írjam le.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.04. 21:51:04Ok. Nagyon lovagolunk ezen a határidő témán.
Szerintem nem ez a lényeg. Legyen 1 nap, 3 nap, 1-1,5 hónap, vagy 4-5 hónap.
Hogy szerzel 60 milliót a semmiből főleg átigazolási szezonon kívül.
Laportának már rég nincs olyanja, hogy hitelesség. Sajnos. Nekem az a bajom, hogy az alternatívák sem kecsegtetőbbek. Font nem szimpi és itt kis is fújt az esélyes elnökök felsorolása.LG írta: ↑2025.01.04. 19:11:52Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.
Fontról pl. itt sokan tényként kijelentik, hogy nem lenne jó elnök, mert idealista, és nem is ért az üzleti dolgokhoz, de én pl. ebben sem vagyok biztos. Ne feledjük, hogy ő készült elnöknek, míg Laportánál azt sem lehetett tudni, hogy akar-e még indulni. Aztán, amikor idő előtt megbuktak Bartoék, gyorsan aktivizálta magát, és lényegében a nevével nyert, nem a terveivel, mert azok még akkor igazából nem is voltak...
Alemany tényleg jó lenne, ha pályázna rá, az eredményeket, szerintem ő volt a húzóember Laporta mostani elnöksége alatt, és a távozása után jöttek igazán a bajok.
A munkához való jog esetében, hogy eljárhat edzésre, ha már ezt feszegeted, nem az, hogy pályára lép. Olmo és Victor ma és tegnap is edzettek, a következő fél év során is megtehetik.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.04. 21:22:14Nem, nem azt a regisztrációs folyamatot várják el. Tudsz linkelni olyan játékost aki fél évre kapott licenszt, és 60 millió kellett a regisztrálásához?
Ott van, linkeltem, hogy nem lehetne törölni a meglévő szabályok mellett.
Felhoztad a Pedro Leon esetet, rászántam az időt, és linkeltem, hogy novembertől már játszott, mert a Madridi Bíróság úgy határozott, hogy JOGA VAN A MUNKÁHOZ ami alapvető emberi jog.
Ezt linkelnem kell?
Napok és órák? 4 éve van FFP problémánk és 5 hónapja érkezett Olmo.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.04. 21:22:14Szóval egy szerződés megkötését és annak idejét nem befolyásolja, ha rontanak az alkupozíciónkon, főleg úgy ha tudják, hogy napok és órák is számítanak?
Atlantis és Troym, itt az eredeti téma.PR42 írta: ↑2025.01.04. 14:32:24A probléma a ligával az hogy folyton változtatták hogy még mennyi pénzt kell bemutatni és milyen formában. Mennyiségre és minőségre se volt semmi konzisztencia, vagy átláthatóság.Troym írta: ↑2025.01.04. 14:20:49Gondolom azért kell az ideiglenesen regisztrált játékosokat a következő transzferidőszak előtt végleg regisztrálni, mert őket eleve nyáron KELLETT VOLNA véglegesen regisztrálni, amikor megvettük, csak éppen akkor se tettük meg, hanem megvártuk, amíg megsérül egy játékosunk súlyosan.
Ha Chris nem sérül meg, Olmo ősszel sem játszhatott volna egyetlen percet sem, Victor sem.
Hivatalos: a szövetség és a liga elutasította a két regisztrációt, ezzel 2 bíróság, a liga és a szövetség is ugyanazt mondja, maradt a CSD...
Mi alapján ostorozod a klubot hogy nem tartotta a határidőt, miközben amivel tételesen tartani kellett volna (x összegű bevétel) azt folyton variálták. Ne ragadj le az időpontnál mert több más összetevő is van. A klub teljesítette amit kértek már novemberben a Nike üzlettel.
Azt nem fogod itt nekem elmagyarázni hogy Christensen és Mats sérülésébe belefért Olmo és Pau de a Nike dealbe még Pau se.
Itt a bibi, érted?
Aztán meg abba hogy ezután még a páholyt is eladtuk, de az se volt elég, mert megint többet és máshogy kértek.
Attól még, hogy gúnyosan odabiggyesztesz 2 vigyort, nem lesz neked jobban igazad, mint neki.Atlantis írta: ↑2025.01.04. 20:48:33Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb.![]()
![]()
Ahogyan az is, hogy egy random magyarországi városban élő szurkoló nem tudhatta ezeket, a világ egyik legnagyobb klubbjának vezetőinek viszont pontosan az a munkájuk és feladatuk, hogy ezeket tudják.
