Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Köszi. Ez a lényeg. Saját magukat szivatták még, 2024 novemberi költözési időponttal a "régi" részek(általad írt) nyitásával 60 ezer fővel. Hogyan tudtak volna szerkezetet építeni a meccsek között? Elvileg a Bernabeu és az új Old Trafford tervezett építési ideje is 5 év.culinho írta: ↑2025.03.22. 07:17:49A hitelt 2026-tól kezdjük törleszteni, a teljes elkészülte után. A 25/26-os szezont a “régi” részek (60e) megnyitásával tervezték be. Most 40e szék van letéve. A csúszásból adódó fő gond az lesz, hogy ki tudják feszíteni vajon szeptemberig a tető acélsodronyát, amihez előtte el kell érni a szerkezetkész állapotot (legmagasabb pont mindenhol) és utána több hét alatt lehet felhúzni. A szezon alatt ez nehézkes.
Nem akartam ebbe belefolyni.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:27:38Nem ideális, csak nem tudom, miféle, akár cseppnyi ráhatásunk lehet erre. Laporta vagy a srácok szálljanak be a buliba? A kötbér elég korrektnek tűnik az anyagi kiadást tippre fedezi - bár a jegybevétel felteszem beleszámít az ffp-be, szóval ott kiesés.
Remélem a kövi szezont már ott tudjuk kezdeni, még ha csökkentett kapacitással is, de tényleg kétlem, hogy ezzel kapcsolatban úgy bárkit komolyan hibáztatni lehetne klubon belül. Ezen max idegeskedni lehet, hogy pech, azt meg kár.
Persze, ez okés, remélem szépen befolyik majd a számlánkra a pénz. És lehet, hogy egy komolyabb cég hamarabb befejezné a munkálatokat, de ha mondjuk 400 millió lenne a különbség a kettő között, akkor ez van, örüljünk kb, hogy meg tudtuk oldani, amilyen helyzetben vagyunk, és némi megalkuvás a dolog velejárója volt.
Nyilván ne az elnök rakja a téglákat, ha érvényesíteni tudja a kötbért, szuper. Akkor piros pont.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:27:38Nem ideális, csak nem tudom, miféle, akár cseppnyi ráhatásunk lehet erre. Laporta vagy a srácok szálljanak be a buliba? A kötbér elég korrektnek tűnik az anyagi kiadást tippre fedezi - bár a jegybevétel felteszem beleszámít az ffp-be, szóval ott kiesés.
Remélem a kövi szezont már ott tudjuk kezdeni, még ha csökkentett kapacitással is, de tényleg kétlem, hogy ezzel kapcsolatban úgy bárkit komolyan hibáztatni lehetne klubon belül. Ezen max idegeskedni lehet, hogy pech, azt meg kár.
A stadionok, edzőközpontok felújítása/építése nem számít az FFP-be.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 22:14:55Köszi szépen! Hát, részemről akkor maradhatunk a hegyen még két évig.Tényleg nem tudom, hogy több bevételünk lenne-e a plusz 30-50 ezer nézőből plusz egyebekből heti 1-2-szer, nyilván nem értek hozzá, de hogy ha mínusz is, a különbség biztosan minimális heti 7(? vagy munkanap?) millióval. Andris akkor visszajöhet fórumozni, ha akar, úgy rémlik ehhez vagy Laporta lemondásához kötötte, de homályos az emlék.
![]()
Viszont akkor tényleg jó kérdés, hogy ez beleszámít-e az ffp-be.
https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... huzamosan/
Külföldi lapoknál is lehetett ezt olvasni.Azt is megjegyezte, hogy a Limaknak egymillió eurós kötbért kellene fizetnie minden egyes olyan napért, amellyel eltérnek a megadott időponttól: „Minden szerződésnek vannak kötelezettségei és garanciái. Van kötbér, és a munkálatok végén elemezni fogjuk ezt a helyzetet, amelyeknek nem mindig volt közük az építőipari vállalathoz.”
Erről van valami linked? Mert az azért komoly pénz, szerintem kvázi azzal többet keresünk, mint a feleannyi nézővel.
Ha jól olvastam, talán 1,5 év márciustól következő év novembere (2020-2021?)El Sie7e írta: ↑2025.03.21. 19:21:23Kicsit összefolynak az évek de ha minden igaz 1 évet voltunk a Di Stefanóban addig elkészült a szerkezet meg a leereszthető pálya és utána mentünk vissza és lezárt szektorokkal fejezték be a munkákat. A kinyitható tető volt a végén ezért is volt egy vastag kék ponyva sokáig a kapuk mögött pl ugye oda alá nem ülhettek. Meg a stadion mellett a területrendezés volt hosszú idő. Metróállomás is felújításra került többek között mert park, parkolók. De echte csak 1 covid szezont voltunk az edzőközpontban.
Megdöbbentő, hogy ennyi idő után még itt tartanak a munkálatok. Engem ez ledöbbentett így belülről, hogy mennyire nem tartanak még sehol. Én ezt inkább nem reklámoznám, ez nagyon gáz.
Hát itt még nagyon sok a teendő, jelen állás szerint az is meglepetés lenne szerintem, ha a következő szezon rajtjára visszatérnénk.
Áthoztam, mert ott már off.csababarca írta: ↑2025.03.01. 21:02:37Ezért nem kell mindig ezeknek az újságoknak az agymenéseit készpénznek venni, mert ezek politikai megrendeléseket teljesítenek. Ha Laporta jóban lenne Tebassal, akkor nem írnának ilyenek a Ligára.