Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.16. 01:08:38

gránit írta:
2025.01.16. 00:45:29
Yamal rotációjára jogos lehet Rashford, de véleményem szerint ott a támadószekcióban egész jól állunk, így nem ott tölteném tovább az állományt.
Mármint hogy állunk jól? Két szélső posztra van egy szélsőnk meg egy fogjuk rá szélsőnk, inkább 10-esünk. Ha egyik kidől, fizikailag nem tudunk helyettük embert behozni. Nem tudjuk rotálni őket, agyonhajszoljuk őket, mert nincs senki a helyükre, sajnos. Az ősz végi-decemberi hanyatlásunk 20-40% közötti része abból állt más egyéb okokon kívül, hogy Yamalt nem Rashford, de még csak nem is egy Gil vagy valami ilyen másodvonalas szélső helyettesítette, hanem Fermín. Ha lett volna még egy szélső a keretben, lenne vagy 7-8 ponttal többünk a ligában, alsó hangon.

Nem egy, hanem két szélső kellene télen igazából, hisz posztonként két játékos kéne, most két posztra van összesen 2, de eggyel már túl tudnánk élni, az reális is, mint transzfer.

Amúgy az Ara vitát nem nagyon értem, ma is remekelt, a döntőn is remekelt, és még meccsrutinja sincs, most tért vissza hosszú sérülésből, szerintem még a sebessége sincs fullon amúgy abból a sprintből ítélve, gyors volt, de nem az a szédületes gyorsvonat szint. Ahhoz hetek kellenek még. A tuti döntésekhez is, és a tuti labdabiztonsághoz is. A világ legjobb védője ha formában van, mindenképp kell nekünk. Nagy kár, hogy nem volt már novemberben elérhető, a szélső hiánya és a kp akkori látványos elfáradása mellett a két védő elfáradása, illetve alapból problematikus sebessége-fizikuma volt szerintem a fő gond.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.01.16. 00:45:29

Abban a szituációban valóban lemaradt az emberéről, mondjuk a földön túli bravúr az volt, hogy középre belelőtték a kapusba a labdát. De ott valóban lemaradt Araújo, ez igaz. Koundé meg összehozott egy büntetőt, mégis álomnapja volt. Véleményem szerint nagyon is szükség van Araújóra és még egy klasszis védőre, mert Martinez korosodik, Cubarsí pedig nagyon fiatal, és szüksége van rotációra, volt ő már hullámvölgyben. Kivéve, ha a tinikkel végig akarjuk játszatni a szezonokat, mert akkor így minden tuti, ahogy van (Tah-nak például sokkal több blokkja, tisztázása és labdaszerzése van meccsenként, ezekben Cubarsí Martineztől is elmarad, igaz, szerelésekben veri mindkettőt).

Yamal rotációjára jogos lehet Rashford, de véleményem szerint ott a támadószekcióban egész jól állunk, így nem ott tölteném tovább az állományt.
menczel
Entrenador del Barça

2025.01.15. 23:48:04

gránit írta:
2025.01.15. 23:21:24
Vélhetően nyáron is szűkösek lesznek a lehetőségeink. Elsősorban mindenképp védőt szereznék, és nem Araújo helyére, hanem mellé. Tah jó megoldás lehet. Araújo ma is tanár volt. Az a hosszú, hajszálpontos becsúszó szerelése sprint után, ragyogó volt. Mögöttük Cubarsí és Martinez tartaléknak, erős lenne.
Na ez itt a baj, tudtam előre, hogy ez lesz, van egy becsúszása, aminek a nettó haszna minimális, mert legfeljebb kiszorítva átveszi az ellenfél a labdát. Ehhez képest az első félidőben gyakorlatilag gólt kaptunk róla annyira hitványul helyezkedett, csak Pena földöntúli védése akadályozta meg.
Ès a vicc h leültened a generációs tehetség Cubarsit, aki semmi loveert hozza Tah és Araujo szintjét.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.15. 23:21:24

Vélhetően nyáron is szűkösek lesznek a lehetőségeink. Elsősorban mindenképp védőt szereznék, és nem Araújo helyére, hanem mellé. Tah jó megoldás lehet. Araújo ma is tanár volt. Az a hosszú, hajszálpontos becsúszó szerelése sprint után, ragyogó volt. Mögöttük Cubarsí és Martinez tartaléknak, erős lenne. A támadószekcióban inkább Lewandowski utódját keresném, főleg, ha nem akarunk hosszabbítani vele, mert egyelőre nem akarunk. Mögötte egész sok támadó szellemű játékosunk van, már Olmót is sokan feleslegesnek vélték, nem ide koncentrálnék. Isak ma is brutális volt. 19 bajnokin van 15 gólja ebben a szezonban, idén is őt igazolnám le, ha tehetném. Valószínűleg persze irreális, és nem férne bele. Sok lehetőségünk aligha lesz, nem mindegy, mire lőjük el azt a kevés puskaport. Én középhátvédet mindenképp igazolnék, szárnyvédőknek Valle, Mingueza férhetnek talán bele, ott vagyunk még vékonyak. Meg de Jong helyére valakit, ha meg tudunk szabadulni tőle.
bence0330