![]()
![]()
Szóval egy szerződés megkötését és annak idejét nem befolyásolja, ha rontanak az alkupozíciónkon, főleg úgy ha tudják, hogy napok és órák is számítanak?
Szalmabábérvelésnek olvass utána.
Mi nem tény könyörgöm?
Amikor külön kérem hogy ne a határidőkről beszéljünk és jön valaki mosolyogva határidőkről kommentelni az akkor most provokáció vagy mi a szösz?Atlantis írta: ↑2025.01.04. 20:48:33
Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb.![]()
![]()
Ahogyan az is, hogy egy random magyarországi városban élő szurkoló nem tudhatta ezeket, a világ egyik legnagyobb klubbjának vezetőinek viszont pontosan az a munkájuk és feladatuk, hogy ezeket tudják.
![]()
![]()
Mert a hivatalosan előre megadott dátumok, amelyek a szabálykönyvekbe/törvényekbe vannak lefektetve kezelhetőek tényként. Vagy hogy ott vannak a bírósági papírok amiken a beadás dátuma tényként szerepel, stb.
Ha nem tudtuk miért hivatkozol rá tényként? Az összes pontra amit felsoroltál…Troym írta: ↑2025.01.04. 19:52:50
Nem te meg én tudtuk... mi nyilván nem, de tényleg azt gondolod nem tudta Laporta és Deco, hogy dec31-ig regisztrálni kell 2 ideiglenesen regisztrált játékost? Még a cikkek is több tucat alkalommal lehozták, akkor az újságírók jobban értenek ehhez, mint a sportvezetőink?
- Ha nem tudtak ennyit sem. hogy mi a határidő egy 50+ milliós játékost regisztrálni, akkor alkalmatlanok
- Ha tudták és kivártak az utolsó pillanatig, akkor felelőtlenek
2 pert dec27 és 30 között indítani csak tudtak, dokumentumokat, pénzügyi utalásokat intézni nem annyira...
Laporta vezetősége alatt az a legnagyobb probléma, hogy nincsenek jó szakemberei. Alemanyval elveszítette a legnagyobb szaktekintélyét a régi-új vezetőség. Font kampányának pont ez volt a legnagyobb erőssége.LG írta: ↑2025.01.04. 19:11:52Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.
Fontról pl. itt sokan tényként kijelentik, hogy nem lenne jó elnök, mert idealista, és nem is ért az üzleti dolgokhoz, de én pl. ebben sem vagyok biztos. Ne feledjük, hogy ő készült elnöknek, míg Laportánál azt sem lehetett tudni, hogy akar-e még indulni. Aztán, amikor idő előtt megbuktak Bartoék, gyorsan aktivizálta magát, és lényegében a nevével nyert, nem a terveivel, mert azok még akkor igazából nem is voltak...
Alemany tényleg jó lenne, ha pályázna rá, az eredményeket, szerintem ő volt a húzóember Laporta mostani elnöksége alatt, és a távozása után jöttek igazán a bajok.
Nem te meg én tudtuk... mi nyilván nem, de tényleg azt gondolod nem tudta Laporta és Deco, hogy dec31-ig regisztrálni kell 2 ideiglenesen regisztrált játékost? Még a cikkek is több tucat alkalommal lehozták, akkor az újságírók jobban értenek ehhez, mint a sportvezetőink?
Jelen esetben senki sem a csapatot vagy éppen az adzői stábot kritizálja, hanem a klub vezetőségét.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.04. 18:15:32Persze gondolom akkor is mennének a kritikák, miért nem igazoltunk, miért ennyit tud Flick kihozni a keretből, minek jött Flick, miért nincs Messi.![]()
Szerintem Laporta elveszítette a hitelességét, szóval innen már kb. bárki jobb lenne. Ki az a komoly ambíciókkal rendelkező játékos, aki ezek után ide jönne, amíg ő az elnök? Max. olyan opcióval, mint Olmo. Ezt meg gondolom nem akarjuk.
