FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.24. 12:20:08
Nem vádaskodok, próbálom felépíteni a kérdést:
Ha tudjuk, hogy a CSD, La Liga, RFEF elnöke is nyíltan Real Madrid szurkoló. Vagy amit Laporta elmondott, és utána járható, vagy 3* linkeltem, hogy 70+ évig Real Madridhoz köthető személy irányította a spanyol szövetségeket.
Ne haragudj, ez kapásból vádaskodás. Tebas örül a Real BL sikerének, ezt többször is mondta (amúgy melyik liga elnök nem örülne), de sok kiszólása mögött/mellett ellentétes tettek vannak. Most is elmondja, hogy mennyire szereti a Realt, közben meg gáncsolja őket is, ahol tudja.
Ha ilyen a "Real szurkoló", akkor milyenek az ellenségeik?
És vannak akik direkt keresnek minden egyes kis elejtett mondatot, pl az is milyen nagy Real szurkoló kiszólása volt, hogy örült, hogy végre sikerült Mbappénak a Realba igazolnia. Megint kérdem, melyik liga elnök nem örülne, ha az egyik csapatához egy világsztár menne, stabil anyagi háttérrel?
Tebas nyilvánosan szomorkodott amiatt is, hogy Messi elment, ettőlmég nem lett Barca szurkoló sem.
Tebasról szerintem annyit lehet tudni, hogy állítólag az unokái real szurkolók, nyilván jópár BL döntőn szurkolhatott is nekik. De egyébként Perezt szívből utálja és gáncsolja, ahol tudja. Pechjére sok helyen nem tudja, ezért is frusztrált.
Vagy az, hogy 1 db katalán bíró vezet az élvonalban (múltban sem emlékszem sokra), az sem vezethet a Barcanak. És felül vannak reprezentálva a Madridi bírók.
Ezt komolyan elhiszed, hogy egy olyan országban, ahol gyakran felmerül az elszakadás kérdése (baszkok, katalánok stb) ilyen magas labdát adnának?
A transfermarkton megnéztem a la liga bírók listáját ebből a szezonból és végignéztem őket. Én összesen két madridit láttam, ha tévedtem is, nem nagyságrendileg... Ahhoz képest, hogy 3-5 madridi csapat szokott az első osztályban játszani, ahhoz képest, hogy Madrid Spanyolország fővárosa, tehát amúgyis sok minden ott ér össze és hogy nagyságrendekkel nagyobb, mint Barcelona és a harmadik legnagyobb spanyol városnál is vagy 5 millióval nagyobb a lakossága... ...ez a két darab hol van felül prezentálva?
Ráadásul gyerekes dolog már az is, hogy egy országban erre kell figyelni. Ha a bírók így vannak megválogatva, akkor az garantálja, hogy nem a legjobbak lesznek ott, mert az fontosabb, hogy minden tartományból legyenek...
Mindezt figyelembe véve, tt jön a kérdés: szerintetek pártatlan a bíráskodás, és azonos megítélés alá esik minden csapat?
A. Ha igen, elfogadom (ahogy teszem azzal, aki már kinyilvánította a véleményét pl. Troym)
B. Ha nem, akkor más lehet a megítélése a bíráskodásnak, FFP helyzetnek, akár a Barca érdekérvényesítésének a vitás helyzetekben
Esetleg
C. Nem, de ez van, fogadjuk el

(D. Nem, lépjünk ki

)
Rossz a kérdés. Nagyon sok meccsen tévedtek Madrid ellen is, ahogy más csapatokról is elmondható ugyanez. Nem kis tévedések, hanem botrányos, ordító csalással egyenértékű tévedésekről beszélhetünk, amik nem voltak kivizsgálva, nem voltak nyilvánosan elítélve és utána járva, hogy miért történhettek meg.
Nem lehet így nézni, hogy madridi a bíró vagy sem. Millió tényező van. Pl én megértem azt a bírót akinek herótja van Bellinghamtől, aki Viniciusnál sokkal nagyobb tahó, minthogy Vinicius rengeteget kap és elég sokszor van igaza - csak a stílusa olyan, amilyen.
Bellingham meg önmagában is egy nagy ... Lehetett gyerekkorában Real szurkoló is a bíró, ha a meccs közben végig Bellinghamet kell hallgatnia.
Ugyanígy egy katalán bírót is kiborított volna, mikor még az arany időkben, a legapróbb dolgok miatt is őrjöngve rohanták le Jordi Albával és Valdessel az élen a bírót. Ők olyan szinten űzték ezt, hogy a pálya másik feléről is simán odasprinteltek, hogy a bíró arcába ordíthassanak olyan dolog miatt, amire rá se láthattak és igazuk se volt. Puyol rendszeresen veszekedett is velük emiatt.
Te is addig lennél Barca szurkoló, amíg nem ordítja le a fejedet Alba, ezt elhiheted. Mint ahogy a legnagyobb Real szurkoló is két perc elteltével meggyűlölné a csapatot Bellinghamék miatt...
Szóval a helyes kérdés ez:
A: a nagy bírói tévedések, amik mindenkit elértek/elérnek, szándékosak-e, vagy minőségileg rosszak a bírók (netán pont azért, mert fontosabb a minőségi játékvezetésnél az, hogy megfelelő legyen a származás..)? Ha szándékos, akkor mi van mögötte, személyes utálat egy-egy játékos miatt, vagy valamilyen pénzmozgáshoz van köze?
B: Miért nincs a VAR jobban használva, ha a szurkoló a TV előtt egyből tudja kiabálni, hogy szabálytalan volt, akkor a VAR szobában nyolc monitor előtt miért nem szólhatnak?
C: Utólag miért csak szökőévente van nyilvános vizsgálat és következmények? Kinek az érdeke az, hogy nem lehet kulturáltan minden vitás helyzetet később megbeszélni?