Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A stadionok, edzőközpontok felújítása/építése nem számít az FFP-be.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 22:14:55Köszi szépen! Hát, részemről akkor maradhatunk a hegyen még két évig.Tényleg nem tudom, hogy több bevételünk lenne-e a plusz 30-50 ezer nézőből plusz egyebekből heti 1-2-szer, nyilván nem értek hozzá, de hogy ha mínusz is, a különbség biztosan minimális heti 7(? vagy munkanap?) millióval. Andris akkor visszajöhet fórumozni, ha akar, úgy rémlik ehhez vagy Laporta lemondásához kötötte, de homályos az emlék.
![]()
Viszont akkor tényleg jó kérdés, hogy ez beleszámít-e az ffp-be.
https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... huzamosan/
Külföldi lapoknál is lehetett ezt olvasni.Azt is megjegyezte, hogy a Limaknak egymillió eurós kötbért kellene fizetnie minden egyes olyan napért, amellyel eltérnek a megadott időponttól: „Minden szerződésnek vannak kötelezettségei és garanciái. Van kötbér, és a munkálatok végén elemezni fogjuk ezt a helyzetet, amelyeknek nem mindig volt közük az építőipari vállalathoz.”
Erről van valami linked? Mert az azért komoly pénz, szerintem kvázi azzal többet keresünk, mint a feleannyi nézővel.
Ha jól olvastam, talán 1,5 év márciustól következő év novembere (2020-2021?)El Sie7e írta: ↑2025.03.21. 19:21:23Kicsit összefolynak az évek de ha minden igaz 1 évet voltunk a Di Stefanóban addig elkészült a szerkezet meg a leereszthető pálya és utána mentünk vissza és lezárt szektorokkal fejezték be a munkákat. A kinyitható tető volt a végén ezért is volt egy vastag kék ponyva sokáig a kapuk mögött pl ugye oda alá nem ülhettek. Meg a stadion mellett a területrendezés volt hosszú idő. Metróállomás is felújításra került többek között mert park, parkolók. De echte csak 1 covid szezont voltunk az edzőközpontban.
Megdöbbentő, hogy ennyi idő után még itt tartanak a munkálatok. Engem ez ledöbbentett így belülről, hogy mennyire nem tartanak még sehol. Én ezt inkább nem reklámoznám, ez nagyon gáz.
Hát itt még nagyon sok a teendő, jelen állás szerint az is meglepetés lenne szerintem, ha a következő szezon rajtjára visszatérnénk.
Áthoztam, mert ott már off.csababarca írta: ↑2025.03.01. 21:02:37Ezért nem kell mindig ezeknek az újságoknak az agymenéseit készpénznek venni, mert ezek politikai megrendeléseket teljesítenek. Ha Laporta jóban lenne Tebassal, akkor nem írnának ilyenek a Ligára.
Szerintem kb. erről lehet szó. Nem csak Barca meccseket nézek a spanyol bajnokságból, máshol is előfordulnak cifra ítéletek. Hány tizenegyes gyanús eset van meccsről meccsre, amin a "károsított" csapat fel van háborodva és igazságtalanságot kiált! Rengeteget látni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.27. 08:31:07
Ha ezt folyamatosan hangoztatod a hivatalos csatornáidon, az egy nyomásgyakorlás, amit megtudtunk a Negreira esetből, hogy büntetendő.
Ez a bíráskodás jobbá tételéről szólna?
Itt már szóba jön a zöld asztal melletti döntések kérdése.
Munuerat vizsgálták a cége kapcsán, közben Tebas lenyilatkozza, hogy a Real igazgatósági tagja felesége az RFEF-ben az elnökség tagja, és a női foci bíróküldéséért felelős. Ez nem összeférhetetle? Senki nem vizsgálja. Nem az én szavaim, hanem a La Liga elnökéé.
De ha akarunk, visszamehetünk a "hibás" bírói döntések "kijavításáról" a szövetség részéről. Hány esetben lett eltörölve a Realnak, és ezzel szemben a Barcanak?
Tudom, ez vádaskodásra sikerült.
Ahogy az is, hogy szokott lenni vizsgálat utólag, és módosítanak is, de most arra szintén nem lesz időm, hányszor módosítottak az utóbbi 10 évben a Realnak, és hányszor a Barcanak. Utóbbi időben kapásból az jut eszembe, hogy Real 3 Vinicius eltiltás eltörlése, kevesebb büntetést kapott a Valenciai piros után a várhatónál, ahogy Bellingham is.
Ismétlem, egyik sem jelenti azt, hogy részrehajló lenne az ítélkezés, jelen esetben nem is a Barca akarja ezt bizonyítani. Viszont a korrupt, csaló bíráskodással történő vádaskodás egy klub részéről bizonyítékok nélkül szerintem túllép egy határt, amiért hivatalosan eljárás is indult a klub ellen, ami a Marca szerint pénzbüntetést von maga után. Kérdés utána mi fog történni.
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 6_102.html
Itt van Estrada Fernandez nyilatkozata a témában. De Undiano Mallenco is tudna nyilatkozni, miután nem vezethetett egy darabig a 2 befújt Barca Clasicos büntető után, és ráadásul kiállította Ramost.
https://amp.sportsmole.co.uk/football/r ... 45961.html
Volt eltiltva Muniz Ruiz, Gil Manzano, Bengoetxea Real meccs vezetése után.
