Realboy94 írta:Ti milyen Barca 23-as keretet szeretnétek jövőre?
Érdekelne a Ti álláspontotok is, úgy, hogy Ti napi szinten foglalkoztok szeretett csapatotokkal.
Hát ilyen FIFA-s keretet nem fogok sorolni, mert annak sok értele nem lenne - Thiago, Koke, Falcao stb szerepelnének benne.. -, de a most felmerülő Marquinhos-Mathieu-Kroos-Suárez 4-essel úgy so-so elégedett lennék.
Itt most kicsit FM-ezni fogok, de csak röviden, nem fejtegetem ki őket, így is érteni fogjátok szerintem mikre gondolok.
Az mindenképp tetszene ebben a keretben - töltelékek elmennének természetesen -, hogy nagyon sok olyan játékos van, aki több poszton is megállja a helyét, így sok lenne a variációs lehetőség, akár meccsen belül is át lehetne állni más játékra, ha az adott nem megy.
Suárez elméletben akár működhetne is. Ha Messi azon a poszton tolná, mint a legutóbbi Argentin meccsen, akkor elférne egy igazi 9-es is a csapatban, amire régóta vágyunk.
A Marquinhos érkezésével egy olyan védő jönne, aki fizikális adottságokban pont passzol Pique és Bartra mellé szerintem. Mathieu pedig kizárólag a statok alapján nem akkora kutyaütő azért.. És az ő érkezésükkel Alves pótlása sem lenne létszükséglet, meg lehetne oldani a szezont így is - ha nem sérül le meccsenként Adriano vagy Alba.. Akkor Montoya is nagyobb szerepet kapna végre.
Kroos meg szintén adna lehetőséget az új variációkra. Ha ne adj isten Busi lesérül és Masch eltiltott, akkor is egy Horvát középpályához hasonló felállással játszhatnánk, a Kroos-Rakitic kettős hátrébb lenne kicsit, előttük meg Ini. Úgyhogy neki is örülnék sok szempontból.
De ez sajnos csak a legoptimálisabb forgatókönyv.. Simán lehet, hogy Suárez nem férne meg Messi és Neymar mellett a pályán - én nagy esélyt látok rá -, és csak kioltanák egymás játékát - mint most a Neymar-Leo-Alexis tró.
Az is benne van simán, hogy a védelembe senki nem képes vezérré előlépni, és nagyobb katasztrófa lesz, mint idén volt. Az is lehet, hogy Adriano és Alba sérült lesz a szezon 2/3-ában - az eddigiek alapján simán benne van -, és Mathieu gyenge lesz balhátvédnek, vagy Montoya nem fog beválni..
A középpályán meg Kroos érkezésével Rafinha akár a tesó sorsára is juthat, de Rakitic se biztos, hogy azt a szintet tudja ebben a rendszerben hozni, ami itt elvárt lenne..
Úgyhogy igazából én kétkedve várom az új szezont, ha ezeket az igazolásokat lépjük meg, benne van, hogy nagyon jól jövünk ki belőle, de ugyanakkora az esély rá, hogy hatalmasat bukunk.. Remélem kielégítő válasz volt.