2025.01.15. 20:13:16

Chino írta:
2025.01.15. 12:49:05
Én örülnék az angolnak, egy gólerős több poszton bevethető játékos, akire nagy szükség lenne, ha pedig beválna nyáron 40 körül hozható is lenne.
Kb a tökéletes "ingyen" próba lenne, feltéve ha befér az ffp-be a fizuja. Nekünk mindennél jobban kell egy szélső, neki kell egy csapat, és azért a Milanba én most nem mennék, ki tudja, lesz-e ott egyáltalán BL indulás, meg ott csak egy EU-n kívüli fér már bele, és Okafor maradása mellett Walkert próbálják még leigazolni, amivel betelne a kvóta. Szerintem 2-en vannak csak nála magasabb plafonú játékosok a balszélső poszton, mindketten Madridban fociznak. Ő képes 30 gólos szezonra. Nyilván ezt újra ki kell hozni belőle, erre Flick képes lenne, a gyors átmenetes támadásinkban simán lehetne tényleg center is, de szélen is milyen kontrákat vezetne, ha még a nem pont ilyen profilú brazilnak is megy. És végre lenne két szélsőnk + a kamuszélső Rapha. Nem kéne stresszelni, nem kéne túltolni se őt, se Yamalt, és Lewyt is pótolni tudja, ha nem buszozó kiscsapat ellen játszunk épp.
És jobbszélen is sokat focizott, ott is jó.
Ha egy embert hozunk csak (feltéve ha Ara marad!), akkor az mindenképp ez a profil lenne nálam, a személyének is kifejezetten örülnék.

Aztán ha fel tudjuk itt újra építeni, akkor 30-40 misit simán megér, ha nem, akkor megpróbáltuk. Azért neki a legrosszabb szintje is magasan Ferrán felett van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.01.15. 19:50:14

nekem ezek a 30+ -os játékosok, akik hirtelen megvilágosodnak, hogy "már oviban Barca volt a jelük", "mindenképpen Flickkel akarnak dolgozni újra" stb teljes kamu kategória, Lewáról is kiderült, hogy az 1 éves lejáró Müncheni szerződése helyett 4 évet és sokkal több pénzt kap nálunk.

Szóval minden 30 feletti ingyenesen igazolható játékos esetén én felajánlanék 1, maximum 2 évet és a korábbi szerződése max. 75%-át, ha annyira itt akar játszani, elfogadja.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.15. 12:49:05

bence0330 írta:
2025.01.15. 08:19:08
ocsike83 írta:
2025.01.15. 06:42:43
Egyetértek. Egyrészt a mai állapotban a Barcelona nincs azon a polcon, hogy nagyon válogasson. És már annak is örülni kell(ene), hogy 2 ilyen kaliberű játékos neve egyáltalán felmerül nálunk.
És ami talán a németet a többi edző fölé emeli, hogy nem a posztokra rakja a játékosokat, hanem a játékosok helyét találja meg nagyon jól a rendszerben. Oda rakja őket, ahol a legjobban tudnak teljesíteni.
Szerintem mindkettőnek megtalálná a helyét ebben a rendszerben.
No igen. :D Sajna nem annyira válogathatunk, ffp miatt hülyeséget persze nem szabad csinálni, de egyik se sanszos, hogy hülyeség lenne. Olyannyira nem válogathatunk, hogy én továbbra is tartom, hogy egy Felixre voltunk attól, hogy vezessük a ligát, akkor be tudtunk volna tenni egy játékost a kicsi hiányában, meg általában csereként, néha kezdőként, akivel vannak gondok, nem ideális, ha válogathatnék, nem ő lenne, de benne van a gól és a villanás, nem sokkal kevésbé, mint Yamalban pl.

Én csavarnék még egyet rajta: nem csak oda teszi őket, ahol a legjobbak, hanem a szerepkörüket is majdnem mindig tökéletesen találja meg, ami ugye nem ugyanaz. Alighanem ugyanoda kerülne Kimmich pl, mint Pedri, de szerintem mással lenne megbízva.

