Ismét a klub fejével gondolkodva, én meg vagyok győződve arról, hogy a klubvezetés szemében nincs olyan fogalom, hogy támadószélső. Van egy középcsatár, aki mindig középen van, és vannak még általános támadók, akik körülötte vannak. A szélsők Koundé, Balde, Fort, Martin. Így oda nem hiszem, hogy lesz külsős igazolás, legfeljebb mélyítjük a keretet Valléval vagy Minguezával, esetleg mindkettővel. De lehet, hogy senki nem jön, mert négy ember megvan a két posztra, az pedig nálunk már bőven elég a "megvagyunk" felkiáltáshoz.
És vannak összekötők, akik a szélsők és a center között vannak, valamint egy center mögötti árnyéktámadó. Ezekre a támadó posztokra rengeteg emberünk van. Raphinha balösszekötő, Olmo, Yamal jobbösszekötő, tartaléknak Fermín, Torre, Ferran, Fati. Biztos nem ide akarunk igazolást. Nico Williams-t üldöztük, de csak a marketingértéke miatt, mert az EB miatt nyáron mindenki érte volt megőrülve, engem és néhány embert leszámítva. De amint biztossá vált, hogy marad Bilbaóban, nem egy "szélsőt" igazoltunk le, hanem Olmót. Tehát nem a szélső a prioritás, Williams-ben sem a szélsőt kerestük, hanem a sztárigazolást, Laporta pedig meg akar felelni a szurkolóknak. Nem jött be az EB legnagyobb nem barcás sztárja, elhozta a második legnagyobbat. Nem a szélsőkérdés volt itt a lényeg.
A center körüli támadók terén pedig a klubnál szerintem nincsenek kőbe vésett kategóriák, a meccsek alatt is összefolynak ezek a posztok. Elég megnézni Raphinha helyezkedését, labdaérintésének helyeit. Játszik ő mindenhol, mindenhol is. Nem gondolkodunk olyanban, hogy szélső. Hanem támadókban, akik a kapu felületére merőleges sávban bárhol tudnak játszani, támadni, gólt szerezni, gólokhoz hozzájárulni. Nem szélsők játszanak itt, hanem általános támadók, akik ebben a sávban gravitálódnak. Egyedül Yamal húzódik ki a szélre a támadószekcióból, de csak ő. Ha le is cserélnék, a cseréje már nem húzódna ki. Éppen ezért Rashford sem volt igazán prioritás, Deco is elég jelentéktelen ügyként beszélt erről, felmerült, gondolkoztak rajta, de nem volt igazán fontos.
Szerintem középhátvédet és centert akarunk igazán, és ha lesz két lehetőségünk, ezekre fogunk igazolni. Számomra még fontosak lennének más posztok is, például a kapus, de a klubvezetés bízik a jelenlegi játékosokban ezeken a posztokon.