Vádaskodás az, ha valaki kimondja a tényeket?
Fenntartom a véleményem, nincs szervezett csalás, 1-1 meccsen adott bíró nyilván egy kétes szituációban szubjektív döntésekor szempontnak veheti, hogy k@pjákbe a katalánok, most megmutatom nekik...de ennél több nincs benne véleményem szerint, megmondom miért:sansz írta: ↑2025.02.26. 23:53:25Szóval a helyes kérdés ez:FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.24. 12:20:08A. Ha igen, elfogadom (ahogy teszem azzal, aki már kinyilvánította a véleményét pl. Troym)
B. Ha nem, akkor más lehet a megítélése a bíráskodásnak, FFP helyzetnek, akár a Barca érdekérvényesítésének a vitás helyzetekben
Esetleg
C. Nem, de ez van, fogadjuk el
(D. Nem, lépjünk ki)
A: a nagy bírói tévedések, amik mindenkit elértek/elérnek, szándékosak-e, vagy minőségileg rosszak a bírók (netán pont azért, mert fontosabb a minőségi játékvezetésnél az, hogy megfelelő legyen a származás..)? Ha szándékos, akkor mi van mögötte, személyes utálat egy-egy játékos miatt, vagy valamilyen pénzmozgáshoz van köze?
B: Miért nincs a VAR jobban használva, ha a szurkoló a TV előtt egyből tudja kiabálni, hogy szabálytalan volt, akkor a VAR szobában nyolc monitor előtt miért nem szólhatnak?
C: Utólag miért csak szökőévente van nyilvános vizsgálat és következmények? Kinek az érdeke az, hogy nem lehet kulturáltan minden vitás helyzetet később megbeszélni?
Ne haragudj, ez kapásból vádaskodás. Tebas örül a Real BL sikerének, ezt többször is mondta (amúgy melyik liga elnök nem örülne), de sok kiszólása mögött/mellett ellentétes tettek vannak. Most is elmondja, hogy mennyire szereti a Realt, közben meg gáncsolja őket is, ahol tudja.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.24. 12:20:08
Nem vádaskodok, próbálom felépíteni a kérdést:
Ha tudjuk, hogy a CSD, La Liga, RFEF elnöke is nyíltan Real Madrid szurkoló. Vagy amit Laporta elmondott, és utána járható, vagy 3* linkeltem, hogy 70+ évig Real Madridhoz köthető személy irányította a spanyol szövetségeket.
Ezt komolyan elhiszed, hogy egy olyan országban, ahol gyakran felmerül az elszakadás kérdése (baszkok, katalánok stb) ilyen magas labdát adnának?FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.24. 12:20:08
Vagy az, hogy 1 db katalán bíró vezet az élvonalban (múltban sem emlékszem sokra), az sem vezethet a Barcanak. És felül vannak reprezentálva a Madridi bírók.
Rossz a kérdés. Nagyon sok meccsen tévedtek Madrid ellen is, ahogy más csapatokról is elmondható ugyanez. Nem kis tévedések, hanem botrányos, ordító csalással egyenértékű tévedésekről beszélhetünk, amik nem voltak kivizsgálva, nem voltak nyilvánosan elítélve és utána járva, hogy miért történhettek meg.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.24. 12:20:08
Mindezt figyelembe véve, tt jön a kérdés: szerintetek pártatlan a bíráskodás, és azonos megítélés alá esik minden csapat?
A. Ha igen, elfogadom (ahogy teszem azzal, aki már kinyilvánította a véleményét pl. Troym)
B. Ha nem, akkor más lehet a megítélése a bíráskodásnak, FFP helyzetnek, akár a Barca érdekérvényesítésének a vitás helyzetekben
Esetleg
C. Nem, de ez van, fogadjuk el
(D. Nem, lépjünk ki)
Az önmagában már gondolatébresztő, ha egy vevő hitelességi kérdése egyáltalán felmerül....FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.25. 07:03:14ha nem fogadják el a VIP eladásokat utólag (Tebas kifogásolta a vevő hitelességét).
Amit lejjebb írok, az nem Rád vonatkozik....FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.25. 11:41:11sem játszani, (sem kölcsönbe)sem végleg nem tud távozni a La Ligába érkező játékos, ami valószínűleg szembe megy minden jogszabállyal.
A hírek szerint ezt vizsgálja a CSD Olmo kapcsán.
Igaz Olmo ha akarná, felbonthatná a szerződését, amire nem látok szerencsére sok esélyt.
Ott volt az RFEF találkozón, mármint az alelnök Yuste, mert Laporta Valenciában volt akkor. Gondolom a véleményét is kifejtette, hogyan lehetne jobbá tenni a rendszert.
Igazad van, itt jobb helye van ennek a témának, mert legkevésbé Flickről szól ez a dolog. De le is írtad a jó megoldást: Flicknek nem kellett volna válaszolnia, vagy valami nagyon semleges, sablonos dumát lenyomnia.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.24. 09:17:00
Ilyen helyzetben, és amiket leírtam a szövetségek (+a Flick, liga topikban), politikai hátterével kapcsolatban, mit válaszolhatna Flick az újságírók kérdéseire?
Szerintem elég bonyolult helyzet, amiből még a vezetőség is ki akar maradni. Lehet nem kellett volna válaszolnia. Vagy nem tudom mi lenne a jó megoldás.