Hangyányit off, bár annyira nem, hogy ne legyen külön hsz, ideteszem:

"Ő az egyik legjobb belső védő, igazi vezér, ezt vasárnap is bizonyította.” Főoldali sajtótájékoztatós cikkben a rész Aráról, Flick is próbálkozik egy kis hízelgéssel. :) Még ha igaz is, amit mondott.
Sané nem lenne rossz, mert mindkét szélen bevethető, de az ő fizuja is nagyon magas. Flickék is jobban támogatják Rashfordot, aki még Lewandowski helyén is otthonosan mozog, januárban biztosan elhagyja a PL-t és nyárig kötelező vételi opció nélkül meg lehetne szerezni. Viszont így is fel kellene szabadítani egy nagyobb összeget a bértömegből. Fati és de Jong piacon van, de elmenni nem nagyon akarnak, illetve a fizetésüket sem nagyon akarja állni senki, még kölcsön esetén sem.
Az angol bérének felét viszont ki krell fizetni. Elvileg minket részesítrene előnyben, de a Milan is keményen próbálkozik. Viszont lehet, hogy az olaszok megakadtak, mert úgy volt, hogy Okafort odaadják a Lipcsének, viszont nem ment át az orvosin, kiderült hogy vádlisérülése van, így a bérével együtt rajtuk maradt.
Eközben EG és Chris közül is az egyik piacra kerülhet. Az előbbi iránt erősen érdeklődik a Soci és a Girona, utóbbinak a PL-ből vannak kérői. Ha egyikőjük menne talán lenne lehetőség Rashfordra.
Én örülnék az angolnak, egy gólerős több poszton bevethető játékos, akire nagy szükség lenne, ha pedig beválna nyáron 40 körül hozható is lenne.
Forca Barca!!!!
barca0417
Entrenador del Barça

2025.01.15. 10:03:09

Kimmich mindig előkerül. Annyira nem vagyok oda érte, de ingyen azért jó fogás lenne. Márcsak azért is, mert De Jongot is tudná helyettesíteni, ha tényleg távozna a holland.Illetve tud jobbhátvédet is játszani adott esetben, mert ha középen gyengülünk, Koundé azért minőségi opció oda is.
Szóval egy jó minőségű univerzális játékos mindig jól jön. De a legfontossabb egy balhátvéd lenne, akivel Balde megosztozik a perceken pl. Grimaldo, És egy csatár , aki Lewával eleinte megosztva, majd őt leváltva játszana, pl. Isak jó lenne.
Kép
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.01.15. 08:42:56

bence0330 írta:

"Ő az egyik legjobb belső védő, igazi vezér, ezt vasárnap is bizonyította.” Főoldali sajtótájékoztatós cikkben a rész Aráról, Flick is próbálkozik egy kis hízelgéssel. :) Még ha igaz is, amit mondott.
Kicsit a fizetésén kellene csavarni, és nem hiszem, hogy akkora nagy probléma lenne itt.
Szép város Barcelona, de azért mégiscsak a pénz az Úr.

Ennek fejében, azonnal beáldoznám télen Fatit és FDJ-t is. Akár ingyen mehetne mindkettő. Luxus nekünk 2 ilyen játékos, 2 ilyen fizetéssel. Az egyik használhatatlan, a másik meg már lassan a keretbe sem fér be. Észre sem vennénk, hogy nincsenek itt.
Talán ennek a 2 játékosnak a fizetése segítene rendbe rakni a szerződéshosszabbításokat is.
Més que un club :P
bence0330

ocsike83 írta:
Egyetértek. Egyrészt a mai állapotban a Barcelona nincs azon a polcon, hogy nagyon válogasson. És már annak is örülni kell(ene), hogy 2 ilyen kaliberű játékos neve egyáltalán felmerül nálunk.
És ami talán a németet a többi edző fölé emeli, hogy nem a posztokra rakja a játékosokat, hanem a játékosok helyét találja meg nagyon jól a rendszerben. Oda rakja őket, ahol a legjobban tudnak teljesíteni.
No igen. :D Sajna nem annyira válogathatunk, ffp miatt hülyeséget persze nem szabad csinálni, de egyik se sanszos, hogy hülyeség lenne. Olyannyira nem válogathatunk, hogy én továbbra is tartom, hogy egy Felixre voltunk attól, hogy vezessük a ligát, akkor be tudtunk volna tenni egy játékost a kicsi hiányában, meg általában csereként, néha kezdőként, akivel vannak gondok, nem ideális, ha válogathatnék, nem ő lenne, de benne van a gól és a villanás, nem sokkal kevésbé, mint Yamalban pl.

