PR42 írta: ↑2025.08.31. 08:59:20
Tavaly a Liverpool kezdett így Slottal.
Bűngyengének tűntek, de minden meccset megnyertek küzdve, harapva, szenvedve.
Mindenki várta hogy majd nehezebb meccseken nem megy majd nekik.
Aztán eltelt pár hónap, és hirtelen már könnyen is tudtak meccset nyerni, akár nagy ellenféllel szemben is.
Végül a BL-ben is nyerték az alapszakaszt, csak a későbbi győztes ejtette ki őket tizikkel.
Szerintem az igencsak komoly probléma hogy ezeket a meccseket megnyerik most madridék. Előszezonjuk rövid volt, hulla fáradtak a klub VB miatt, és vannak a sérültjeik is, köztük az egyik legjobbjuk Bellingham. Ha most nem hullajtanak pontokat, akkor mikor?
Ettől már csak erősebbek lesznek ahogy szokják egymást Alonsoval.
Idén a bajnoknak kelleni fog a 90+ pont.
Abban bízhatunk hogy az erőnlétük valahol elszáll november körül, de azért a korábbi mardidok arról voltak híresek hogy kiváló erőnléttel fordítják a meccseket az utolsó percben is sprintelve szóval erre nem tennék nagy pénzt, hogy kipukkadnak.
Állórajtot kellett volna venniük hogy nyugodt legyek, de azt kedvességet csak az Atleti adta meg nekünk.
Az, hogy ezeket a meccseket behúzzák szerintem nem meglepetés, sőt nagy pénzt nem tettem volna rá, hogy akár egy X bejön. Egy Osasuna, Mallorca, Ovideo triónak akármilyen Real ellen hatalmas bravúr akár egy pontot is összekaparni. Ráadásul előbbi kettőt otthon játszották és egyik sem volt sima. Az első meccsüket egy több mint véleményes tizivel húzták be, tegnap is benne volt bőven egy döntetlen (az Ovideo ellen pedig a 83. percig 1:0 ezek az egygólos vezetések, pedig mindig nagyon veszélyesek, még kiscsapatok ellen is). Az ilyeneket viszont tavaly is megnyerték, nem ezeken csúsztak el.
Sok változás nincs a tavalyihoz képest. A támadósor ugyanannyira ad hoc, de ott is inkább Mbappé az akire lehet számítani. A jobb oldaluk ugyanúgy lyukas, sőt így hogy Rodrygot kivette onnan Alonso még szürkébbek.
Hátul egyértelműen javultak, de ott egy Mendyt pótoltak Carrerassal és Asenciot Huijsennel, tehát már vakon is biztos lehetett előrelépéssel számolni. Viszont ha Militaot erőltetik az nagyon necces lesz, folyamatosan benne van egy gól. A középpályályuk tavalyhoz képest sokat gyengült Bellingham ide vagy oda (bár a klub VB-n sem látszott előrelépés). Modric hiába 40 éves már, még mindig sokat tudna dobni rajtuk, akár csak 20-25 percre beállva. Vele szerintem rengeteget vesztettek, borzasztóan kellene egy ilyen stílusú ember, ezt pedig az angollal sem tudják pótolni.
Az összeszokásról pedig annyit, hogy azért 10 meccsen már túl vannak, annyira takarózni már nem lehet azzal, hogy az elején vannak, majd jó lesz minden. Mert eddig hiába az erősítések és az elköltött vagyon játékban sem léptek előre.
Az Atleticonál már az első meccsnél jöttek a durva kritikák, pedig a kezdőben alig maradt valaki a tavalyi évből, de még a 12.-15. játéksok között vannak újak.