barca0000 írta:Én már kb 1hete írtam hogy Rojo jó lenne ide de akkor megkaptam hogy még Bartranál is rosszabb.Viszont Cuadrado csak a fiorentina gyengesége miatt játszik följebb tud ö hátvéd is lenni sőt ö eredetileg hátvéd is.Régebben Alba és Adriano is játszott ott ahol Cuadrado most a válogatottban és a fiorentinába tolja!Viszont amit még mindig nem értek az az hogy miért van mindenki oda Mangala játékáért nem rossz nem azt mondom én is láttam már de amellett hogy fiatal meg gyors nem sok minden szól mellette azért az csak jelez valamit hogy 4.számú kh a franciáknál.Nem sokan fognak velem egyetérteni de nincs a top 10 középhátvéd közt Mangala

Rojo rendben is lenne, de nem igazán látnám a helyét. Gyors és magas, rendben van, de nem sokkal lennénk vele előrébb. Max. ha őt hoznánk Mathieu helyett, de a kezdőbe nem hiszem, hogy elég. Egy Piqué-Bartra-Rojo hármas elég karcsú. Nem tudom mennyire tudna jobbhátvédet játszani, de nekünk inkább arra lenne szükségünk, mint egy Adriano 2.0-ra.
Mangala pedig nincs a top 10-ben?!? Megkockáztatom a top 5-ben is benne van. Az már Deschamp hülyesége, hogy ilyen Sakhot meg Koscielnit tesz elé. Minden edzőnek megvannak az ilyen hülyeségei. A francia nemcsak fiatal és gyors, levegőben szinte verhetetlen, fizikuma tökéletes, testtel bárkit leütközik, korához képest rutinos és képes összefogni egy védelmet, (egyelőre) Rojoval és Marquinhos-szal ellentétben.. Amellett kb. 10 évre meg lenne oldva a kh. kérdés, ha huzamosabb ideig marad.
Az pedig nagyon szép, hogy Benatia valószínűleg 38 millió euroért távozik a Citybe a Sport szerint.
Ez a Marquinhos-Mathieu hajsza valahogy egy 3 védős rendszert vetít elő nekem. Alba egy sorral feljebb, a brazil jobb-közép, Piqué középen, Adriano/Mathieu pedig bal-közép. Persze könnyen lehet, hogy tévedek, de hogy ennyire űzzük ezt a két játékost annak biztos van valami komoly oka.
Azt nem nagyon tudom elképzelni, hogy ha Suarez érkezik Pedro és Alexis is maradna. Lenne 3 kirobbanthatatlan támadónk cserének pedig AS és Pedro + Deulofeu? Azért ez már bőven több, mint luxus.
Az pedig szerintem nem lehetetlen, hogy Messi inkább a jobboson lenne. A válogatottban is viszonylag sokat játszik ott, pedig ott egy Higuain volt centerben és nem egy Suarez, amellett meccs közben cserélgethetnék is a helyüket, az uruguayi is játszott a Poolban jobb oldalon, ha nem is teljesen kint, de nem kell feltétlen vonalszélsőt játszatni vele. Viszont ezért kellene egy Piszczek-féle jobbhátvéd, mert sem Messi, sem Suarez a védelem bástyája. Neymar miatt ilyen szempontból nem aggódok. Ő azért a válogatottban is elég sokat járt vissza, pedig ott ő a no. 1 támadó.
Hosszú idő után pedig most tudom elképzelni, hogy Messit oda teszik ahová az edző akarja. Sem Tito, sem Roura, sem Tata nem volt az a típus (talán még Pep utolsó évét is ide vehetem), aki felvette volna a kesztyűt, Luchoból viszont kinézem, hogy nem tűri a visszapofázást és az lesz amit ő akar. Mondjuk szerintem ez a "Messi-féle diktátorkodás" is el van túlozva, jó ezen csámcsogni. Az is meddig ment, hogy Messi azt "követelte" hogy Pinto maradjon és Kun jöjjön. Ennek ellenére Manu-t nem is igazán marasztalták, Aguerora pedig nem nagyon hajtottunk. Talán egyszer merült fel pletykaként. Ha most őt akarnánk és nem Suarezt már megint menne, hogy Messi irányítja a klubot. Így pedig szépen el lett feledve.
Szóval Lucho ezt szerintem megoldja, viszont kell a normális "alapanyag" mert egy Alves-Mathieu-Piqué-Bartra-Marquinhos-Adriano-Alba hátvédsorral és egy Rakitic-Sergi Roberto-Iniesta-Rafinha középpályával nehéz lesz bármit is alkotni.