Én csavarnék még egyet rajta: nem csak oda teszi őket, ahol a legjobbak, hanem a szerepkörüket is majdnem mindig tökéletesen találja meg, ami ugye nem ugyanaz. Alighanem ugyanoda kerülne Kimmich pl, mint Pedri, de szerintem mással lenne megbízva.

Cseri
Entrenador del Barça

2025.01.15. 07:45:19

Az is pozítiv fejlemény,hogy újra lehet átigazolási pletykákról(valóságtartalmukat hagyjuk) értekezni. Kiderült,hogy nem is olyan rossz ez a keret,hiszen a csapattal szóbahozott, átigazolási díj nélküli játékosok nem is férnének be a jelenlegi Barcába. :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
ocsike83
Jugador d'estrella

bence0330 írta:
2025.01.14. 23:31:49
Kimmich ingyen jöhetne, azért jó kis játékos, de szerintem is kicsit sok már a gyengesége, én sem vagyok megveszve érte, de azért elég jó. Sanét viszont szívesen látnám (már ha Rashford nem jön ide...), kitűnő képességű szerintem, nagyon magas a plafonja, ki lehetne hozni belőle. (Rashford kb ugyanez lenne, de nekem azért lenne szimpibb, mert neki van munkamorálja). Igaz, hogy Flick óta elég durván visszaesett, de hát Flick most épp itt van. :) Már télen is elfogadnám, szerintem ha nem hozunk szélsőt, nincs esélyünk komoly kupára, ha a kettő közül az egyik kidől, kb vége a dalnak.
Mindkettő volt Flick játékosa, szóval tudja, hogy kik is ők.
Més que un club :P
bence0330

2025.01.14. 23:31:49

Kimmich ingyen jöhetne, azért jó kis játékos, de szerintem is kicsit sok már a gyengesége, én sem vagyok megveszve érte, de azért elég jó. Sanét viszont szívesen látnám (már ha Rashford nem jön ide...), kitűnő képességű szerintem, nagyon magas a plafonja, ki lehetne hozni belőle. (Rashford kb ugyanez lenne, de nekem azért lenne szimpibb, mert neki van munkamorálja). Igaz, hogy Flick óta elég durván visszaesett, de hát Flick most épp itt van. :) Már télen is elfogadnám, szerintem ha nem hozunk szélsőt, nincs esélyünk komoly kupára, ha a kettő közül az egyik kidől, kb vége a dalnak.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.14. 22:08:04

Messa írta:
2025.01.14. 20:27:19
🚨 Leroy Sané and Joshua Kimmich have both reportedly agreed to join FC Barcelona as free agents in the summer.
Remélem kamu. Kimmich-től falra mászok, Sane-t meg a City-ben bírtam, de az elmúlt években akárhányszor belenéztem Bayern meccsbe, mindig gyenge volt. Minden második támadás elhalt rajta mellé védekezni meg büdös volt neki, nagyon nem ilyen játékos kéne ide. Mondjuk lehet Flick kihajtaná belőle a sz.rt is, de én nem örülnék egyiknek sem.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.01.14. 20:27:19

🚨 Leroy Sané and Joshua Kimmich have both reportedly agreed to join FC Barcelona as free agents in the summer.

They would reunite with their former coach Hansi Flick.

(Source: El Nacional)

Illik fenntartásokkal kezelni, de ma ez jött szembe több helyről is. Mondjuk a forrás többnyire ugyanaz. Fogalmam sincs mennyire megbízható.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
andras953
Jugador del Barça

2025.01.14. 16:00:31

Mi kell a győzelemhez? Több rúgott gól. Ez akkor teljesül legkönnyebben, ha hátul nulla gólt kapunk, elöl pedig rúgunk. Ennek érdekében két szésőhátvéd és védekezni is jól tudó középpályások kellenek legelőször is. (A TS--Ara--Cubarsi--Yamal--Raphinha csapat-vázunkat ilyen sorrendben lenne célszerű továbbfejleszteni, 27 év alatti igazolásokkal.)
kisszotyi
Barça B

2025.01.13. 22:58:25

:roll:
Ha már el képzeljük tényleg 1:1 lesz szerintetek Van Dijk mennyire lehetne mozdítható? Úgy tudom nyáron le jár a szerződése , én mindenképp futnék az Anfield körül egy kört főleg így hogy Ara nem biztos.
fanbarca
Entrenador del Barça