Szerintem jelenleg nem hibáztatja senki a La Ligát, hogy törölte a regisztrációt.Troym írta: ↑2025.01.04. 18:37:47Azért akkor is ismerje el mindenki:
- szeptember 2.-án tudtuk, hogy dec 31-ig regisztrálni kell őket - 120 nap
- november 15-re tudtuk, hogy az a Nike szerződés, amit aláírunk (nem amit korábban nyáron lobogtattunk) önmagában nem elég - 45 nap
- december folyamán bármikor eladhattuk volna a páholyokat, mert már novemberben is akartuk
- karácsony után inkább kétszer a bíróságra hurcoltuk az ügyet, minthogy időben beadjuk az összes papírt 5 nappal!!! a határidő előtt, ez már kőkemény szerencsejáték volt
- Az utolsó nap!!! ugyan beadtunk valamit, de 100%, hogy tudtuk, hogy nem minden szükséges dokumentummal, mert még akkor sem zárult le a páholyok eladása
Majd csodálkozunk az elutasító válaszon és őket okoljuk... Nem értem mire számítottunk.
Aki biztosra akar menni, hogy ne bukjunk Olmon 100+ milliót eladja a páholyokat 2 héttel korábban és beküld minden szükséges dokumentumot dec 20-án és nem dec 31 este valamiket...
Miért kezeled biztosnak hogy tudtuk? Tudtad?Troym írta: ↑2025.01.04. 18:37:47Azért akkor is ismerje el mindenki:
- szeptember 2.-án tudtuk, hogy dec 31-ig regisztrálni kell őket - 120 nap
- november 15-re tudtuk, hogy az a Nike szerződés, amit aláírunk (nem amit korábban nyáron lobogtattunk) önmagában nem elég - 45 nap
- december folyamán bármikor eladhattuk volna a páholyokat, mert már novemberben is akartuk
- karácsony után inkább kétszer a bíróságra hurcoltuk az ügyet, minthogy időben beadjuk az összes papírt 5 nappal!!! a határidő előtt, ez már kőkemény szerencsejáték volt
- Az utolsó nap!!! ugyan beadtunk valamit, de 100%, hogy tudtuk, hogy nem minden szükséges dokumentummal, mert még akkor sem zárult le a páholyok eladása
Majd csodálkozunk az elutasító válaszon és őket okoljuk... Nem értem mire számítottunk.
Aki biztosra akar menni, hogy ne bukjunk Olmon 100+ milliót eladja a páholyokat 2 héttel korábban és beküld minden szükséges dokumentumot dec 20-án és nem dec 31 este valamiket...
Bízhatunk (más nem is maradt) abban, hogy Olmo akár játék nélkül marad 6 hónapig, de érdekesen fogja érinteni, amikor leigazolunk Gipsz Jakab támadót a téli időszakban mondván kevesen vagyunk. Na akkor nekem nem 100%, hogy továbbra is maradni szeretne.
60 millióra volt szükség a regisztrációjukra. Simának és mindennaposnak nem nevezném. Ahogy már írtam, nem fél év, hanem egy bő hónap. Nike szerződés November 9-én lett bejelentve, utána jöttek a hírek, hogy nem elég.Peter írta: ↑2025.01.04. 17:44:33Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.
Tehát nem sikerült szűk félév alatt kimatekolni, házon belül csikicsukizni a nagy világmárka vezetőségének egy sima, mindennapos, értelemszerű regisztrációt és félév eltelte után arra próbál hivatkozni, hogy kellett volna hozzá még 3 munkanap?
Ha jól emlékszem, már nyáron is csak Chris "helyén" volt lehetőségünk regisztrálni.
Szerintem arra gondolt, hogy Freixa, aki Bartomeu haverja, vagy Font, aki begyűjt 2 milliárdot évente 4-500 millió szurkolótól stb. Ők indulnak.sansz írta: ↑2025.01.04. 17:00:59Én azt vallom,hogy ami rossz, azt nem mentegetni kell,hanem el kell küldeni és nem releváns az se,hogy kik az ellenfelek. Ha azok is rosszak lesznek,majd leváltjuk őket is. (Mármint nem mi) így tudna jól működni a demokrácia,következetes szavazókkal, így egy idő után pont a választók kikényszerítenék,hogy nagyon rossz ember az elnöki szék közelébe se juthat.
Öö,élő példát mondjuk nem tudok mondani,hogy hol működik így a demokrácia, de ez az elmélet.
Én viszont tartom magamat a fentihez,szóval nekem tök mindegy ki lenne, nyilván választanék egyet, a lényeg,hogy érezze a jelölt, hogy bukni fog ő is,ha Laporta féle simlis vizeken fog evezni
Én azt vallom,hogy ami rossz, azt nem mentegetni kell,hanem el kell küldeni és nem releváns az se,hogy kik az ellenfelek. Ha azok is rosszak lesznek,majd leváltjuk őket is. (Mármint nem mi