2025.01.13. 13:45:21

Troym írta:
2025.01.13. 13:41:24
6-7 ember mozgás egy téli időszakban? Olyanra sem emlékszem. Én 1-2 távozót, max 1 érkezőt hinnék el.
Én a következők miatt látnék rá esélyt:

– Hosszú idő után térünk vissza az 1:1-hez.
– Rég nem adtunk el játékost drágán.
més que un club
Troym
Director del Fútbol

2025.01.13. 13:41:24

6-7 ember mozgás egy téli időszakban? Olyanra sem emlékszem. Én 1-2 távozót, max 1 érkezőt hinnék el.
fanbarca
Entrenador del Barça

2025.01.13. 13:21:11

Mint professzionális amatőr szurkoló, ezt vetíteném elő az átigazolási időszakra:

TÁVOZÓK

Araujo - 65m euró
Eric Garcia - 10m euró
De Jong - 15m euró
Fati - 10m euró
--------------------------------
100m euró

ÉRKEZŐK

Mitoma (LW) - 45m euró
Tah (CB) - 10m euró
Vanderson (RB) - 35m euró vagy Florentino Luis (CDM) - 30m euró
--------------------------------
~90m euró

De közben simán lehet, hogy inkább eljön kölcsönbe Rashford, meg ingyen Walker.
més que un club
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.10. 22:57:26

bence0330 írta:
2025.01.10. 18:22:16
soadroli írta:
2025.01.10. 18:17:21
Barça have decided to sign Marcus Rashford on loan, the player is open to joining the club. [Diario Sport]

Ugyanez van a Milan portáján. Annyi biztos leszűrhető, hogy Rashford távozik. Szerintem a legégetőbb posztunk a jobbszélső, anélkül nem fog tudni Raphinha és Yamal végigpörgetni minden egyes meccset hatékonyan, ez lehetetlen.
Már nyáron is rendszeresen szóba került. Amorim, ha minden igaz nem számol vele. Ezt eléggé alátámasztja, hogy az utóbbi 6 meccsen egyszer padozott, ötször a keretben sem volt. (bár lehet, hogy a legutóbbi mérkőzésen keretben lett volna, de van egy kisebb sérülése. Egy kölcsönnel nagyon jól járhatnánk, de a fizetésének egészét vagy túlnyomó részét nekik kell állniuk, mert közel 20 milliót keres. Kicsit úgy vagyok vele, hogy vagy baromi nagyot lehet nyerni vagy bukó. Leigazolni -főleg drágán- ezért is hatalmas zsákbamacska. Én mindig kedveltem és a legjobb helyre jönne. Alapvetően balszélső, de elől mindhárom poszton bevethető (tapasztalhattuk is).

Az uttóbbi cikkekben Araujóval kapcsolatban azt olvasni, hogy a klub meg szeretné tartani, abban az esetben távozhat, ha a játékos kifejezetten kéri és letesznek érte egy nagyon magas összeget (kb. 70 millió) Én már csak azért is sajnálnám, ha menne, mert így EG nyárig rajtunk maradna, akit most oda akartunk adni a Gironának, de az eladásra is esély lenne, mert a Socinak is kellene.
2 védőt pedig nem akarnak eladni.
Ugyanakkor most felvetődött Mingueza neve. Nyáron nem volt elég pénz a leigazolására, de az 1:1 miatt most 10 milláért hozható. Azért is kell hamar dönteni, mert a Villa kifizetné a kivásárlási árát, ha mi nem vesszük meg.

Fatinak és de Jongnak is nagyon keresnek új állomást, de konkrét érdeklődő nem nagyon van.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.10. 20:18:17

soadroli írta:
Barça have decided to sign Marcus Rashford on loan, the player is open to joining the club. [Diario Sport]
Ha a United állja a fizetését, akkor miért ne? És ha van olyan klub, aki belemenne ebbe, hogy kvázi ingyen itt játsszon, az az MU.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.10. 18:22:40

ez egyszerre elsülhet nagyon jól és nagyon rosszul is. ha elkapja a formát akkor nagyon jó de soha nem tudta hosszabb időre elkapni és komoly hozzáállásos gondok voltak vele az elmúlt években. ha nincs rá kötelező opció még nem is szörnyű.
bence0330

2025.01.10. 18:22:16

soadroli írta:

Ugyanez van a Milan portáján. Annyi biztos leszűrhető, hogy Rashford távozik. Szerintem a legégetőbb posztunk a jobbszélső, anélkül nem fog tudni Raphinha és Yamal végigpörgetni minden egyes meccset hatékonyan, ez lehetetlen.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Válasz küldése